BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Άστατος καιρός το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Βροχερός θα είναι ο καιρός το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Σε μικρή άνοδο η θερμοκρασία, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι.
Το Σάββατο θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά, ενώ το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 3-5 μποφόρ και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.
Την Κυριακή και τη Δευτέρα αναμένονται μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν 3-5 μποφόρ και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ. Σε μικρή περαιτέρω άνοδο ο υδράργυρος.
Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας για την έξοδο των εκδρομέων του τριημέρου. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων σε τμήματα των εθνικών οδών θα ισχύει από σήμερα 21 Μαΐου 16:00-22:00 στο ρεύμα εξόδου και τη Δευτέρα 24 Μαΐου 16:00-23:00 στο ρεύμα εισόδου. Την Κυριακή δεν θα ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα της Τροχαίας.

Χορευτές τάνγκο στο πλευρό των παιδιών με αυτισμό

Καλλιτέχνες απ' όλη την Ελλάδα χορεύουν τάνγκο για τη δημιουργία Κέντρου Ημέρας Αυτιστικών Παιδιών


Επτά ζευγάρια επαγγελματιών χορευτών, από διάφορες πόλεις της Ελλάδας, θα βρεθούν στις 29 Μαΐου, στη Λάρισα, για να χορέψουν τάνγκο, σε μια εκδήλωση, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για τη δημιουργία ενός νέου Κέντρου Ημέρας για αυτιστικά παιδιά.
Πρόκειται για μία εκδήλωση που συνδιοργανώνεται από την Κοινότητα Φίλων Αργεντίνικου Τάνγκο Λάρισας και τον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων νομού Λάρισας, με τη συμμετοχή των χορευτών: Ορέστη Δημητρίου - Έλλης Καραδήμου, Σαμουήλ Κυπαρίδη - Αλεξίας Σιλάμπρου, Κώστα Νικολαΐδη - Νάνσης Πράσσου, Παύλου Μαυρομάτη -Γιούλης Μουζαφιάροβα, Γιάννη Καραδήμου - Εύης Χατζάκη, Ηλία Σελαλματζίδη - Χριστίνας Χρυσάνθου και Κωνσταντίνου Χαλντούπη - Εύης Ζαρογιάννη.

Εδώ και έξι χρόνια λειτουργεί, στην περιοχή Νεάπολη της Λάρισας, ένας ξενώνας που φιλοξενεί 10 ενήλικες αυτιστικούς, καθώς και δύο Κέντρα Ημέρας: το Χαρά-1, που λειτουργεί εδώ και τρία χρόνια στο κέντρο της πόλης και απευθύνεται σε παιδιά 2,5-10 ετών και το Χαρά-2, που λειτουργεί εδώ 5 χρόνια στο χωριό Χαρά και απευθύνεται σε άτομα ηλικίας 14 ετών και άνω, όπως αναφέρει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Νομού Λάρισας, Φωτεινή Μπλιάτσιου, η οποία είναι γεωργός και δεν έχει στο οικογενειακό της περιβάλλον κανένα άτομα με αυτισμό, αλλά ασχολείται μ' αυτά από κοινωνική ευαισθησία.

«Στο Κέντρο Ημέρας Χαρά-1 εκπαιδεύουμε και προετοιμάζουμε για την προσχολική και κοινωνική ένταξη 18 αυτιστικά παιδιά, ηλικίας 2,5 έως 10 ετών, ενώ στο Χαρά-2 εκπαιδεύουμε 22, μεγαλύτερης ηλικίας, αυτιστικά παιδιά και ενήλικες, μέσα από διάφορα προγράμματα ομαδικότητας, εργασιοθεραπείας, αθλητισμού, κηπουρικής κλπ. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε στραφεί στην επαγγελματική τους αποκατάσταση και έτσι τα άτομα αυτά φτιάχνουν μπομπονιέρες, κομπολόγια, πορτοφόλια, κουτάκια και βγάζουν κάποια χρήματα. Το πρόβλημα είναι ότι, το Κέντρο Ημέρας Χαρά-1, που απευθύνεται σε μικρά παιδιά, στεγάζεται σε ένα κτίριο μικρό, το οποίο δεν διαθέτει αύλειο χώρο. Βρισκόμαστε σε μία φάση αναζήτησης νέου χώρου και ήδη κάποιος ιδιώτης προσφέρθηκε να μας παραχωρήσει ένα χώρο 400 τετραγωνικών μέτρων, ο οποίος διαθέτει αυλή. Ωστόσο, θα χρειαστεί να γίνουν κάποιες εργασίες σ' αυτό το χώρο και τα χρήματα από τη χορευτική εκδήλωση, που συνδιοργανώνουμε στο ξενοδοχείο Metropol με την Κοινότητα Φίλων Αργεντίνικου Τάνγκο Λάρισας, θα διατεθούν γι' αυτό το σκοπό. Πρόκειται για την πρώτη φορά που χορευτές, οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με τον αυτισμό αλλά έχουν κοινωνικές ευαισθησίες, θα έρθουν από διάφορες πόλεις της Ελλάδας για να χορέψουν αφιλοκερδώς, χάρη στην πρωτοβουλία των πρωτεργατών της Κοινότητας Φίλων Αργεντίνικου Τάνγκο Λάρισας, Κωνσταντίνου Χαλντούπη και Εύης Ζαρογιάννη», αναφέρει η κ. Μπλιάτσιου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό νομού Λάρισας, που λειτουργεί εδώ και 12 χρόνια, με σκοπό τη στήριξη των ατόμων με αυτισμό της περιοχής και των οικογενειών τους, εκτός από το προσωπικό 48 ατόμων (ψυχολόγων, λογοθεραπευτών, εργοθεραπευτών, γυμναστών) που διαθέτει, ενισχύεται και από ομάδα 15 εθελοντών, οι οποίοι διαθέτουν κάποιες ώρες την εβδομάδα για να συνοδέψουν τα άτομα με αυτισμό στο σχολείο ή σε εξόδους και για να παράσχουν κατ΄ οίκον βοήθεια.
«Τα τελευταία χρόνια, έχουμε καθημερινή σχεδόν επικοινωνία με γονείς από όλη την Ελλάδα και έχουμε αρχίσει να προσφέρουμε πληροφόρηση και γονεϊκή υποστήριξη στο μέτρο των δυνατοτήτων μας. Στους άμεσους στόχους μας εντάσσεται η καλύτερη ενημέρωση μας σε θέματα που αφορούν τα δικαιώματα των παιδιών με αυτισμό και των οικογενειών, ώστε να είμαστε σε θέση να προσφέρουμε πληρέστερη πληροφόρηση», προσθέτει η κ. Μπλιάτσιου.

Το Facebook πιάνει τα 500 εκατομμύρια μέλη

Το Facebook συνεχίζει την ανοδική πορεία και αν και πέρασαν μόλις 3 μήνες από τότε που έπιασε τα 400 εκατομμύρια μέλη, το διάσημο κοινωνικό δίκτυο είναι έτοιμο να ανακοινώσει πως έφτασε το μισό δισεκατομμύριο σε χρήστες.
Αυτό αναμένεται να γίνει μέσα στον Ιούνιο, με την εταιρία να ετοιμάζει μία μικρή γιορτή για το γεγονός, αφού έρχεται σε μία περίοδο που το site δέχεται έντονη κριτική για τα θέματα ασφάλειας.
Να αναφερθεί πως το νούμερο 1 κοινωνικό δίκτυο κατάφερε να διπλασιάσει τους χρήστες του σε λιγότερο από ένα χρόνο, αφού τον περασμένο Ιούλιο αριθμούσε μόλις 250 εκατομμύρια μέλη.
Μάλιστα μέχρι το τέλος του έτους το Facebook αναμένεται να έχει ξεπεράσει και τα 600 εκατομμύρια μέλη.

Η Κάτια Δέδε είναι η Playmate 2010

H Κάτια Δέδε είναι η μεγάλη νικήτρια του διαγωνισμού Playmate2010 που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο νυχτερινό κέντρο Ιερά Οδός με παρουσιάστρια τη Χριστίνα Λαμπίρη.
Η 22χρονη Κάτια Δέδε είναι σπουδάστρια γραφιστικής εργάζεται ήδη ως μοντέλο και λατρεύει το χορό, ενώ όπως είπε η ίδια, όνειρό της είναι να κάνει καριέρα στις διεθνείς πασαρέλες.
Αναπληρωματική playmate 2010, η Ειρήνη Κεμπεζέ, που διαγωνίστηκε με το νούμερο 2. Playgirl 2010 αναδείχθηκε η Ανδρεανή Τσάφου που διαγωνίστηκε με τον αριθμό 10. Τον τίτλο της SuperStar 2010 κατέκτησε η Νατάσσα Λιμπερίδου, που διαγωνίστηκε με τον αριθμό 1 Μις Playboytv 2010 η Αλεξάνδρα Ιωαννοπούλου, που διαγωνίστηκε με τον αριθμό 7.

Στην κριτική επιτροπή του διαγωνισμού συμμετέχουν οι: Κατερίνα Στικούδη, Γιάννης Σπαλιάρας, Βάνα Μπάρμπα, Σπύρος Πώρος, Μαρία Σταματέρη, Πάνος Ζήνας, η Playmate Κροατίας Μάγια Μοράλες, ο διευθυντής του Playboy, Κωνσταντίνος Τσίτσας, η πρόεδρος των MediΠΡΙΝΟΥ Ρία Πρίνου και ο εκπρόσωπος των MED, Χρήστος Χατζηβασιλείου.
Τα κορίτσια εμφανίστηκαν με super sexy τουαλέτες, δια χειρός Πάνου Ζήνα.