BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Έτοιμα τα σχέδια νόμου για "Τειρεσία" και ρευστότητα".
"Το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ανοίγει τα χαρτιά του αυτή την εβδομάδα για δύο από τα πλέον κρίσιμα ζητήματα της αγοράς, την τόνωση της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την υποστήριξη των υπερχρεωμένων νοικοκυριών", γράφει στο πρωτοσέλιδό της η «Ν».

ΕΞΠΡΕΣ: "Κυβερνητικές "πιέσεις" για συμπίεση επιτοκίων".
Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τριβές" σημειώνονται στην πιστωτική αγορά με "αιχμή" την πρόθεση της κυβέρνησης να ελέγξει και να συμπιέσει, σε πρώτη φάση, τα επιτόκια των πιστωτικών καρτών.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Νέο τοπίο για τα δάνεια. Έρχονται αλλαγές με 2 νομοσχέδια".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "εντός της εβδομάδας η υπουργός Οικονομίας Λ. Κατσέλη θα δώσει στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των χρεών υπερχρεωμένων καταναλωτών, το οποίο περιλαμβάνει τη διάταξη για επιβολή ανωτάτου ορίου στα επιτόκια των πιστωτικών καρτών. Επίσης, θα δημοσιοποιηθεί και το σχέδιο νόμου για τη ρύθμιση των δανείων επιχειρήσεων και τις αλλαγές στον "Τειρεσία".

ΚΕΡΔΟΣ: "Πέφτουν τα επιτόκια των καρτών. Η χθεσινή απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς ανοίγει τον κύκλο των μειώσεων".
Η εφημερίδα γράφει ότι "νέα δεδομένα στην αγορά των πιστωτικών καρτών δημιουργεί η αιφνίδια χθεσινή απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς να χαμηλώσει τον πήχη των επιτοκίων σε επίπεδο κάτω του 9% και συγκεκριμένα στο 8,75% για ένα τετράμηνο, την ίδια στιγμή που πληθαίνουν οι πληροφορίες για κυβερνητική παρέμβαση στο θέμα, ώστε να μειωθούν τα επιτόκια αυτά, τα οποία είναι από τα υψηλότερα στην ευρωζώνη".