BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Απόσυρση γηρασμένων κτιρίων

Η απόσυρση των γηρασμένων κτιρίων, με στόχο τη δημιουργία χώρων πρασίνου είναι μια από τις βασικές προτεραιότητες του υπουργείου Περιβάλλοντος, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Απογευματινή».

Η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Πλούταρχο Σακελλάρη και διευρύνθηκε η δυνατότητα χρηματοδότησης τέτοιων δράσεων.

Το υπουργείο στοχεύει να θεσπίσει την αστική ανανέωση με την ανακύκλωση και την απόσυρση των γηρασμένων κτιρίων, για την δημιουργία νέων χώρων πρασίνου, κυρίως στις υποβαθμισμένες και πυκνοδομημένες γειτονιές της Αθήνας.

Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις έχουν καταθέσει πρόταση στην υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, για τη δημιουργία «πράσινου ταμείου».

Πρόστιμα για περιβαλλοντικές παραβάσεις σε 10 επιχειρήσεις

Η Νομαρχία Πειραιά επέβαλε πρόστιμα ύψους 30,900 ευρώ σε 10 επιχειρήσεις για περιβαλλοντικές παραβάσεις, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος».

Οι επιχειρήσεις λειτουργούσαν στον Πειραιά, στο Πέραμα,στον Κορυδαλλό,στον Ρέντη και στην Αίγινα, είτε χωρίς τις απαιτούμενες περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις είτε κατά παράβασή τους, με αποτέλεσμα να υποβαθμίζουν ή και να αλλοιώνουν ποιοτικά και αισθητικά το περιβάλλον.

Το υψηλότερο πρόστιμο ήταν ύψους 11,000 ευρώ και επιβλήθηκε σε μια εταιρεία, για παράβαση η οποία διαπιστώθηκε στις εγκαταστάσεις αποθήκευσης και διακίνησης πετρελαιειδών στο Πέραμα.

ΤΑ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ (15/11/2009)