BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Κόλπος του Μεξικού: «η αποκατάσταση της ζημιάς θα πάρει χρόνια»

Απελπιστική είναι η κατάσταση στον Κόλπο του Μεξικού καθώς η οικολογική καταστροφή είναι τεράστια, ενώ οι προσπάθειες περιορισμού της διαρροής δεν έχουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα.
Πιο συγκεκριμένα σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της Ακτοφυλακής, Thad Allen, προειδοποίησε ότι η απορρύπανση και ο καθαρισμός των υγρότοπων και των οικοτόπων από το πετρέλαιο «ενδέχεται να πάρει χρόνια».
Εκτός αυτού, επισήμανε ότι η BP οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της και να αποζημιώσει τους ανθρώπους και τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πετρελαιοκηλίδα.
Σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις της BP για τον περιορισμό της περιβαλλοντικής ζημιάς, εκτιμάται ότι τις τελευταίες ημέρες συλλέγονται περίπου 11.000 βαρέλια πετρελαίου μέσω του μηχανισμού απορρόφησης που εγκαταστάθηκε στο σημείο της διαρροής.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα επανέλαβε τη δέσμευσή του για απορρύπανση και αποκατάσταση, ενώ διαβεβαίωσε τους Αμερικανούς ότι «θα ξεπεράσουν την κρίση παρά την οικονομική ζημιά».

Ο Αμερικανός πρόεδρος δέχεται οξεία κριτική για τον τρόπο που χειρίζεται την καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικού και δεν είναι λίγοι εκείνοι που τον κατηγορούν ότι δεν έδειξε αποφασιστικότητα σχετικά με το θέμα.
Ωστόσο ο Ομπάμα αρνείται τις κατηγορίες περί λανθασμένων χειρισμών ενώ, όπως δήλωσε, συμβουλεύεται πολύ συχνά ειδικούς για το θέμα της πετρελαιοκηλίδας ώστε να ξέρει ποιοί είναι υπεύθυνοι και ποιούς θα πρέπει να κυνηγήσει.

«Δεν κάθομαι να μιλήσω με ειδικούς σαν να βρίσκομαι σε εκπαιδευτικό σεμινάριο. Μιλώ με αυτούς τους ανθρώπους γιατί πιθανότατα έχουν τις καλύτερες απαντήσεις σχετικά με το θέμα, οπότε θα με βοηθήσουν να μάθω ποιούς θα πρέπει να κυνηγήσω», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος.