BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Απρόθυμοι για το εμβόλιο

Την ώρα που η Εθνική Επιτροπή Πανδημίας απευθύνει έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν, οι επαγγελματίες υγείας εμφανίζονται απρόθυμοι να κάνουν το νέο εμβόλιο, σύμφωνα με έρευνα που έγινε σε μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο. Οι επιστήμονες διαμηνύουν πάντως ότι οι ανεπιθύμητες ενέργειες από τη γρίπη είναι πολύ περισσότερες από τις παρενέργειες του εμβολίου. Οι εργαζόμενοι στις μονάδες εντατικής θεραπείας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι οι ανάγκες για κλίνες εντατικής θα δεκαπλασιαστούν μέσα στο χειμώνα, αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις των επιστημόνων της επιτροπής.

Μόλις 11 ημέρες έμειναν για να αρχίσει ο εμβολιασμός κατά της νέας γρίπης και οι πρώτοι που καλούνται να κάνουν το νέο εμβόλιο, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, εμφανίζονται διστακτικοί. Από έρευνα που έγινε στο νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός προκύπτει ότι το 58% των γιατρών δεν προτίθενται να εμβολιαστούν ενώ πρόθυμοι να το κάνουν εμφανίζονται μόλις τρεις στους δέκα. Ένας στους 10 είναι πιθανό να εμβολιαστεί.
Ακόμα μεγαλύτερη επιφύλαξη δείχνουν οι νοσηλευτές, καθώς το 89% δεν θα εμβολιαστούν, όπως δηλώνουν και μόνο το 7% δείχνει πρόθυμο να κάνει το νέο εμβόλιο. Καμπανάκι κινδύνου κρούουν οι υπεύθυνοι των εντατικών ιατροί αφού σύμφωνα με την έκθεση αξιολόγησης κινδύνου της Επιτροπής Πανδημίας θα χρειαστούν επιπλέον από 100 έως 400 κρεβάτια εντατικής, αν επιβεβαιωθούν τα πιο απαισιόδοξα σενάρια. Αυτή τη στιγμή στη χώρα υπάρχουν 600 κρεβάτια εντατικής αλλά λειτουργούν τα 450 λόγω έλλειψης προσωπικού.Οι εργαζόμενοι στις μονάδες εντατικής θεραπείας ζητούν να γίνουν 1000 προσλήψεις νοσηλευτών εκτός ΑΣΕΠ ώστε να καλυφθούν τα κενά.

Ειναι κανείς που ξέρει στην Κυβέρνηση κάτι για το επίδομα θέρμανσης;

Το κρύο στις πόρτες των φτωχών συμπολιτών μας. Πριν ένα χρόνο φώναζε το ΠΑΣΟΚ για το επίδομα θέρμανσης που η ανάλγητη κυβέρνηση της ΝΔ δεν έδινε στους φτωχούς συνανθρώπους μας. Είστε υποχρεωμένοι κύριοι του ΠΑΣΟΚ να το δώσετε μια που και στα τσιγάρα βάζετε χέρι - όχι έμεσοι φόροι λέγατε προεκλογικά- και θα βρίσκατε και τα λεφτά πολύ εύκολα όπως έλεγε ο Γιωργάκης. Το επίδομα θέρμανσης για τους φτωχούς είναι ΑΝΑΓΚΗ να δοθεί ΤΩΡΑ!!!!!!!

Βρέθηκαν βαρέα μέταλλα στο βρόχινο νερό

Είναι η πρώτη φορά που βρίσκονται επικίνδυνα βαρέα μέταλλα στο βρόχινο νερό της Αττικής, δήλωσε ο Θ. Γκοντελίτσας λέκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα».
Ο λέκτορας Ορυκτολογίας και Ορυκτοχημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θανάσης Γκοντελίτσας, στις 6 Σεπτεμβρίου, μάζεψε βρόχινο νερό από διάφορες περιοχές της Αθήνας, με ειδικούς δειγματοσυλλέκτες.

Συνεδρίασε η Επιτροπή για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης των ΑΠΕ

Συνεδρίασε η Επιτροπή για τη συγκρότηση Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) 2010-2020, υπό την προεδρία της υπουργού Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ναυτεμπορική».

Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης θα περιλαμβάνει τις ενέργειες που αφορούν στην επίτευξη του στόχου 20-20-20, δηλαδή τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 20%, την αύξηση της ενεργειακής απόδοσης κατά 20% και την αύξηση της συμμετοχής των ΑΠΕ στη συνολική παραγωγή ενέργειας στο 20%, μέχρι το 2020.

Ο κ. Δημήτρης Λάλας είναι ο Πρόεδρος της Επιτροπής και ορίστηκε Εθνικός Εκπρόσωπος για το κλίμα. Αναπληρωτής πρόεδρος είναι ο κ. Νίκος Βασιλάκος από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Παραγωγών Ενέργειας από ΑΠΕ.

Τα μέλη της Επιτροπής είναι οι Γεωργία Γληνού και Κωνσταντίνος Περράκης ΡΑΕ , Παντελής Κάπρος (ΕΜΠ), Κωνσταντίνος Τίγκας και Μυρσίνη Χρήστου (ΚΑΠΕ), Νίκος Χαραλαμπίδης Greenpeace , Παναγιώτης Παπασταματίου (ΕΛΕΤΑΕΝ), Λουκάς Γεωργαλάς διευθυντής ΑΠΕ του ΥΠΕΚΑ και Γιάννης Καμπούρης (ΔΕΣΜΗΕ). Επίσης μετείχε και ο Ι. Τσιπουρίδης (Πρόεδρος της ΕΛΕΤΑΕΝ).