BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

ZanteMan - Αγίου Βαλεντίνου - Χρόνια Πολλά στους Ερωτευμένους

Η Τίνα Μπιρμπίλη για την ανακύκλωση

Η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη στην ανακοίνωση που έκανε για το πρόγραμμα αναδάσωσης της Αν. Αττικής και τη δημιουργία Πράσινου Ταμείου, αναφέρθηκε και στο νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο για την ανακύκλωση, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα».

Βασικός στόχος του νομοσχεδίου, είναι να δοθούν οικονομικά κίνητρα στους Δήμους, καθώς τα τέλη τελικής διάθεσης τα οποία πληρώνουν οι ΟΤΑ στους Φορείς Διαχείρισης, συνδέονται με τις ποσότητες που απορρίπτει ο κάθε ΟΤΑ, τόνισε η κ. Μπιρμπίλη.

Με το εν λόγω σχέδιο νόμου, ενεργοποιείται ο Εθνικός Οργανισμός Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών και άλλων Προϊόντων, εξασφαλίζονται οι ανάλογοι πόροι για τη λειτουργία του και στελεχώνεται με αποσπασμένους επιστήμονες και διοικητικούς.

Επίσης, θα απλοποιηθούν οι διαδικασίες για την έκδοση πιστοποιητικών για την ορθή λειτουργία των συστημάτων εναλλακτικής διαχείρισης.

Τέλος, η υπουργός ενημέρωσε ότι το Προεδρικό Διάταγμα «για τα απόβλητα από εκσκαφές, κατασκευές και κατεδαφίσεις» όσο και η τροποποίηση του ΠΔ «για τους συσσωρευτές και τις ηλεκτρικές στήλες» έχουν δοθεί για έλεγχο νομιμότητας στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Συνταξιοδοτικό: από το 2013 η εξίσωση των ορίων

Από 5 έως 15 έτη θα αυξηθούν το 2013 τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για τις 140.000 εργαζόμενες στο Δημόσιο αν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποδεχτεί το σχετικό αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Καθημερινής ωστόσο, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι η Κομισιόν θα αποδεχτεί τη μεταβατική περίοδο τριών ετών και τη σταδιακή αύξηση της επιμήκυνσης των ορίων ηλικίας εξόδου από την εργασία.

Στην περίπτωση πάντως που το συγκεκριμένο σενάριο ισχύσει, όσες εργαζόμενες θεμελιώσουν ασφαλιστικό δικαίωμα μέχρι τις 31/12/2012 θα έχουν τη δυνατότητα να βγουν στη σύνταξη χωρίς να υποστούν επιμήκυνση στην ηλικία συνταξιοδότησης.

Το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί μέχρι τις 28 Μαρτίου και σύμφωνα με το δημοσίευμα από τις διατάξεις του θα θιγούν οι εξής κατηγορίες γυναικών:

- Aσφαλισμένες μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 1992 με 15 έως 25 έτη εργασίας και με ηλικία συνταξιοδότησης από το 50ό έως το 60ό έτος θα υποστούν αύξηση των ορίων ηλικίας είτε παραμένοντας στην υπηρεσία τους μέχρι το 65ο έτος είτε με 37ετία χωρίς όριο ηλικίας.

- Εργαζόμενες που ασφαλίστηκαν μετά την 1.1.93 θα υποστούν αύξηση των ορίων ηλικίας από 6 μέχρι και 10 χρόνια.

Ένα πρόβλημα υγείας ταλαιπωρεί τον Ρότζερ Γκερέιρο ο οποίος ως αποτέλεσμα αυτού, αποκλείστηκε από την αποστολή της ΑΕΚ για το παιχνίδι με την Skoda Ξάνθη.

Ένα πρόβλημα υγείας ταλαιπωρεί τον Ρότζερ Γκερέιρο ο οποίος ως αποτέλεσμα αυτού, αποκλείστηκε από την αποστολή της ΑΕΚ για το παιχνίδι με την Skoda Ξάνθη.

Στον καθιερωμένο μηνιαίο αιματολογικό έλεγχο, διαπιστώθηκε πως ο Πολωνός πάσχει από λοίμωξη του αιμοποιητικού συστήματος. Οι γιατροί της ΠΑΕ ενημέρωσαν τον παίκτη και τον Ντούσαν Μπάγεβιτς για τα αποτελέσματα.

Τις επόμενες ημέρες ο Γκερέιρο θα υποβληθεί σε σειρά νέων εξετάσεων και θα απέχει από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας όπως και από τις προπονήσεις.

Όσον αφορά στο «μέτωπο» των υπόλοιπων τραυματιών, ο Αραμπατζής συνέχισε το ατομικό πρόγραμμα που ακολουθεί, ενώ το ίδιο έκαναν με το πρόγραμμα αποθεραπείας τους και οι Μαντούκα, Κουτρουμάνος.

Οι υπόλοιποι παίκτες παρακολούθησαν σε βίντεο την ομάδα της Ξάνθης και στη συνέχεια χωρίστηκαν σε τρία γκρουπ, κάνοντας ήπιας έντασης προπόνηση, με ασκήσεις «5-2» στο γήπεδο.

Πηγή : Golara Sports