BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009

Γεγονoτα

1888: Ο Τζον Ντάνλοπ λαμβάνει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το ελαστικό με σαμπρέλα.

1930: Η Ελλάδα σημειώνει την πρώτη διεθνή νίκη της στο ποδόσφαιρο. Στο γήπεδο της λεωφόρου Αλεξάνδρας επικρατεί με 6-1 της Βουλγαρίας για το Βαλκανικό Κύπελλο. Τέσσερα γκολ σημειώνει ο Τσολίνας και δύο ο Μεσάρης, αμφότεροι παίκτες του Παναθηναϊκού.

1941: Οι Ιάπωνες με 200 αεροσκάφη καταστρέφουν τη ναυτική βάση των ΗΠΑ στη Χαβάη, Περλ Χάρμπορ. Χιλιάδες οι νεκροί και οι τραυματίες.

1945: Λανσάρεται ο πρώτος φούρνος μικροκυμάτων στις ΗΠΑ.

1965: Με ταυτόχρονες λειτουργίες στην Κωνσταντινούπολη και στη Ρώμη από τον Πατριάρχη Αθηναγόρα και τον Πάπα Παύλο ΣΤ' γίνεται η αμοιβαία άρση των Αφορισμών από τις δύο Εκκλησίες.

1974: Ο πρόεδρος της Κύπρου Μακάριος, που είχε ανατραπεί από τη χούντα των Αθηνών στις 15 Ιουλίου, επιστρέφει στο νησί, έπειτα από εξορία 4,5 μηνών.

Γεννησεις
1863: Πιέτρο Μασκάνι, ιταλός συνθέτης. («Cavalleria Rusticana»)

1928: Νόαμ Τσόμσκι, αμερικανός γλωσσολόγος και διανοητής.

1949: Τομ Γουέιτς, αμερικανός ροκ τροβαδούρος.

Θανατοι
43 π.Χ: Μάρκος Τούλιος Κικέρων, ρωμαίος πολιτικός, ρήτορας και συγγραφέας. [γεν. 3/1/106]

1878: Θεόδωρος Βρυζάκης, έλληνας ζωγράφος της «Σχολής του Μονάχου». [γεν. 19/10/1814]

1894: Φερντινάν ντε Λεσέψ, γάλλος διπλωμάτης και κατασκευαστής της Διώρυγας του Σουέζ. [γεν. 19/11/1805]

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009

Γεγονoτα

1768: Εκδίδεται για πρώτη φορά η εγκυκλοπαίδεια «Britannica».

1876: Ο Ερρίκος Σλίμαν ανακαλύπτει τα ανάκτορα των Μυκηνών.

1877: Ο Τόμας Έντισον πραγματοποιεί την πρώτη ηχογράφηση, αφηγούμενος την ιστορία «Η Μαίρη είχε ένα μικρό πρόβατο».

1892: Το περίφημο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι «Καρυοθραύστης» κάνει πρεμιέρα στην Αγία Πετρούπολη.

1915: Εκλογές στην Ελλάδα, με αποχή του κόμματος των «Φιλελευθέρων» του Ελευθέριου Βενιζέλου. Οι αντιβενιζελικές δυνάμεις κερδίζουν, αλλά η αποχή αγγίζει το 69%.

1933: Αίρεται η απαγόρευση στις ΗΠΑ του λογοτεχνικού αριστουργήματος του Τζέιμς Τζόις «Οδυσσέας».

Γεννησεις
1778: Ζοζέφ Γκεί - Λυσάκ, γάλλος χημικός, που διακρίθηκε για τις μελέτες του στα αέρια. [θαν. 9/5/1850]

1920: Ντέιβ Μπρούμπεκ, αμερικανός τζαζίστας.

1942: Πέτερ Χάντκε, γερμανός συγγραφέας. («Ο φόβος του τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι»)

Θανατοι
343: Άγιος Νικόλαος, επίσκοπος Μύρων, προστάτης των ναυτικών. [γεν. 270]

1892: Βέρνερ Φον Ζίμενς, ιδρυτής της φερώνυμης γερμανικής βιομηχανίας. [γεν. 13/12/1816]

1990: Παύλος Σιδηρόπουλος, ρόκερ. [γεν. 27/8/1948]

Στους 31 ανήλθαν οι νεκροί από τη νέα γρίπη στην Ελλάδα

Ένας ακόμα άνθρωπος, με επιβαρημένη κατάσταση υγείας, έχασε τη ζωή του από οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια ενώ νοσηλευόταν διασωληνωμένος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, έχοντας νοσήσει από τον ιό της νέας γρίπης.

Το 31ο θύμα της νόσου στη χώρα μας ήταν ένας άνδρας 62 ετών, επιβεβαιωμένο κρούσμα της νέας γρίπης, ο οποίος είχε υποκείμενο νόσημα (πολλαπλούν μυέλωμα).

Η αύξηση του αριθμού των θυμάτων του ιού Η1Ν1 φαίνεται πως έχει θορυβήσει τους Έλληνες, οι οποίοι σπεύδουν να εμβολιαστούν λίγο πριν φθάσει η πανδημία στο ζενίθ της.

Την Πέμπτη εμβολιάστηκαν 28.232 άτομα, ενώ η τηλεφωνική γραμμή δέχθηκε 24.185 κλήσεις. Από τις 16 Νοεμβρίου έχουν εμβολιαστεί συνολικά 183.328 άτομα.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), ο αριθμός των ατόμων που έχουν νοσήσει από τη νέα γρίπη έφθασε τις 8.463.

Τα περιστατικά, που έχουν επιβεβαιωθεί εργαστηριακά, αφορούν κυρίως παιδιά και νέους ως 34 ετών. Περίπου ο ένας στους τρεις ασθενείς είναι 15- 29 ετών, ενώ περισσότερα από 1.000 κρούσματα αφορούν παιδιά 10- 14 ετών.

Παρενέργειες του πανδημικού εμβολίου είχαν εμφανίσει ως τις 3 Δεκεμβρίου 110 άτομα. Οι περισσότεροι εμφάνισαν μούδιασμα στα άνω άκρα.

Οσάμα μπιν Λάντεν: κρατούμενος δίνει σημαντικές πληροφορίες

Πληροφορίες σχετικά με το πού βρισκόταν ο Οσάμα μπιν Λάντεν στις αρχές του 2009 υποστηρίζει ότι έχει ένας Ταλιμπάν που κρατείται στο Αφγανιστάν.

Οι ισχυρισμοί του δεν είναι δυνατό να επιβεβαιωθούν ωστόσο οι Αμερικανοί αξιωματούχοι δεσμεύτηκαν ότι θα ερευνήσουν την υπόθεση.

Ο κρατούμενος υποστηρίζει ότι είχε συναντηθεί με τον Οσάμα αρκετές φορές πριν το χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου στους δίδυμους πύργους.

Παράλληλα αποκαλύπτει ότι στις αρχές του έτους συναντήθηκε με κάποιο πρόσωπο, που είχε δει τον αρχηγό της Αλ Κάιντα πριν 20 μέρες περίπου στα σύνορα Αφγανιστάν – Πακιστάν.

«Τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο του 2009 συναντήθηκα με κάποιον φίλο που μου είπε ότι είχε συναντήσει τον Οσάμα μπιν Λάντεν και πως θα μπορούσε να κανονίσει να συναντηθώ και εγώ μαζί του», δήλωσε ο κρατούμενος ταλιμπάν.

Όπως αποκάλυψε ο φίλος στον οποίο αναφέρεται είναι ένα από τους διαμεσολαβητές, δηλαδή κανονίζει τις συναντήσεις μελών της οργάνωσης στο εξωτερικό με τον Οσάμα.

«Ο φίλος μου βοηθά τα μέλη της Αλ Κάιντα που δραστηριοποιούνται σε άλλες χώρες να συναντήσουν τον σεΐχη (Οσάμα μπιν Λάντεν), ο οποίος τους συμβουλεύει σχετικά με τη διεξαγωγή των επιχειρήσεων στην Ευρώπη και σε άλλες περιοχές», τόνισε ο κρατούμενος.

«Ο σεΐχης δεν μένει ποτέ σε ένα μέρος. Εκείνη την περίοδο ο φίλος μου είχε μόλις επιστρέψει από το Γκάζνι, οπότε πιστεύω ότι ο σεΐχης βρισκόταν εκεί», κατέληξε.

Νέα ληστεία μηχανήματος ΑΤΜ



Τέσσερις άγνωστοι ακινητοποίησαν, τα ξημερώματα, τον φύλακα στις εγκαταστάσεις της CRETA FARM, μπήκαν στον χώρο της εταιρίας και με τη βοήθεια κλεμμένου φορτωτή, αφαίρεσαν το ΑΤΜ της Τράπεζας Κύπρου. Το φόρτωσαν σε 4χ4 αγροτικό αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν.Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ, ύστερα από έρευνες, εντόπισαν το μηχάνημα αναλήψεων στον δήμο Αρκαδίου, στην περιοχή Αγιασμάτσι, παραβιασμένο και με άγνωστο, ως στιμής, χρηματικό ποσό να λείπει.Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό των δραστών.

Σπάνια ευρήματα κανιβαλισμού βρέθηκαν στη Γερμανία

Σπάνια ευρήματα κανιβαλισμού στην Ευρώπη κατά τη Νεολιθική Περίοδο έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στη νότια Γερμανία, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύεται στο τεύχος Δεκεμβρίου της επιθεώρησης για την αρχαιολογία, Αntiquity.
Τα απομεινάρια περίπου 500 ανθρώπων «σκοπίμως ακρωτηριασμένων» εντοπίστηκαν σε Νεολιθικό οικισμό, ηλικίας 7.000 ετών, στο Χάρξχαιμ της Ρηνανίας-Παλατινάτο, γεγονός που υποδηλώνει ότι ενδεχομένως να πραγματοποιούνταν εκεί τελετουργικά που περιελάμβαναν «μαζικούς κανιβαλισμούς», αναφέρει το άρθρο.

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι ο κανιβαλισμός στην Ευρώπη θα μπορούσε να συνέβαινε σε περιόδους λιμού, καθώς η γεωργία είχε ήδη αρχίσει να εξαπλώνεται στο συγκεκριμένο μέρος του κόσμου στη διάρκεια της Νεολιθικής περιόδου.

Η Αθήνα καίγεται, εκατοντάδες προσαγωγές, επεισόδια παντού αλλά τα διαπλεκόμενα ΜΜ”Ε”, σιωπούν.




Πρώτη είδηση τα επεισόδια στα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά μέσα του πλανήτη. Έκτακτα δελτία, ενημερώσεις, απ’ ευθείας συνδέσεις. Φωτιά, χάος, καταστροφές.

Εδώ όμως στην εικονική δημοκρατία του ΓΑΠ, σιωπή. Κανένα μα ΚΑΝΕΝΑ μέσο πλην μίας σύνδεσης του ΣΚΑΙ δεν έβγαλε άχνα. Αντίθετα τα προγράμματα είναι ενδεικτικά του νοητικού επιπέδου που θέλουν να οδηγήσουν τους ψηφοφόρους: “Ο Ηλίθιος και ο Πανηλίθιος”, τα “Παρατράγουδα” με την αντεξουσιάστρια Ανίτα Πάνια και άλλα επωφελή θεάματα.

Για να δείτε ποιοί διαμορφώνουν γνώμη στις μάζες. Ποιοί λυμαίνονται το Δημόσιο χρήμα ανεβοκατεβάζοντας και εκβιάζοντας κυβερνήσεις. Και βέβαια, πόσο ενάντια είναι ο ΓΑΠ στα συμφέροντα. Αφού ρε ΓΑΠ δεν χρωστάς σε κανέναν, πως ανέχτηκες το σκηνικό του τρόμου που στήθηκε τον Δεκέμβρη, στις πρόσφατες φωτιές στην Αττική και όλη την τρομολαγνεία των διαπλεκομένων πάνω στην οποία στηρίχθηκε η εκλογή σου;

Και πως θα ένιωθες εάν ο Σαμαράς έβγαινε στην Ευρώπη μιλώντας με Αλμούνιες και Τρισέ δίνοντας και συνεντεύξεις στα διεθνή μέσα για να δείξει “πόσο ανίκανη είναι η κυβέρνηση” και πόσο “Αδύναμο κράτος” είναι η

Ελλάδα”; Γιατί κύριε πολέμιε της ανομίας αυτά έκανες πριν έναν χρόνο ασχέτως εάν τα καλοταϊσμένα ΜΜ”Ε” τα λησμόνησαν.

Αυτό για να θυμάται ο Ελληνικός λαός και να απαντήσει την κατάλληλη στιγμή όπως έκανε πριν λίγες ημέρες.

ΥΓ. Πες στον Λαλιώτη να μαλώσει τα παιδιά του “αντιπροέδρου” γιατί είναι “ανυπάκουα”.

Ρε σείς δεν έχει ξαναγίνει αυτό...

Όχι δεν θα δείτε τί συμβαίνει σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και τις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδος αυτή την στιγμή σε ελληνικό κανάλι...Θα τα δείτε στο CNN, στο BBC και σε όλα τα διεθνή κανάλια...Αυτό που γίνεται από την Κυβέρνηση και τα ΜΜΕ είναι ξεφτίλα...Αν ήταν ο Καραμανλής στην εξουσία...Ούτε για διαφημίσεις δεν θα σταματούσαν την μετάδοση...

Εν τω μεταξύ περιμένουμε να δούμε πώς θα παρουσιάσουν τις ειδήσεις στα κεντρικά δελτία

ΤΑ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ σε VIDEO (06/12/2009)

Δείτε σε βίντεο τα πρωτοσέλιδα της Κυριακής 06/12/09 σε βίντεο

Ομοιοπαθητική ήχου – Καταπολέμηση του θορύβου με θόρυβο

Ο θόρυβος εκνευρίζει, ο θόρυβος ενοχλεί, ο θόρυβος αρρωσταίνει. Για το λόγο αυτό ερευνητές αναζητούν νέες μεθόδους για το πώς μπορούν να προστατευθούμε αποτελεσματικότερα από την ηχορύπανση.

Θόρυβος από το δρόμο. Προστατευτικοί τοίχοι στις εθνικές οδούς απομονώνουν ολόκληρες κατοικημένες περιοχές προσπαθώντας να μειώσουν τον ενοχλητικό θόρυβο. Τέτοιου είδους μέθοδοι, οι οποίοι πνίγουν το θόρυβο ανήκουν στα παθητικά μέτρα προστασίας. Ερευνητές όπως ο Κόλιν Χάνζεν από το Πανεπιστήμιο της Αδελαϊδας στην Αυστραλία, προτιμούν μια άλλη στρατηγική: «Προσπαθούμε να μειώσουμε τον ενοχλητικό θόρυβο με μεγάφωνα και μικρόφωνα. Το μικρόφωνο αναμειγνύει το θόρυβο και ενεργοποιεί ένα μεγάφωνο μέσω ενός κομπιούτερ. Το μεγάφωνο αυτό παράγει έναν αντιήχο, ο οποίος εξουδετερώνει τον αρχικό ήχο».

Ο αντιήχος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για παράδειγμα όταν τίθενται σε κίνηση οι προπέλες ενός αεροπλάνου. Εκεί μπορεί να βοηθήσει, ώστε να μειωθεί ο ενοχλητικός θόρυβος, τον οποίο ακούνε οι επιβάτες μέσα στην καμπίνα του αεροπλάνου. Εκτός αυτού μπορεί κανείς να αγοράσει ακουστικά κατά του ήχου. Χρησιμοποιούνται για παράδειγμα και πάλι στα αεροπλάνα, ώστε οι επιβάτες να μπορούν να ακούνε τον ήχο από τις ταινίες ανενόχλητοι.

Μια ιδέα και για τα εργοστάσια

Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Ο Κόλιν Χάνζεν θέλει όμως να διευρύνει την εφαρμογή αυτής της μεθόδου ώστε να μην χρησιμοποιείται μόνο στα αεροπλάνα. Μια ιδέα είναι να χρησιμοποιείται στα εργοστάσια. Μέχρι τώρα οι εργάτες φορούν κάποια ακουστικά, τα οποία όμως εμποδίζουν την επαφή με τον έξω κόσμο. Όσο για τα νέα ακουστικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα αεροπλάνα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα εργοστάσια. Το πρόβλημα είναι ότι στις μεγάλες αίθουσες των εργοστασίων ο ήχος με τον αντι-ήχο μπορούν να συναντηθούν μόνο σε ορισμένα σημεία του χώρου. Για αυτό ο Κόλιν Χάνζεν θα ήθελε ο αντι-ήχος να συνοδεύει τους εργάτες για παράδειγμα όπως μια δεσμίδα φωτός έναν τραγουδιστή πάνω στη σκηνή. Και ο Χάνζεν θα ήθελε να το επιτύχει ως εξής: «Θα τοποθετήσουμε διάφορα μικρόφωνα στο χώρο. Παράλληλα ένας αισθητήρας θα καταλαβαίνει που βρίσκεται το κεφάλι του εργάτη. Με τη βοήθεια όλων αυτών των μηνυμάτων και ενός ειδικού προγράμματος στο κομπιούτερ μπορούμε να επικεντρώσουμε τον αντι-ήχο στο σημείο που βρίσκεται ο εργάτης».

Σύμφωνα με τον Κόλιν Χάνζεν, η μέθοδός του είναι εφαρμόσιμη, αλλά μπορεί να παρουσιάσει προβλήματα σε βιομηχανικές αίθουσες, οι οποίες δεν είναι καθαρές. Η έλλειψη καθαριότητας επηρεάζει τα μικρόφωνα, τα ηχεία και δεν λειτουργούν πλέον σωστά. Όπως και να έχει πάντως η ιδέα της ομοιοπαθητικής στον ήχο έχει ενδιαφέρον.

Νέα Γρίπη: ελάχιστες οι παρενέργειες από το εμβόλιο

Στις παρενέργειες που εμφάνισαν όσοι εμβολιάστηκαν με το νέο εμβόλιο κατά του ιού H1N1 αναφέρθηκε την Πέμπτη η πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Πανδημίας Γρίπης, κ. Ελένη Γιαμαρέλου.

Σύμφωνα με την κ. Γιαμαρέλου, μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί περίπου 110 παρενέργειες στο σύνολο 200.000 ανθρώπων που εμβολιάστηκαν, οι οποίες στο συντριπτικό τους ποσοστό είναι ήπιες.

Ειδικότερα, από τις παρενέργειες 20 αφορούσαν στην εμφάνιση πυρετού, 12 στην εμφάνιση πονοκεφάλου, ενώ έξι εμβολιασθέντες εκδήλωσαν αϋπνίες και όλα τα υπόλοιπα άτομα αιμωδίες.

Σε μία περίπτωση καταγράφηκε παρατεταμένο τρέμουλο μετά τον εμβολιασμό, ωστόσο σημειώνεται ότι η ασθενής έπασχε από νευρολογική νόσο και όπως τόνισε η κ. Γιαμαρέλου, αναμένει τη γνωμάτευση του νευρολόγου τις προσεχείς ημέρες.

Επιπλέον, αναφερόμενη στο γεγονός ότι σε κάποια νοσοκομεία τηρούνται λίστες αναμονής για τον εμβολιασμό, η κ. Γιαμαρέλου συνέστησε στις υπηρεσίες να μην κλείνουν ραντεβού, αλλά να εξυπηρετούν όσο περισσότερο κόσμο μπορούν.

Το τελευταίο διάστημα ο ιός H1N1 εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς στην Ελλάδα, ενώ την Πέμπτη καταγράφηκαν τρείς νέοι θάνατοι ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στα 28. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της Νέας Γρίπης ξεπερνούν τα 8.460.

Πετρούλα Κωστίδου - “η μεγάλη εκκίνηση”

Σας παρουσιάζουμε ένα σπάνιο φωτογραφικό άλμπουμ επίδειξης μόδας του Ιουνίου του 2008. Αποκαλύπτουμε από το αρχείο μας τις καλύτερες 10 φωτογραφίες της Πετρούλας Κωστίδου, της παρουσιάστριας καιρού πλέον, της οποίας η φήμη ακολουθεί ανοδική πορεία στα μέσα και στην ελληνική διαδικτυακή κοινότητα. Παρακολουθήστε την στο ξεκίνημα της απογείωσής της ως τηλεοπτικής σταρ.


























Κατάληψη σε κινηματογράφο της Θεσσαλονίκης

Κατάληψη έκανα σήμερα 5 Δεκεμβρίου άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, στο κινηματογράφο «Ολύμπιον» στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ναυτεμπορική».

Σκοπός των αντιεξουσιαστών, όπως υποστηρίζουν είναι να μετατραπεί εν λόγω κινηματογράφος, σε κοινωνικό χώρο αντίστασης με προβολές από τις 3 το μεσημέρι και ανοιχτή συζήτηση στις 7 το απόγευμα για τον περσινό Δεκέμβρη, αλλά και για τις επερχόμενες εξεγέρσεις.

Κλήρωση… όπως το Μουντιάλ ‘94 για την Εθνική Ελλάδας

Στον δεύτερο όμιλο κληρώθηκε η Εθνική ομάδα στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής (11/6/2010-11/7/2010). Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα έχει αντιπάλους την Αργεντινή, την Νιγηρία τις οποίες είχε αντιμετωπίσει και στην παρθενική του εμφάνιση σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1994 και την Ν. Κορέα. Το πρώτο παιχνίδι της εθνικής θα γίνει μία ημέρα μετά την έναρξη της διοργάνωσης, στις 12 Ιουνίου με αντίπαλο την Ν. Κορέα. Στη συνέχεια η εθνική θα αντιμετωπίσει την Νιγηρία στο Μπλούμφοντεϊν στις 17 Ιουνίου και ολοκληρώνει την Α΄ φάση με αντίπαλο την Αργεντινή στο Πολοκουάνε στις 22/6

Οι οκτώ όμιλοι της τελικής φάσης του Μουντιάλ 2010, όπως προέκυψαν από την κλήρωση που έγινε σήμερα στο Κέιπ Τάουν, είναι:
1ος Όμιλος
1. Νότια Αφρική
2. Μεξικό
3. Ουρουγουάη
4. Γαλλία

2ος Όμιλος
1. Αργεντινή
2. Νιγηρία
3. Νότια Κορέα
4. ΕΛΛΑΔΑ

3ος Όμιλος
1. Αγγλία
2. ΗΠΑ
3. Αλγερία
4. Σλοβενία

4ος Όμιλος
1. Γερμανία
2. Αυστραλία
3. Σερβία
4. Γκάνα

5ος Όμιλος
1. Ολλανδία
2. Δανία
3. Ιαπωνία
4. Καμερούν

6ος Όμιλος
1. Ιταλία
2. Παραγουάη
3. Νέα Ζηλανδία
4. Σλοβακία

7ος Όμιλος
1. Βραζιλία
2. Βόρεια Κορέα
3. Ακτή Ελεφαντοστού
4. Πορτογαλία

8ος Όμιλος
1. Ισπανία
2. Ελβετία
3. Ονδούρα
4. Χιλή

Το εναρκτήριο παιχνίδι της διοργάνωσης θα γίνει στις 11 Ιουνίου στις 17:30 όπου η διοργανώτρια Ν. Αφρική θα αντιμετωπίσει το Μεξικό.

Ρεχάγκελ: «Τίποτα δεν είναι απίθανο»

Αμέσως μετά την κλήρωση για την τελική φάση του Μουντιάλ 2010, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Οτο Ρεχάγκελ δήλωσε: «Έχουν περάσει πολλά χρόνια από το 1994, δεν έχουμε σχέση με εκείνη την ομάδα. Έχουμε μισό χρόνο στη διάθεσή μας να προετοιμαστούμε. Το σημαντικό είναι οι παίκτες μας να είναι υγιείς. Τίποτα δεν είναι απίθανο. Στον όμιλο το απόλυτο φαβορί είναι η Αργεντινή. Στο πρώτο παιχνίδι με την Κορέα μπορούμε να ανταπεξέλθουμε, η Νιγηρία παίζει εδώ στην Αφρική και δεν πρέπει να την υποτιμήσουμε. Μπορεί η Ελλάδα να παρουσιαστεί καλή και να περάσει ένα γύρο. Θα τα δούμε όλα αυτά. Χαιρόμαστε που την τελευταία στιγμή μπορέσαμε να προκριθούμε. Και οι παίκτες χαίρονται, γιατί η Ελλάδα δεν είναι κάθε φορά στα τελικά και είμαι σίγουρος πως όταν θα έρθουν εδώ θα τα δώσουν όλα. Τώρα η Ελλάδα θα βρίσκεται στο κέντρο όλου του κόσμου«.

Η Επιστήμη...των Χριστουγέννων!

Αυτά τα Χριστούγεννα η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου παρουσιάζει πειράματα και δραστηριότητες με εορταστικό χρώμα. Κάθε Σάββατο και Κυριακή του Δεκεμβρίου, καθώς επίσης στις 23, 28, 29 και 30 Δεκεμβρίου κατά την περίοδο των εορτών, πραγματοποιείται μια επίκαιρη σειρά πειραμάτων και δραστηριοτήτων με τίτλο: "Η Επιστήμη των…Χριστουγέννων".

Αναλυτικότερα, οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν:

Πειράματα - Ώρα 13.30:

Πρόκειται για μια επίδειξη πειραμάτων γεμάτη φως και μουσική. Μεταξύ άλλων θα δείτε:

Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα: Σας λείπει το χιόνι και η ομίχλη απ' το γιορτινό τοπίο; Ο ξηρός πάγος μας δίνει τη λύση. Δείτε από κοντά το υλικό που παγώνει ό,τι βρεθεί στο πέρασμά του.

Υλικό που χορεύει στο ρυθμό της γιορτής: Μπορείτε να φανταστείτε υγρά που χορεύουν; Οι εντυπωσιακές ιδιότητες των υλικών που λικνίζονται στο ρυθμό της μουσικής.

Πλαστικές νιφάδες που αιωρούνται: Δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι νιφάδες και άλλες κατασκευές που αιωρούνται.

Φωτάκια που ανάβουν με ένα άγγιγμα: Ο θαυμαστός κόσμος των ηλεκτρικών φορτίων λειτουργεί με τον πιο παράξενο τρόπο.

Πώς μιλούν οι καλικάντζαροι: Τι κάνει τη φωνή λεπτή; Πειραματισμοί με Ήλιο!

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση που φθορίζει: Διακόσμηση που λάμπει στο σκοτάδι. Η υπεριώδης ακτινοβολία στην υπηρεσία της γιορτής.

Τα κάλαντα με παράξενα μουσικά όργανα: Θέλετε να εντυπωσιάσετε στο γιορτινό τραπέζι; Οι ιδιότητες του ήχου σας βοηθούν.



Δραστηριότητες - Ώρες 15:30 έως 17:30:

Δραστηριότητες για παιδιά από 6 ετών μέχρι…106. Η Διαδραστική Έκθεση μετατρέπεται σε ένα μεγάλο εργαστήρι κατασκευών. Μεταξύ άλλων οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν:

Δημιουργία Χάρτη του Ουρανού: Ποια αστέρια βλέπουμε στον ουρανό κατά την περίοδο των Χριστουγέννων;

Στολίδια τριών διαστάσεων από χαρτί: Ανακαλύψτε πώς γίνονται τα τρισδιάστατα στολίδια και φτιάξετε μια πρωτότυπη διακόσμηση για το σπίτι σας.

Γεωμετρικές χιονονιφάδες: Mε τη βοήθεια γεωμετρικών σχημάτων φτιάξτε τις δικές σας συμμετρικές νιφάδες.

"Η Επιστήμη…των Χριστουγέννων" είναι η δεύτερη θεματική ενότητα της ευρύτερης σειράς πειραμάτων και δραστηριοτήτων, που θα διοργανώνει κάθε μήνα η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας. Τον Ιανουάριο ακολουθεί η θεματική ενότητα "Η Επιστήμη… της Κουζίνας"!

Στις δραστηριότητες αυτές δεν γίνεται κράτηση. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας μέχρι τη συμπλήρωση των διαθέσιμων θέσεων.

Η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας, μία από τις πλέον οργανωμένες εκθέσεις επιστημονικού χαρακτήρα στη χώρα μας, άρχισε να δημιουργείται το 2003 σε συνεργασία με το γαλλικό επιστημονικό κέντρο Cites des Sciences et de l'Industrie.

Στους τρεις ορόφους της Διαδραστικής Έκθεσης, οι επισκέπτες κάθε ηλικίας έχουν τη δυνατότητα να εξετάσουν τις γνώσεις τους και να "ξυπνήσουν" την περιέργειά τους. Η Έκθεση περιλαμβάνει τρεις θεματικές ενότητες: Ύλη και Υλικά (Ισόγειο), Επικοινωνία: Ήχος και Εικόνα (1ος Όροφος), Βιοτεχνολογία (2ος Όροφος), με 65 μόνιμα διαδραστικά εκθέματα, που καλύπτουν τους χώρους της φυσικής, της χημείας, των υλικών, των τηλεπικοινωνιών, των ηλεκτρονικών υπολογιστών και της βιοτεχνολογίας.

Επεισόδια στα Εξάρχεια (Video)



Δείτε το βίντεο από τα επεισόδια που σημειώθηκαν γύρω στις 7:30 το βράδυ στην Οδό Μεταξά στα Εξάρχεια. Ομάδα νεαρών επιτέθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν εκεί και αμέσως μετά ακολούθησε αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία προσήχθησαν 40 άτομα.








Συλλυπητήρια Παπανδρέου στον Βλαντιμίρ Πούτιν


Για την τραγωδία στην Περμ.
Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, απέστειλε προς τον πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, την ακόλουθη συλλυπητήρια επιστολή, για την απώλεια δεκάδων ανθρώπων μετά από πυρκαγιά στην πόλη Περμ:

«Κύριε Πρωθυπουργέ,

Με βαθύτατη λύπη πληροφορήθηκα την απώλεια δεκάδων συνανθρώπων μας στην πόλη Περμ. Πρόκειται για ένα δραματικό γεγονός. Δεχθείτε τα συλλυπητήριά μου και παρακαλώ να μεταφέρετε τη συμπαράσταση του Ελληνικού λαού στις οικογένειες των θυμάτων και στους τραυματίες, στους οποίους εκφράζω τις ευχές μου για ταχεία ανάρρωση.

Αυτές τις δύσκολες ώρες οι σκέψεις μας είναι κοντά σας.

Γιώργος Α. Παπανδρέου».

06-12-2009: Φωτογραφίες από τις φθόρές που προκλήθηκαν στο Δημαρχείο Κερατσινίου - ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ













05-12-2009: Φωτογραφίες με κατασχεμένα αντικείμενα από έρευνα σε οίκημα στο Κερατσίνι - ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ








η Υπουργός κ. Τίνα Μπιρμπίλη με το Laptop της ανοικτό διαφημίζει την εταιρία- soundvisual κ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Στο 35 λεπτό της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου που παρακολουθήσαμε μέσω διαδικτύου, η Υπουργός κ. Τίνα Μπιρμπίλη με το Laptop της ανοικτό διαφημίζει την εταιρία- soundvisual κ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ -με έμεση διαφήμηση. Είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό; Και όμως όχι μόνο συμβαίνει αλλά μου έρχεται στο μυαλό και το κλασσικό " όλο σύσκεψη και σύσκεψη πρέπει να δουλέψουμε και λίγο βρε παιδιά".Να ένα θέμα για άλλη μιά σύσκεψη. Μήπως με συσκέψεις θα λυθούν τα προβλήματα που έχουν συσωρευθεί αν δεν στρώσουμε κάτω τους π......... μας;

Ο Ban Ki-moon πιέζει για τη Σύνοδο της Κοπεγχάγης

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Ban Ki-moon, απηύθυνε έκκληση στους παγκόσμιους ηγέτες για την επίτευξη μιας νομικά δεσμευτικής συμφωνίας για τη κλιματική αλλαγή στη Σύνοδο της Κοπεγχάγης, η οποία αρχίζει τη Δευτέρα 7 Δεκεβρίου.

Ο Γ.Γ. του ΟΗΕ, δήλωσε ότι η εν λόγω Σύνοδος είναι κρίσιμη για τη σωτηρία του πλανήτη και πρέπει να ληφθούν μέτρα για τη μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου.

Πρόσφατα, οι δεσμεύσεις που ανακοινώθηκαν από κάποιες χώρες, δίνει ένα αισιόδοξο μήνυμα για την μείωση των εν λόγω εκπομπών, πρόσθεσε ο ίδιος.

Η Κοπεγχάγη μπορεί και πρέπει να αποτελέσει μαι καμπή στις προσπάθειες που γίνονται για τη μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου, για τη προστασία του πλανήτη, συμπλήρωσε ο Ban Ki-moon.

Ο πρωθυπουργός της Δανίας Lars Lokke Rasmussen, δήλωσε ότι ελπίζει να γίνουν οι ανάλογες υποχωρήσεις από τους ηγέτες που θα λάβουν μέρος και να επιτευχθεί μια δεσμευτική συφμωνία για το Κλίμα.

Η Σύνοδος της Κοπεγχάγης αρχίζει τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 18 του μήνα και θα λάβουν μέρος περίπου 85 αρχηγοί κρατών.

Ο Δανός πρωθυπουργός, τόνισε χαρακτηριστικά ότι θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για τις μειώσεις των εν λόγω εκπομπών, καθώς και να δεσμευτούν οι πλούσιες χώρες ότι θα υποστηρίξουν οικονομικά τις φτωχότερες, για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν το εν λόγω φαινόμενο.

Από την πλευρά του, ο Γ.Γ. του ΟΗΕ, τόνισε ότι πρέπει να πετύχει η εν λόγω Σύνοδος, γιατί δεν υπάρχει άλλη λύση για την προστασία του πλανήτη.

Οι πλούσιες χώρες πρέπει να βοηθήσουν οικονομικά τις φτωχότερες και ήδη έχουν γίνει προτάσεις, όπως ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Gordon Brown που πρότεινε τη δημιουργία ενός «κλιματικού» Ταμείου, το οποίο θα έχει 10 δις δολάρια για τη στήριξη των αναπτυσσόμενων χωρών.

Το ΕΒΕΘ για την προστασία του περιβάλλοντος

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ) έχει θέσει μια σειρά από στόχους για την προστασία του περιβάλλοντος, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος».

Μεταξύ των βασικών στόχων του ΕΒΕΘ, όπως τονίζει η διοίκηση περιλαμβάνονται η ανακύκλωση και η προστασία του περιβάλλοντος αλλά και η φροντίδα της υγείας των εργαζομένων.

Τα τελευταία χρόνια, το ΕΒΕΘ συγκεντρώνει όλες τις ποσότητες χαρτιού από τα τμήματά του και τις παραδίδει, σε τακτά χρονικά διαστήματα, στις αρμόδιες υπηρεσίες ανακύκλωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ πρόσφατα ανέθεσε σε ιδιωτική εταιρία τη συλλογή αποβλήτων αμιαντοτσιμέντου, τη μεταφορά τους σε αδειοδοτημένη εγκατάσταση και την τελική τους διάθεση.

Τα απόβλητα αμιάντου, βάρους 280 kg, βρίσκονταν στο κτίριο του ΕΒΕΘ στην πλατεία Μοριχόβου και στο πλαίσιο της προστασίας του περιβάλλοντος, η διοίκηση του Επιμελητηρίου αποφάσισε να απευθυνθεί, αναλαμβάνοντας το σχετικό οικονομικό κόστος, σε πιστοποιημένη εταιρία διαχείρισης αποβλήτων για την απομάκρυνση του επικίνδυνου αμιαντοτσιμέντου.

Επίσης, από το 2005, το ΕΒΕΘ συνεχίζει την εφαρμογή του προγράμματος προληπτικού ελέγχου της υγείας των εργαζομένων του, έχοντας υπογράψει νέα σύμβαση με εταιρία παροχής υπηρεσιών υγείας για δωρεάν διαγνωστικές και εργαστηριακές εξετάσεις του προσωπικού του Επιμελητηρίου.