BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2010



Τέλος τα πειραματόζωα στη βιομηχανία των καλλυντικών


Αμερικάνικη εταιρεία ερευνών επιδιώκει να βάλει τέλος στα πειράματα που γίνονται πάνω στα ζώα, με την εφεύρεση συσκευής, της οποίας μπορούν να πραγματοποιούνται τεστ αλλεργικών δερματικών αντιδράσεων στη χρήση καλλυντικών ή φαρμακευτικών ουσιών, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία».

Η συγκεκριμένη τεχνολογία ανήκει στην εταιρεία Hurel Corp. που εδρεύει στο Νιου Τζέρσεϊ, και η χρηματοδότηση του προγράμματος έγινε από την πολυεθνική εταιρεία καλλυντικών L’Oreal.

Η εν λόγω συσκευή αναμένεται να κυκλοφορήσει στο εμπόριο το 2011, μετά από μια σειρά συστηματικότερων και ασφαλέστερων δοκιμών και θα συμβάλει στην αντικατάσταση των ποντικών και των ινδικών χοιριδίων στα εργαστήρια.

Θα μπει ένα τέλος στο βασανισμό των εν λόγω ζώων.

Χρησιμοποιούνται εργαστηριακά παραγόμενα κύτταρα ανθρώπινου δέρματος, τα οποία τοποθετούνται σε αποστειρωμένο γυαλί και με την πρόσθεση χημικών ουσιών, προσομοιώνει τις φυσικές δερματικές αντιδράσεις σε αυτές.

Φονική ενέδρα σε χρηματαποστολή

Τραγική κατάληξη είχε η απόπειρα ληστείας που σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στη Λεωφόρο Βάρης - Κορωπίου, στη Βάρη.

Ο 45χρονος υπάλληλος ασφαλείας, πατέρας τριών παιδιών, που πυροβολήθηκε στο κεφάλι από επίδοξους ληστές και διακομίστηκε στο Ασκληπιείο της Βούλας, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.

Ειδικότερα, το μεσημέρι δύο υπάλληλοι σεκιούριτι μόλις είχαν παραλάβει τα χρήματα από το πολυκατάστημα Jumbo της περιοχής, όταν τέσσερις άγνωστοι τους έστησαν ενέδρα.


Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες είχαν δύο κλεμμένα φορτηγάκια και μόλις πλησίασε η χρηματαποστολή, έβαλαν φωτιά στο ένα, προκειμένου να τους κλείσουν το δρόμο.

Οταν οι υπάλληλοι της χρηματαποστολής σταμάτησαν, ο ένας εκ των δραστών πυροβόλησε τον σεκιουριτά και τον τραυμάτισε στο κεφάλι. Ο δεύτερος σεκιουριτάς πρόλαβε και ασφάλισε τις πόρτες του οχήματος της χρηματαποστολής με συνέπεια οι επίδοξοι ληστές να μην κατορθώσουν να αρπάξουν τους σάκκους με τα χρήματα.

Μετά την απόπειρα οι κακοποιοί εκτιμάται ότι διέφυγαν με μοτοσικλέτες και αναζητούνται.

Η αστυνομία εκτιμά ότι οι δράστες γνώριζαν για τη χρηματαποστολή και το δρομολόγιο που θα ακολουθούσε και για αυτό έστησε παγίδα στους υπαλλήλους της.

Επιδείνωση του καιρού



Επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός από χθες το βράδυ και από τα νοτιοδυτικά.

Σήμερα αναμένονται βροχές σε όλη τη χώρα και στα νότια καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο, ενώ οι άνεμοι πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί μέχρι 8 μποφόρ και τοπικά 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα δυτικά και την ηπειρωτική χώρα από 0 έως 12 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, βροχές κατά τόπους ισχυρές, αλλά και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα. Οι άνεμοι πνέουν βορειοανατολικοί μέχρι 8 μποφόρ και η θερμοκρασία κυμαίνεται στην Αθήνα από 5 έως 12 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, υπάρχει συννεφιά, με πρόσκαιρες ασθενείς βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι πνέουν βορειανατολικοί μέχρι 6 μποφόρ και η θερμοκρασία κυμαίνεται στην πόλη από 4 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Κυριακή, στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι στα νοτιοανατολικά θα είναι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βορειοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά στα πελάγη 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα

Μήνυμα Μέρκελ: έγιναν «σημαντικά βήματα» από την Αθήνα


Σύμφωνη βρίσκουν τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ τα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης. Θεωρεί ότι αναλήφθηκαν "σημαντικά βήματα" στην κατεύθυνση της δημοσιονομικής εξυγίανσης.

Η Γερμανίδα καγκελάριος στην πρώτη συνέντευξη τύπου του έτους που έδωσε χθες στο Βερολίνο χαιρέτισε το πρόγραμμα σταθεροποίησης της ελληνικής κυβέρνησης και το στόχο για μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% . Η κυρία Μέρκελ ,στην ερώτηση γιατί είχε διατυπώσει την ανησυχία της για την πορεία του ευρώ, έδωσε την εξής απάντηση: "Είπα ότι πρώτον το ευρώ άντεξε στην διεθνή οικονομική κρίση, αλλά εξαιτίας των διαφορετικών ελλειμμάτων στις χώρες της ευρωζώνης, βεβαίως θα πρέπει ο καθένας να κάνει αυτό που του αναλογεί. Το έχουμε συζητήσει επανειλημμένα με τον Έλληνα πρωθυπουργό. Είμαι ευγνώμων που ο υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε πέτυχε να αποφασίσει το Γιούρογκρουπ ότι το 2013 θα επανέλθουμε στην τήρηση των κριτηρίων του Συμφώνου Σταθερότητας".

«Είπα επίσης», πρόσθεσε η κ. Μέρκελ «ότι το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης είναι η κοινή μας πλατφόρμα, αλλά το κάθε κράτος-μέλος θα πρέπει να δρομολογήσει τα αναγκαία βήματα. Θέλω να επισημάνω αναφορικά με την Ελλάδα, για μία ακόμα φορά ίσως, ότι αναλήφθηκαν τώρα σημαντικά βήματα στην κατεύθυνση της εξυγίανσης των δημόσιων οικονομικών, τα οποία όχι μόνον με βρίσκουν σύμφωνη, αλλά είμαι σε θέση να γνωρίζω και πόση δύναμη απαιτείται για την υλοποίησή τους εκ μέρους του συναδέλφου μου, Έλληνα πρωθυπουργού».

Με τη δήλωση αυτή η κ. Μέρκελ ανασκεύασε και την εικόνα που είχε αφήσει η προχθεσινή διαρροή τοποθέτησής της σε κλειστό συμπόσιο του εκδοτικού ομίλου «Welt», που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης, αλλά στη συνέχεια αποσύρθηκε.


Η γερμανίδα καγκελάριος αρνήθηκε να σχολιάσει καν τη σοβαρότητα της φημολογίας περί παραίτησής της που είχε κυκλοφορήσει χθες στις χρηματαγορές της Ασίας θέτοντας υπό πίεση το ευρώ.

Στον κυβερνητικό συνασπισμό του Βερολίνου συνεχίζεται η ενδοκυβερνητική κόντρα για τη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης και το κεντρώο κόμμα των Φιλελευθέρων προειδοποιεί τους εταίρους της Χριστιανικής Ένωσης να μην αθετήσουν τα σχέδια για φοροελαφρύνσεις δισεκατομμυρίων. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Bild am Sonntag ο αντικαγκελάριος πρόεδρος των Φιλελευθέρων Γκίντο Βεστερβέλε αποσαφήνισε σε κατ΄ ιδίαν δίωρη συνάντηση που είχε με την καγκελάριο Μέρκελ την περασμένη Τρίτη ότι αυτό αποτελεί κομβικής σημασίας θέμα για το κόμμα του.

Η Αννίτα Πάνια στον Alpha


Έτοιμη να πει αντίο στο Alter μετά από αρκετά χρόνια συνεργασίας είναι η Ανίτα Πάνια. Η γνωστή παρουσιάστρια είναι ενοχλημένη από την διαφαινόμενη αποχώρηση πολύ στενού της συνεργάτη από το κανάλι, με αποτέλεσμα να είναι έτοιμη να ακολουθήσει τον… δρόμο του.

Η Πάνια μάλιστα, είναι ενοχλημένη και από το τέλος του «Je t’aime», λόγω χαμηλής τηλεθέασης, ενώ οι φήμες την θέλουν να ακολουθεί τον Νίκο Καρβέλα στον Alpha, καθώς οι Γερμανοί ενδιαφέρονται να την εντάξουν στο δυναμικό του σταθμού, από την στιγμή που ό,τι κάνει, φέρνει… αρκετά χρήματα στα ταμεία, λόγω της σημαντικής τηλεθέασης των εκπομπών της.

Φήμες για σχέση Παπακαλιάτη - Νομικού!!!


Δεν πρόλαβε να μπει το νέο Έτος και τσουπ έσκασε φήμη για νέο ζευγάρι στη showbiz. Και μάλιστα τρανταχτό, αφού μία που διάβασα το δημοσίευμα και μία που μου έπεσε από τα χέρια το περιοδικό. Τα έχει η Δούκισσα Νομικού με τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη; Μα γίνεται, μα είναι δυνατόν; Και ο Νίνο; Έμεινε μπουκάλα; Μη χολοσκάς και άλλα δημοσιεύματα τον στέλνουν στην αγκαλιά της... Άννας Βίσση. Ναι, ναι. Και μετά ήρθαν οι μέλισσες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Νομικού χώρισε με το Νίνο (πότε πρόλαβαν, αφού τις προάλλες ήταν στο μαγαζί που άδει) και τα έμπλεξε με τον Παπακαλιατη, ο οποίος έπεσε ξερός με το που την είδε στον «Όμορφο κόσμο». Είχε πάει καλεσμένος και αντί να μιλήσει για το «4» έπαθε ντρουβουτζά με την Δούκισσα. Και μόλις έμαθε ότι εκείνη έμεινε σόλο, την προσέγγισε. Όσο για τη σχέση της με το Νίνο; Αυτή έληξε άδοξα. Σνιφ, σνιφ. Πάνω που είπαν να μείνουν μαζί.

Τώρα, πώς γίνεται τις προάλλες να ήταν στο μαγαζί που τραγουδάει ο Νίνο; Μάλλον, η Βίσση θα τους έμαθε για τις πολιτισμένες σχέσεις δύο πρώην...Χοχο. Πάντως, αυτή την εβδομάδα ρωτούν την Δούκισσα σε περιοδικό «πότε έγραψαν κάτι αναληθές για εκείνη» και απάντησε: «Την προηγούμενη εβδομάδα». Οπότε, μπορούμε να καταλάβουμε πού αναφέρεται...

Σειρήνες για Ορούμα-Ντουγκλάο


Ένα επιπλέον κίνητρο θα έχουν την Κυριακή Ορούμα και Ντουγκλάο απέναντι στον Ολυμπιακό. Και αυτό γιατί στις εξέδρες θα βρεθούν κατάσκοποι της Βέρντερ Βρέμης και της Χέρτα για να τσεκάρουν τους δύο παίκτες.

Οι πολύ καλές φετινές εμφανίσεις των Ορούμα και Ντουγκλάο έχουν αναγκάσει πολλές ομάδες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό να έχουν τα ονόματα των δύο ποδοσφαιριστών της Καβάλας στις λίστες τους. Έτσι, εκτός από τον Παναθηναϊκό, και η Χέρτα φαίνεται πως τσεκάρει τον αμυντικό των «Αργοναυτών» με την γερμανική ομάδα να στέλνει άνθρωπο για να τον παρακολουθήσει την Κυριακή απέναντι στον Ολυμπιακό.

Στο στόχαστρο γερμανικής ομάδας, και συγκεκριμένα της Βέρντερ Βρέμης, βρίσκεται και ο Γουίλσον Ορούμα. Ο άλλοτε άσος της Μαρσέιγ εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του και η Βέρντερ θέλει να τον τσεκάρει και από κοντά. Ο Νιγηριανός βρίσκεται στο στόχαστρο αρκετών ομάδων και στην Καβάλα δεν θα έλεγαν όχι στην παραχώρησή του, εφόσον η πρόταση είναι ικανοποιητική.

Ήδη πάντως, κυκλοφόρησαν σενάρια για τον αντικαταστάτη του Ορούμα με το όνομα του Γιάν Κόζακ της Σλόβαν Μπρατισλάβας να ξεχωρίζει. Ο 30χρονος αρχηγός της Εθνικής Σλοβακίας μένει ελεύθερος το καλοκαίρι, με συνέπεια η Σλόβαν να συζητάει την όποια πρόταση, αφού κινδυνεύει να χάσει τον ποδοσφαιριστή χωρίς να βάλει ένα ευρώ στα ταμεία της.

Μοτοσικλέτα σε τάφο


Εκεί που οδηγούσε στην έρημο, ένιωσε να υποχωρεί το έδαφος κάτω τη μοτοσικλέτα της. Η Σιλ διατήρησε τη ψυχραιμία της και εγκατέλειψε τη μηχανή, προκειμένου να σώσει τη ζωή της.

Όχι δεν ήταν κινούμενη άμμος, αλλά ένας κρυμμένος τάφος βάθους αρκετών μέτρων. Πέρυσι ο Κάρλος Σάινθ έχασε ουσιαστικά τη νίκη στα αυτοκίνητα, όταν το Touareg που οδηγούσε "βούτηξε" μέσα στην άμμο και έμειν εκεί.

Εύα Λάσκαρη, Γυμνή Στη Σκηνή


Ευχαριστούμε, Τέχνη! Έβγαλες την Εύα Λάσκαρη από τα ρούχα της. Το καυτό μοντέλο πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Χαμάμ Γυναικών» στο Θέατρο Μπρόντγουεϊ και για τις ανάγκες του ρόλου της γδύνεται. Τελείως.

Τσιτσίδι, λοιπόν, η αγαπημένη σου Εύα, αφού η ίδια δε κώλωσε να γδυθεί μπροστά στο κοινό της θεατρικής παράστασης. «Εύγε», πρέπει να της πω, αφού έτσι πάει την Τέχνη μπροστά, πολύ μπροστά.

Η αλήθεια είναι ότι το έργο της Νελ Νταν (γραμμένο το 1981, μια εποχή που οι περισσότερες γυναίκες δεν είχαν τατουάζ νεραϊδούλες στη μέση) εμένα δεν μου λέει κάτι, αν και από εδώ και από κει στο δίκτυο διαβάζω ότι το έχουν δει εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι κι έχει γίνει και ταινία. Εγώ όμως ξέρω τι δεν έχεις δει εκατοντάδες χιλιάδες φορές από κοντά: αυτό.

Αιματηρή ληστεία με ένα νεκρό


Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια απόπειρας ληστείας που έγινε στις 15:27 σε κατάστημα παιχνιδιών στη λεωφόρο Βάρης-Κορωπίου.

Την ώρα που τρεις υπάλληλοι χρηματαποστολής, οι οποίοι παρέλαβαν χρήματα από το κατάστημα, είχαν μπει στο θωρακισμένο όχημα, δυο άγνωστοι τους έκλεισαν το δρόμο με δυο κλεμμένα φορτηγάκια στα οποία έβαλαν φωτιά.

Στη συνέχεια, άρχισαν να πυροβολούν με κυνηγετικό όπλο εναντίον του οχήματος της χρηματαποστολής, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι ο οδηγός, ο οποίος πέθανε αργότερα στο νοσοκομείο.

Οι δύο συνάδελφοί του έπαθαν ελαφρά αναπνευστικά προβλήματα από τους καπνούς των φλεγόμενων αυτοκινήτων.

Οι υπάλληλοι δεν άνοιξαν τις πόρτες και έτσι οι δράστες, χωρίς να πάρουν χρήματα, διέφυγαν με δυο μοτοσικλέτες που οδηγούσαν συνεργοί τους. Σε εξέλιξη ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.