BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Άγνωστος σκότωσε αρκουδάκι στην Καστοριά

Άγνωστος πυροβόλησε και σκότωσε μια νεαρή θηλυκή αρκούδα, σε δασική περιοχή του νομού Καστοριάς, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή».

Στη συνέχεια ο δράστης έκοψε το ένα αυτί της μικρής αρκούδας και το πήρε ως λάφυρο…

Η άτυχη αρκούδα ήταν ηλικίας 3 με 4 ετών και την εντόπισαν τα μέλη της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ».

Από την αυτοψία που διενεργήθηκε από το κτηνίατρο της περιβαλλοντικής οργάνωσης, διαπιστώθηκε ότι το περιστατικό συνέβη περίπου πριν από ένα μήνα.

Σε ανακοίνωση της, η περιβαλλοντική οργάνωση αναφέρει ότι «Τα τελευταία δύο χρόνια σκοτώθηκαν 23 αρκούδες μόνο στην περιοχή της Πίνδου», και προσθέτει ότι «ο δράστης και τα κίνητρά του παραμένουν άγνωστα. Εξάλλου, μέχρι σήμερα ποτέ δεν έχει βρεθεί και δεν έχει καταδικαστεί κανένας υπαίτιος παρόλο που τα περιστατικά παράνομης εξόντωσης αρκούδων αυξάνονται διαρκώς, ξεπερνώντας τα 120 τα τελευταία 15 χρόνια».

Η αρκούδα είναι προστατευόμενο είδος και η εξόντωση της διώκεται ποινικά.

Λίμνη Κορώνεια: ανέβηκε η στάθμη των υδάτων της

Οι έντονες βροχοπτώσεις το τελευταίο μήνα σε συνδυασμό με το έργο εκτροπής των χειμάρρων Σχολαρίου και Λαγκαδικίων και η ενωτική τάφρος, είχαν ως αποτέλεσμα την άνοδο της στάθμης των υδάτων της λίμνης Κορώνειας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος».

Στα δύο μέτρα βάθος έφτασε η στάθμη του νερού της Κορώνειας και άρχισε να θυμίζει ξανά λίμνη. Οι καθυστερήσεις όμως στην υλοποίηση των έργων του σχεδίου σωτηρίας της, υποθηκεύουν τόσο τη χρηματοδότηση από το Ταμείο Συνοχής, όσο και το μέλλον της λίμνης και απειλούν με πρόστιμα.

Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, επισκέφτηκε τη λίμνη, για να επιθεωρήσει το έργο της ενωτικής τάφρου. «Στη διάρκεια 30 χρόνων που ασχολούμαι με τα κοινά, έμαθα κάτι: όταν δέχεσαι χτυπήματα χωρίς περιεχόμενο να μην απαντάς. Αυτό έκανε η σημερινή διοίκηση, όταν επί επτά χρόνια μας χτυπούσαν αλύπητα για ένα θέμα που οι μόνοι που δεν ευθύνονται είναι η διοίκηση, οι δήμοι και οι φορείς που αγωνίζονται για να σώσουν τη λίμνη Κορώνεια. Εμείς επί επτά χρόνια κάνουμε το καθήκον μας. Από τα 21 έργα του σχεδίου σωτηρίας τα επτά είναι της νομαρχίας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ψωμιάδης.

Επίσης για τη σημερινή κατάσταση που επικρατεί στη λίμνη, ο κ. Ψωμιάδης δήλωσε ότι «γέμισε γιατί τα νερά των χειμάρρων Σχολαρίου και Λαγκαδικίων με τη βοήθεια των θυροφραγμάτων κατευθύνονται πλέον κατ’ επιλογή στην Κορώνεια, ενώ μέχρι τώρα χύνονταν στη Βόλβη ή πλημμύριζαν τα χωράφια. Η ενωτική τάφρος συντέλεσε ώστε να συγκρατηθούν τα νερά στη λίμνη και το έργο λειτουργεί και ως αντιπλημμυρικό».

Η Χρυσή Άρκτος του Φεστιβάλ του Βερολίνου στην ταινία "Μέλι"

Η Χρυσή Άρκτος, το βραβείο Καλύτερης Ταινίας, του 60ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου απενεμήθη στην ταινία "Μέλι" του 46χρονου Τούρκου κινηματογραφιστή Σεμίχ Καπλάνογλου.

Η ταινία διηγείται τη συγκινητική ιστορία ενός αγοριού που ψάχνει στο δάσος για να βρει τον πατέρα του, ο οποίος ζει από τη μελισσοκομία.

Η Αργυρή Άρκτος Καλύτερης Σκηνοθεσίας απενεμήθη στον 76χρονο κινηματογραφιστή Ρομάν Πολάνσκι για την ταινία του "Ο Συγγραφέας-Φάντασμα". Ο Πολάνσκι βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό στην Ελβετία.

Το βραβείο Α' Ανδρικού Ρόλου της Μπερλινάλε απενεμήθη από κοινού στους Ρώσους ηθοποιούς Γκριγκόρι Ντομπρίτζιν, 23 ετών, και Σεργκέι Πουσκέπαλις, 43 ετών, για τις ερμηνείες τους στην ταινία "Πώς τέλειωσα αυτό το καλοκαίρι" του Αλεξέι Ποπογκρέμπσκι.

Με το βραβείο Α' Γυναικείου Ρόλου τιμήθηκε η 37χρονη Γιαπωνέζα Σινόμπου Τερατζίμα για το ρόλο της στο αντιπολεμικό δράμα του ιάπωνα σκηνοθέτη Κότζι Γουακαμάτσου "Κάμπια".