BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Είκοσι χρόνια μετά...

Είκοσι χρόνια συμπληρώνονται αύριο από την ημέρα που ράγισε το τείχος του Βερολίνου και οι ηγέτες των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Ρωσίας θα συμμετάσχουν μαζί με τη γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ στους εορτασμούς που θα γίνουν στη γερμανική πρωτεύουσα για την στιγμή που χιλιάδες χαρούμενοι Ανατολικογερμανοί πέρασαν τα σύνορα.

Τη Δευτέρα, ο πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβεντεφ, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν και η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον θα περάσουν μαζί την πύλη του Βραδεμβούργου που για 28 χρόνια βρισκόταν στο κέντρο της διαιρεμένης πόλης.

Ανάμεσα στους άλλους προσκεκλημένους θα είναι οι πρόεδροι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και Γέρζι Μπούζεκ.

Ο ισραηλινός πιανίστας και συνθέτης, Ντάνιελ Μπαρενμπόιμ θα διευθύνει μία συναυλία η οποία θα υπενθυμίζει άλλες λιγότερο ευτυχείς επετείους, συμπεριλαμβανομένης της «νύχτας των κρυστάλλων» του 1938 κατά την οποία οι Ναζί είχαν καταστρέψει εβραϊκά σπίτια, μαγαζιά και συναγωγές.

Οι μάρτυρες των γεγονότων του 1989 θα είναι επίσης παρόντες. Ανάμεσα τους, ο τελευταίος πρόεδρος της Σοβιετικής Ένωσης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, ο πρώην πρόεδρος της Πολωνίας Λεχ Βαλέσα και η Μαριάν Μπίρτλερ, που ερευνά τα αρχεία της Στάζι, της πρώην μυστικής αστυνομίας της Ανατολικής Γερμανίας.

Πριν από αυτά, η Αγγελα Μέρκελ θα επιστρέψει στο πρώην συνοριακό φυλάκιο της γέφυρα της οδού Μπορνχόλμερ που ήταν το πρώτο σημείο, το οποίο άνοιξε τη νύχτα της 9ης Νοεμβρίου λίγο μετά τη λανθασμένη ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου της Ανατολικής Γερμανίας ότι από εκείνη τη στιγμή αίρεται η απαγόρευση πραγματοποίησης ταξιδιών.

Η γερμανίδα καγκελάριος, η οποία μεγάλωσε στην Ανατολική Γερμανία ήταν ανάμεσα στο εκστατικό πλήθος εκείνης της βραδιάς και ο Γκορμπατσόφ με το Βαλέσα θα τη συνοδεύσουν καθώς θα ξαναζεί τις αναμνήσεις της.

Χίλιες γιγάντιες "πέτρες" θα στηθούν κατά μήκος του αρχικού τείχους, δημιουργώντας ένα φράγμα από την Πλατεία Ποτσντάμερ, ένα χιλιόμετρο νότια της φημισμένης πύλης μέχρι το κτίριο του κοινοβουλίου, στο βόρειο τμήμα της πλατείας.

Κατά τη διάρκεια των εορτασμών, οι "πέτρες" θα πέσουν σαν ντόμινο για να συμβολίσουν τα γεγονότα που ξεκίνησαν στις αρχές του 1989 στην Πολωνία και οδήγησαν στην πτώση του τείχους του Βερολίνου σηματοδοτώντας το τέλος του κομμουνισμού στην Ανατολική Ευρώπη.

Ο γνωστός τραγουδιστής Μπον Τζόβι θα εκτελέσει το τραγούδι του We Weren't Born To Follow (δεν γεννηθήκαμε για να ακολουθούμε), το οποίο γράφηκε για την περίσταση και ο γνωστός μουσικός παραγωγός του Βερολίνου Πολ βαν Ντικ θα παρουσιάσει σε παγκόσμια πρεμιέρα τον ύμνο που έγραψε για το γεγονός με τίτλο We Are One, ενώ η νύχτα θα ολοκληρωθεί με επίδειξη πυροτεχνημάτων.

Τις προηγοιύμενες ημέρες, όσοι βρέθηκαν στο Βερολίνο μπόρεσαν να δουν τις ύψους 2,5 μέτρων "πέτρες", τις οποίες διακόσμησαν καλλιτέχνες και μαθητές και οι οποίες δημιουργούν ένα προσωρινό φράγμα μέσα στην πόλη

Οι πέτρες είναι κατασκευασμένες από πολυστυρένιο και χρωματίστηκαν σε άλλες χώρες, ανάμεσα στις οποίες η Πολωνία, η Γαλλία, η Τουρκία, το Ισραήλ, τα παλαιστινιακά εδάφη, η Νότια Αφρική και οι ΗΠΑ, πριν επιστρέψουν στο Βερολίνο.

Νομοσχέδιο προστασίας των δανειοληπτών

Ρυθμίσεις που προβλέπουν απαλλαγή των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, έως και 90% του ποσού που οφείλουν και αδυνατούν να αποπληρώσουν στις τράπεζες, προβλέπει, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομίας. Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί για ψήφιση από τη Βουλή έως τις 15 Νοεμβρίου και θα περιλαμβάνει παραμέτρους υπολογισμού, με βάση το εισόδημα και τα περιουσιακά στοιχεία των δανειοληπτών.
Σε ιδιαίτερες περιπτώσεις, όπως χρόνιας ανεργίας ή προβλήματος υγείας διαγράφονται τα χρέη, ενώ το δικαστήριο επανεξετάζει κάθε οκτώ μήνες την διατήρηση των προϋποθέσεων αυτών. Προϋπόθεση υπαγωγής στην ρύθμιση, είναι να εχει προηγηθεί προσπάθεια, εξωδικαστικού συμβιβασμού και να απέβη άκαρπη.
Προστατεύεται επίσης η κύρια κατοικία του οφειλέτη, διότι θα μπει τέλος και στην πρακτική των πλειστηριασμών. Πάντως οι τράπεζες έχουν ενστάσεις και ζητούν αλλαγές, σε βασικά σημεία του νομοσχεδίου.

Βροχερός καιρός και ισχυροί άνεμοι

Βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια και αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 19 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 10 έως 22 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 11 έως 20 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 15 έως 24 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 13 έως 22 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και στα βόρεια σχεδόν θυελλώδεις, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις. Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και στο Ν. Ευβοϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις. Νεφώσεις με βροχές κατά διαστήματα περιμένουμε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι, στρεφόμενοι μετά το μεσημέρι πρόσκαιρα σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν όλη την εβδομάδα στη Δυτική Ελλάδα ενώ έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται την Τρίτη κυρίως στο Βόρειο Ιόνιο και την Ηπειρωτική Στερεά.
Οι συνέπειες της κακοκαιρίας στοίχισαν τη ζωή ενός 46χρονου που βρήκε τραγικό θάνατο όταν το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στο ρέμα της Σούτσας στο Δήμο Χασίων Γρεβενών. Το αυτοκίνητό του βρέθηκε 200 μέτρα από το ρέμα και ο ίδιος 500 μέτρα πιο μακριά.Σε αντίστοιχη περίπτωση στην Πέλλα, ο 42χρονος συνεπιβάτης Ι.Χ. αυτοκινήτου αγνοείται, όταν παρασύρθηκε από ορμητικό χείμαρρο στον ποταμό Μπέλιτσα. Μαζί του ήταν η γυναίκα και η κόρη του που κατάφεραν να βγουν από το αυτοκίνητο και να σωθούν. Η οικογένεια επέστρεφε από αρραβώνα. Προβλήματα σοβαρά παρατηρήθηκαν και σε άλλες περιοχές, όπου χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής.

ΝΔ: ολοκληρώθηκε το έκτακτο συνέδριο

Με τοποθετήσεις των συνέδρων ολοκληρώθηκε την Κυριακή το έκτακτο συνέδριο της ΝΔ, που χθες Σάββατο, πρώτη ημέρα των εργασιών, ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία την αλλαγή στο καταστατικό και για πρώτη φορά, από την ίδρυσή της, θα εκλέξει πρόεδρο, από τη βάση. "Η πολιτική και ιδεολογική περιχαράκωση της ΝΔ είναι συνταγή αποτυχίας για το κόμμα και θα το οδηγήσει στο περιθώριο", ήταν η ευθεία βολή της Ντόρας Μπακογιαννη προς τον Αντώνη Σαμαρά, σε δευτερολογία της το μεσημέρι της Κυριακής. Η κα Μπακογιάννη παίρνοντας τον λόγο μίλησε για ανοιχτό κόμμα με νέες δομές και αντιλήψεις που δεν θα επαναλάβει τα ιδία λάθη, με σύμμαχο τη βάση. Η κα Μπακογιάννη αναφέρθηκε στις καταστατικές αλλαγές που προτείνει με εκλογές οργάνων και εκπρόσωπων, θητεία στον πρόεδρο, συμβούλιο δεοντολογίας, προτάσεις οι οποίες όπως είπε θα πρέπει να παρουσιαστούν απ’ όλους τους υποψηφίους πριν την εκλογική διαδικασία.
"Οι δικοί μας ψηφοφόροι, οι παραδοσιακοί ψηφοφόροι είναι εδώ. Είναι αυτοί που πληγωμένοι, στενοχωρημένοι, οργισμένοι, ήρθαν, πήγαν στις κάλπες και ψήφισαν. Και αυτοί στήριξαν και αυτοί στηρίζουν την παράταξή μας. Είστε όλοι εσείς, ο περίγυρός σας, οι άνθρωποι τους οποίους εκπροσωπείτε", τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Μπακογιάννη.
Από την πλευρά του κ. Σαμαρά, συνεργάτες του τόνισαν ότι ο ξεκάθαρος λόγος του κ. Σαμαρά δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνείας, εκτιμώντας παράλληλα ότι η δευτερολογία της κ. Μπακογιάννη είχε στόχο να ανακτήσει εντυπώσεις, μετά την αποδοχή, όπως αναφέρουν, από το σώμα των συνέδρων, της ομιλίας του κ. Σαμαρά.

Στη χθεσινή διαδικασία οι τρεις διεκδικητές της προεδρίας, Ντόρα Μπακογιάννη, Αντώνης Σαμαράς και Παναγιώτης Ψωμιάδης, παρουσίασαν τις θέσεις τους όσον αφορά τον προσανατολισμό του κόμματος. Στο μεταξύ σύμφωνα με δημοσκόπηση της ALCO για την εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, στον πρώτο γύρο η Ντόρα Μπακογιάννη συγκεντρώνει 40,5%, ο Αντώνης Σαμαράς 39,7 και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης 13,1%, ενώ στον δεύτερο γύρο προηγείται ο κ. Σαμαράς με 47,3%, έναντι 44,7% της κα Μπακογιάννη.Σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την εταιρεία Marc για λογαριασμό της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ, η κα Μπακογιάννη έχει το 40,9%, σε απόσταση αναπνοής ο κ. Σαμαράς 39,4% και με 12,5% ακολουθεί ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.
Στην ίδια δημοσκόπηση για τον δεύτερο γύρο, οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας προτιμούν τη Ντόρα Μπακογιάννη με 48,3%, ενώ δεύτερος έρχεται ο Αντώνης Σαμαράς με 42,1%.
Στο ερώτημα προς τη βάση, η κυρία Μπακογιάννη συγκεντρώνει ποσοστό 48,5% και ο κ. Σαμαράς 46,4%.
Δηλώσεις Π. Ψωμιάδη
Σε δηλώσεις του ο Π. Ψωμιάδης, τόνισε ότι: "Κάποιοι, χθες, είπαν ότι με τις αλήθειες μου ταρακούνησα τα λιμνάζοντα ύδατα. Οι σημερινές παρεμβάσεις των απλών συνέδρων με δικαιώνουν. Ο δρόμος για επιστροφή στην κοινωνία περνά από την αυτοκριτική.
Η ΝΔ σήμερα δεν έχει ανάγκη ούτε από είδωλα ούτε από μεσσίες. Τα αρχηγικά κόμματα στην Ελλάδα έχουν κάνει τον κύκλο τους. Αυτό που χρειάζεται είναι να αποκαταστήσουμε τη σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες. Να δράσουμε συλλογικά και όχι ατομικά. Να ανεβούμε όλοι μαζί στη σκηνή και να προχωρήσουμε ενωμένοι.
Κάνω έκκληση στον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας να ψηφίσει και να μην παρασυρθεί από κύκλους που θέλουν την πόλωση. Η δυνατή φωνή του Π. Ψωμιάδη επιβάλλεται να ακούγεται και την επόμενη μέρα. Για να υπάρχει μια καθαρή φωνή, η φωνή του απλού νεοδημοκράτη. Για να μπορέσουμε αύριο να διεκδικήσουμε και να ελέγξουμε".

Κλείσιμο εργασιών
To κλείσιμο των εργασιών του συνεδρίου, έγινε από τον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής Δημήτρη Σιούφα, ο οποίος στην ομιλία του τόνισε: "Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες και της δεύτερης ημέρας του Έκτακτου Συνεδρίου μας. Έγιναν πολλές και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις. Έγιναν αναφορές στα αίτια του οδυνηρού αποτελέσματος της 4ης Οκτωβρίου. Έγιναν εισηγήσεις για τα επόμενα βήματα.
Για το διάστημα ως την εκλογή νέου Προέδρου. Αλλά και για την επόμενη μέρα. Για τη δυναμική επανεκκίνηση που οφείλουμε -και μπορούμε- να κάνουμε. Ενωμένα, συντεταγμένα, δυναμικά. Πάντοτε, βέβαια, με το βλέμμα στο αύριο.
Με αισιοδοξία. Με σιγουριά. Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής θέλω να εκφράσω ιδιαίτερη ικανοποίηση για το υψηλό πολιτικό επίπεδο και το υψηλό αίσθημα ευθύνης που αποδείξαμε, οι υποψήφιοι για την Προεδρία, η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, ο κύριος Αντώνης Σαμαράς και ο κύριος Παναγιώτης Ψωμιάδης. Το ίδιο, όλες και όλοι οι ομιλητές, όλες και όλοι οι σύνεδροι. Στις δύο αυτές ημέρες του Έκτακτου Συνεδρίου, κάναμε ένα σημαντικό βήμα άμεσης Δημοκρατίας στο Κόμμα μας, θεσπίζοντας την εκλογή προέδρου από τη λαϊκή βάση.
Κάναμε ουσιαστικό και γόνιμο διάλογο. Διαψεύσαμε τις "Κασσάνδρες'. Δικαιώσαμε τους πολίτες που προσβλέπουν σ' εμάς. Οφείλουμε, όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Κόμματος Κώστας Καραμανλής, να συνεχίσουμε, κάνοντας πραγματικότητα το μήνυμα του Εκτάκτου Συνεδρίου. Άνοιγμα στην Κοινωνία, συνοχή, αλληλεγγύη, προοπτική. Είναι, τώρα, κοινό χρέος να κάνουμε ό,τι μπορούμε για τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή στις εκλογές της 29ης Νοεμβρίου. Είναι καθήκον όλων μας. Βάλαμε, τις δύο αυτές ημέρες, ισχυρές βάσεις. Αποδείξαμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Και θα τα καταφέρουμε. Θέλω να ευχαριστήσω τους εθελοντές και τους εργαζόμενους στη Κεντρική Διοίκηση του Κόμματος. Τα στελέχη των Γραμματειών και της Περιφερειακής Οργάνωσης, που σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος της οργάνωσης και λειτουργίας του Συνεδρίου. Τη Διοίκηση του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και τους εργαζόμενους σε αυτό. Θέλω ακόμη να ευχαριστήσω το Γραφείο Τύπου του Κόμματος και τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους των Μ.Μ.Ε. Ευχαριστώ και πάλι, καλή δύναμη και καλή συνέχεια".


Νέες περιοδείες
Ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς θα επισκεφθεί αύριο Δευτέρα στις 10:15 το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, ενώ στις 8:30 το βράδυ θα μιλήσει σε οπαδούς της ΝΔ στο δημοτικό αναψυκτήριο Ηλιουπόλεως. Αύριο επίσης, σε ώρα που θα ανακοινωθεί αργότερα, ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί με εκπροσώπους των εργαζομένων με stage καθώς και με εκπροσώπους των 10.500 ΟΝΝΕΔιτών που υπέγραψαν και απέστειλαν στους υποψηφίους προέδρους της ΝΔ, κείμενο με το οποίο τους ζητούν να τοποθετηθούν γύρω από σημαντικά κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα.
Η Ντόρα Μπακογιάννη θα μιλήσει την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου στις 19.00 σε συγκέντρωση Νεοδημοκρατών στα Ιωάννινα (Ξενοδοχείο Du Lac).
Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΝΕΤ

ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Κορμός σοκολάτας

Υλικά:
•½ βιτάμ σοφτ

•1 πακέτο πτι μπέρ Παπαδοπούλου

•3 κουτ. σούπας κακάο

•1 κουτί γάλα ζαχαρούχο

Εκτέλεση:
•Ανακατεύουμε το βιτάμ με το ζαχαρούχο μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα. Ρίχνουμε το κακάο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.

•Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομματάκια και τα ρίχνουμε στο υπόλοιπο υλικό. Ανακατεύουμε καλά.

•Ρίχνουμε όλο το υλικό σε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο, το τυλίγουμε σε σχήμα ρολού και το τοποθετούμε στην κατάψυξη να παγώσει για περίπου 3 ώρες.

Σερβίρεται κρύο.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

ΤΑ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ


ΑΠΟ ΤΟ : enimerwsi.gr

Μακριά το στόμα σας από τα blogs...

Τί έχουν πάθει πάλι τον τελευταίο καιρό όλοι αυτοί που αυτοπροσδιορίζονται ώς οι μεγαλύτεροι δημοσιογράφοι της Ελλάδας; Πότε δηλαδή επιτέλους θα καταλάβετε ότι τα blogs είναι τα μοναδικά μέσα ενημέρωσης που δεν ελέγχονται από κανέναν επιχειρηματία, από κανένα συμφέρον, από κανέναν μεγαλοεργολάβο από κανέναν πολιτικό, από κανέναν εξωτερικό παράγοντα;

Ο Μάκης έχει λυσάξει τον τελευταίο καιρό, μέσα από τη στήλη του ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ, την οποία γράφει ο ίδιος άσχετα αν δεν το παραδέχεται, (αλήθεια είναι πολύ περίεργο να γράφεις για τον εαυτό σου σε τρίτο πρόσωπο πρέπει να το κοιτάξει αυτό...) να εξαπολύει επιθέσεις στα blogs. Θα μου πείτε δεν λέει για όλα τα blogs. Λάθος ακόμα και για το troktiko ή το fimotro ή το press ή το nonews να μιλήσει μας παίρνει όλους εμάς η μπάλα. Διότι μιλάει γενικά για τα blogs. Δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι χωρίς κανέναν έξοδο για hosting, χωρίς προσωπικό, χωρίς τμήμα τεχνικών, χωρίς ρεπόρτερς, χωρίς ακριβές βιντεοκάμερες, χωρίς επαγγελματικές φωτογραφικές μηχανές, χωρίς την τεχνολογία που τα χρήματα του παρέχουν στο zougla.gr έχουν καταφέρει τα blogs να ενημερώνουν πρώτοι απ' όλους τους πολίτες που διαβάζουν και ενημερώνονται στο διαδίκτυο. Και πάνω απ' όλα ας συνηθίσει στην ιδέα ότι τα blogs θα γίνουν ακόμα πιο δυνατά...Χωρίς την στήριξη κανενός...χωρίς στήριξη από επιχειρηματίες - εκδότες όπως για παράδειγμα ο Λαμπράκης, ο Τεγόπουλος, ο Μπόμπολας, ο Κοντομηνάς, ο Κουρής κ.τλ.π. Καταλάβετε το...Είμαστε μόνοι μας...

Το ίδιο έχει πάθει και ο Χατζηνικολάου. Από τη μία βγαίνει στην εκπομπή του και κατηγορεί ότι τα περισσότερα blogs που έχουν σημειώσει άνοδο και έχουν ξεπεράσει μεγάλες ιστοσελίδες ανήκουν σε επαγγελματίες δημοσιογράφους...Φαντάζετε ότι όλοι τον πολεμούν και θέλουν το κακό του επειδή πάει καλά η Real News ...και από την άλλη φτιάχνει στην εφημερίδα του τη στήλη Real Bloggers επειδή ξέρει ότι τα blogs πουλάνε...Δεν είναι έτσι ρε παιδιά...Όταν μας συμφέρουν τα blogs είναι καλά και μας διαφημίζουν ακόμα καλύτερα, και όταν τα blogs προσέχουν τα κακώς κείμενα μας και τα επισημαίνουν στον κόσμο τότε είναι τα χειρότερα και θέλουν όλα κλείσιμο.

Πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι τα blogs, ακόμα και αν γράφονται από ανθρώπους που έχουν ασχοληθεί με το άθλημα της δημοσιογραφίας, είναι η δημοσιογραφία των πολιτών. Διότι ακόμα και δημοσιογράφοι που έχουν blogs γράφουν ως απλοί πολίτες...Γράφουν αυτά που ακόμα και εσείς σαν εκδότες δεν τους αφήνετε να γράψουν...Βγάζουν το άχτι τους στην τελική...Εδώ ολόκληρος perezhilton που τον μισεί όλο το Holywood έχει όμως καταφέρει να είναι ο πιο γνωστός blogger στον κόσμο...Και το ξέρετε αυτό και σας πονάει. Διότι στα μέσα που εργάζεστε όλοι οι εσείς οι φανταιζί δημοσιογράφοι δεν μπορείτε να πείτε πράγματα τα οποία μπορεί και να θέλατε να πείτε αλλά μετά θα σταματήσετε να πληρώνεστε...Όσο για την ανωνυμία που μας έχετε πρήξει όλο αυτό τον καιρό...Ακόμα και εσύ Νίκο Χατζηνικολάου ακόμα και εσύ Μάκη και όλοι εσείς που ενοχλήστε από τα blogs μπορείτε να μάθετε ποιοι έχουν τα blogs...Δεν είναι δύσκολο...Ακόμα και εμείς το ξέρουμε...

Καταλάβετε το ότι τα blogs δεν είναι υποχείρια κανενός...Εμείς τουλάχιστον εδώ στο enimerwsi και πιστεύουμε σχεδόν όλα τα blogs, είμαστε οικογενειάρχες άνθρωποι, φοιτητές, με τις κανονικές μας δουλειές...και πολλές φορές αφιερώνουμε τόσο πολύ χρόνο στα ιστολόγια μας που αντί για κερδισμένοι βγαίνουμε χαμένοι...Και θα μας πείτε τί εσείς...Ότι σας ενοχλεί αυτό που κάνουμε...Ότι τί δηλαδή...Ότι βγάζουμε τις ειδήσεις στην ώρα τους; Ότι μπορούμε να βγάλουμε θέματα για παρανομίες επιχειρηματιών επειδή δεν τα παίρνουμε από αυτούς; Ότι μπορούμε να κράξουμε όποιον πολιτικό θεωρήσουμε από τις πράξεις του "λίγο"; Ότι εμείς έχουμε την δυνατότητα για παράδειγμα ενώ διαφημίζουμε την on telecoms μέσω της google adsense να βγάζουμε την ίδια ώρα μία ανάρτηση όπου να την καταγγέλουμε για κακές υπηρεσίες...Μήπως τελικά όλο αυτό γίνεται από ζήλια;

ΤΑ BLOGS ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ...και αυτό δεν πρόκειται ποτέ κανένας να το αλλάξει...Βάλτε το καλά στο κεφάλι σας...Άντε μην τα πάρουμε και όλοι εμείς οι bloggers στο κρανίο και πάμε να βγάλουμε Κυριακάτικη Εφημερίδα και τότε τρέχετε και δεν φτάνετε όλοι σας...Διότι και την τεχνογωνσία έχουμε όλα μαζί τα blogs και τα χρήματα θα βρούμε...και την υποστήριξη από τον Ελληνικό Λαό....

ΠΗΓΗ: enimerwsi.gr

Αγνωστοι άδειασαν Μονή στις Βολίμες


Κλοπή σε ιστορική- και ερειπωμένη… - Μονή στις Βολίμες κατήγγειλε χθες στην Αστυνομία υπάλληλος της 20ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε στην δημοσιότητα η Αστυνομική Διεύθυνση, ο συγκεκριμένος υπάλληλος εκτίμησε πως η κλοπή δύο σημαντικών αντικειμένων από τον χώρο πρέπει να έγινε κατά το χρονικό διάστημα από 8-5-2002 έως 9-9-2009…

Άγνωστος, ή άγνωστοι δράστες φαίνεται πως αφαίρεσαν από την ιστορική Μονή Αγίου Ανδρέα στη θέση Μεσοβούνι , του δημοτικού διαμερίσματος Βολιμών, μια ενεπίγραφη πλάκα διαστάσεων 35χ50 εκατοστά περίπου από τον εξώστη του Αρχονταρικίου καθώς και μια ανάγλυφη κεφαλή λέοντος διαστάσεων 35χ35 εκατοστά από το υπέρθυρο της πύλης κωδωνοστασίου.

Από την αστυνομία εκδόθηκαν αναζητήσεις για τα συγκεκριμένα αντικείμενα και τον εντοπισμό των δραστών, ενώ κλήθηκε συνεργείο του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών για να εξετάσει το χώρο.

Την προανάκριση για το συμβάν έχει αναλάβει το Αστυνομικό τμήμα Αλυκών.