BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Ανοίγει την Πέμπτη η 25η διεθνής έκθεσης τουρισμού Philoxenia


Τα εγκαίνια θα γίνουν από την υφυπουργό Τουρισμού, Αγγελική Γκερέκου.
Με 800 εκθέτες από 18 χώρες, με σημαντικές συμμετοχές στο 2ο ευρωπαϊκό συνέδριο τουρισμού και με ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις, ξεκινά την Πέμπτη, στη Θεσσαλονίκη, η 25η διεθνής έκθεση «Philoxenia», παράλληλα με τη διοργάνωση ξενοδοχειακού εξοπλισμού «Hotelia» της HELEXPO. Τις δύο εκθέσεις και το συνέδριο θα εγκαινιάσει η υφυπουργός Τουρισμού, Αγγελική Γκερέκου, στις 8 το βράδυ της Πέμπτης.

Στο πλαίσιο της τελετής εγκαινίων, θα πραγματοποιηθεί και η απονομή των βραβείων «Philoxenia Tourism Awards» στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς, που αναδεικνύονται από το κοινό μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Αντίστοιχα, τo βράδυ της Παρασκευής 30 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί η απονομή των Βραβείων «Μορφέας» στους «καλύτερους των καλύτερων» του ελληνικού ξενοδοχειακού κλάδου, κατόπιν αξιολόγησης από τους πιστοποιημένους «μυστικούς επιθεωρητές» της TUV-HELLAS. Στην εκδήλωση θα παραστεί ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος.

Το 2ο ευρωπαϊκό συνέδριο Τουρισμού έχει ως θέμα «Ταξίδια και Τουρισμός: Η Επόμενη Ημέρα - Από την Ύφεση στην Ανάπτυξη», ενώ μεταξύ των συμμετεχόντων περιλαμβάνονται η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΕΟΚΕ), Irene Pari, η πρόεδρος του «The International Ecotourism Society», δρ Kelly Bricker, η υπουργός Τουρισμού της Γκάνα (τιμώμενη χώρα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού) κ. Juliana Azumah-Mensah, ο εμπνευστής και δημιουργός των «Zero Star Hotels», Daniel Charbonnier, η εκπρόσωπος της TUI, Kristina Keller, στελέχη της eληνικής κυβέρνησης, συνδέσμων τουριστικών επιχειρήσεων κτλ

Μεταξύ των πολιτιστικών εκδηλώσεων, που πλαισιώνουν τις διοργανώσεις, περιλαμβάνεται η μεγάλη Έκθεση Ζωγραφικής του Γ.Λασιθιωτάκη, με τίτλο «Μέρες Επίγειες» (Περίπτερο 6), που διοργανώνει η HELEXPO, σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των «Δημητρίων», μέχρι 15/11.