BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Επίδομα κοινωνικής Αλληλεγγύης. Ποιοί το δικαιούνται


Στα 13.500 ευρώ φαίνεται να «κλειδώνει» τελικά το πλαφόν για το έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης που θα δοθεί σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες σε δύο δόσεις, με την πρώτη, να καταβάλλεται πριν από τα Χριστούγεννα.

Σύμφωνα με το σχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση και αναμένεται να οριστικοποιηθεί το προσεχές διάστημα δικαιούχοι του επιδόματος είναι όσοι έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα 10.500 ευρώ.

Το όριο αυτό θα αυξάνεται: ..........


- Κατά 3.000 ευρώ σε περιπτώσεις που ο αρχηγός ή μέλος της οικογένειας είναι άτομο με ειδικές ανάγκες.

- Κατά 1.500 ευρώ για κάθε παιδί ή εξαρτώμενο μέλος.

Δηλαδή, μια οικογένεια με δύο παιδιά θα δικαιούται το επίδομα εφόσον το εισόδημά της δεν ξεπερνά τα 13.500 ευρώ.

Το ύψος του επιδόματος κυμαίνεται από 500 έως 1.300 ευρώ. Τα 500 ευρώ προορίζονται για νοικοκυριά ενός ατόμου, ενώ για νοικοκυριά δυο ενηλίκων αυτό το επίδομα υπολογίζεται στα 700 ευρώ, για ζευγάρι με ένα παιδί στα 850 ευρώ, για ζευγάρι με δύο παιδιά στα 1.000 ευρώ, για ζευγάρι με τρία παιδιά στα 1.150 ευρώ και για ζευγάρι με 4 παιδιά στα 1.300 ευρώ.

Συγκεκριμένα.

Για 1 ενήλικο άτομο, το επίδομα αλληλεγγύης θα είναι:

α.) Χωρίς παιδιά: 500 ευρώ
β.) 1 παιδί: 650 ευρώ
γ.) 2 παιδιά: 800 ευρώ
δ.) 3 παιδιά: 950 ευρώ
ε.) 4+ παιδιά: 1100 ευρώ

Για τα ζευγάρια, το επίδομα αλληλεγγύης θα είναι:

α.) Χωρίς παιδιά: 700 ευρώ
β.) 1 παιδί: 850 ευρώ
γ.) 2 παιδιά: 1000 ευρώ
δ.) 3 παιδιά: 1150 ευρώ
ε.) 4+ παιδιά: 1300 ευρώ

● Το επίδομα επρόκειτο να καταβληθεί σε δύο δόσεις, τον Δεκέμβριο του 2009 και τον Μάρτιο του 2010.

Το επίδομα είναι έκτακτο και άρα θα δοθεί μόνο μία φορά για την αντιμετώπιση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης.

Μαύρη λίστα επικίνδυνων γυναικών στο internet





Σε βαριά βιομηχανία έχει μετατραπεί η απάτη με το κωδικό όνομα «Ρωσίδα νύφη» στα διαδικτυακά μονοπάτια. Οι κυρίες αφού γίνονται απαραίτητες στα θύματά τους μετά βάζουν σε εφαρμογή το σχέδιο της οικονομικής τους αφαίμαξης.
Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν η
www.russiawomenblacklist.com, η www.anti-scam.com και η www.russian-scam.gr, όπου μεταξύ άλλων μπορεί κανείς να βρει δεκάδες φωτογραφίες γυναικών που βγάζουν τα προς το ζην με την εν λόγω τακτική. Δίπλα από κάθε φωτογραφία αναφέρονται το όνομα, η διεύθυνση, ο αριθμός τηλεφώνου που χρησιμοποίησε η κοπέλα, ενώ διατίθενται και σχόλια από άνδρες που έπεσαν στην παγίδα της, καθώς και ο βαθμός... επικινδυνότητας ανά περίπτωση:
«Ναταλία Αμπρόμοβα - Νατάσσα», γράφει μια από τις καταχωρίσεις. «Η συγκεκριμένη κοπέλα στέλνει λεπτομέρειες από το διαβατήριο και τη βίζα της. Αφού ανταλλάξει μαζί σας μερικά γράμματα, λέει ότι θα έρθει να σας επισκεφθεί στη χώρα σας και στέλνει σκαναρισμένο αντίγραφο του εισιτηρίου. Η απάτη ξεκινά όταν σας ζητά να της ταχυδρομήσετε 600 δολάρια, προκειμένου να της επιτραπεί να φύγει από την Ρωσία και συγκεκριμένα από την Αγία Πετρούπολη. Τα χρήματα αποστέλλονται μέσω της Western Union και αμέσως μετά η Ναταλία εξαφανίζεται».

Σε άλλες αναφορές διαβάζουμε: «Ιρίνα Αντάμοβα. Είναι υπαρκτό πρόσωπο και ζει στο Μινσκ της Λευκορωσίας. Ισχυρίζεται ότι εργάζεται ως γιατρός σε ένα παιδιατρικό νοσοκομείο της περιοχής. Στην πραγματικότητα ζει κερδίζοντας χρήματα από ξένους άνδρες. Κάποιες φορές τα ζητά, επειδή, όπως λέει, η σύνδεση με το Ιντερνετ είναι ακριβή, άλλοτε για βίζα και εισιτήρια προκειμένου να σας επισκεφθεί στην πατρίδα σας. Συνήθως προσελκύει τα θύματά της καταχωρίζοντας αγγελία σε διεθνή διαδικτυακά γραφεία γνωριμιών».
Ξαναρχόμαστε στη λαϊκή σοφία που έλεγε «παπούτσι από τον τόπο

Ήθελε να πάει φυλακή για να γλυτώσει τη γκρίνια!


Ένας οικοδόμος στη Σικελία που η ποινή φυλάκισής του είχε μετατραπεί σε κατ' οίκον περιορισμό, προσπάθησε να επιστρέψει στην φυλακή προκειμένου να γλιτώσει από τους καυγάδες με την γυναίκα του, σύμφωνα με όσα είχαν μεταδώσει την περασμένη εβδομάδα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.
Ο Σάντο Γκαμπίνο, 30 ετών, βρισκόταν στην φυλακή για απόρριψη επικίνδυνων αποβλήτων προτού μετατραπεί η ποινή του σε κατ' οίκον περιορισμό στο Βιλαμπάτε, μια πόλη κοντά στην πρωτεύουσα της Σικελίας, το Παλέρμο, σύμφωνα με τα ιταλικά πρακτορεία ειδήσεων.
Ο Γκαμπίνο πήγε στο αστυνομικό τμήμα και ζήτησε να επιστρέψει στην φυλακή για να γλιτώσει από τους καυγάδες με την σύζυγό του, που τον κατηγορεί ότι δεν είναι σε θέση να πληρώσει για να ζήσει τα παιδιά του.
Η αστυνομία τον κατηγόρησε για παραβίαση των όρων του κατ' οίκον περιορισμού και τον ανάγκασε να επιστρέψει σπίτι του.

Περιπέτεια για τους επιβάτες πτήσης προς Ντουμπάι


Λαχτάρα περίμενε περισσότερους από 200 επιβάτες ενός αεροσκάφους τύπου Airbus Α-320 της εταιρείας Air-Arabian, που εκτελούσε την πτήση Αθήνα-Ντουμπάι, όταν το Σάββατο το βράδυ, κατά τη διάρκεια της απογείωσης, ξέσπασε φωτιά στο δεξιό κινητήρα.
Ο κυβερνήτης του Airbus αντέδρασε ψύχραιμα στο συμβάν και κατάφερε αμέσως να ξαναπροσγειώσει το αεροσκάφος, προτού εκείνο να πάρει ύψος.
Οι επιβάτες διανυκτέρευσαν σε ξενοδοχεία της Αθήνας, με έξοδα της αεροπορικής εταιρείας, και η πτήση προς το Ντουμπάι έγινε την Κυριακή, με άλλο αεροσκάφος.

Προβλήματα από τις βροχοπτώσεις


Προβλήματα στην κυκλοφορία έχει προκαλέσει η σφροδρή βροχόπτωση που έπληξε από τα ξημερώματα μέχρι νωρίς το πρωί την Αττική. Καταιγίδες κατεγράφησαν σχεδόν σε όλη τη χώρα, ενώ ο απολογισμός κάνει λόγο μέχρι στιγμής για έναν νεκρό, έναν αγνοούμενο και μεγάλες καταστροφές.
Ιστιοπλόος 41 ετών ανασύρθηκε νεκρός από τον Παγασητικό Κόλπο. Ο άτυχος άνδρας βρήκε τραγικό θάνατο, όταν αναποδογύρισε το τύπου Καταμαράν σκάφος του. Επιπλέον, ένας 46χρονος αγνοείται στη Νέα Έφεσσο Πιερίας.
Καταστήματα και καλλιέργειες πνίγηκαν στη λάσπη στην Ημαθία, την Πέλλα και την Πιερία. Χείμαρροι υπερχείλισαν στα Μέθανα, παρασύροντας αυτοκίνητα, ενώ πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα. Μεγάλα προβλήματα προκλήθηκαν και σε Κρανίδι, Κατάκολο, Αίγινα και στο δήμο Νικηφόρου Φωκά στο Ρέθυμνο.
Χείμαρρος υπερχείλισε και στο 65ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου, κλείνοντας για περισσότερο από 10 ώρες το ρεύμα προς Κόρινθο.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία μόνο στην Αθήνα δέχθηκε τουλάχιστον 36 κλήσεις για απάντληση υδάτων και 100 στη Λάρισα, όπου από το πρωί σημειώνεται έντονη βροχόπτωση.
Οι βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχιστούν και σήμερα στην Αττική, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

Το πανόραμα της 8ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα


Σε «τανγκό για δύο» εξελίσσεται το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα μετά την ολοκλήρωση της 8ης αγωνιστικής. Οι δύο «αιώνιοι», Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, είναι οι μοναδικοί μονομάχοι που διεκδικούν τον φετινό τίτλο καθώς έχουν αποσπαστεί εννέα βαθμούς στην κορυφή από τις υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος. Στο ρετιρέ της βαθμολογίας διατηρήθηκε ο Παναθηναϊκός που νίκησε 2-1 στο ΟΑΚΑ τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπυ της 8ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα και μοιράζεται την πρώτη θέση με τον Ολυμπιακό. Οι «πράσινοι» είχαν ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κώστα Κατσουράνη που σημείωσε και τα δύο τέρματα της ομάδας του εκ των οποίων το δεύτερο ήταν για βραβείο, ενώ η ομάδα του Ζίκο χωρίς να ικανοποιήσει πήρε στο «Καραϊσκάκη» αυτό που ήθελε στο τέλος με 2-1 απέναντι στον ψυχωμένο Εργοτέλη.

Το ματς της αγωνιστικής έγινε αναντίρρητα στο «Βικελίδης» όπου Άρης και ΑΕΚ παρουσιάσαν ωραίο θέαμα στους φιλάθλους, πολλές ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες και ταχύτατο ρυθμό κατά διαστήματα. Το τελικό 1-1 έφερε τον Άρη μόνο τρίτο στη βαθμολογία με 12 βαθμούς, εννέα βαθμούς πίσω από τους δύο «αιώνιους», ενώ η ομάδα του Μπάγεβιτς που άρεσε στο δεύτερο ημίχρονο, βελτίωσε κάπως τη βαθμολογική της θέση, φτάνοντας στους 11 βαθμούς.
Μεγάλη νίκη πήρε η Λάρισα με 3-1 μέσα στην Κομοτηνή επί του Πανθρακικού που την βοήθησε να «ξεκολλήσει» από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.
Πολύτιμο «τρίποντο» πήρε ο Ατρόμητος που νίκησε μέσα στην Τρίπολη 2-1 τον Αστέρα, ενώ «ανάσανε» βαθμολογικά ο Λεβαδειακός που επικράτησε 1-0 του Ηρακλή στη Λιβαδειά.
Στη Ν. Σμύρνη παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ ο Πανιώνιος ανέτρεψε το σκορ νικώντας με 3-1 τον ΠΑΣ Γιάννενα. Στα «Πηγάδια» η Ξάνθη πήρε δίκαια τη νίκη με 2-1 επί της Καβάλας που είχε ανοίξει το σκορ.

Σε αγώνες για την 8η ημέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:
Αστ. Τρίπολης-Ατρόμητος 1-2 (82΄ Καούνος – 31΄ Αναστασάκος, 47΄ Περόνε)
Ολυμπιακός-Εργοτέλης 2-1 (38΄ Μήτρογλου, 85΄ Ντουντού – 23΄ Σασιασβίλι)
Πανιώνιος-ΠΑΣ Γιάννινα 3-1 (16΄ Γουνδουλάκης, 23΄ Μπάλαμπαν, 72΄ Καστελιόνε – 15΄ Ντιμπαλά)
Λεβαδειακός-Ηρακλής 1-0 (6΄ Μουλόπουλος)
Πανθρακικός-Λάρισα 1-3 (85΄ πεν. Ρομπέρ – 30΄ Μελίσσης, 32΄ Αμπουχατζίρα, 41΄ Σίμιτς)
Αρης-ΑΕΚ 1-1 (5΄ Αμπρέου – 48΄ Σκόκο)
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 2-1 (23΄, 71΄ Κατσουράνης – 39΄ Βιεϊρίνια)
Ξάνθη-Καβάλα 2-1 (61΄ Στρμπα, 85΄ Βάλλας – 35΄ Ιωάννου)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 8 αγώνες)
1. Ολυμπιακός 22
. Παναθηναϊκός 22
3. Άρης 13
4. Εργοτέλης 12
. ΠΑΟΚ 12
6. Αστέρας Τρίπολης 11
. Καβάλα 11
. Πανιώνιος 11
. ΑΕΚ 11
10. Ξάνθη 10
11. Λάρισα 9
. ΠΑΣ Γιάννινα 9
13. Ατρόμητος 8
14. Ηρακλής 7
. Λεβαδειακός 7
16. Πανθρακικός 1

Ο πίνακας των σκόρερ:

6 ΓΚΟΛ: Κατσουράνης (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ)

5 ΓΚΟΛ: Τσέζαρεκ (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ)

4 ΓΚΟΛ: Σισέ (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ)

3 ΓΚΟΛ: Αναστασάκος (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ), Ονουάτσι (ΚΑΒΑΛΑ), Αμπουαχατζίρα (ΛΑΡΙΣΑ), Μπάρκογλου (ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ), Λέτο (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ), Βιεϊρίνια (ΠΑΟΚ)

Η επόμενη αγωνιστική (9η):
Σάββατο 31 Οκτωβρίου
ΛΑΡΙΣΑ – ΑΡΗΣ 16:45 ΝOVA
Π.Α.Ο.Κ. – SKODA ΞΑΝΘΗ 16:45 ΣΚΑΪ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 19:00 ΝOVA

Κυριακή 1 Νοεμβρίου
ΗΡΑΚΛΗΣ – ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ 14:30
ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ – ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 14:30 ΝOVA
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 14:30 ΝOVA
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ – Α.Ε.Κ. 16:45 ΝOVA
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 19:00 ΝOVA

Τα υπόλοιπα ματς της Κυριακής

Πανθρακικός – Λάρισα 1-3

Σαρωτική η Λάρισα, επικράτησε με 3-1 του Πανθρακικού στην Κομοτηνή, παρουσία περίπου 1.000 οπαδών της, και πέτυχε τη δεύτερη διαδοχική νίκη της για την 8η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Οι Μελίσσης (30΄), Αμπουχατζίρα (32΄) και Σίμιτς (41΄) πέτυχαν τα γκολ της ΑΕΛ στην αναμέτρηση της 8ης αγωνιστικής, ενώ για τους γηπεδούχους μείωσε ο Ρομπέρ με πέναλτι στο 85΄. Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν το ματς με 10 παίκτες, λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη του Ντιαλό στο 39΄ και του Αμπουχατζίρα στο 63΄.

Διαιτητής: Τσινιάρης (Αθηνών)

Κίτρινες: Τουάμα

Κόκκινη: Ντιαλό (39΄-δεύτερη κίτρινη) – Αμπουχατζίρα (63΄-δεύτερη κίτρινη)

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Αλμπέρ Καρτιέ): Ρόκα, Βελάσκο (68΄ Κωνσταντινίδης), Κλεμέντ, Τροίζι, Τζόκιτς, Οράκ (66΄ Καζάκης), Μαρσελάο, Μπερτράντ, Φαγιάρδο (68΄ Μίτου), Ντιαλό, Μπουβάλ.

ΛΑΡΙΣΑ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μάλαρζ, Βενετίδης, Νταμπίζας, Μπουκουβάλας, Μελίσσης, Τουάμα (75΄ Ντέλσον), Ααράμπ, Ρομέου (75΄ Ιγκλέσιας), Αμπουχατζίρα, Ντε Νίγκρις (61΄ Κάσας), Σίμιτς.

Λεβαδειακός – Ηρακλής 1-0

Σημαντική βαθμολογική «ανάσα» πήρε ο Λεβαδειακός, που νίκησε με 1-0 τον Ηρακλή στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Το μοναδικό γκολ σημείωσε μόλις στο 6ο λεπτό ο Μουλόπουλος σε ένα παιχνίδι που το θέαμα ήταν πολύ κακό, λόγω του άθλιου (από τη βροχή) αγωνιστικού χώρου, παρακολούθησαν όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο της Λειβαδιάς. Δύο ομάδες που γνώριζαν ότι η νίκη αποτελούσε «μονόδρομο» κι έτσι το παιχνίδι αναλώθηκε σε δυνατές μονομαχίες (ενίοτε και… λασπομαχίες) στο κέντρο του γηπέδου.

Διαιτητής: Ντάκος (Ξάνθη)

Κίτρινες: Μουλόπουλος, Μαχαίρας, Καρακώστας – Ντιέ, Ιωαννίδης, Μάρτος, Κατσιαμπής, Κονέ, Ιάκομπ

Κόκκινη: Παπαστεργιαννός (μετά το σφύριγμα της λήξης)

Οι συνθέσεις:

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Κίκε Ερνάντεθ): Καρακώστας, Μουλόπουλος, Μασάδο, Μαρτορέλ, Κόλτζος, Ζησόπουλος, Μπράνκο, Ταραλίδης, Ναπολεόνι, Πάουλο (46΄ Μαχαίρας), Μπάρκογλου (46΄ Βασιλείου).

ΗΡΑΚΛΗΣ (Όλεγκ Προτάσοφ): Κοβαλέφσκι, Μάρτος, Κατσαμπής, Παπαστεργιανός, Ντιέ (65΄ Βουτσιάς), Επστάιν, Ιάκομπ, Ιωαννίδης (79΄ Γιάντσης), Παπαζαχαρίας, Ηλιάδης (65΄ Κονέ), Μπόσνιακ.

Ξάνθη – Καβάλα 2-1

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, η Ξάνθη κατάφερε να «γυρίσει» το ματς στα Πηγάδια νικώντας με 2-1 την Καβάλα, σε αγώνα για την 8η ημέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 35΄ με τον Ιωάννου και οι γηπεδούχοι «γύρισαν» το ματς με τέρματα των Στρμπα (61΄), Βάλλα (85΄) κι ενώ έπαιζαν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Παπαδημητρίου στο 71′ και απώλεσαν πέναλτι με τον Λουτσιάνο στο 73΄.

Διαιτητής: Σταθόπουλος (Αχαΐας)

Κόκκινες: 73′ Παπαδημητρίου (2η κίτρινη)

Κίτρινες: Βάλλας – Φερέιρα, Κάλατς, Ντικρόκ, Ντομπρασίνοβιτς

ΞΑΝΘΗ (Γιάννης Ματζουράκης): Γκσπούρνινγκ, Παπαδημητρίου, Βάλλας, Κωστούλας, Τζάγκι, Φλίσκας, Στρμπα, Λουτσιάνο (78′ Στίβαρ), Κιντάνα (89′ Βασιλακάκης), Πόι (78′ Σταθάκης), Μαρσελίνιο.

ΚΑΒΑΛΑ (Γιάννης Παπακώστας): Κάλατς, Παβίσεβιτς, Οικονόμου, Ντουγκλάο, Ψωμάς (45′ Θεοδωρέλλης), Ντικρόκ, Ντομπρασίνοβιτς, Ορούμα, Ονουάτσι (81′ Λάκης), Ιωάννου, Ρινκόν (68′ Μεντί).

Εισαγγελική πρόταση για τα μέλη της 17Ν - Νέα επιμέτρηση των ποινών


Την απόρριψη όλων των λόγων αναίρεσης που αφορούν στην ενοχή των κατηγορουμένων για την 17Ν, ζήτησε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Π. Νικολούδης, ολοκληρώνοντας σήμερα την πρότασή του στο ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.
Όμως, ο αντεισαγγελέας πρότεινε να αναιρεθεί η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών κάνοντας δεκτή τη σχετική αίτηση των Π. Τσελέντη και Κ. Τέλιου ως προς την επιμέτρηση της ποινής, διότι απορρίφθηκε το αίτημά τους να τύχουν μέτρων επιείκειας. Το Εφετείο απέρριψε το αίτημα, με τον ισχυρισμό ότι η συμβολή τους δεν ήταν ουσιώδης και είχαν συμμετάσχει στη διάπραξη αποτρόπαιων εγκλημάτων.

Ειδικότερα, ο αντεισαγγελέας υποστήριξε ότι οι σχετικές νομοθετικές διατάξεις δεν ερμηνεύτηκαν, ούτε εφαρμόστηκαν σωστά και η σχετική αιτιολογία της εφετειακής απόφασης είναι λανθασμένη, διότι στην περίπτωσή τους εφαρμόζεται ο νόμος 1916 που δεν απαιτεί ουσιώδη συμβολή στην εξάρθρωση της οργάνωσης, ενώ χαρακτήρισε λογικά άτοπο να μην αναγνωρίζονται μέτρα επιείκειας επειδή τέλεσαν αποτρόπαια εγκλήματα, αφού η ρύθμιση θεσπίστηκε για τέτοια σοβαρά εγκλήματα.

Υποστήριξε ακόμη ότι δεν μπορούν να επαίρονται οι αστυνομικές αρχές για την εξάρθρωση της "17 Ν", η οποία είναι ολοφάνερο ότι στηρίχθηκε στις ομολογίες των κατηγορουμένων και όποιος δεν το παραδέχεται, εθελοτυφλεί. Και η ίδια η απόφαση, ανέφερε ο εισαγγελικός λειτουργός, δεκάδες φορές στηρίζεται στις ομολογίες.

Πρόσθεσε, δε, ότι αν γίνει δεκτή η αναίρεση ως προς τους Τσελέντη και Τέλιο πρέπει η αναίρεση να επεκταθεί και στους Β. Τζωρτζάτο, Χρ. Ξηρό, Β. Ξηρό και Σ. Ξηρό, γιατί δεν εξετάστηκε και απαντήθηκε το έστω και άπαξ υποβληθέν σε όλη τη μέχρι σήμερα διαδικασία ανάλογο αίτημα.

Τόνισε παράλληλα ο εισαγγελικός λειτουργός ότι αν γίνει δεκτή η πρότασή του, το Εφετείο θα πρέπει να αναιρέσει τις αποφάσεις ως προς την ποινή και να ασκήσει συγκριτική αξιολόγηση της συνδρομής όλων των ομολογιών των κατηγορουμένων, αν και ποιός συνέβαλε στην εξάρθρωση της οργάνωσης και ποιός μπορεί να τύχει ευεργετικών μέτρων.

Κατά την ακροαματική διαδικασία υπήρξε αντιπαράθεση ανάμεσα στον εισαγγελέα και το δικηγόρο Ι. Μυλωνά, αλλά μετά από παρέμβαση του προέδρου του δικαστηρίου κατευνάστηκαν τα πνεύματα. Τελικά ο πρόεδρος διέκοψε τη δίκη για αύριο, όπου αναμένεται να ολοκληρωθεί η ακροαματική διαδικασία.

Γάλλος παιδεραστής ζητά τον ευνουχισμό του


Γάλλος με βεβαρημένο ποινικό μητρώο για παιδεραστία δικάζεται σήμερα εκ νέου στη Γαλλία για την απαγωγή και το βιασμό ενός 5χρονου αγοριού το 2007. Η υπόθεση αυτή έχει ωθήσει μέλη της γαλλικής κυβέρνησης να εξετάζουν τον ευνουχισμό των κατά συρροή βιαστών.


Ο λόγος για τον 63χρόνο Φρανσίς Εβράρ, οποίος έχει περάσει τη μισή του ζωή στη φυλακή για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών. Τον Αύγουστο του 2007, λίγες ημέρες μετά την απελευθέρωσή του από τη φυλακή, απήγαγε ένα αγόρι στην πόλη Ρουμπέ, στη βόρεια Γαλλία, το κλείδωσε σε ένα γκαράζ, το νάρκωσε και το βίασε.

Η υπόθεση αυτή προκάλεσε τόσο μεγάλη κατακραυγή στη Γαλλία που η κυβέρνηση θέσπισε εσπευσμένα νέα νομοθεσία το 2008, η οποία επιτρέπει στις αρχές να συνεχίζουν την κράτηση εγκληματιών, αφού έχουν εκτίσει την ποινή τους, αν πιστεύεται ότι εξακολουθούν να αποτελούν απειλή για την κοινωνία.

Η νομοθεσία αυτή επικρίθηκε από δικηγόρους και υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σύμφωνα με τους οποίους με αυτήν διακυβεύονται οι θεμελιώδεις αρχές της δικαιοσύνης. Ωστόσο, η υπόθεση Εβράρ αναφέρεται τώρα ως ένας λόγος για τη λήψη νέων μέτρων από την κυβέρνηση κατά των κατά συρροή βιαστών.

Ο Εβράρ ζητεί με επιστολή που έστειλε αυτόν το μήνα στον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί την χειρουργική αφαίρεση των όρχεών του προκειμένου να απαλλαγεί από την έλξη του προς τα παιδιά. Ο χειρουργικός ευνουχισμός απαγορεύεται στη Γαλλία και ο πρόεδρος δεν έχει ακόμη σχολιάσει δημοσίως το αίτημα του Εβράρ.

Ο πατέρας του 5χρονου θύματος καταδίκασε την κίνηση αυτή του κατά συρροή παιδεραστή, λέγοντας ότι πρόκειται για κόλπο που αποσκοπεί στην εξασφάλιση μιας πιο επιεικούς ετυμηγορίας. Ο πατέρας του αγοριού επισήμανε ότι ο Εβράρ κάνει το αίτημα αυτό δύο χρόνια μετά το έγκλημά του, αλλά μερικές μόνον ημέρες πριν από τη δίκη του.

Η Γαλλία, όπως και ένας αριθμός άλλων ευρωπαϊκών χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Σουηδίας και της Δανίας, επιτρέπουν ήδη τον "χημικό ευνουχισμό" ή τη χρήση φαρμάκων για τη μείωση των σεξουαλικών ορμών των κακοποιών που συναινούν σε αυτό.

Όμως η επιστολή του Εβράρ και η δίκη του, όπως και μια άλλη περίπτωση το Σεπτέμβριο, όταν μία γυναίκα απήχθη και στραγγαλίστηκε από βιαστή, ο οποίος είχε πρόσφατα απελευθερωθεί, ώθησαν υπουργούς να συνηγορήσουν υπέρ της ενίσχυσης των ποινών για τους βιαστές.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν δήλωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να αναγκάζονται ορισμένοι από αυτούς να υποβάλλονται σε χημικό ευνουχισμό, ενώ η υπουργός Δικαιοσύνης Μισέλ Αλιό-Μαρί δήλωσε ότι θα πρέπει να συζητηθεί και στο κοινοβούλιο η επιλογή του χειρουργικού ευνουχισμού.

"Η Φύση εκδικείται" (video) - MEGA


Δίπλα στις εκβολές των χειμάρρων και κάτω από ένα καμμένο και όχι αναδασωμένο λόφο βρίσκονται τα σπίτια που έπαθαν τις μεγαλύτερες καταστροφές στα Μέθανα εξαιτίας της καταρακτώδους βροχόπτωσης. Όπως φάνηκε και στη ζωντανή σύνδεση του MEGA με το σπίτι της οικογένειας που γλίτωσε την τελευταία στιγμή από τα ορμητικά νερά, ολόκληρα βράχια κατρακύλησαν από το λόφο λόγω της διάβρωσης του εδάφους και η λάσπη είχε καταστρέψει όλη την οικοσκευή! "Η φύση εκδικείται" όπως είπε και ο Νίκος Στραβελάκης και χωρίς καμία διάθεση χαιρεκακίας, χιλιάδες ιδιοκτήτες αυθαίρετων φαίνεται πως συνεχίζουν να την "προκαλούν", όπως αποδείχθηκε και μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Αττική.

ΠΕΝΤΕ "ΜΥΣΤΙΚΑ" Πώς να… ξεφουσκώσετε την πιστωτική σας

“Φρένο” στις αγορές με πιστωτικές κάρτες βάζουν οι έλληνες καταναλωτές τους τελευταίους μήνες, υπό τη σκιά της οικονομικής κρίσης και της ανασφάλειας που επικρατεί στην αγορά.

Η υπερχρέωση των νοικοκυριών, τα υψηλά επιτόκια του πλαστικού χρήματος αλλά και η κακή ψυχολογία που προκάλεσε η οικονομική κρίση έστρεψε τους καταναλωτές στις αγορές με μετρητά.
Πάντως, τα χρέη σε κάρτες έχουν καταντήσει μπελάς για τους κατόχους τους, οι οποίοι επιβαρύνονται παράλληλα και με τις ετήσιες συνδρομές.
Στο πλαίσιο αυτό, η “ΜτΚ” παρουσιάζει πέντε “μυστικά” για να συρρικνώσετε το λογαριασμό της πιστωτικής σας κάρτας:

1. Μεταφέρετε τα χρέη σας σε άλλη κάρτα με χαμηλότερο επιτόκιο: Η πιο απλή και συμφέρουσα κίνηση που μπορεί να μειώσει σημαντικά το κόστος του πλαστικού χρήματος είναι η μεταφορά παλαιών οφειλών σε άλλη κάρτα με χαμηλότερο επιτόκιο. Δεδομένου ότι οι τράπεζες προσπαθούν να προσελκύσουν πελάτες προσφέρουν πολύ χαμηλότερα επιτόκια στη μεταφορά υπολοίπου. Έτσι, μπορείτε να βρείτε επιτόκια που κυμαίνονται σημαντικά κάτω του 10%. Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι το προνομιακό επιτόκιο αφορά μόνο το ποσό που μεταφέρεται και όχι καινούριες αγορές, οι οποίες επιβαρύνονται κανονικά. Πολλές τράπεζες επίσης προσφέρουν άτοκη περίοδο χάριτος έως 12 μηνών.

2. Να εξοφλείτε πάντα το πλήρες ποσό της κάρτας: Γλιτώστε τους τόκους είτε με αυτόματη πληρωμή από συνδεδεμένο τραπεζικό λογαριασμό είτε στο ταμείο.

3. Στοπ στην ετήσια συνδρομή: Τα 70 ευρώ ξεπερνά σε ορισμένες περιπτώσεις η ετήσια συνδρομή που επιβάλλουν οι τράπεζες. Αν μία οικογένεια λοιπόν έχει στην κατοχή της δύο ή τρεις πιστωτικές κάρτες, το ετήσιο “χαράτσι” μπορεί να ξεπεράσει τα 200 ευρώ. Στο πλαίσιο του ανταγωνισμού, πολλές τράπεζες είτε μειώνουν σημαντικά τη συνδρομή είτε τη μηδενίζουν. Καλό είναι λοιπόν να επιλέξετε κάρτα χωρίς συνδρομή για πάντα ή για τον πρώτο χρόνο. Αν καταλήξετε σε κάρτα που έχει συνδρομή από το δεύτερο χρόνο, μπορείτε τρεις μήνες πριν λήξει ο πρώτος χρόνος να ζητήστε από την τράπεζα είτε να σας ακυρώσει τη κάρτα, είτε να σας τη δώσει χωρίς συνδρομή. Πάντως, σε κάθε περίπτωση αν κάνετε χρήση των καρτών σας, μπορείτε να απαιτήσετε από την τράπεζά σας να “κόψει” τη συνδρομή, με επιχείρημα τον τζίρο που κάνετε.

4. Μεταφέρετε τις οφειλές σας σε καταναλωτικό δάνειο: Στην περίπτωση που τα χρέη σας είναι υπέρογκα και σε διαφορετικές πιστωτικές κάρτες, η ενδεδειγμένη λύση είναι η μεταφορά τους σε ένα νέο καταναλωτικό δάνειο, επίσης με χαμηλό επιτόκιο. Επειδή οι τράπεζες δεν εγκρίνουν την έκδοση νέας πιστωτικής κάρτας με όριο άνω των 3.000 ή 5.000 ευρώ, ώστε να γίνει η μεταφορά από κάρτα σε κάρτα, υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς σε καταναλωτικό δάνειο που θα μειώσει το επιτόκιό σας για παράδειγμα από το 16% στο 9%.

5. Κερδίστε από τα προγράμματα επιβράβευσης των τραπεζών: Μπορείτε να αξιοποιήσετε τα σημαντικά οφέλη που προκύπτουν από τα προγράμματα επιβράβευσης που έχουν οι τράπεζες για τους συνεπείς πελάτες τους. Ανάλογα με το ύψος των συναλλαγών, για παράδειγμα, ορισμένες τράπεζες επιστρέφουν έως και το 30% των τόκων. Σε άλλες περιπτώσεις, οι συνεπείς πελάτες βλέπουν το επιτόκιό τους να μειώνεται έως και 3%, ενώ πολλές τράπεζες ανταμείβουν τους πελάτες τους με επιστροφή μετρητών που φτάνει ακόμα και το 5% του ύψους των συναλλαγών.

Αυξάνονται τα κόμιστρα στα ταξί


Από την 1η Νοεμβρίου θα υπάρξει, τελικά, αύξηση στα κόμιστρα των ταξί. Πιο συγκεκριμένα, η μονή ταρίφα θα διαμορφωθεί στο 0,60 ευρώ, ενώ η διπλή στο 1,05 ευρώ.

Πυρκαγιά σε σκάφος στον Λαγανά Ζακύνθου

Πυρκαγιά, τα αίτια της οποίας παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστα, ξέσπασε αργά το απόγευμα σε σκάφος που έπλεε ανοικτά της Ζακύνθου, ανοικτά του κόλπου του Λαγανά.
Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό εάν στο σκάφος επέβαιναν άτομα. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, οι οποίοι παρασύρουν το σκάφος προς τον κόλπο του Λαγανά.
Στην περιοχή έχουν σπεύσει πλωτά σκάφη του Λ.Σ. καθώς και ένα ελικόπτερο "Super Puma".

"ΕΠΙΔΗΜΙΑ"... ΑΝΑΒΟΛΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ

Αναβλήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας η προγραμματισμένη για το Σάββατο συνεδρίαση του δ.σ του συνδέσμου ύδρευσης. Τα θέματα ήταν σοβαρά και αφορούσαν το διακανονισμό με τη ΔΕΗ, την πληρωμή των εργαζομένων, την ανανέωση των συμβάσεων, την αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού κλπ., όπως ανέφερε ο πρόεδρος του συνδέσμου, Δ. Κομιώτης, συμπληρώνοντας ότι χωρίς την παρουσία των μελών της διοίκησης δεν μπορούν να ληφθούν αποφάσεις . Εν τω μεταξύ, ο Βουλευτής Δ. Βαρβαρίγος ενημερώθηκε από τον κ. Κομιώτη για όλα τα ζητήματα που απασχολούν το σύνδεσμο ύδρευσης και αφού ζήτησε να υπάρξουν αποφάσεις από τα όλα δημοτικά συμβούλια, υποσχέθηκε να μεσολαβήσει για να γίνει διακανονισμός του συνολικού χρέους του συνδέσμου στη ΔΕΗ. Επίσης, ο κ Βαρβαρίγος, με δηλώσεις του, επεσήμανε ότι η αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού είναι αναγκαίο να υλοποιηθεί είτε με ευρωπαϊκή είτε με εθνική χρηματοδότηση, ενώ διατύπωσε τις επιφυλάξεις του για το έγγραφο της ΠΙΝ με το οποίο ο περιφερειάρχης Σ. Βόσδου εγκρίνει την σύνδεση των γεωτρήσεων χωρίς αφαλάτωση, το οποίο, όπως είπε, ο ίδιος, πρόκειται να μελετήσει.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΓΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Συγκέντρωση αγροτών έγινε πρόσφατα στα γραφεία της ένωσης αγροτικών συνεταιρισμών Ζακύνθου στην οποία ενημερώθηκαν από τη διοίκηση της ένωσης και εκπροσώπους της εταιρίας ‘’Λότους ‘’ για την δημιουργία ομάδας αγροτών οι οποίοι θα θελήσουν να ενταχθούν στο σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης για την πιστοποίηση των προϊόντων τους. Σύμφωνα με δηλώσεις του διευθυντή της ένωσης, Πέτρου Βισβάρδη, το συγκεκριμένο σύστημα καλλιέργειας συνδέεται με τις απολύτως απαραίτητες εισροές λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων . Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει είναι κυρίως ο μικρός κλήρος στη Ζάκυνθο, αλλά όπως είπε δύναται να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά με την εμπειρία που έχει αποκομισθεί από την βιοκαλλιέργεια. Η ποιότητα του λαδιού του νομού μπορεί να ν’ αναβαθμισθεί και παράλληλα να πιστοποιηθεί το τοπικό προϊόν.

ΕΘΠΖ: Ας προστατεύσουμε τη θαλάσσια χελώνα!

ΑΠΟ ΤΟ "GoZakynhtos".

Ολοκληρώθηκε και φέτος η ωοτοκία της θαλάσσιας χελώνας στον βιότοπο αναπαραγωγής της στον κόλπο του Λαγανά με την εκκόλαψη 763 φωλιών από τις οποίες βγήκαν περίπου 60.000 χελωνάκια.Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου, «παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες (χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες) που επικρατούσαν τόσο τον Απρίλιο και Μάιο όσο και κατά τον Ιούνιο, περίοδο κατά την οποία ωριμάζουν τα αυγά και γονιμοποιούνται, αλλά και τις φυσικές αντιξοότητες που αντιμετώπισαν στις παραλίες ωοτοκίας, το 2009 δημιουργήθηκαν στον κόλπο του Λαγανά 857 φωλιές από τις θηλυκές θαλάσσιες χελώνες.«Το καλοκαίρι του 2009, από το σύνολο των φωλιών εκκολάφθηκαν μόνο οι 763, εκ των οποίων υπολογίζεται ότι βγήκαν περίπου 60.000 χελωνάκια, τα οποία ξεκίνησαν το μεγάλο ταξίδι τους στη θάλασσα».Αν και ο αριθμός ακούγεται μεγάλος, πρέπει να επισημανθεί ότι από αυτά ελάχιστα θα καταφέρουν να επιβιώσουν ώστε να ενηλικιωθούν και να επιστρέψουν στην περιοχή που γεννήθηκαν ώστε να αναπαραχθούν με τη σειρά τους.«Είναι προφανές ότι οι θαλάσσιες χελώνες χρειάζονται την προστασία μας» σημειώνει ο φορέας διαχείρισης του Πάρκου, «για να συνεχίσουν το ταξίδι τους στο χρόνο της ζωής, αφού είναι γνωστό ότι είναι το μοναδικό ζώο που ανήκει στο φυλογενετικό δέντρο των δεινοσαύρων και ζει πάνω στον πλανήτη μας πολλά εκατομμύρια χρόνια».

Οι μπίζνες της ανακύκλωσης...


Τρεις "πράσινοι" δήμαρχοι συνεργάζονται με Κακλαμάνη και Παπαγεωργόπουλο, αλλά οι απορίες είναι πολλές. Ποια σχέση έχει ο Ισίδωρος Κούβελος;.

Μπορεί πολλοί να ομνύουν στην ανάγκη της ανακύκλωσης, αλλά αυτή τη στιγμή εκείνοι που «ξέρουν τι ζητάνε» στη χώρα είναι οι σχετικοί επιχειρηματίες που βλέπουν ευκαιρίες για σίγουρες μπίζνες στην αυτοδιοίκηση, με το κράτος να απουσιάζει και το θεσμικό πλαίσιο να μπάζει από παντού.

Η ιστορία του επιχειρείν στην ανακύκλωση όμως δεν μπορεί να περιμένει και εξελίσσεται κανονικά, με το επιχειρηματικό δαιμόνιο να «καλύπτει τα κενά», επιβάλλοντας λύσεις στις δημάρχους που φαίνονται… έτοιμοι να πρωτοπορήσουν.Σήμερα Δευτέρα, για παράδειγμα, στο 20ο θέμα συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο Πειραιά, φιγουράρει το ζήτημα αυτό για ...την «ανταποδοτική ανακύκλωση», με τη συγκρότηση εταιρίας προς τούτο, από πέντε δήμους, Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πειραιά, Πάτρας και Ηρακλείου.Που είναι το πρόβλημα ή μάλλον τα προβλήματα;Όλοι οι σχετικοί με το θέμα, μιλούν για «μεγάλο παραμύθι», αφού με την σπάταλη αυτή μέθοδο, δεν λύνεται ούτε το 3% του μεγάλου ζητήματος της ανακύκλωσης - ο Γ. Παπανδρέου και η Τ. Μπιρμπίλη γνωρίζουν καλά το θέμα.

Οι κακές γλώσσες, λένε ότι ήδη τα προς προώθηση στους Δήμους μηχανήματα εισάγει στην Ελλάδα εταιρεία που συνεργάζεται με τον επιχειρηματία Ισίδωρο Κούβελο, σύζυγο της Ντόρας Μπακογιάννη. Αυτό λένε οι κακές γλώσσες κι αν δεν ισχύει, περιμένω διάψευση για να επανορθώσω.

Μέχρι τότε, ερώτημα κρίσιμο προς τους Πασόκους δημάρχους που συμμετέχουν στο «κονέ» αυτό της ανακύκλωσης: Τι γυρεύουν Παναγιώτης Φασούλας, Ανδρέας Φούρας και Γιάννης Κουράκης σε αυτή την ιστορία που κινεί ο Δήμος Αθηναίων κι από κοντά βρίσκεται ο Β. Παπαγεωργόπουλος; Ειρήσθω εν παρόδω ο Νικήτας Κακλαμάνης στηρίζει την Ντόρα αλλά προφανώς αυτό είναι άσχετο με το θέμα.

Είναι ενημερωμένο το ΠΑΣΟΚ για το υπόστρωμά της, ή ο Φασούλας (που λειτουργεί ως asistant του Νικήτα) και οι άλλοι, κάνουν κυριολεκτικά του κεφαλιού τους; Γιατί τέτοια πρεμούρα;

Νομοσχέδιο για τις καμένες περιοχές


Η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη, θα παρουσιάσει σήμερα 26 Οκτωβρίου, σε εκπροσώπους φορέων, νομοσχέδιο για τις καμένες εκτάσεις της Αττικής.
Οι αρμόδιοι φορείς θα έχουν περιθώριο περίπου μια βδομάδα για να διατυπώσουν τις προτάσεις τους.
Το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει αυστηρές ποινές για εκείνους που θα επιχειρήσουν να χτίσουν παράνομα σε καμένες περιοχές.
Επίσης προβλέπεται η σύσταση Ειδικής Υπηρεσίας Πρόληψης και Καταστολής των αυθαίρετων κατοικιών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε «πάγωμα» των οικοδομικών αδειών που έχουν εκδοθεί, έως ότου κηρυχθούν αναδασωτέες οι εν λόγω περιοχές

HPV: όλη η αλήθεια για το εμβόλιο


Το εμβόλιο κατά του ιού HPV δεν είναι τόσο επώδυνο όσο νομίζουν οι περισσότερες γυναίκες, διαβεβαιώνουν ερευνητές του πανεπιστημίου North Carolina τονίζοντας ότι οι φήμες σχετικά με τον πόνο και τις παρενέργειες που προκαλεί το εμβόλιο είναι αναληθείς.
Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι τέτοιου είδους αναφορές αποτρέπουν τις νέες γυναίκες από το να εμβολιαστούν, ή να κάνουν και τις τρείς δόσεις του εμβολίου.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στην Αμερική μόνο το 37% των κοριτσιών έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του ιό HPV, αν και στις έφηβες συνταγογραφείται δωρεάν.
Για να αποδείξουν ότι οι φήμες αυτές είναι ανυπόστατες, οι επιστήμονες το 2008 διεξήγαγαν έρευνα με τη συμμετοχή κοριτσιών ηλικίας 11 με 20 ετών, τα οποία είχαν κάνει τουλάχιστον δυο δόσεις του εμβολίου.
Όπως υποστήριξαν οι γονείς των κοριτσιών, το εμβόλιο κατά του ιού HPV ήταν για τα παιδιά τους λιγότερο επίπονο συγκριτικά με το αντιτετανικό εμβόλιο ή το εμβόλιο κατά της μηνιγγίτιδας.
Σε σχέση με τα υπόλοιπα εμβόλια που είχαν κάνει τα κορίτσια το 69% των γονέων ανέφερε ότι το εμβόλιο κατά του HPV ήταν το ίδιο επίπονο, το 17% ότι ήταν λιγότερο επίπονο και το 12% ότι ήταν περισσότερο επίπονο.
«Τα ευρήματα αυτά είναι πολύ σημαντικά και ενδεχομένως να βοηθήσουν να αυξήσουμε τα ποσοστά εμβολιασμού κατά του ιού HPV», αναφέρουν οι ερευνητές στην έκθεσή τους, η οποία δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Vaccine.
«Ορισμένες φήμες σχετικά με τις παρενέργειες και τον πόνο που προκαλεί το συγκεκριμένο εμβόλιο είναι αρκετά τρομακτικές» τόνισε ο επικεφαλής της έρευνας, διαβεβαιώνοντας ότι όπως προέκυψε κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Επικηρύχθηκαν τρεις "ληστές με τα μαύρα"











Tρία πολύ γνωστά άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου που σύμφωνα με την Αστυνομία εμπλέκονται στην ομάδα των «ληστών με τα μαύρα» επικήρυξε ο υπουργος Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοίδης. Στα πρότυπα των ξένων διωκτικών αρχών, το υπουργείο ανακοίνωσε αμοιβή 600.000 ευρώ, σε όποιον ανοίξει το στόμα του και δώσει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη του 34χρονου Σίμου Σεισίδη, του αδερφού του 28χρονου Μάριου Σεισίδη και 31χρονου Γρηγόρη Τσιρώνη.




Τα συγκεκριμένα πρόσωπα, φέρονται σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο, εκτός από τις ληστείες να έχουν αναπτύξει και δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με το λεγόμενο αντάρτικο των πόλεων. Φυσικά, δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία ώστε να τεκμηριωθεί η συμμετοχή τους σε τρομοκρατικές ομάδες ωστόσο οι αστυνομικοί εκτιμούν πως αν εντοπιστούν και συλληφθούν για τις ληστείες που έχουν διαπράξει ως μέλη της ομάδας των «ληστών με τα μαύρα», τότε θα ανοίξουν νέοι δρόμοι που θα φθάσουν στις παρυφές και των άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων.
Την υπουργική απόφαση για την επικήρυξη των ληστών υπογράφουν ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοίδης και ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Διάσκεψη για την κλιματική αλλαγή στα Χανιά


Μονοήμερη διάσκεψη για την κλιματική αλλαγή διοργανώθηκε στα Χανιά, όπου συμμετείχαν τοπικοί φορείς και ευρωβουλευτές από την Ελλάδα και την Κύπρο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος».
Στην εν λόγω διάσκεψη, επισημάνθηκε η ανάγκη λήψης μέτρων για τη σωτηρία του πλανήτη, από όλες τις χώρες του κόσμου και ιδιαίτερα με τη συμμετοχή των ΗΠΑ, της Κίνας και της Ινδίας, οι οποίες είναι από τις μεγαλύτερες χώρες που ευθύνονται για τις εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου.
Η εν λόγω ημερίδα οργανώθηκε από τα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα και τη Λευκωσία, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Ο επικεφαλής του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, Τάσος Γεωργίου, δήλωσε ότι στη Σύνοδο της Κοπεγχάγης κρίνεται το μέλλον του πλανήτη, όχι μόνο σε επίπεδο περιβάλλοντος, αλλά το μέλλον από απόψεως οικονομικής πολιτικής, καθώς οι επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών θα είναι πολλαπλές.
Ο επικεφαλής του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Γιώργος Κασιμάτης, επισήμανε ότι δεν εξαρτάται μόνο από μας, αλλά εξαρτάται από τι θα κάνουν οι υπόλοιπες χώρες και ειδικά οι μεγάλες δυνάμεις, επειδή εκείνες πρέπει επίσης να συμφωνήσουν στο θέμα των κλιματικών αλλαγών και να εφαρμόσουν ότι αποφάσεις ληφθούν.
Ο δήμαρχος Χανίων, Κυριάκος Βιρβιδάκης, χαρακτήρισε υπόθεση ζωής και ζήτημα δημοκρατίας την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ ο εκπρόσωπος της Greenpeace στην Ελλάδα, Δημήτρης Ιμπραήμ επισήμανε την κρισιμότητα της συνθήκες στης Κοπεγχάγης.

Αρνητική η πορεία διαχείρισης των απορριμμάτων στην Ελλάδα


Αρνητικά είναι τα στοιχεία για την πορεία της διαχείρισης των απορριμμάτων στη χώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αδέσμευτος Τύπος».
Η Ελλάδα καλείται μέχρι το 2011, να επιτύχει ανάκτηση του 60% των απορριμμάτων συσκευασίας, καθώς και ανακύκλωση του 55%-80% των συσκευασιών που καταλήγουν στα σκουπίδια, όταν το σημερινό αντίστοιχο ποσοστό δεν ξεπερνάει το 25%.
Μελέτη που παρουσιάστηκε σε ημερίδα του Σουηδικού Εμπορικού Συμβουλίου και της Invest Greece, αναφέρει ότι οι Έλληνες εμφανίζονται να μην αισθάνονται υπεύθυνοι για τα απορρίμματα που παράγουν και δεν συμμετέχουνε ενεργά στην πρωτογενή ανακύκλωση, η οποία παίζει καθοριστικό ρόλο στην αλυσίδα της ανακύκλωσης.
Από τους 5 εκατομμύρια τόνους αστικών αποβλήτων που παράχθηκαν το 2008, το 75% διατέθηκε σε χώρος υγειονομικής ταφής και σε χώρους ανεξέλεγκτης διάστασης, ενώ μόλις το 25% αξιοποιήθηκε, μέσω της ανακύκλωσης.
Το 2004 το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 6%.
Σήμερα στην Ελλάδα υπάρχουν 300 ενεργές χωματερές, εξαιτίας των οποίων η χώρα κινδυνεύει με επιβολή προστίμου 34 χιλιάδων ευρώ για κάθε μία, από την ΕΕ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η χώρα έχει πάρει παράταση μέχρι το τέλος του χρόνου και αναμένεται να ζητήσει νέα πίστωση χρόνου, καθώς θεωρείται απίθανο να τεθούν εκτός λειτουργίας όλες οι ανεξέλεγκτες χωματερές.

Η Ελλάδα στέλνει τοξικά απόβλητα στη Βουλγαρία;


Τεράστιες ποσότητες παράνομων φορτίων αποβλήτων με προορισμό τη Βουλγαρία εντόπισαν οι Αρχές, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα.
Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για απόβλητα από μπαταρίες μολύβδου, καλώδια, μέταλλα, ελαστικά και πλαστικά, τα οποία συλλέχτηκαν στην Ελλάδα και προορίζονταν για τη Βουλγαρία.
Ωστόσο, οι Αρχές απέτρεψαν την είσοδό τους στη χώρα, μετά από εξονυχιστικό έλεγχο των φορτηγών που τα μετέφεραν.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δικτύου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εφαρμογή και την Επιβολή της Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας, απόβλητα μεταφέρονται παράνομα από την Ελλάδα στη Βουλγαρία ώστε να αποφευχθεί η δαπανηρή διαχείρισή τους.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, βάσει προεδρικού διατάγματος του 2004 απαγορεύεται η διάθεση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών αποβλήτων στις χωματερές και είναι υποχρεωτικό οι συγκεκριμένες συσκευές να οδηγούνται στο εθνικό σύστημα διαχείρισης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών αποβλήτων.
Ωστόσο πολύ μικρό ποσοστό τέτοιων συσκευών οδηγείται στην ανακύκλωση, ειδικά από τις μεγάλες εταιρείες, εξαιτίας του κόστους.
«Αντί γι΄ αυτό, επιχειρήσεις που θέλουν να ξεφορτωθούν τα ηλεκτρονικά τους απόβλητα τα πωλούν ως μεταχειρισμένα σε εταιρείες που ειδικεύονται σε αυτού του είδους το εμπόριο, οι οποίες τα εξάγουν σε γειτονικές χώρες για να ανακτηθούν τα πολύτιμα υλικά, μη τηρώντας όμως τους περιβαλλοντικούς όρους επεξεργασίας. Λέγεται ότι απορρίμματα εξάγουμε και στην Αλβανία, εκτός από τη Βουλγαρία. Είναι γνωστό ότι τα μεγαλύτερα παράνομα φορτία επικίνδυνων αποβλήτων διακινούνται μέσω θαλάσσης», δήλωσε στα Νέα ο κ. Κυρκίτσος, από την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης.
Η πρώτη φορά που καταγράφηκε παράνομη διακίνηση επικίνδυνων αποβλήτων ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία ήταν τον Οκτώβριο του 2007.
Έκτοτε εντάθηκαν οι έλεγχοι για την καταπολέμηση του φαινομένου, ενώ τα πιο πρόσφατα μπλόκα στήθηκαν από τις ελληνικές Αρχές στις 11 και 12 Ιουνίου 2009

Σταθμό φόρτισης ηλεκτροκίνητων Ι.Χ. ετοιμάζει η ΔΕΗ


Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Διαπραγματεύσεις με μεγάλες ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στην ηλεκτροκίνηση βρίσκεται η ΔΕΗ για να σχεδιάσει τον πρώτο πιλοτικό σταθμό φόρτισης ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, η ΔΕΗ έχει ήδη ξεκινήσει συζητήσεις με τη Renault – Dacia για την εγκατάσταση σταθμού φόρτισης αυτοκινήτων και συστήματος που θα μετράει την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας από όχημα, αλλά και την επιστροφή της στο σύστημα όταν εκείνο τη χρειάζεται.
Σημειώνεται ότι την επόμενη δεκαετία, εκτός από καταναλωτές, τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα θα μπορούν να λειτουργήσουν και ως πάροχοι ενέργειας.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, αυτό σημαίνει ότι σε οργανωμένους χώρους οι κάτοχοί τους θα μπορούν να πωλούν έναντι αντιτίμου το πλεονάζον ρεύμα της μπαταρίας του οχήματός τους στο σύστημα, μειώνοντας έτσι τη συνολική κατανάλωση κατά τις ώρες της μεγάλης αιχμής.
Σε ό,τι αφορά τον τόπο εγκατάστασης του πρώτου σταθμού φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, το πιθανότερο σενάριο είναι ότι θα χρησιμοποιηθούν οι εγκαταστάσεις του Κέντρου Δόκιμων Ερευνών της ΔΕΗ στην Παλλήνη.
Ο σταθμός θα λειτουργήσει πιλοτικά, όμως όταν συγκεντρωθούν τα κονδύλια αναμένεται να λειτουργήσουν και άλλοι σταθμοί σε διαφορετικά σημεία.