BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Σύσκεψη στο Μαξίμου για Οικονομία-Περιβάλλον


Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε το πρωί υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου και Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρμπίλη, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. την Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες. Στη σύσκεψη εξετάστηκε η κατάσταση της οικονομίας, παράλληλα με την προετοιμασία της χώρας για τη διεθνή διάσκεψη της Κοπεγχάγης για το Περιβάλλον.

Όπως ανακοίνωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στο τέλος της επόμενης εβδομάδας θα είναι έτοιμο προς κατάθεση το προσχέδιο του προϋπολογισμού, καθώς και το νομοσχέδιο για την χορήγηση του επιδόματος αλληλεγγύης στους οικονομικά ασθενέστερους. Από την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών θα ξεκινήσει επαφές με όλους τους υπουργούς για τις δαπάνες των υπουργείων τους.

"Η συζήτηση αφορούσε αποκλειστικά την προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ενόψει της Κοπεγχάγης, όπου η Ελλάδα θα πάρει μια πολύ σαφή θέση και θα προσπαθήσουμε να έχουμε μια νομικά δεσμευτική Συνθήκη, στη συνέχεια του Πρωτοκόλλου του Κιότο" είπε η υπουργός Περιβάλλοντος.

"Μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις για τα τέλη κυκλοφορίας και την απόσυρση. Θα άρουμε κοινωνικές αδικίες που αφορούν στην απόσυρση παλαιότερων, μικρότερων και πιο ρυπογόνων οχημάτων", απάντησε η κ. Μπιρμπίλη σε σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων, αποχωρώντας από το Μέγαρο Μαξίμου.