BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Μέχρι 40% μικρότερο το κόστος με τον υβριδικό κλιματισμό


Το νερό και τη βαρύτητα χρησιμοποιεί, για να ψυχράνει τα κτήρια, ο υβριδικός κλιματισμός, που έχει στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας.

Συγκεκριμένα, με τον παθητικό και υβριδικό κλιματισμό καθοδικού ρεύματος, το νερό με τη χρήση ιονιστών μετατρέπεται σε υδρατμούς, με αποτέλεσμα να ψύχεται ο αέρας ο οποίος λόγω του νόμου της βαρύτητας κινείται καθοδικά και διαχέεται στον περιβάλλοντα χώρο.

Με τον υβριδικό κλιματισμό, μπορεί να εξοικονομηθεί η ενέργεια που καταναλώνουν οι ανεμιστήρες, η οποία είναι το 10% - 15% του συνόλου της ηλεκτρικής ενέργειας ενός κτηρίου.

Αν χρησιμοποιηθεί το σύστημα αυτό και για κλιματισμό τότε μπορεί να μειωθεί η κατανάλωση ενέργειας από 25% - 40%.

Η τεχνολογία αυτή προορίζεται προς το παρόν μόνο για τα επαγγελματικά κτήρια.

Η απόσβεση της επένδυσης γίνεται μέσα σε 15 περίπου χρόνια.

Σε ένα επαγγελματικό κτήριο η τεχνολογία αυτή μπορεί να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας από 500.000 κιλοβατόρες το χρόνο σε 170.000 μειώνοντας παράλληλα και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από 290.000 σε 98.000

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής η σημερινή και τις 900 έφθασαν οι καταγγελίες στο ΕΛΚΕΚΑ για ακατάλληλα τρόφιμα μέσα σε ένα χρόνο, από τις 16 Οκτωβρίου του 2008, αριθμός που αντιπροσωπεύει περίπου το 20% των καταγγελιών του πίνακα παραπόνων.

Οι Έλληνες καταναλωτές αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα με την ασφάλεια τροφίμων και την ποιότητα διατροφής και τούτο οφείλεται στην έλλειψη πολιτικής από τις εκάστοτε κυβερνήσεις στα ζητήματα αυτά, όπως η απουσία σχεδόν των ελεγκτικών μηχανισμών, στην παραγωγή και στην αγορά.

Τα Ελληνόπουλα καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις στην Ε.Ε. στα υπέρβαρα και την παχυσαρκία. Αυξάνονται τα ταχυφαγεία και οι αγρότες κάνουν αλόγιστη χρήση ποσότητας φυτοφαρμάκων, χωρίς να τους ενημερώνει κανένας.

Όταν σήμερα μια τετραμελής οικογένεια χρειάζεται περίπου 650 ευρώ τον μήνα για διατροφή για να τα φέρει βόλτα σίγουρα θα στραφεί σε φθηνά και αμφίβολης ποιότητας προϊόντα.

Όλες οι έρευνες δείχνουν ότι κάθε μέρα όλο και μεγαλύτερος αριθμός Ελλήνων καταναλωτών στρέφονται σε τέτοιου είδους προϊόντα, όταν τα προϊόντα διατροφής στην χώρα μας, είναι από τα ακριβότερα στην Ε.Ε και οι μισθοί φθάνουν το 65% του μέσου όρου των μισθών των χωρών της Ε.Ε.

Εκλογή από τη βάση στις 6 Δεκεμβρίου με νέους καταλόγους


Στις 6 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί η ψηφοφορία για την εκλογή του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» που επιβεβαίωσαν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και η Ντόρα Μπακογιάννη, στο περιθώριο της συζήτησης στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Οι τέσσερις συνυποψήφιοι υπέγραψαν το πλαίσιο συμφωνίας, το οποίο θα παρουσιάσει αύριο στον Κώστα Καραμανλή ο Δημήτρης Σιούφας.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αποφασίστηκε να μην χρησιμοποιηθούν οι παλιοί κατάλογοι των μελών που υπάρχουν στις τοπικές οργανώσεις του κόμματος, καθώς η διαδικασία θα ήταν χρονοβόρα. Αντιθέτως, θα μπορεί να ψηφίσει για τον επόμενο πρόεδρο οποιοσδήποτε Νεοδημοκράτης προσέλθει στις κάλπες, γίνει μέλος του κόμματος και καταβάλλει μια συμβολική συνδρομή. Τη διοργάνωση θα αναλάβει μεγάλη εταιρεία πληροφορικής, με εμπειρία στις εκλογές. Η διαδικασία θα είναι online, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος της διπλοεγγραφής στους καταλόγους. Θα στηθούν περίπου 1.200 κάλπες σε όλη την Ελλάδα, σε πρωτεύουσες νομών, μεγάλες πόλεις κλπ.

Στις 7 Νοεμβρίου θα συγκληθεί το έκτακτο συνέδριο, προκειμένου να ψηφίσει δια βοής την αλλαγή του καταστατικού. Θα μιλήσουν μόνον οι υποψήφιοι και ο Κώστας Καραμανλής. Το πλαίσιο της συμφωνίας θα παρουσιάσει αύριο στον απερχόμενο πρόεδρο ο ο Δημήτρης Σιούφας, πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου και θα του ζητήσει να συμφωνήσει και τυπικά ότι θα παραμείνει στο τιμόνι του κόμματος μέχρι την εκλογή του νέου αρχηγού. Αν δεν εκλεγεί ο νέος πρόεδρος από την πρώτη εβδομάδα (απαιτείται απόλυτη πλειοψηφία, το 50% + μία ψήφο), θα γίνουν επαναληπτικές εκλογές την επόμενη Κυριακή, μεταξύ των δύο πρώτων.

"Είναι μια καθαρή λύση", δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη. "Ήταν δική μου πρόταση", υποστήριξε ο Δημ. Αβραμόπουλος

Η Νορβηγία πρώτη σε ποιότητα ζωής


Βάσει των στοιχείων που συλλέχθηκαν το 2007 από τα 182 κράτη μέλη του ΟΗΕ, πριν το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης την περίοδο 2008-2009, οι άνθρωποι που ζουν στη Νορβηγία, Αυστραλία και Ισλανδία έχουν τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, σύμφωνα με Δείκτη του Προγράμματος Ανάπτυξης του ΟΗΕ (UNDP).

Αντίθετα ο Νίγηρας, το Αφγανιστάν και η Σιέρρα Λεόνε έχουν τις χειρότερες συνθήκες διαβίωσης.

Σύμφωνα με το Δείκτη του Προγράμματος Ανάπτυξης του ΟΗΕ, τα κριτήρια που χρησιμοποιήθηκαν ήταν το μορφωτικό επίπεδο, το προσδόκιμο όριο ζωής και το κατά κεφαλήν ΑΕΠ.

Τα στοιχεία που προέκυψαν έδειξαν ότι υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των αναπτυγμένων και αναπτυσσόμενων χωρών.

Παρά τις σημαντικές βελτιώσεις που έχουν γίνει η πρόοδος ήταν άνιση, ανακοίνωσε εκπρόσωπος από το UNDP.

Πολλές χώρες, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τις τελευταίες δεκαετίες, είχαν ως αποτέλεσμα την επιβράδυνση της ανάπτυξης τους σε συνδυασμό με εμφύλιες συγκρούσεις και την επιδημία του HIV/AIDS, κάτι που υπήρχε πριν το ξέσπασμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος από το UNDP.

Το προσδόκιμο όριο ζωής στο Νίγηρα είναι τα 50 χρόνια, περίπου 30 χρόνια λιγότερο από εκείνο της Νορβηγίας, σύμφωνα με τον Δείκτη του UNDP. Για κάθε δολάριο που κερδίζει ένας άνθρωπος στο Νίγηρα αντιστοιχεί σε 85 δολάρια στη Νορβηγία.

Οι μισοί από τους ανθρώπους που ζουν στις φτωχότερες 24 χώρες ήταν αναλφάβητοι, έναντι 20% των κρατών που έχουν μέσα επίπεδα ανθρώπινης ανάπτυξης.

Οι Ιάπωνες έχουν μεγάλο προσδόκιμο όριο ζωής με 82,7 χρόνια, ενώ το Αφγανιστάν έχει 43,6 χρόνια. Το Λιχτενστάιν διαθέτει το υψηλότερο ΑΕΠ, το οποίο φτάνει τα 85,383 δολάρια.

Οι πιο φτωχοί άνθρωποι είναι εκείνοι που ζουν στη Λαική Δημοκρατία του Κογκό, όπου το κατά κεφαλήν ετήσιο εισόδημα τους φτάνει τα 298 δολάρια.

Φέτος πέντε χώρες, η Κίνα, η Βενεζουέλα, το Περού, η Κολομβία και η Γαλλία, ανέβηκαν σε σχέση με πέρυσι βελτιώνοντας το προσδόκιμο όριο ζωής και τους μισθούς. Η Κίνα, η Κολομβία και η Βενεζουέλα βελτίωσαν πολύ το τομέα της εκπαίδευσης.

Οι κορυφαίες 10 χώρες που συγκαταλέγονται στον εν λόγω δείκτη είναι οι Νορβηγία, η Αυστραλία, η Ισλανδία, ο Καναδάς, η Ιρλανδία, η Ολλανδία, η Σουηδία, η Γαλλία, η Ελβετία και η Ιαπωνία.

Σε απέραντο γαλάζιο θα μεταμορφωθεί η Αρκτική


Ο Αρκτικός Ωκεανός μέσα στα επόμενα 20 χρόνια θα είναι χωρίς πάγο τους καλοκαιρινούς μήνες, σύμφωνα με μελέτη του κορυφαίου επιστήμονα Peter Wadhams από το Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ.

Ο καθηγητής Peter Wadhams μελετά το πάγο στην Αρκτική από τη δεκαετία του ’60.

Το μεγαλύτερο μέρος της μείωσης του πάγου θα συμβεί στα επόμενα 10 χρόνια, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο Βρετανός εξερευνητής Pen Hadow πραγματοποίησε αποστολή κατά τη διάρκεια της άνοιξης, διανύοντας απόσταση 435 χιλιομέτρων στην Αρκτική.

Η ομάδα του Hadow διαπίστωσε με τις μετρήσεις που έκανε το πάχος των πάγων ήταν κατά μέσο όρο 1,8 μέτρα.

Αυτό σήμαινε ότι το κάλυμμα του φετινού πάγου δεν ήταν αρκετά παχύ και δεν θα μπορούσε να διατηρηθεί.

Ο καθηγητής Peter Wadhams δήλωσε ότι τα στοιχεία που σύλλεξε η εν λόγω ομάδα οδηγούν σε μια καινούργια άποψη, ότι η Αρκτική μέσα σε διάστημα περίπου 20 χρονών θα μείνει χωρίς πάγο τα καλοκαίρια και ένα μεγάλο μέρος της μείωσης θα συμβεί μέσα σε 10 χρόνια.

Τα καλοκαίρια η Αρκτική θα μοιάζει σαν μια απέραντη θάλασσα, ανοίγοντας ένα πέρασμα για τα πλοία που θα συνδέει τον Ειρηνικό με τον Ατλαντικό Ωκεανό.

Φυσικά θα ενταθεί και το διεθνές ενδιαφέρουν για τα κοιτάσματα του φυσικού αερίου και του πετρελαίου που υπάρχουν στο βυθό της θάλασσας.

Το λιώσιμο του θερινού πάγου θα έχει ως αποτέλεσμα να απορροφάται περισσότερη ηλιακή ακτινοβολία από τη σκούρα θάλασσα, με αποτέλεσμα να επιδεινώνεται περισσότερο η υπερθέρμανση του πλανήτη.

Ευνοϊκές προοπτικές για τις εταιρείες διαχείρισης απορριμμάτων


Οι εταιρείες του κλάδου της διαχείρισης απορριμμάτων παρουσιάζουν θετικές προοπτικές αναφέρει μελέτη της Hellastat Α.Ε., σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ημερησία».

Σύμφωνα με την εν λόγω μελέτη, θα ωφεληθούν τόσο οι εταιρείες του κλάδου αυξάνοντας τον κύκλο εργασιών τους, όσοι και οι εταιρείες που είναι έμμεσα συνδεδεμένες , όπως οι κατασκευαστικές και οι μεταφορικές, οι συλλέκτες απορριμμάτων και η βιομηχανία μηχανημάτων.

Ειδικότερα, η εκτίμηση περί ευνοϊκών προοπτικών στηρίζεται σε παραμέτρους, όπως η συνεχής θέσπιση ποσοτικών στόχων από την Ευρωπαϊκή Ένωση για όλα τα ρεύματα απορριμμάτων, δεσμεύοντας τα κράτη-μέλη για ανάληψη συγκεκριμένων ενεργειών και τα υψηλά κονδύλια που προβλέπεται να διατεθούν για την υλοποίηση έργων διαχείρισης των στερεών αποβλήτων.

Επίσης, θετικά λειτουργεί για τον κλάδο η αυξανόμενη ευαισθητοποίηση των πολιτών σε περιβαλλοντικά ζητήματα καθώς και η ανάληψη πρωτοβουλιών από επιχειρήσεις που έχουν ως στόχο, είτε την ενημέρωση και την κινητοποίηση των πολιτών, είτε την ανάληψη συγκεκριμένων ενεργειών ανακύκλωσης.

Στα υλικά συσκευασίας το συνολικό ποσοστό ανακύκλωσης διαμορφώθηκε σε διαμορφώθηκε σε 50% έναντι 43% το 2006, με τους ποσοτικούς στόχους να επιτυγχάνονται στο χαρτί, το χάλυβα και το ξύλο.

Ενδεικτικά, το 2008 ανακυκλώθηκαν 63 χιλιάδες περίπου οχήματα τέλους κύκλου ζωής σε 66 κέντρα επεξεργασίας οχημάτων, ποσότητα υπερδιπλάσια από το 2006.

Επίσης βελτίωση παρουσιάζεται και στο τομέα ανακύκλωσης των ελαστικών, από 41,4 χιλιάδες τόνους το 2006 σε 52,2 χιλιάδες τόνους το 2008, ενώ σημαντική είναι και η αύξηση της ενεργειακής αξιοποίησης αυτών από 9,3% σε 15,4%.

Ο αντιδήμαρχος Ζακυνθου υπευθυνος για δηλητηριασεις σε γάτες, σκύλους και πουλιά!


Σας παραθέτουμε την καταγγελία που είναι θαραλλέα καθώς είναι επώνυμη και σας καλούμε να διαμαρτυρηθείτε για τα εγκλήματα πολίτων αλλά και των στηλοβατών της κοινωνίας μας.Στα μεγάλα αξιώματα υποτίθεται ότι εκλέγουμε ανθρώπους με ήθος & αξιοπρέπεια, ανθρώπους με συναίσθημα που θα στηρίξουν τους συνανθρώπους τους και τα αδύναμα πλάσματα που τους έχουν απόλυτη ανάγκη. Οχι άτομα που έχουν τσέπες γεμάτα δηλητήριο & θάνατο!
Επισημαίνουμε:
α. ότι η κακοποίηση ζώων αποτελεί αδίκημα το οποίο διώκεται αυτεπάγγελτα μάλιστα (δεν εξαιρούνται οι δήμαρχοι εννοείται)
β. ότι στατιστικά όποιος κακοποιεί ζώα θα λερώσει τα χέρια του με το αίμα ανθρώπων, παιδιών, γερόντων.

ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΠΕΙΡΕΙ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΝΑ ΤΟΝ ΣΠΕΙΡΕΙ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΑΥΛΗ, ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ....
ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!
***********************************************************
ΔΗΜ(Ι)ΟΣ ΖΑΚΥΝΘΙΩΝ
Ταχυδρομική Διεύθυνση : Διον. Ρώμα 70
Τ.Κ. : 29 100 Ζάκυνθος
Τηλέφωνο : 26950 26515... Read More
ΦΑΞ : 26950 48395
e-mail : dimoszak@otenet.gr
*************************************************************
Τον αντιδήμαρχο Ζακυνθίων, Διονύση Καπανδρίτη, κατήγγειλε η κάτοικος της Αγίας Τριάδας Ζακύνθου, Ντάνα Σβαρτ-Καπώνη, επειδή, όπως υποστήριξε, συνεργείο του δήμου πέταξε ποντικοφάρμακο σε όλους τους γύρω δρόμους, με αποτέλεσμα να δηλητηριαστούν γάτες, σκυλιά, καθώς και πουλιά.

Η κ. Σβάρτ-Καπώνη τόνισε πως θα προσφύγει σε κάθε αρμόδια Αρχή, ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων, ενώ πρόσθεσε πως οι δηλητηριάσεις των ζώων είναι εγκλήματα κατά της ζωής.

«Πριν από μερικές ημέρες, ήρθε στην περιοχή μας ο αντιδήμαρχος, Διονύσης Καπανδρίτης, καθώς και ένας αλλοδαπός, ο οποίος άρχισε να πετά παντού ποντικοφάρμακο, με συνέπεια να δηλητηριαστούν οι γάτες, οι σκύλοι, καθώς και τα πουλιά.

Τους είδα με τα μάτια μου, να προβαίνουν σε αυτή την απαράδεκτη πράξη, η οποία στρέφεται κατά της ζωής. Όταν κάποιος θανατώνει γάτες και σκυλιά, είναι εγκληματίας. Επειδή έφευγα με το πλοίο της γραμμής, δεν είχα τον απαιτούμενο χρόνο για να τους σταματήσω.

Ωστόσο, τους είδα που... έσπερναν το δηλητήριο, σαν να ήταν σιτάρι! Δηλώνω ότι θα απευθυνθώ στην Εισαγγελία Ζακύνθου, ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων, ενώ θα φτάσω μέχρι την παγκόσμια οργάνωση για την προστασία των ζώων. Όσα γίνονται στη Ζάκυνθο, δεν λαμβάνουν χώρα πουθενά αλλού.

Οι αιρετοί, όπως είναι ο Νομάρχης και ο Δήμαρχος Ζακυνθίων, δεν κάνουν τίποτα για την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων. Με ποιον τρόπο θα φέρει πίσω τη γάτα μου ο κ. Καπανδρίτης;

Έχω δώσει του κόσμου τα λεφτά για αυτά τα γατάκια και τα έχασα, λόγω της αδιαφορίας τους. Όταν χαλάμε την ισορροπία της φύσης, τότε δεν υπάρχει ζωή. Με τέτοιες συμπεριφορές, δεν πρόκειται να μας σώσει κανείς και τίποτα», υπογράμμισε η κ. Σβαρτ-Καπώνη.

Σχολή του Πανεπιστημίου της Πάτρας στην Ζάκυνθο


Υπεγράφη μνημόνιο με την 6η Υ.Π.Ε.

Κορυφαία ενέργεια για τη Ζάκυνθο με ανεκτίμητα οικονομικά, κοινωνικά και αναπτυξιακά οφέλη χαρακτήρισε την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας στις 2 Οκτωβρίου μεταξύ της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας και του Πανεπιστημίου Πατρών για τη δημιουργία Πανεπιστημιακής σχολής ή ερευνητικού κέντρου ή και των δύο μαζί στις εγκαταστάσεις του παλαιού νοσοκομείου, ο αναπληρωτής διοικητής της εν λόγω υγειονομικής περιφέρειας, Παύλος Καψαμπέλης, σε χθεσινή συνέντευξη τύπου. Όπως ενημέρωσε ο κ.Καψαμπέλης στις 29 του προηγούμενου μηνός ο πρύτανης και ο αντιπρύτανης του πανεπιστημίου Πατρών επισκέφτηκαν το νησί, προκειμένου να κάνουν μια διερεύνηση των συνθηκών που επικρατούν κυρίως στην πόλη, πηγαίνοντας – μεταξύ άλλων - στο αεροδρόμιο, το ΚΤΕΛ, το λιμάνι, τον ΟΔΑΖ και σε περιοχές με πολιτιστικό και ιστορικό ενδιαφέρον, ενώ συναντήθηκαν και με το δήμαρχο Ζακυνθίων. Επίσης, όπως γνωστοποίησε όλες οι διαδικασίες σε θεσμικό επίπεδο θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέσα σε ένα χρόνο, ενώ, εξέφρασε την πίστη ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι θα αντιμετωπίσουν αυτή την ενέργεια με γνώμονα το καλό του τόπου. «Δεν υπάρχει σκοπιμότητα και κανένας άλλος λόγος πίσω από αυτή μου την ενέργεια, παρά μόνο το συμφέρον της Ζακύνθου», απάντησε ο κ. Καψαμπέλης σε ερώτηση, εάν με την υπογραφή του εν λόγω μνημονίου επιχείρησε την ενίσχυση του πολιτικού του προφίλ, δεδομένης της χρονικής συγκυρίας υπογραφής του, και με το ενδεχόμενο – όπως και ο ίδιος παραδέχτηκε – ακύρωσής του για κάποιους λόγους από τη νέα διοίκηση της 6ης υγειονομικής περιφέρειας, αν και όπως υποστήριξε δεν θα υπάρξει λογικός άνθρωπος που θα ενεργήσει προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.