BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

“Φωτιά” στο πολιτικό σκηνικό βάζει η ΠΑΣΚΕ ΟΤΕ Ν. Ζακύνθου

ΑΠΟ ΤΗΝ "ΗΜΕΡΑ ΤΣΗ ΖΑΚΥΘΟΣ"

“Φωτιά” στο πολιτικό σκηνικό της Ζακύνθου βάζει με χθεσινή ανακοίνωσή της η ΠΑΣΚΕ ΟΤΕ του Νομού μας (το έγγραφο υπογράφεται από τους συνδικαλιστές, Ανδρέα Κλαυδιανό και Γεράσιμο Κουρούμαλο), σύμφωνα με την οποία ο νυν πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Γιάννης Γιαννούλης, είχε καταλάβει με κομματικό διορισμό τη θέση του Προϊσταμένου στο Τεχνικό Τμήμα του ΟΤΕ!Οι συνδικαλιστές παρουσιάζουν μέχρι και έγγραφο του τέως Δημάρχου Ζακυνθίων, Άκη Τσαγκαρόπουλου, ο οποίος στις 18 Απριλίου του 2007, είχε ζητήσει από τον Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του τότε Πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, να κάνει ωμή πολιτική παρέμβαση στον Περιφερειακό Διευθυντή του ΟΤΕ, Μιλτιάδη Σωτηρόπουλο, ούτως ώστε ο κ. Γιαννούλης να γίνει Προϊστάμενος στο Τεχνικό Τμήμα!
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:“Αφού σας ευχαριστήσουμε για την φιλοξενία, θέλουμε να αναφερθούμε σε δημοσίευμα της “Ημέρας τση Ζάκυθος”, την 6η Οκτωβρίου στη σελίδα 8 και στη στήλη «Επικαιρότητα», που αναφέρεται σε δηλώσεις του Προέδρου της ΝΟΔΕ της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννη Γιαννούλη.Στο εν λόγω δημοσίευμα, ο κ. Γιαννούλης, αφού ομολογεί ότι διδάχθηκε από τα λάθη του και σε αυτά αποδίδει τη συντριβή του κόμματός του κατά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, εν τούτοις, εκτοξεύει απειλές και λεονταρισμούς κατά μελών και στελεχών του κυβερνώντος κόμματος (ΠΑΣΟΚ), εξαιτίας του ατυχούς και καταδικαστέου από εμάς γεγονότος της θυροκόλλησης του κηδειοσήμου στην πόρτα του σπιτιού του το βράδυ των εκλογών και για δήθεν διώξεις εργαζομένων.Σε σενάρια νοσηρής φαντασίας, τον κύριο Γιαννούλη δεν θα τον ακολουθήσουμε. Του απαντάμε όμως, ότι το ΠΑΣΟΚ που πιστεύει στην αξιοκρατία, θα την εφαρμόσει, όπως έχει δεσμευθεί προεκλογικά και αποδεδειγμένα την έχει εφαρμόσει σε προηγούμενες διακυβερνήσεις της χώρας στο παρελθόν.Του θυμίζουμε, ότι επί ΠΑΣΟΚ τοποθετήθηκε επικεφαλής στο Εμπορικό Κατάστημα του ΟΤΕ Ζακύνθου άτομο φιλικά προσκείμενο στη Νέα Δημοκρατία, ενώ επί ημερών της παράταξής του (ΝΔ), διώχθηκε υπάλληλος (στέλεχος ΠΑΣΟΚ), της εν λόγω Υπηρεσίας και η θέση αναπληρώθηκε από μέλος της ΝΟΔΕ ΝΔ.Του θυμίζουμε, ότι επί ΠΑΣΟΚ τοποθετήθηκε Προϊστάμενος στο Τεχνικό Τμήμα Ζακύνθου ο ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ, κ. Ιωσήφ Τσιριγώτης (άτομο αγαπητό από όλους τους συναδέλφους και άριστος υπάλληλος, πραγματική επένδυση για την Υπηρεσία), και οι πάντες γνωρίζουν τον κόπο που κατεβλήθη για την καρατόμησή του. Άλλωστε, το έγγραφο που συνημμένα σας αποστέλλουμε αποδεικνύει τον “αξιοκρατικό” τρόπο που ο κύριος Γιαννούλης κατέλαβε την θέση.Τον συμβουλεύουμε, αντί να λεονταρίζει και να απειλεί τέτοιες ώρες, καλύτερα θα ήταν να μαζέψει όση ψυχραιμία μπορεί να του έχει απομείνει και να σκεφτεί με ποιόν τρόπο θα μπορέσει να ξεπεράσει την κρίση στην οποία έχει περιέλθει μαζί με την παράταξή του, γιατί ο τόπος έχει ανάγκη από μια σοβαρή αντιπολίτευση.ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΣΚΕ ΟΤΕ Ν. ΖΑΚΥΝΘΟΥΚλαυδιανός ΑνδρέαςΚουρούμαλος Γεράσιμος”
Μεγαλύτερο ενδιαφέρον, όμως, έχει το έγγραφο του τέως Δημάρχου, κ. Τσαγκαρόπουλου, ο οποίος υπενθυμίζουμε ότι είναι υπόλογος στη Δικαιοσύνη για την απόπειρα εμπρησμού του “ΞΕΝΙΑ”, καθώς και για τις πλαστογραφήσεις των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ζακυνθίων, που αφορούσαν τη σύναψη συμβάσεων για την εκταμίευση δανείων από Τράπεζες.“Αξιότιμε κύριε Σταϊκούρα,Ο κ. Γιάννης Γιαννούλης, του Μαρίνου, ο οποίος εργάζεται στο Τεχνικό Τμήμα ΟΤΕ Ζακύνθου, ενδιαφέρεται για τη θέση Προϊσταμένου στο ως άνω Τεχνικό Τμήμα και την οποία δικαιούται να έχει, διότι έχει βαθμό Τ/Α και ΚΑΜ 124140.Σημειωτέον ότι, είναι μέλος της ΝΟΔΕ Ζακύνθου, πρώην Νομαρχιακός Σύμβουλος, πρώην Κοινοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα Ζακύνθου.Ο αρμόδιος Περιφερειακός Δ/ντης Ν.Δ. Ελλάδος, στον οποίο πρέπει να γίνει παρέμβαση είναι ο κ. Σωτηρόπουλος Μιλτιάδης.Ευχαριστώντας για το ενδιαφέρον σας, στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία.Με εκτίμηση,Ο Δήμαρχος ΖακυνθίωνΚωνσταντίνος Τσαγκαρόπουλος”
Γ. Γιαννούλης: “Θα απαντήσω εγγράφως στις καταγγελίες” Κληθείς να σχολιάσει τα όσα του καταμαρτυρούν οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ ΟΤΕ, ο κ. Γιαννούλης τόνισε ότι θα απαντήσει εγγράφως στα λιβελογραφήματα των κ.κ. Κουρούμαλου και Κλαυδιανού

Επικίνδυνο νερό σε πέντε νησιά του Αιγαίου


Νερό με μεγάλη περιεκτικότητα σε βακτηρίδια πίνουν εδώ και χρόνια οι ακρίτες των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας το Έθνος.
Κύριες αιτίες της υποβάθμισης της ποιότητας του νερού είναι η παλαιότητα των δικτύων, τα οποία χρειάζονται συντήρηση, και οι ακατάλληλες συνθήκες φύλαξης.
Αυτό προκύπτει από τις πρόσφατες μελέτες επιστημόνων του Ινστιτούτου Θαλάσσιων και Περιβαλλοντικών Ερευνών «Αρχιπέλαγος», οι οποίοι ανέλυσαν δείγματα νερού από τους Φούρνους, το Αγαθονήσι, τον Άγιο Μηνά, το Μαράθι και τους Αρκιούς.
Όπως έδειξε η δειγματοληψία, το πόσιμο νερό και στα πέντε νησιά περιέχει ποσότητες βακτηρίων I. Coli, οι οποίες είναι αρκετά μεγαλύτερες από τα επιτρεπόμενα όρια.
Σε δηλώσεις του, ο διευθυντής του Ινστιτούτου, Θοδωρής Τσιμπίδης, επισήμανε ότι το πρόβλημα οφείλεται αποκλειστικά στις δεξαμενές που συγκεντρώνεται το πόσιμο νερό.
«Παλαιότερα, συνηθιζόταν να φυλάσσεται το νερό σε χώρους σκιερούς, δροσερούς, και κατά προτίμηση υπογείους», τόνισε ο κ Τσιμπίδης διευκρινίζοντας ότι οι σημερινές συνθήκες συγκέντρωσης και αποθήκευσης του νερού δεν είναι πάντα ενδεδειγμένες.
Πιο συγκεκριμένα, οι τσιμεντένιες και μεταλλικές δεξαμενές που χρησιμοποιούνται εδώ και δεκαετίες δεν μπορούν να κρατήσουν το νερό στη θερμοκρασία που χρειάζεται ώστε να μην αναπτυχθούν βλαβεροί οργανισμοί.
Εκτός αυτού, επικίνδυνο σε ορισμένες περιπτώσεις ενδέχεται να είναι και το εμφιαλωμένο νερό για τους κατοίκους απομακρυσμένων νησιών του Αιγαίου.
Όπως εξηγεί ο κ, Τσιμπίδης, η θερμοκρασία του εμφιαλωμένου νερού δεν πρέπει να ξεπερνά τους 18 βαθμούς Κελσίου.
Ωστόσο, για να φτάσουν τα μπουκάλια νερού στους κατοίκους των πέντε αυτών νησιών βρίσκονται για μεγάλο χρονικό διάστημα σε αποθήκες και γκαράζ πλοίων, κάτω από ακατάλληλες πολλές φορές συνθήκες.
Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Θαλάσσιων και Περιβαλλοντικών Ερευνών «Αρχιπέλαγος» υποστηρίζει υπάρχει λύση στο πρόβλημα, χωρίς μεγάλο οικονομικό κόστος.
«Για να δημιουργηθεί ένα αξιοπρεπές δίκτυο ύδρευσης, χρειάζεται να γίνουν δύο απλά πράγματα. Το πρώτο είναι να τοποθετηθούν δεξαμενές οι οποίες θα είναι κατασκευασμένες με εγκεκριμένα υλικά.
Οι δεξαμενές αυτές δεν θα πρέπει να παραμένουν εκτεθειμένες στον ήλιο και για τον λόγο αυτό καλό θα είναι να τοποθετηθούν μέσα στο έδαφος, ώστε να μην αυξάνεται η θερμοκρασία του νερού. Θα πρέπει ίσως να σκεφτούμε τον τρόπο με τον οποίο οι Ιταλοί έφτιαξαν στα Δωδεκάνησα ένα σύστημα ύδρευσης που είναι καλό ακόμα και μέχρι σήμερα», καταλήγει ο κ. Τσιμπίδης.