BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Ένταση επικράτησε στα γραφεία του ΟΑΕΔ


ΑΝΤ1
Ένταση επικράτησε την Τρίτη το μεσημέρι, στα γραφεία του ΟΑΕΔ, από τους εργαζόμενους στα προγράμματα stage. Οι συγκεντρωμένοι αποδοκίμασαν έντονα τον υπουργό Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο, αλλά και τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, την ώρα που προσέρχονταν για να συμμετάσχουν στο διοικητικό συμβούλιο, το οποίο επικύρωσε την ακύρωση των προεκλογικών συμβάσεων stage.
Οι συγκεκριμένες συμβάσεις διακόπτονται, ενώ περίπου 11.000 εργαζόμενοι δεν πρόκειται ούτε να πληρωθούν το διάστημα που εργάστηκαν.
Οι εργαζόμενοι των μη προεκλογικών stage, πάντως, έχουν εξαγγείλει 48ωρη απεργία για την Πέμπτη και την Παρασκευή, ενώ την Πέμπτη θα δουν τον υπουργό Εργασίας.
«Τα χειρότερα έρχονται, καθώς τόσο ο υπουργός όσο και στην πλειοψηφία της η ΓΣΕΕ δεν έχουν εκφράσει τη διαφωνία τους με τις έντεκα αντεργατικές θέσεις, την εφαρμογή των οποίων αξιώνει ο ΣΕΒ», σχολίασε το ΚΚΕ για το διάλογο, ο οποίος θα γίνει χωρίς τη συμμετοχή του ΠΑΜΕ.
Την Πέμπτη εξάλλου, θα γίνει και η πρεμιέρα του διαλόγου για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις.
«Στόχος είναι οι εγγυήσεις στον χώρο εργασίας και η πάταξη της μαύρης εργασίας», δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος, μετά το ραντεβού του με τον πρόεδρο του ΣΕΒ Δημήτρη Δασκαλόπουλο, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της κατάργησης των stage στο δημόσιο.