BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Αλιμπέρτη - Πάριος: Περνάνε πολλές ώρες μαζί

Αναμφισβήτητα ο ένας δεν θα βγει ποτέ από τη ζωή του άλλου. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα περνάνε όλο και πιο πολλές ώρες μαζί, αφού μόνοι και οι δύο φαίνεται πως έχουν μείνει δυο πολύ καλοί φίλοι, με τους γιους τους να τους ενώνουν για πάντα.

Αυτό επιβεβαιώνεται από τις συχνές επισκέψεις του Γιάννη Πάριου στο σπίτι της Σοφίας Αλιμπέρτη, με πιο πρόσφατη εκείνη πριν από λίγες μέρες στο πάρτι γενεθλίων που διοργανώθηκε για το μικρό γιο τους, τον Νικόλα.

Κοινή εμφάνιση, επίσης, πραγματοποίησαν και στο γάμο του παιδιού της γυναίκας που καθαρίζει το σπίτι της Σοφίας, με τον Γιάννη Πάριο μάλιστα να τραβάει την προσοχή και τα βλέμματα όλων χορεύοντας νησιώτικα.

Φυσικά και η ηθοποιός-παρουσιάστρια έδωσε το «παρών» στην πρεμιέρα του τραγουδιστή στο νυχτερινό κέντρο όπου θα εμφανίζεται φέτος.

Το πρώην ζευγάρι έχει βρει τον τρόπο να διατηρεί πολύ καλές σχέσεις και μετά το χωρισμό του και στηρίζει ο ένας τον άλλο. Και μπορεί το γεγονός αυτό να έχει κάνει πολλούς να μιλάνε για πιθανή επανασύνδεση, κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει και το μόνο που κάνουν στο άκουσμα αυτής της φήμης είναι να χαμογελούν με νόημα, αφού εκείνοι γνωρίζουν πως η σχέση τους πλέον έχει περάσει σε άλλο επίπεδο.

Η Τζένιφερ Λόπεζ στην Αθήνα

Eνα χρόνο περίπου μετά την επίσκεψη της JLo και του συζύγου της, Μαρκ Άντονι, στην Αθήνα το διάσημο ζευγάρι θα βρεθεί πάλι στη χώρα μας. Ο λόγος του ταξιδιού τους αυτή τη φορά είναι η εμφάνιση του Άντονι στο πλαίσιο του τριήμερου «Τοdo Latino Salsa Festival», που θα διεξαχθεί 27-29 Νοεμβρίου 2009 στο Δέλτα Φαλήρου. Ο γνωστός καλλιτέχνης θα δώσει μια μοναδική συναυλία την Κυριακή 29 Νοεμβρίου στο Κλειστό Παλαιού Φαλήρου (Tae Kwon Do).

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, θα έρθουν μία ημέρα πριν από την εμφάνιση του Μαρκ στην πρωτεύουσα και θα καταλύσουν στο ξενοδοχείο «King George», καθώς επέλεξαν να μείνουν στην ίδια σουίτα όπου είχε μείνει η Μαντόνα. Ο Μεξ και η Έμ, τα δίδυμα παιδιά του ζεύγους, δεν προβλέπεται να παρακολουθήσουν αυτή τη συναυλία του μπαμπά τους και θα μείνουν με την νταντά τους στην Αμερική.

Κάτοχος πολλών βραβείων και διακρίσεων, δημιουργός εμπορικών άλμπουμ με πωλήσεις άνω των 10.000.000 και πρωταγωνιστής σε ενδιαφέρουσες ταινίες, ο Μαρκ Άντονι είναι τόσο διάσημος όσο και η σύζυγός του, την οποία, όπως λέει, θαυμάζει, «έστω κι αν τον τελευταίο καιρό έχουν αλλάξει κάπως οι καμπύλες της»!

ΖΑΚΥΝΘΟΣ

Όποιος δεν έχει πάει Ζάκυνθο δεν ξέρει την Ελλάδα.
Όποιος δεν έχει πάει Ζάκυνθο δεν γνωρίζει τους Έλληνες.
Όποιος δεν έχει πάει Ζάκυνθο δεν ξέρει τι είναι αγάπη.
Όποιος δεν έχει πάει Ζάκυνθο δεν γνωρίζει από μουσική.
Όποιος δεν έχει πάει Ζάκυνθο δεν ξέρει τι θα πεί φιλοξενία.
Όποιος δεν έχει πάει Ζάκυνθο δεν γνωρίζει τι είναι έρωτας
Όποιος δεν έχει πάει στη Ζάκυνθο δεν... δεν...δεν...δεν...

Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ??
ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟ VIDEO ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ:

ΕΕ: στόχοι για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου

Οι ευρωβουλευτές, ενόψει της Συνόδου της Κοπεγχάγης για την Κλιματική Αλλαγή, τάχθηκαν υπέρ της επίτευξης μιας δεσμευτικής συμφωνίας, που θα περιλαμβάνει στόχους μείωσης των εκπομπών για τις αναπτυγμένες και αναπτυσσόμενες χώρες, χρηματοδοτικές δεσμεύσεις αλλά και κυρώσεις για τις περιπτώσεις μη συμμόρφωσης.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητά από τους αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων να δώσουν ύψιστη προτεραιότητα στο συγκεκριμένο θέμα.

Άλλη μια νεκρή αρκούδα από πυροβόλο όπλο

Άλλη μια αρκούδα βρέθηκε νεκρή από πυροβόλο όπλο, στην περιοχή Καλαμαράς, στο Δήμο Γόργιανης και στο Δ.Δ. Κηπουρειού, δίπλα στο φυτοφράχτη του χωριού, τον οποίο και επισκέφθηκε προφανώς για να τραφεί.

Πρόκειται για ενήλικη θηλυκή αρκούδα, ηλικίας 15 ετών και 100 κιλών που ευτυχώς δεν συνοδευόταν από μικρά αρκουδάκια.

Το ζώο πυροβολήθηκε από κοντινή απόσταση στο πίσω μέρος του κρανίου, πριν από περίπου 2 μέρες.

Ο δράστης δεν είναι γνωστός.

Νέο τροχαίο με θύμα καφετιά αρκούδα

Νέο τροχαίο ατύχημα με αρκούδα συνέβη τα ξημερώματα της Δευτέρας 23 Νοεμβρίου στις 2.40, σε κάθετο δρόμο στην Εγνατία Οδό, με κατεύθυνση από Βογατσικό προς Καστοριά.

Το αυτοκίνητο δεν έπαθε μεγάλη ζημιά και οι επιβαίνοντες δεν τραυματίστηκαν.

Ο οδηγός κάλεσε την αστυνομία και προσπάθησε μαζί με την οικογένειά του να εντοπίσουν το τραυματισμένο ζώο για να του προσφέρουν βοήθεια.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του οδηγού, η αρκούδα τραυματίστηκε στο κεφάλι.

Η αστυνομία της Καστοριάς ειδοποίησε αργότερα τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ, αφού η αρκούδα, τραυματισμένη και αιμόφυρτη κινήθηκε με κατεύθυνση γειτονικό χωράφι με ασυγκόμιστη σοδειά καλαμποκιού.

Η επιτόπια έρευνα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ δεν οδήγησε στο τραυματισμένο ζώο, που ευελπιστούμε ότι θα καταφέρει να επιβιώσει μετά τη σύγκρουση με το αυτοκίνητο.

Στο ίδιο σημείο, πριν από ένα χρόνο σκοτώθηκε πέρυσι ενήλικη αρσενική αρκούδα 175 κιλών.

Υπενθυμίζουμε ότι:

Η αρκούδα είναι ένα σπάνιο και απειλούμενο είδος, στην Ελλάδα ο ελάχιστος πληθυσμός της υπολογίζεται σε 250 άτομα.

Η αρκούδα δεν έχει φυσικούς εχθρούς, μοναδικός της εχθρός είναι ο άνθρωπος.

Ο φόνος της αρκούδας τιμωρείται από το νόμο με ποινή φυλάκισης, εφόσον βέβαια συλληφθεί ο δράστης.

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ εκφράζει την αγανάκτηση του για τον πρωτοφανή αφανισμό της αρκούδας στη χώρα μας, 10 νεκρές αρκούδες σε διάστημα 8 μηνών και απευθύνει έκκληση στις τοπικές αρχές των 10 νομών που ζει η αρκούδα στη χώρα, να συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις για την προστασία του σπάνιου είδους της καφέ αρκούδας.

Πηγή: Αρκτούρος

Επικηρύχθηκε ο δράστης που σκότωσε το αρκουδάκι

Επικηρύχθηκε ο δράστης που σκότωσε το αρκουδάκι και το διαμέλισε στην περιοχή της Ροδόπης, έναντι χρηματικής αμοιβής 5,000 ευρώ από το Δήμο Σταυρούπολης Ξάνθης, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή».

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Δήμου, ο δράστης, όπως φαίνεται από τα πρώτα στοιχεία, πάσχει από σοβαρές ψυχολογικές διαταραχές και κατά συνέπεια αποτελεί κίνδυνο για την τοπική κοινωνία.

Ο Δήμος Σταυρούπολης βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με την Αστυνομία, τον τοπικό Κυνηγετικό Σύλλογο και την περιβαλλοντική οργάνωση «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ», για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.
Ο δήμος Οινοφύτων κατέθεσε καταγγελίες στη Κομισιόν και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για την παραβίαση της κοινοτικής νομοθεσίας στην περιοχή του Ασωπού, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ.

Τονίζεται ότι η Ελληνική κυβέρνηση δεν έλαβε τα κατάλληλα μέτρα για την αντιμετώπιση της ρύπανσης και για την ασφαλή διαχείριση των επικίνδυνων βιομηχανικών αποβλήτων.

Επίσης, η χώρα δεν έλαβε τα κατάλληλα μέτρα για την πρόληψη και τον έλεγχο των εκπομπών στον αέρα, το έδαφος και το νερό.

Συνέδριο για πράσινες επενδύσεις

Συνέδριο με θέμα «Ευκαιρίες για πράσινες επενδύσεις στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα», η οποία διοργανώνεται από το Φορέα Διαχείρισης της περιοχής, την Κυριακή 29 Νοεμβρίου στις 2 το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του φετινού Money Show, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος».

Το εν λόγω συνέδριο θα γίνει στο ξενοδοχείο Regency Hyatt στην αίθουσα ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ ΙΙΙ.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να επενδύσουν εντός ή περιφερειακά της προστατευόμενης περιοχής, θα μπορούν να ενημερωθούν σχετικά με τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως το Leader.

Οι παρεμβάσεις αφορούν τόσο σε ιδιωτικές επενδύσεις (μονάδες φιλοξενίας, χώρους εστίασης και αναψυχής, επισκέψιμα αγροκτήματα, μονάδες εναλλακτικού τουρισμού, γραφεία προώθησης εναλλακτικού τουρισμού, πολύ μικρές μεταποιητικές και βιοτεχνικές μονάδες, μονάδες οικοτεχνίας – χειροτεχνίας, επιχειρήσεις παραγωγής ειδών διατροφής, κλπ), όσο και μικρά δημόσια έργα υποδομής (τοπικά κέντρα τουριστικής πληροφόρησης, σήμανση αξιοθέατων, ποδηλατικές διαδρομές,ανάδειξη μνημείων, δημιουργία μουσείων, κλπ).

Παράλληλα, ο Φορέας Διαχείρισης της εν λόγω περιοχής, θα παρουσιάσει τις προτάσεις του για συνεργασία προς εταιρείες που εφαρμόζουν την εταιρική κοινωνική ευθύνη στον τομέα του περιβάλλοντος.

Επίσης θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας «Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα: ένας άγνωστος θησαυρός» με τις ομορφιές της εν λόγω περιοχής.

Πρόγραμμα Εκδήλωσης

Συντονίστρια: Στέλλα Βαρελτζίδου, βιολόγος, προϊσταμένη Φ.Δ. Δέλτα Αξιού – Λουδία - Αλιάκμονα

-14:00 – 14:20: «Η Προστατευόμενη Περιοχή Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα και προτάσεις για ‘’πράσινες’’ συνεργασίες», Λία Παπαδράγκα, υπεύθυνη επικοινωνίας Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία - Αλιάκμονα

-14:20 – 14:40: «Πράσινες επιχειρηματικές ευκαιρίες στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα και χρηματοδοτικά εργαλεία», Γιώργος Πετρίδης, εκπρόσωπος Αναπτυξιακής Εταιρείας Θεσσαλονίκης

-14:40 – 15:00: «Επιτυχημένες συνεργασίες για τη φύση και τον άνθρωπο», Πέρη Κουράκλη, υπεύθυνη Βορείου Ελλάδος της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας

-15:00 – 15:20: «Δημιουργία ντοκιμαντέρ και προωθητικού βίντεο για το Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού -Λουδία – Αλιάκμονα με χορηγική στήριξη», Δημήτρης Ζησόπουλος, σκηνοθέτης – συνεργάτης εταιρείας Science View.

"Μάχη της Αθήνας" στη ΝΔ

Δυο 24ωρα πριν από την ψηφοφορία για την ανάδειξη προέδρου στη Ν.Δ. και όπως όλα δείχνουν η πόλωση έχει χτυπήσει κόκκινο και στα στρατόπεδα των δύο επικρατέστερων υποψηφίων έχουν βγεί τα μαχαίρια. Μια νέα δημοσκόπηση, της PUBLIC ISSUE, δείχνει την αναμέτρηση της Κυριακής να εξελίσσεται σε θρίλερ, αλλά προς το παρόν τα επιτελεία της Ντόρας Μπακογιάννη και του Αντώνη Σαμαρά ετοιμάζονται πυρετωδώς για τη μάχη της Αθήνας που θα δοθεί απόψε στην Πλατεία Κοτζιά και στο Ζάππειο.

Στα άκρα η πόλωση δύο μέρες πριν από τις εκλογές στη Ν.Δ

Στα άκρα φτάνει, δύο μόλις εικοσιτετράωρα πριν την εκλογική διαδικασία η πόλωση στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας με τους υποψηφίους να ανταλλάσσουν αιχμές αναφορικά με την καταλληλότητά τους για την ηγεσία του κόμματος.

Την ώρα που τα στελέχη του κόμματος συντάσσονται με τον ένα ή τον άλλο υποψήφιο για την προεδρεία της Ν.Δ, μία ακόμη δημοσκόπηση της PUBLIC ISSUE, δείχνει την αναμέτρηση της Κυριακής, να εξελίσσεται σε θρίλερ.

Προς το παρόν, πάντως, τα επιτελεία της Ντόρας Μπακογιάννη και του Αντώνη Σαμαρά, ετοιμάζονται πυρετωδώς για την αναμέτρηση της Αθήνας, που θα δοθεί απόψε, στην Πλατεία Κοτζιά και στο Ζάππειο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που διενήργησε η PUBLIK ISSUE για την εφημερίδα "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ", ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει ποσοστό 41,5% των προτιμήσεων όσων θα πάνε σίγουρα να ψηφίσουν, η Ντόρα Μπακογιάννη λαμβάνει το 41% και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης το 14%. Μέλη της Ν.Δ. και όσοι θα γραφτούν μέλη απαντούν σε ποσοστό 42,5 υπέρ Ντόρας Μπακογιάννη 42 ο Αντώνης Σαμαράς και 11 ο Π Ψωμιάδης

Στον Δεύτερο γύρο 47% συγκεντρώνει ο Αντώνη Σαμαράς και το 44,5% η Ντόρα Μπακογιάννη

Μία ακόμη δημοσκόπηση που έγινε από την εταιρεία ΡΑΣΣ για την ιστοσελίδα zoomnews δείχνει ισοπαλία μεταξύ Σαμαρά και Μπακογιάννη. Συγκεντρώνουν και οι δύο από 44,2% με τον κ. Ψωμιάδη να παίρνει 8,3%. Στο δεύτερο γύρο ο κ. Σαμαράς συγκεντρώνει 46,7% και η κ. Μπακογιάννη 45,8%.

Όσον αφορά στην στήριξη των στελεχών του κόμματος προς τους υποψηφίους, στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρα τάχθηκε ο βουλευτής Άρτας Κώστας Παπασιόζος ενώ από την πλευρά της Ντόρας Μπακογιάννη ανακοινώθηκαν τα ονόματα 46 πρώην βουλευτών που στηρίζουν την υποψηφιότητα της ανάμεσά τους ο Ξενοφών Βεργίνης ο Θόδωρος Αναγνωστόπουλος και Κωνσταντίνος Γιατράκος Επίσης 11 από τους 18 εκπροσώπους της ΔΑΚΕ σε ΓΣΣΕ και ΑΔΕΔΥ πήγαν στο στρατόπεδο της Ντόρας Μπακογιάννη. Η υποψήφια για την αρχηγία στην Ν.Δ. παραβρέθηκε χθες το βράδυ σε εκδήλωση που διοργάνωσε η νεολαία της Ν.Δ.


« Αν ψηφίσουμε πάρα πολλοί θα έχουμε αρχηγό τον Αντώνη Σαμαρά από την πρώτη Κυριακή», τόνισε μιλώντας στην ΝΕΤ ο Βασίλης Μιχαλιλιάκος

Το κλείσιμο των σχολείων περιορίζει κατά 21% τη διάδοση της πανδημίας

Μείωση κατά 21% της μετάδοσης του ιού της νέας γρίπης, μπορεί να προκύψει, από το κλείσιμο των σχολείων, υποστηρίζουν Βέλγοι επιστήμονες. «Τα παιδιά είναι σημαντικοί παράγοντες διάδοσης πολλών παθογόνων λόγω των συχνών και στενών κοινωνικών επαφών και της γενικής υγιεινής τους» τόνισε ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Νιλ Χενς, σημειώνοντας ότι οι μειωμένες δυνατότητες επαφών, θα ήταν σημαντικό όφελος σε μία κατάσταση πανδημίας. Παρόλα αυτά, οι επιστήμονες, σημειώνουν ότι θα πρέπει να ληφθούν υπόψη, οι μακροοικονομικές επιπτώσεις.

Στη Βρετανία, αλλά και σε άλλες χώρες, τα σχολεία κλείνουν σποραδικά σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η διάδοση του ιού Η1Ν1.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει αφήσει κάθε χώρα να αποφασίζει η ίδια πότε και αν θα κλείνει τα σχολεία της.

Πολλές κυβερνήσεις πάντως διαφωνούν με το κλείσιμο των σχολείων γιατί αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να μείνουν στο σπίτι για να φροντίσουν τα παιδιά τους, μειώνοντας έτσι την παραγωγή σε μια περίοδο που οι οικονομίες έχουν ήδη πληγεί σοβαρά από την κρίση.

Στη μελέτη των Βέλγων επιστημόνων, αξιοποιήθηκαν στοιχεία από το Βέλγιο, τη Βρετανία, τη Φινλανδία, τη Γερμανία, την Ιταλία, το Λουξεμβούργο, την Πολωνία και την Ολλανδία για να εκτιμηθούν οι επιπτώσεις του κλεισίματος των σχολείων στον αριθμό των στενών επαφών που έχουν οι άνθρωποι σε καθημερινή βάση.

Διαπιστώθηκε ότι, σε γενικές γραμμές, οι επαφές αυτές μειώνονται κατά περίπου 10% όταν τα σχολεία είναι κλειστά.

Η μελέτη δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση BioMed Central Infectious Diseases.

Από την Τρίτη ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού

Αρχίζουν την ερχόμενη Τρίτη οι εμβολιασμοί του υγιούς πληθυσμού για τη νέα γρίπη, που αφορούν στις ηλικιακές ομάδες από 6 μηνών έως 49 ετών. Ο εμβολιασμός των νηπίων από έξι μηνών και άνω αποφασίστηκε την Πέμπτη από την Επιτροπή Πανδημίας γρίπης, μετά από εξέταση των νεώτερων επιστημονικών δεδομένων παγκοσμίως, που επιβεβαιώνουν ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και για αυτές τις ηλικίες.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι στον κατάλογο των θυμάτων της νέας γρίπης, έρχονται να προστεθούν ακόμα δυο άτομα, ένας 26χρονος με υπέρταση και παχυσαρκία και ένας 42χρονος με κύρωση ήπατος οι οποίοι άφησαν την τελευταία τους πνοή μετά από επιπλοκές που παρουσίασαν, στα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονταν. Επιπλέον, άλλα 30 άτομα εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση σε μονάδες εντατικής παρακολούθησης. Την ίδια ώρα, κρούσματα, από τη νέα γρίπη, έχουν παρουσιαστεί στο 12% των σχολείων της επικράτειας τα οποία με σύμφωνη γνώμη των καθηγητών των κατά τόπους Νομαρχιών και του υπουργείου Παιδείας παραμένουν κλειστά στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της γρίπης.

Συγκεκριμένα και όσον αφορά στην επιφυλακτικότητα με την οποία εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν το εμβόλιο οι γονείς, οι ειδικοί τονίζουν ότι το εμβόλιο για τη νέα γρίπη είναι απόλυτα ασφαλές και για τα βρέφη άνω των 6 μηνών. Το μόνο στο οποίο οι επιστήμονες δεν έχουν καταλήξει ακόμη είναι αν και για τα παιδιά ηλικίας ως 9 ετών θα χρειαστούν δύο δόσεις του πανδημικού εμβολίου. Αυτό αναμένεται να αποφασιστεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων στις 7 Δεκεμβρίου.

Για αυτό το λόγο τα μέλη της εθνικής επιτροπής πανδημίας γρίπης ομόφωνα αποφάσισαν οι εμβολιασμοί του υγιούς πληθυσμού που αφορούν στις ηλικιακές ομάδες από 6 μηνών ως 49 ετών να ξεκινήσουν την ερχόμενη Τρίτη.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες το εμβόλιο είναι απαραίτητο για όσους είναι σε ανασοκαταστολή, ενώ επισημαίνουν ότι το πανδημικό εμβόλιο είναι ασφαλές και για τις έγκυες δευτέρου και τρίτου τριμήνου.
Μάλιστα, όπως τονίζουν οι γιατροί, αλλά και τα έλη της επιτροπής πανδημίας, ο χρόνος είναι περιορισμένος καθώς η κορύφωση της έξαρσης της νέας γρίπης στην Ελλάδα αναμένεται έως το τέλος Δεκεμβρίου.

Ήδη τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της νέας γρίπης στην Ελλάδα είναι

6.120 ενώ εκτιμάται πως πάνω από 800 χιλιάδες έλληνες έχουν νοσήσει. Από αυτούς, σύμφωνα με τους ειδικούς οι 500 ως 600 χιλιάδες είχαν έντονα τα συμπτώματα και χρειάστηκε να λάβουν φαρμακευτική αγωγή, ενώ οι υπόλοιποι πέρασαν τη γρίπη πολύ ελαφρά.

Τριμερής συνάντηση στις Πρέσπες

Σε εξέλιξη βρίσκεται η άτυπη τριμερής συνάντηση των πρωθυπουργών Ελλάδας, Αλβανίας και ΠΓΔΜ στις Πρέσπες, που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου. Ο πρωθυπουργός συζητά με τους Νίκολα Γκρούεφσκι και Σαλί Μπερίσα τις δυνατότητες συνεργασίας για την προστασία και τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής του πάρκου Πρεσπών. Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο για κατ' ιδίαν συνάντηση Παπανδρέου-Γκρούεφσκι -στο περιθώριο της τριμερούς- λίγες ημέρες πριν τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ τον Δεκέμβριο, στην οποία προσβλέπει η ΦΥΡΟΜ για να λάβει ημερομηνία έναρξης ενταξιακών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, δήλωσε νωρίτερα πως το ΠΑΣΟΚ είναι εκείνο που διαμόρφωσε τις κόκκινες γραμμές όσον αφορά στις σχέσεις μας με τα Σκόπια και ειδικότερα στο θέμα της ονομασίας και σημείωσε ότι η πορεία της γειτονικής χώρας προς την ΕΕ περνά μόνο μέσα από την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της.

Εν τω μεταξύ, με κοινό άρθρο τους στην μεγαλύτερη εφημερίδα των Σκοπίων, ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Χαβιέ Σολάνα και ο μέχρι σήμερα Επίτροπος για την Διεύρυνση Όλι Ρεν, ζητούν από τα Σκόπια αποφασιστικά βήματα προόδου στην υπόθεση της ονομασίας.

"Η επίτευξη προόδου στο θέμα της ονομασίας μπορεί να διαδραματίσει αποφασιστικό ρόλο για μία θετική εξέλιξη στο Συμβούλιο του Δεκεμβρίου. Αντιθέτως, αν η ευκαιρία μείνει ανεκμετάλλευτη δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι, πότε ή πώς η ενταξιακή διαδικασία για τη χώρα σας θα μπορούσε να επανέλθει στην ατζέντα", σημειώνουν οι κκ Σολάνα και Ρεν.

Οι δύο υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της ΕΕ επισημαίνουν ότι οι σχέσεις της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ παραμένουν "ευάλωτες", εξαιτίας του ανεπίλυτου ζητήματος της ονομασίας.
"Μετά από 15 χρόνια διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, πιστεύουμε ότι τώρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία, για μία γενιά, να επιλύσει το ζήτημα αυτό για το καλό και των δύο χωρών και για την σταθερότητα και ευημερία της περιοχής. Από σήμερα και μέχρι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στις 10 και 11 Δεκεμβρίου, στο οποίο μπορούν να αποφασιστούν τα επόμενα στάδια για τη διαδικασία της διεύρυνσης, υπάρχει ένα παράθυρο δυνατοτήτων για την επίλυση της εκκρεμότητας της ονομασίας ή για την δημιουργία βάσης για την επίλυσή της. Τα δύο μέρη εξέτασαν πιθανές λύσεις, όλα τα τελευταία χρόνια. Όμως οι πολιτικές συγκυρίες δεν ήταν πάντοτε κατάλληλες για να διανυθεί η απαραίτητη απόσταση και να βρεθεί μία δύσκολη μεν, κοινά αποδεκτή λύση, δε. Τώρα οι δύο χώρες έχουν ισχυρές κυβερνήσεις με νωπή εντολή. Επιπλέον η σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων αποτελεί κίνητρο για να εστιαστούν οι προσπάθειες ", προσθέτουν.

Οι κκ Σολάνα και Ρεν εκτιμούν ότι η συνάντηση των πρωθυπουργών κκ Παπανδρέου και Γκρούεφσκι, η οποία διεξήχθη στις 29 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες, άνοιξε τον δρόμο για μία ακόμη συνάντηση, σήμερα, στις Πρέσπες.

"Χαιρετίζουμε τις απευθείας συνομιλίες και συναντήσεις, διότι η λύση (σ.σ. στο ζήτημα της ονομασίας) μπορεί να βρεθεί μόνο με την επίδειξη ηγετικών ικανοτήτων, σε ανώτατο επίπεδο. Οι απευθείας και συγκεκριμένες συνομιλίες μεταξύ των μερών καταδεικνύουν τη δέσμευσή τους για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης και για την εξεύρεση λύσης», προσθέτουν.
Παράλληλα, σημειώνουν ότι στο διεθνές σκηνικό υπάρχουν στιγμές όπου μία αποφασιστική ενέργεια, βασισμένη σε σαφές όραμα, μπορεί να αλλάξει το ρου της ιστορίας. «Τώρα είναι η στιγμή για την υπέρβαση του εμποδίου το οποίο βρίσκεται στον δρόμο 15 χρόνια. Τώρα είναι η ιστορική στιγμή όπου μία πράξη ευθύνης μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για ολόκληρη την περιοχή. Η τελική επιβράβευση για τις προσπάθειες αυτές είναι ξεκάθαρη: ένταξη στην ευρωατλαντική οικογένεια των δημοκρατικών λαών και ενίσχυση της ενταξιακής προοπτικής ολόκληρης της περιοχής των Βαλκανίων", αναφέρουν.

Επίσης, οι κκ Σολάνα και Ρεν, στο κοινό τους άρθρο στην "Ντνέβνικ", επικρίνουν την ενέργεια της ΠΓΔΜ σχετικά με την προσφυγή της στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, εναντίον της Ελλάδας,
"Βασικό χαρακτηριστικό του ευρωπαϊκού προσανατολισμού είναι η επίλυση των διαφορών μέσω διαλόγου. Η παραπομπή των εκκρεμοτήτων σε διεθνείς νομικούς θεσμούς δεν αποτελεί παράδοση μεταξύ των Ευρωπαίων εταίρων", σημειώνουν χαρακτηριστικά.
Τέλος, οι δύο υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της ΕΕ εκφράζουν την ικανοποίησή τους και συγχαίρουν την ΠΓΔΜ για την πρόοδο που σημείωσε τον τελευταίο χρόνο και για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, γεγονός που όπως σημειώνουν, επέτρεψε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προχωρήσει στη σύσταση για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων μεταξύ ΕΕ και ΠΓΔΜ.
Σημειώνουν ακόμη ότι η ΠΓΔΜ, με την σύναψη διπλωματικών σχέσεων με το Κόσοβο και με την συμφωνία για την οριοθέτηση των συνόρων με το Κόσοβο, διαδραμάτισε θετικό ρόλο
.

Προσπάθεια κατευνασμού της αγοράς

Προσπάθεια να εξομαλυνθεί η αγορά κατέβαλαν κυβέρνηση και Τράπεζα της Ελλάδος μετά την επίθεση που δέχθηκε η οικονομία της χώρας απο μερίδα του διεθνούς Τύπου και απο ξένους επενδυτικούς οίκους. Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου δήλωσε οτι οι αναταράξεις στις αγορές είναι απόρροια της χαμένης αξιοπίστίας που κληρονόμησε η κυβέρνηση αλλά και αποτέλεσμα κερδοσκοπικών κινήσεων και τόνισε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα δανεισμού για τη χώρα. Όπως τόνισε μεγάλο στοίχημα παραμένει η πάταξη της φοροδιαφυγής και το νοκοκύρεμα της σπατάλης στο δημόσιο. Ισχυρή ένεση για την αναθέρμανση της οικονομίας θα αποτελέσει το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων ύψους 10 δις ευρώ, τόνισε η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη και ανέφερε ότι την ερχόμενη εβδομάδα κατατίθενται στη Βουλή τα νομοσχέδια για τη ρευστότητα στην αγορά και την υπερχρέωση των νοικοκυριών.Σε άνοδο το χρηματιστήριο μετά τη μεγάλη πτώση της Πέμπτης.



Προσπάθεια αναστροφής του αρνητικού κλίματος που έχει δημιουργηθεί για την ελληνική οικονομία και καθησυχασμού των αγορών επιχειρεί η κυβέρνηση.

Ο Υπουργός Οικονομικών, μετά από σειρά αρνητικών δημοσιευμάτων και εκθέσεων διεθνών οίκων με δηλωσή του χαρακτήρισε τις αναταράξεις απόρροια της χαμένης αξιοπιστίας της ελληνικής οικονομίας που κληροδότησε η προηγούμενη κυβέρνηση, καθώς και κερδοσκοπικών κινήσεων, ωστόσο τόνισε ότι οι κινήσεις αυτές δεν επηρεάζουν το ελληνικό δημόσιο που δεν έχει άμεσες δανειακές ανάγκες, ενώ το δανειακό πρόγραμμα για το 2010 θα είναι μικρότερο του 2009.

"...Η ελληνική οικονομία κουβαλάει προβλήματα από το παρελθόν, αλλά έχει και τεράστιες δυνατότητες..."
Γιώργος Παπακωνσταντίνου Ο κ. Παπακωνσταντίνου, αν και σημείωσε τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας είναι χρόνια, υπογράμμισε ότι υπάρχουν αναπτυξιακές δυνατότητες και ότι η ελληνική κυβέρνηση προχωράει με σχέδιο, αποφασιστικότητα και συγκεκριμένες κινήσεις, για να στηρίξει την ανάπτυξη και τα εισοδήματα και να εμπεδώσει στη χώρα υγιή δημοσιονομικά.

Οι προσπάθειες για την επίλυση των προβλημάτων ξεκινούν τώρα επισήμανε με πρώτο στόχο τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος και δεύτερον την ενίσχυση της ανάπτυξης.

Ο υπουργός Οικονομικών είπε, ότι στο πλαίσιο αυτό, άρχισε ήδη διάλογος για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος, τις επόμενες ημέρες αρχίζει ευρύς διάλογος για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος, ενώ τα υπουργεία άρχισαν προσπάθειες για την περιστολή των δημοσίων δαπανών.

Αναφερόμενος δε στην αύξηση των περιθωρίων των επιτοκίων (spreads) στα ελληνικά ομόλογα τις τελευταίες ημέρες, ο υπουργός Οικονομικών είπε, ότι το διάστημα αυτό τα spreads έχουν ανέβει σε όλες τις χώρες που μοιάζουν με την Ελλάδα, ενώ παράλληλα, στο τέλος του χρόνου πολλοί επενδυτικοί οίκοι κλείνουν θέσεις.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου, συναντήθηκε και με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργο Προβόπουλο και επί τάπητος τέθηκαν οι προοπτικές η κατάσταση του ελληνικού τραπεζικού σύστημα.

Ο κ. Προβόπουλος διαβεβαίωσε ότι το τραπεζικό σύστημα της χώρας μας είναι υγιές και σταθερό και ότι οι δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας των ελληνικών τραπεζών είναι υψηλή, βελτιούμενη και υψηλότερη κατά μέσο όρο από τους αντίστοιχους δείκτες των άλλων τραπεζών.

"Σαν αποτέλεσμα όλων αυτών των θετικών εξελίξεων, οι ελληνικές τράπεζες, η μία μετά την άλλη, ζητούν να απεμπλακούν από το πακέτο στήριξης του ελληνικού Δημοσίου, διότι πλέον μπορούν να σταθούν με το καλύτερο δυνατό τρόπο στα πόδια τους", τόνισε.

Την αισιοδοξία του ότι η χώρα θα καταφέρει να ξεπεράσει την δύσκολη οικονομική κατάσταση εξέφρασε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Υπάρχει δυνατότητα ανάταξης της οικονομίας, είπε ο Γιώργος Πεταλωτής, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η καταστροφολογία δεν βοηθά.

"Εμείς ως κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ δίνουμε καθημερινά τον αγώνα μας με συγκεκριμένο σχέδιο για την ανάκτηση της χαμένης αξιοπιστίας της χώρας, της οικονομίας μας", τόνισε ο κ. Πεταλωτής και εξέφρασε "σιγουριά" ότι "αυτή η κυβέρνηση θα κερδίσει αυτή τη δύσκολη μάχη".

"Πάνω απ' όλα προσπαθούμε να ανακτήσουμε τη χαμένη αξιοπιστία της χώρας, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα κλίμα σταθερότητας, ένα σταθερό περιβάλλον στα δημοσιονομικά και τα οικονομικά, διορθώνουμε τα λάθη του χθες, δημιουργούμε τομές και ρήξεις τις οποίες δρομολογούμε για την πορεία της χώρας μας”, επισήμανε επίσης ο κ. Πεταλωτής και τόνισε ότι η κυβέρνηση κάνει συγκεκριμένες κινήσεις, έχει συγκεκριμένο σχέδιο και βήμα προς βήμα ανακτά την αξιοπιστία της στο εξωτερικό, θωρακίζοντας την οικονομία και το κράτος.

Προσπάθεια αναθέρμανσης της ελληνικής αγοράς

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η προσπάθεια για την αναθέρμανση της ελληνικής οικονομίας. Ισχυρή ένεση θα αποτελέσει το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων ύψους 10 δις ευρώ, αλλά και η ενεργοποίηση των ΕΣΠΑ.

Η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη ξεκινά σειρά επαφών και συναντήσεων εργασίας με συναδέλφους της Υπουργούς της Κυβέρνησης, ώστε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στην υλοποίηση του ΕΣΠΑ 2007 - 2013 και να χρησιμοποιηθούν οι υπάρχοντες πόροι αποτελεσματικά για την παραγωγική αναδιάρθρωση της χώρας και την στήριξη της Πράσινης Ανάπτυξης.

Επίσης κατά την εγκατάσταση του Ειδικού Γραμματέα ΣΔΙΤ, κ. Νίκου Μαντζούφα, η υπουργός Οικονομίας, ότι η κυβέρνηση καταθέτει την επόμενη εβδομάδα τα νομοσχέδια για την ενίσχυση της ρευστότητας της αγοράς και την υπερχρέωση των νοικοκυριών, ενώ χαρακτήρισε ως μεγάλη ένεση την αναθέρμανση της οικονομίας την αύξηση των επενδυτικών προγραμμάτων.

"Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα. Τα αποτελέσματα θα φανούν σταδιακά, γύρω στον Μάιο με Ιούνιο. Πρέπει η αγορά πραγματικά να αρχίσει να κινείται και σ’ αυτό αποβλέπουμε. Σχετικά με το τραπεζικό σύστημα, έχουμε μια καλή συνεργασία και είμαι σίγουρη ότι κι εκείνοι συναισθάνονται το βάρος, αυτή τη στιγμή, της ευθύνης για την ανάταξη της οικονομίας και την παραγωγική αναδιάρθρωση του τόπου", τόνισε.

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Συγκεκριμένα, ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 2.257,43 μονάδες παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 1,44%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε σε 388,9 εκατ. ευρώ.

Αντιδράσεις των κομμάτων.

Έλλειψη σχεδίου και αποφασιστικότητας στην οποία αντιδρούν αρνητικά οι αγορές και εκμεταλλεύονται οι κερδοσκόποι, καταλογίζει στην κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, ενώ ανάλογη δήλωση έκανε η Ντόρα Μπακογιάννη.

"Επί πενήντα ημέρες, η Κυβέρνηση αδυνατεί να παρουσιάσει συγκεκριμένο, ρεαλιστικό και -χωρίς κραυγαλέες παλινωδίες- σχέδιο εξόδου από την κρίση. Σε αυτήν την έλλειψη σχεδίου και αποφασιστικότητας, αντιδρούν αρνητικά οι Αγορές. Αυτό εκμεταλλεύονται οι κερδοσκόποι", τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος.

"Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται αντιμέτωπο με την σκληρή πραγματικότητα στην ελληνική οικονομία. Προεκλογικά αρνήθηκαν την πραγματικότητα. Έταξαν και δημαγώγησαν. Σήμερα εμφανίζονται χωρίς σχέδιο, χωρίς πρόγραμμα διαψεύδοντας ο ένας τον άλλο καθημερινά και στέλνοντας τα λάθος μηνύματα στις αγορές και τις Βρυξέλλες. Καλώ την Κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει το μέγεθος των ευθυνών της και να προχωρήσει ταχύτατα σε μια ουσιαστική πολιτική αντιμετώπιση της κρίσης", επισήμανε η κ. Μπακογιάννη.

"Οι πρόσφατες εξελίξεις στο Ντουμπάι φανερώνουν πόσο αναιμική και ασταθής είναι η πορεία εξόδου της διεθνούς καπιταλιστικής οικονομίας από την κρίση. Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, πρέπει να απορρίψουν την κινδυνολογία των μηχανισμών της πλουτοκρατίας. Δεν πρέπει να δεχτούν να πληρώσουν και πάλι αυτοί είτε για τον περιορισμό του δημόσιου χρέους είτε για την αποπληρωμή μιας νέας διόγκωσής του. Τα δημοσιευμένα κέρδη για το 9μηνο 2009 επιβεβαιώνουν την ανάγκη να φορολογηθεί τώρα το μεγάλο κεφάλαιο με συντελεστή 45%. Να μειωθούν άμεσα οι στρατιωτικές δαπάνες για τα σχέδια του ΝΑΤΟ", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Η κυβέρνηση έχει γίνει φύλλο-φτερό στα χέρια της διεθνούς κερδοσκοπίας, σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι η δημοσιονομική τρομοκρατία τροφοδοτεί την καταλήστευση του ελληνικού λαού και μέτρα κοινωνικής λεηλασίας.

Τελικά, τι συμβαίνει με Ζώη - Σεϊταρίδη;

Αυτή την εβδομάδα, ο Γιώργος Σεϊταρίδης και η Αποστολία Ζώη χώρισαν, παντρεύτηκαν και πήραν διαζύγιο! Ντόινγκ.

Στο ένα περιοδικό, το ζευγάρι χώρισε πριν ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας και η Ζώη που είχε αφήσει στην άκρη το τραγούδι, λόγω έρωτα, επιστρέφει σε αυτό δριμύτερη.

Στο άλλο περιοδικό, το ζευγάρι όχι μόνο χωρίζει, αλλά είναι πιο ερωτευμένο από ποτέ κι ετοιμάζεται να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας. Μόνο, που επιθυμεί να το κάνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Εξάλλου, όλους αυτούς τους μήνες που είναι μαζί, κανείς δεν τους έχει πετύχει μαζί. Βρε μπας και τους έχουν απαγάγει εξωγήινοι; Πού έχουν εξαφανισθεί; Ωχ, βάζω ιδέες, διότι μόνο αυτό δεν διάβασα στα περιοδικά.

Ένα τρίτο αγαπημένε μου (κι αυτό που μου έκανε τη ζημιά) έγραφε ότι Ζώη και Σεϊταρίδης παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο, μυστικά. Ωραία μέχρι εδώ. Ο γάμος τους έγινε πριν δύο εβδομάδες. Ακόμη πιο ωραία, διότι μέχρι σήμερα κανείς δεν το έχει πάρει μυρουδιά. Αλλά, άκου το καλύτερο αγαπημένε μου... Το ζευγάρι ήδη έχει πάει σε δικηγόρο για την έκδοση διαζυγίου. Πότε πρόλαβαν να τα φτιάξουν, να παντρευτούν και να χωρίσουν τόσο σύντομα, άγνωσται αι βουλαί του συντάκτη. Α, για ποιο λόγο χωρίζουν με το που παντρεύτηκαν; Καβγάδες, γκρίνιες, ασυμφωνία χαρακτήρων, που (κατά τον συντάκτη) βγήκαν στην επιφάνεια με τον γάμο. Α ρε τι κάνει ένα στεφάνι.

(Κάθε τρύπα = Γκολ) Δείτε τι κάνει ο νεαρός... Ας τον πάρουμε για το Mundial στην Αφρική, θα μας χρειαστεί



Είναι απίστευτος αυτός ο νεαρός που θα δείτε στο βίντεο!

Τρύπα και γκολ... Θα μας τρελάνει ο μικρός.

Ούτε ο D. Becham δεν έχει τόσο καλό πόδι...

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ «ΚΟΛΑΖ» - Νέο Album

ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ALBUM

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο δημοφιλέστερος έλληνας καλλιτέχνης με τις μεγαλύτερες πωλήσεις και τους πολλαπλά πλατινένιους δίσκους στο ενεργητικό του, μετά το τελευταίο του άλμπουμ 7, την έβδομη δισκογραφική δουλειά του που ξεπέρασε τις 80.000 πωλήσεις κι έγινε εξαπλά πλατινένια, επιλέγει για πρώτη φορά να ερμηνεύσει διασκευές τραγουδιών που ο ίδιος αγάπησε και που φέρουν το συναισθηματικό φορτίο των δημιουργών τους και της εποχής τους, αλλά και τη φρεσκάδα του καινούργιου.

Στο νέο του άλμπουμ, με τίτλο ΚΟΛΑΖ ερμηνεύει διασκευές αγαπημένων του τραγουδιών από σημαντικούς συνθέτες, όπως ο Μ. Πλέσσας, ο Μ. Τόκας, ο Γ. Σπανός, ο Γ. Χατζηνάσιος, ο Μ. Χιώτης, ο Θ. Μικρούτσικος, ο Στ. Κραουνάκης, ο Τ. Μπουγάς και ο Αντ. Βαρδής. Ο δίσκος του περιλαμβάνει κι ένα καινούριο τραγούδι του Μιχάλη Χατζηγιάννη, το «Κρύψε με», σε στίχους Αντώνη Ανδρικάκη, με τον οποίο συνεργάζονται για πρώτη φορά.

Στο ΚΟΛΑΖ, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης μας προτείνει μια μουσική διαδρομή σε τραγούδια «κλασικά» αλλά και νεότερα που ο χρόνος άφησε ανέγγιχτα στο πέρασμά του και οι Έλληνες αγάπησαν. Τραγούδια διαχρονικά που μέσα από τη μοναδική ερμηνεία του Μιχάλη Χατζηγιάννη, την εμπνευσμένη ενορχήστρωση του Γιώργου Ζαχαρίου και τον σύγχρονο ήχο των εξαίρετων μουσικών που συμμετέχουν -σε ένα συνδυασμό ορχήστρας-κανονικής μπάντας συνοδεία εγχόρδων, αποκτούν μία νέα διάσταση και δημιουργούν ένα πολύχρωμο άκουσμα που κάνει αυτά τα τραγούδια επίκαιρα και σημερινά.

Η μεγαλύτερη ΤΡΟΜΠΕΤΑ στον κόσμο


Η μεγαλύτερη τρομπέτα στον κόσμο δημιουργήθηκε από τον Benny J Mamoto από την Ινδονησία στις 31 Οκτωβρίου 2009.

Ένα από τα ρεκόρ Guinness...