BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Έρανος για τους φοροφυγάδες μεγαλογιατρούς του Κολωνακίου(video) - STAR, ALTER, ANT1



Μπορεί το υπουργείο Οικονομικών να μην έδωσε ακόμα τη λίστα με τους φοροφυγάδες γιατρούς του Κολωνακίου αλλά μετά από τα χτεσινά δελτία ειδήσεων, οι γιατροί δύσκολα θα βγουν με άνεση στην Πλατεία για τον καπουτσίνο τους. Τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα προκάλεσαν τα ειρωνικά σχόλια προς τη συγκεκριμένη επαγγελματική ομάδα αλλά και τα θετικά προς την κυβέρνηση που έδειξε ένα πρώτο θετικό βήμα στον πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής. Στο STAR ο Αιμίλιος Λιάτσος έκανε λόγο για "αξιολύπητη εικόνα των φορολογικών δηλώσεων" ενώ ο ρεπόρτερ του σταθμού περιμένει τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των "αναξιοπαθούντων γιατρών ώστε να οργανώσει έρανο προς βοήθειά τους!!! "Σε λιγότερο από μία ώρα βγάζει τα 350 ευρώ ένας οδοντίατρος στο Κολωνάκι" ειρωνεύτηκε ο Νίκος Χατζηνικολάου στο ALTER και ο Γιώργος Τράγκας θύμισε πως παρόμοιες πρωτοβουλίες έχουν αναληφθεί ξανά στο παρελθόν χωρίς να φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα αλλά το ίδιο το κράτος φέρει ευθύνη διαχρονικά "στην Κολομβία των Βαλκανίων" γιατί χρόνια τώρα "την πέφτει στους πολίτες για χρήματα που χρειάζεται αλλά τα έχει κλέψει το ίδιο". Ο Στρατής Λιαρέλλης στον ΑΝΤ1 αφού σημείωσε με χιούμορ πως κάποιοι γιατροί δικαιούνται το επίδομα αλληλεγγύης, έδωσε με ένα παράδειγμα ποιός πρέπει να είναι ο στόχος της κυβέρνησης στο θέμα της φορολογίας: "Να μην είναι πλούσιος αυτός που βγάζει 2140 μεικτά το μήνα, δηλαδή 30.000 ευρώ το χρόνο και τα δηλώνει αλλά αυτός που παίρνει 2140 μόνο το απόγευμα και δε δηλώνει τίποτα!"

Johnny Depp: ο πιο «καυτός» άντρας της χρονιάς

Ο πιο «καυτός» άντρας της χρονιάς ανακηρύχτηκε ο ηθοποιός Johnny Depp, σύμφωνα με γνωστό βρετανικό περιοδικό, εκτοπίζοντας στη δεύτερη θέση τον ηθοποιό Robert Pattinson ο οποίος κατείχε τον τίτλο λίγες μέρες πριν.

Ο γοητευτικός ηθοποιός δεν έχει χάσει ούτε για μια στιγμή τη γοητεία του, ακόμα και στα 46 του χρόνια, κάνοντας τον γυναικείο πληθυσμό να παραληρεί, ενώ παράλληλα διανύει την καλύτερη φάση της ζωής του στη Γαλλία όπου ζει με ην οικογένεια του.

Σύμφωνα με το περιοδικό ο πρωταγωνιστής των «Πειρατών της Καραϊβικής», κατάφερε με τον τίτλο του να εκτοπίσει ακόμα και τον γόη του κινηματογράφου Brad Pitt, ενώ τη λίστα των πιο «καυτών» αντρών της χρονιάς συμπληρώνουν ο Robert Downey Jr, Christaian Bale, Hugh Jackman, George Clooney, Alan Rickman, James McAvoy και ο Gerard Buttler
.

Η ανακύκλωση συσκευών κερδίζει έδαφος στην Ελλάδα

Πέρυσι ανακυκλώθηκαν 47 χιλιάδες τόνοι ηλεκτρικών συσκευών όλων των κατηγοριών(αντιστοιχούν σε 2,326,677 συσκευές), ενώ τους 5 πρώτους μήνες του 2009 ανακυκλώθηκαν περίπου 25,000 τόνοι, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα».

Η ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών κερδίζει έδαφος στην Ελλάδα, αφού με βάση το Προεδρικό Διάταγμα του 2004, απαγορεύεται η διάθεση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών αποβλήτων στις χωματερές.

Τώρα πια είναι υποχρεωτικό οι εν λόγω συσκευές να οδηγούνται στο εθνικό σύστημα διαχείρισης ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών αποβλήτων.

Οι ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, αποτελούνται από υλικά, τα οποία μπορούν να ανακυκλωθούν και να επαναχρησιμοποιηθούν.

Από τις πλέον διαδεδομένες ηλεκτρονικές συσκευές στη χώρα ,είναι τα κινητά τηλέφωνα, τα οποία κάθε χρόνο πουλιούνται περίπου 3,5 εκατομμύρια συσκευές, με αποτέλεσμα ο όγκος απορριμμάτων που παράγεται, να είναι πολύ μεγάλος.

Το πιο επικίνδυνο μέρος τους είναι οι μπαταρίες, οι οποίες βλάπτουν το περιβάλλον όταν καταλήγουν σε χωματερές.

Οι ειδικοί εξηγούν ότι περιέχουν βλαβερά στοιχεία, όπως βαρέα μέταλλα (κάδμιο και λίθιο), ενώ παλιότερα περιείχαν και μόλυβδο.

Σύμφωνα με στοιχεία το 2008, όσον αφορά τις μεγάλες οικιακές συσκευές, ανακυκλώθηκαν 833,342 ψυγεία, κλιματιστικά και πληντύρια.

Από τις μικρές οικιακές συσκευές, όπως μίξερ, καφετιέρες, τοστιέρες και σκούπες, ανακυκλώθηκαν 310,426.

Από τον εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας, όπως οθόνες ηλεκτρονικών υπολογιστών, κινητά, φωτοτυπικά, ανακυκλώθηκαν 555,032 συσκευές, ενώ από τον εξοπλισμό ήχου και εικόνας, όπως τηλεοράσεις, Ηi-Fi, DVD και βίντεο, οδηγήθηκαν για ανακύκλωση 258.045 συσκευές.

Περιοδεία των Puressence στην Ελλάδα!

Με αφορμή την κυκλοφορία της συλλογής τους «Sharpen Up The Knives« με τα καλύτερα τραγούδια τους, οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού, Puressence, καταφθάνουν στη χώρα μας στο τέλος του Νοέμβρη, για να πραγματοποιήσουν την πρώτη περιοδεία τους στην Ελλάδα παίζοντας και σε πόλεις εκτός των Αθηνών!

Οι αγαπημένοι μας Βρετανοί εκπρόσωποι της εναλλακτικής ροκ σκηνής θα σταθμεύσουν στην Κοζάνη, το Αγρίνιο, τη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα, την Λάρισα και την Πάτρα και θα παίξουν για το πιστό, εδώ και χρόνια, κοινό τους, όλες τις επιτυχίες τους στο ραδιόφωνο αλλά και τα νέα τους τραγούδια.

Το Sharpen Up The Knives περιέχει τα πιο γνωστά τραγούδια τους από το 1995 έως και σήμερα καθώς και τρία νέα τραγούδια, το νέο single, «Raise Me To The Ground», το «Our Numbers Oracle» – μια επιστροφή στα πρώτα χρόνια της μπάντας – και το «Che» της Judie Collins με πιάνο και τη φωνή του James, εκτέλεση που συμπεριλήφθηκε στο Tribute album της μεγάλης τραγουδίστριας.

Πληροφορίες για την περιοδεία:

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου – Κοζάνη, Da Luz Club
Σάββατο 28 Νοεμβρίου – Αγρίνιο, Oz Rock Stage
Κυριακή 29 Νοεμβρίου – Θεσσαλονίκη, Μύλος Stage
Δευτέρα 30 Νοεμβρίου – Καβάλα, Οδός Ονείρων
Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου – Λάρισα, Μύλος 1927
Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου – Πάτρα, Πολιτεία

Προπώληση:

Κοζάνη – Da Luz Club – Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, 21.00
Προπώληση: Seven spots Κοζάνης, Πτολεμαϊδας, Φλώρινας, Καστοριάς

Αγρίνιο – Oz Rock Stage – Σάββατο 28 Νοεμβρίου, 21.00
Προπώληση: Oz Rock Stage (πληρ.6983 516854)

Θεσσαλονίκη – Μύλος Stage – Κυριακή 29 Νοεμβρίου, 21.00
Guests: Rosebleed
Προπώληση: Metropolis, Musicland, Μύλος

Καβάλα – Οδός Ονείρων – Δευτέρα 30 Νοεμβρίου, 21.00
Guests: Radio LA, Wormed Potatoes
Προπώληση: Lobby Music Store, Ομόνοια – Jazz Rock Cafe bar, Φιλελλήνων 9

Λάρισα – Μύλος 1927 – Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, 21.00
Guests: Fall In Parts, Rosebleed
Προπώληση: Δημοτικό Ραδιόφωνο (Ανθ.Γαζή 31) Δισκοπωλεία Melody, Σείριος

"Προσπάθεια διάσωσης της αρχαιότητας"

Θετικά είναι τα πρώτα ξένα σχόλια για το μεγάλο διεπιστημονικό συνέδριο με θέμα την αρχαιότητα και το σήμερα που εξήγγειλε το Ίδρυμα Αλέξανδρος Ωνάσης. Θα αρχίσει κάποτε μια συζήτηση για την ελληνική ιστορική συνέχεια;

Το ξέραμε ότι σε ένα χρόνο από σήμερα, τον Νοέμβριο του 2010, θα εγκαινιαστεί στην Αθήνα η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Αλέξανδρος Ωνάσης. Όπως επίσης ξέραμε ότι το πολιτιστικό αυτό κέντρο θα αρχίσει τις δραστηριότητές του με ένα διεθνές διεπιστημονικό συνέδριο που θα έχει τον τίτλο Οι διάλογοι των Αθηνών. Ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο: κορυφαίοι επιστήμονες των αρχαιογνωστικών επιστημών θα συζητήσουν με βιολόγους για τον Αριστοτέλη και τη βιοηθική, με καλλιτέχνες για την εμβέλεια του κλασικισμού ή με πολιτικούς επιστήμονες για την αρχαία και τη σημερινή δημοκρατία. Άλλο ένα μεγαλεπήβολο πρόγραμμα με ηχηρούς τίτλους, υψηλούς στόχους και μηδαμινό βεληνεκές στην κοινωνία, θα σκεφθούν κάποιοι. Αλλά δεν σκέφτονται όλοι έτσι. Πριν από λίγες ημέρες οι εκπρόσωποι του Ιδρύματος Αλέξανδρος Ωνάσης παρουσίασαν το πρόγραμμα του επόμενου Νοεμβρίου στη Βιέννη και στη συνέχεια και αλλού.

Η φήμη της Ελλάδας
Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift:

Είναι λοιπόν ενδιαφέρον να δούμε πώς κρίνουν οι άλλοι αυτό το πρόγραμμα, άλλοι που το παίρνουν και μάλιστα πολύ στα σοβαρά. Ένα παράδειγμα το σχετικό άρθρο που δημοσιεύθηκε αυτές τις μέρες στη Süddeutsche Zeitung του Μονάχου με τίτλο «Μια προσπάθεια διάσωσης της αρχαιότητας». Είναι ενδιαφέρον επειδή δεν αναπαράγει απλώς τις εξαγγελίες για το πολιτιστικό κέντρο στην Αθήνα και για το συνέδριο, αλλά προσπαθεί να τα εντάξει μέσα στη σημερινή ελληνική πραγματικότητα. Να τι γράφει ο Γερμανός δημοσιογράφος: «Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή δεν χαίρει της καλύτερης φήμης διεθνώς. Ή για να είμαστε ακριβείς: η σημερινή Ελλάδα δεν χαίρει. Ανεξέλεγκτες πυρκαγιές, δημοσιονομικές λοβιτούρες, διαφθορά… Για να βελτιωθεί λοιπόν το ελληνικό όνομα και να αντισταθμιστεί η αποτυχία του κράτους σε πολλά επίπεδα, εμφανίζονται ιδιωτικοί φορείς που προσπαθούν να καλύψουν τα κενά. Ένας απ’ αυτούς είναι και το κοινωφελές Ωνάσειο Ίδρυμα.» Από γερμανική σκοπιά λοιπόν κατ’ αρχήν σεβασμός προς ιδιωτικούς φορείς που αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση μάλιστα όχι μόνο πολιτιστικές αλλά και ευρύτερα κοινωνικές.



Η διακηρυσσόμενη ιστορική συνέχεια



Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift:


Να δούμε τώρα πώς εκτιμά ο Γερμανός αρθρογράφος, σε ποια πλαίσια αντιλαμβάνεται το μεγάλο συνέδριο του χρόνου. Γράφει: «Μπορεί οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 να πίεσαν τους Έλληνες και το Εθνικό Μουσείο να ανακαινίσουν και ένα Νέο Μουσείο της Ακρόπολης να χτίσουν. Στην Αθήνα όμως λείπουν στην ουσία σύγχρονες εγκαταστάσεις για εκδηλώσεις και εκθέσεις, λείπουν οι πνευματικοί και φυσικοί χώροι για να καλλιεργηθεί μια πραγματικά μοντέρνα πρωτευουσιάνικη κουλτούρα. Η σημερινή Ελλάδα δεν επιτρέπεται να επαφίεται στον χώρο του πολιτισμού στο κλέος των αρχαίων. Η διακηρυσσόμενη ιστορική συνέχεια με τους αρχαίους Έλληνες θα ήταν καλύτερα να γίνει αντικείμενο συζήτησης, πεδίο αντιπαράθεσης για τα ζητήματα και τα προβλήματα του σήμερα.» Αυτά από γερμανική σκοπιά. Το συνέδριο του Ωνάσειου του χρόνου στην Αθήνα εκλαμβάνεται σαν δείγμα για το πέρασμα από μια αδιέξοδη προγονολατρεία σε μια δημιουργική συζήτηση με το παρελθόν σε αναζήτηση του σήμερα. Μακάρι να είναι έτσι.

Ο Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ ο πρώτος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ, θα είναι ο πρώτος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως αποφάσισαν στη σύνοδό τους οι ηγέτες των "27".

Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Γκόρντον Μπράουν, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε. Ο Βρετανός πρωθυπουργός επιβεβαίωσε εξάλλου ότι η Βρετανίδα Κάθριν Άστον, 53 ετών, νυν επίτροπος Εμπορίου, θα είναι η νέα Ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για τις εξωτερικές υποθέσεις (ΚΕΠΠΑ).

"Το Συμβούλιο όρισε τον Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ ως πρώτο πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τον συγχαίρουμε" είπε ο Μπράουν, σημειώνοντας ότι ο Βέλγος πρωθυπουργός έφερε "μια περίοδο σταθερότητας στο Βέλγιο μετά από μήνες αβεβαιότητας".

Πρόσθεσε ότι η Κάθριν Άστον θα έχει "μια μοναδική θέση στην ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική για τα επόμενα πέντε χρόνια".

Υπέρ της διεύρυνσης

Στην πρώτη δήλωσή που έκανε μετά την εκλογή του, ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκτίμησε ότι η Ευρώπη θα πρέπει να παίξει "ένα σημαντικό ρόλο" στον κόσμο και τάχθηκε υπέρ της συνέχισης της διεύρυνσης της ΕΕ.

"Η Ευρώπη είναι μια ένωση αξιών και έχει την ευθύνη να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στον κόσμο" είπε, στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μετά την επιλογή του από τους Ευρωπαίους ηγέτες.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι θέλει να περιοριστεί στα καθήκοντά του ως προέδρου του Συμβουλίου -- στο ρόλο δηλαδή του "μεσολαβητή" για την εξομάλυνση των σχέσεων και την επίτευξη συμβιβασμών μεταξύ των χωρών-μελών της ΕΕ. Διευκρίνισε ότι θέλει να παραμείνει "διακριτικός" και να μην αναλωθεί σε συνεντεύξεις στα μέσα ενημέρωσης.

Ο Βαν Ρόμπεϊ, που θα αναλάβει επισήμως τα καθήκοντά του την 1η Ιανουαρίου, τάχθηκε υπέρ της διεύρυνσης της ΕΕ στο μέλλον, υπό τον όρο ότι οι υποψήφιες χώρες θα πληρούν τα απαιτούμενα κριτήρια.

Με τον τρόπο αυτό φαίνεται να απαντά σε όσους τον κατηγόρησαν ότι τάσσεται κατά της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ. Το 2004 (τότε δεν ήταν πρωθυπουργός του Βελγίου) είχε ταχθεί κατά της ένταξης της Τουρκίας και οι δηλώσεις εκείνης ανασύρθηκαν τις τελευταίες ημέρες από το βρετανικό τύπο.

Η ...απάντηση στον Κίσινγκερ

Μετά την απόφασή της, η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να πει ότι επιτέλους έδωσε απάντηση στο ερώτημα που είχε θέσει κάποτε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χένρι Κίσινγκερ: "Σε ποιόν να τηλεφωνήσω, όταν θέλω να μιλήσω με την Ευρώπη;"

Η απάντηση είναι απλή: ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας μπορεί πλέον να τηλεφωνεί στη Βρετανίδα Κάθριν Άστον, που επελέγη ως η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας. Όμως τα πράγματα περιπλέκονται όταν τίθεται το ερώτημα "σε ποιόν θα μπορούσε να τηλεφωνήσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομάμα;". Εδώ οι ηγέτες της ΕΕ δείχνουν λιγότερο σίγουροι για το πρωτόκολλο.

Ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δήλωσε ότι πλέον μπορεί να απαντήσει στο ερώτημα που έθεσε ο Χένρι Κίσινγκερ.

"Ο Χένρι Κίσινγκερ, όταν έκανε αυτή την παρατήρηση, ήταν επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Αυτό που στην Ευρώπη αποκαλούμε υπουργό Εξωτερικών. Άρα πλέον δεν υπάρχει αμφιβολία- ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ θα πρέπει να καλεί την Κάθι Άστον, διότι είναι η υπουργός εξωτερικών μας", δήλωσε ο Μπαρόζο. Έτσι διακήρυξε ότι "το λεγόμενο θέμα Κίσινγκερ, έχει πλέον επιλυθεί".

Ως προς το ερώτημα "ποιός είναι ο ευρωπαίος ομόλογος του Ομπάμα", ο Βέλγος πρωθυπουργός, Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ, που τοποθετήθηκε στη θέση του πρώτου προέδρου της ΕΕ, είχε την απάντηση: "Ανυπομονώ να δεχτώ το πρώτο τηλεφώνημα", δήλωσε.

Όμως ο Μπαρόζο, εμφανίστηκε πιο αόριστος στο θέμα αυτό, εξηγώντας ότι η ΕΕ δεν είναι μια ενιαία χώρα. "Δεν είμαστε οι Ηνωμένες Πολιτείες, δεν είμαστε η Κίνα, ούτε η Ρωσία και δεν θέλουμε να γίνουμε... Είμαστε μια ένωση κρατών, άρα το σύστημά μας είναι πιο περίπλοκο", είπε.

Παρά την τοποθέτηση του νέου προέδρου και του υπεύθυνου για την εξωτερική πολιτική της ΕΕ, η ένωση θα εξακολουθήσει να εκπροσωπείται από τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την κυβέρνηση της χώρας που ασκεί την εξάμηνη προεδρία.

Πάντως από την άλλη πλευρά το Ατλαντικού, ο Λευκός Οίκος χαιρέτισε την τοποθέτηση του Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ στη θέση του προέδρου της ΕΕ και της Βρετανίδας Κάθριν Άστον στο τιμόνι της ευρωπαϊκής διπλωματίας, διαβεβαιώνοντας ότι η Ουάσινγκτον επιθυμεί την ενίσχυση των σχέσεων συνεργασίας με την Ευρώπη.

Αθωώθηκε άνδρας που στραγγάλισε τη σύζυγό του

Ο άνδρας που ενώ κοιμόταν στραγγάλισε την γυναίκα του, αθωώθηκε από το δικαστήριο, αφού ο εισαγγελέας έκρινε ότι δεν φέρει ευθύνη για την πράξη του.

Ο Μπράιαν Τόμας, 59 ετών από την νότια Ουαλία, σκότωσε την γυναίκα του Κριστίν, 57 ετών, ενώ βρίσκονταν σε διακοπές τον Ιούλιο του 2008. Ο εισαγγελέας δέχθηκε ότι ο Τόμας πάσχει από μία διαταραχή του ύπνου εξαιτίας της οποίας δεν είχε τον έλεγχο του σώματός του όταν επιτέθηκε στην επί 40 χρόνια σύζυγό του την ώρα που και οι δύο κοιμόντουσαν.

Ο Τόμας παραδέχθηκε ότι ευθύνεται για το φόνο, αλλά ο εισαγγελέας αντί να τον καταδικάσει για φόνο ή ανθρωποκτονία τον έκρινε αθώο λόγω παράνοιας, σύμφωνα με το πρακτορείο Press Association.

«Σύμφωνα με αυτή την απόφαση ο Τόμας θα έπρεπε να εισαχθεί σε ψυχιατρικη κλινική, αλλά οι ψυχίατροι πιστεύουν ότι κάτι τέτοιο δεν θα είχε κανένα αποτέλεσμα», δήλωσε ο εισαγγελέας.

Ο Τόμας έπαιρνε τακτικά αντικαταθλιπτικά που τον εμπόδιζαν να έχει σεξουαλικές σχέσεις με την γυναίκα του, γι' αυτό το λόγο πριν πάνε διακοπές αποφάσισε να τα σταματήσει. Σύμφωνα όμως με τους γιατρούς η απότομη διακοπή των φαρμάκων μπορεί να του προκάλεσε πολύ έντονα όνειρα εξαιτίας των οποίων στραγγάλισε την γυναίκα του.

Σύμφωνα με το δικαστήριο ο Τόμας, που βρίσκεται στην φυλακή από τον Ιανουάριο, δεν φέρει ευθύνη για την πράξη του, ενώ ο εισαγγελέας είπε ότι πρόκειται για έναν «καλό άνθρωπο και αφοσιωμένο σύζυγο».

Πήδηξε απο τον Ισθμό της Κορίνθου

«Αν έχεις τύχη, διάβαινε» λέει ο λαός μας και η παροιμία ταιριάζει απόλυτα στην περίπτωση ενός 30χρονου Ρουμάνου που τα ξημερώματα της Πέμπτης προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή του κάνοντας «βουτιά» από τον Ισθμό της Κορίνθου, αλλά τελικά σώθηκε.

Σύμφωνα με την αστυνομία, φαίνεται πως ο λόγος που οδήγησε τον 30χρονο σε αυτή την τραγική απόφαση ήταν η απελπισία του, λόγω του ότι είναι άνεργος και άστεγος.

Ο νεαρός άντρας ανέβηκε στην παλιά γέφυρα του Ισθμού με σκοπό να προβεί στο απονενοημένο διάβημα, αλλά για καλή του τύχη κάποιοι τον είδαν και ειδοποίησαν την αστυνομία. Οι άντρες της αστυνομίας που έφτασαν στο σημείο προσπάθησαν να τον μεταπείσουν, αλλά μάταια, καθώς ο άντρας βούτηξε στο ογδόντα μέτρων κενό.



Ευτυχώς όμως, το σακίδιο που είχε στην πλάτη του χτύπησε στο πρανές της διώρυγας, με αποτέλεσμα να ανακόψει την πτώση του. Ο νεαρός περισυνελέγη από άνδρες του Λιμενικού και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Κορίνθου, στο οποίο διαγνώστηκε πως γλίτωσε μόνο με ένα σπάσιμο στο χέρι.

3 ώρες ταινίας τα όργια του νοσοκομείου - Δείτε το βίντεο ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ...

Οι σκηνές σκληρού σεξ, συνολικής διάρκειας τριών ωρών (!), είχαν δημοσιοποιηθεί σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα με ροζ βίντεο, η οποία υποστηρίζεται από server με έδρα τη Ρωσία! Κανείς ωστόσο δεν γνώριζε ποιος από αυτούς τις είχε «ανεβάσει» αφού όλοι το αρνούνταν! Επί δύο ολόκληρα χρόνια, ένας γιατρός και τρεις γυναίκες αναζητούσαν τρόπο να «κατεβάσουν» το υλικό που απειλούσε τις δουλειές, τις συγγενικές τους σχέσεις και την ίδια την προσωπικότητά τους, αλλά μάταια. Για να γίνει αυτό έπρεπε να έχουν στη διάθεσή τους ειδικούς κωδικούς που χρησιμοποιήθηκαν για να «κρεμαστεί» το υλικό στο Διαδίκτυο. Πώς να τους έβρισκαν όμως αφού κανείς δεν παραδεχόταν ότι είχε δώσει τα περιβόητα DVD; Χρειάστηκε να υποβάλουν μηνύσεις κατ’ αγνώστου για να μπορέσουν να καταφύγουν στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές και να ζητήσουν τη βοήθειά τους, ώστε να αναζητήσουν μέσω εξωτερικού τους υπευθύνους της ιστοσελίδας και να ζητήσουν να αποσυρθούν τα συγκεκριμένα βίντεο, κάτι που πέτυχαν μόλις πριν από λίγες μέρες!

Ολα αυτά αναπόφευκτα δημιούργησαν σούσουρο στο νοσοκομείο και οδήγησαν σε τεντωμένο σχοινί τις άλλοτε άριστες σχέσεις μεταξύ των πρωταγωνιστών του ροζ σκανδάλου, ο κύκλος των οποίων φαίνεται πως είναι ακόμη μεγαλύτερος. Ηδη προστέθηκαν άλλες τρεις γυναίκες στις έξι που ήταν αρχικά γνωστό ότι συμμετείχαν στα ομαδικά όργια και ο συνολικός αριθμός ανεβαίνει στα δώδεκα άτομα, με μόνο δύο γιατρούς και έναν γιο γιατρού, που επαγγέλλεται τον ιατρικό επισκέπτη, να... εκπροσωπούν το ανδρικό φύλο! Οι ψίθυροι ήταν επόμενο να φτάσουν και στα αφτιά της διοίκησης του νοσοκομείου, που διέταξε Ενορκη Διοικητική Εξέταση πριν από λίγο καιρό. Ωστόσο, όσοι κατέθεσαν, αρνήθηκαν κάθε σχέση με τις «φήμες», όπως τις αποκάλεσαν, με αποτέλεσμα η ΕΔΕ να κλείσει άρον-άρον, χωρίς να αποδείξει κάτι και η υπόθεση να μπει στο αρχείο!

Ωστόσο, οι αλλεπάλληλες μηνύσεις και το γεγονός ότι οι ροζ εικόνες βρίσκονταν για μεγάλο διάστημα σε κοινή θέα ήταν οι αιτίες που αποπειράθηκε να βάλει τέλος στη ζωή της μία από τις γυναίκες που συμμετείχαν στις ερωτικές συναντήσεις. Η νεαρή κοπέλα επιχείρησε να πηδήξει στο κενό από το μπαλκόνι του σπιτιού της, αλλά παραπάτησε πάνω σε μια γλάστρα και -για καλή της τύχη- έπεσε από την εσωτερική πλευρά, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά και να μεταφερθεί σε ιδιωτική κλινική όπου και νοσηλεύεται.


espressonews


Εμείς απλά να θυμήσουμε πώς το συγκεκριμένο βίντεο έχει βγεί εδώ και πολύ καιρό στο διαδίκτυο, αλλά και η ταινία διάρκειας 3 ωρών. Πάρτε ένα δείγμα του τί περιέχει η συγκεκριμένη ταινία στο βίντεο που ακολουθεί. Δείτε στο τέλος του βίντεο πώς καμαρώνει ένας από τους πρωταγωνιστές...Το βίντεο θα είναι σύντομα και πάλι κοντά σας, αυτή τη φορά όμως με μπίμπ, για ευνόητους λόγους...

Σύλληψη 60χρονου για παιδική πορνογραφία

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για πορνογραφία ανηλίκων κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια ασκήθηκε σε βάρος 60χρονου, κατοίκου Ρόδου, που συνελήφθη γιατί βρέθηκε στο σπίτι του πληθώρα παιδικού πορνογραφικού υλικού.
Ο 60χρονος σήμερα το πρωί προσήχθη ενώπιον του εισαγγελέα, ο οποίος και άσκησε τις διώξεις σε βάρος του, παραπέμποντάς τον στον ανακριτή για να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα.

Όπως έγινε γνωστό ο 60χρονος συνελήφθη με βάση ενημέρωση της Ιντερπόλ στην υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τα ψηφιακά ίχνη που άφησαν διάφοροι Έλληνες που επισκέφθηκαν συγκεκριμένη ιστοσελίδα δωρεάν πρόσβασης του εξωτερικού που προσέφερε πλούσιο υλικό παιδικής πορνογραφίας.

ΔΕΗ: πρόστιμο 60.000 ευρώ για απόβλητα αμιάντου

Υποχρεωμένη να καταβάλει το πρόστιμο των 60.000 ευρώ που της είχε επιβάλει η νομαρχία Πειραιά είναι η ΔΕΗ Α. Ε. για την αποθήκευση στερεών αποβλήτων αμιάντου σε παλαιό της εργοστάσιο στο Νέο Φάληρο, καθώς απορρίφθηκε η προσφυγή της στην περιφέρεια Αττικής.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, η απόφαση της περιφέρειας που δικαιώνει τη νομαρχία, αναγνωρίζει ότι η παραμονή και αποθήκευση μεγάλων ποσοτήτων αμιάντου στο παλαιό κτίριο του εργοστασίου της ΔΕΗ μετά τις 31/3/2008 γινόταν κατά παράβαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.
«Η νομαρχία Πειραιά δικαιώθηκε πλήρως. Η περιφέρεια στην οποία προσέφυγε η εταιρεία απέρριψε την αίτηση ακύρωσης του προστίμου που της επιβάλαμε, αναγνωρίζοντας και επιβεβαιώνοντας την ορθότητα της ενέργειάς μας, αλλά κυρίως χάρη και στη δική μας παρέμβαση η ΔΕΗ Α. Ε. προχώρησε στην άμεση απομάκρυνση όλων των ποσοτήτων αμιάντου από το παλαιό εργοστάσιό της», τόνισε σε δηλώσεις του ο νομάρχης Πειραιά, Γιάννης Μίχας.
Σημειώνεται ότι η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί πριν τέσσερις μήνες περίπου, όταν το μικτό κλιμάκιο της Νομαρχίας Πειραιά διαπίστωσε στην επιτόπια αυτοψία του ότι στον υπαίθριο περιφραγμένο χώρο του παλαιού εργοστασίου της ΔΕΗ βρίσκονταν αποθηκευμένες μεγάλες ποσότητες στερεών αποβλήτων αμιάντου, που είχαν αποξηλωθεί από αυτό.

Δήμος Αθηναίων: συναυλία για το έτος Frederyk Chopin

Η Συμφωνική Ορχήστρα των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων με τη σύμπραξη του σολίστ Δημήτρη Σγούρου, υπό τη μουσική διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού, θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου, και ώρα 8.30 μ.μ., στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την εναρκτήρια Συναυλία για το έτος Frederyk Chopin, όπως έχει ανακηρυχθεί παγκοσμίως το 2010, με αφορμή την συμπλήρωση 200 χρόνων από τη γέννηση του Πολωνού συνθέτη και πιανίστα.
Τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν από τη Μεγάλη Συναυλία θα διατεθούν στο Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων.
Με την ευκαιρία της Συναυλίας, που αποτελεί πρωτοβουλία του Δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη, ο Πρόεδρος των Μουσικών Συνόλων Γιώργος Κατσαρός και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πρόεδρος του Ιδρύματος Αστέγων του Δήμου Αθηναίων Ελευθέριος Σκιαδάς παραχώρησαν την Πέμπτη Συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Πλατείας Κοτζιά.
Στη Συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν ο σολίστ Δημήτρης Σγούρος, ο αρχιμουσικός Λουκάς Καρυτινός, ο πρέσβης της Δημοκρατίας της Πολωνίας στην Ελλάδα Michal Klinger και ο Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Αστέγων Γιώργος Αρσένης.
Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος των Μουσικών Συνόλων, μαέστρος Γιώργος Κατσαρός, τόνισε μεταξύ άλλων:
«Από καιρό ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης είχε την ιδέα να αφιερώσουμε μια εκδήλωση στο Ίδρυμα Αστέγων, όπου γίνεται αξιόλογο έργο από τον Πρόεδρό του Λευτέρη Σκιαδά και το Σύλλογο Φίλων του Ιδρύματος. Συνεννοηθήκαμε λοιπόν και αποφασίσαμε να διοργανώσουμε μία εκδήλωση με δύο πολύ σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο της κλασικής μουσικής, τον αρχιμουσικό Λουκά Καρυτινό και τον διεθνούς φήμης πιανίστα Δημήτρη Σγούρο, ο οποίος είναι από τους ανθρώπους που όλη η Ελλάδα και όχι μόνο θαυμάζει.
Είναι πολύ σημαντικό για μας, για το Δήμο Αθηναίων, τα Μουσικά Σύνολα και τη Συμφωνική μας Ορχήστρα, ότι η πρώτη συναυλία για το Έτος Chopin πραγματοποιείται στη χώρα μας, και μάλιστα από Έλληνες καλλιτέχνες. Πιστεύω ότι θα είναι μια βραδιά αξέχαστη, από τις ωραιότερες που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα με το Δήμο της Αθήνας από τον καιρό που αναλάβαμε».
Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Αθηναίων και Πρόεδρος του Ιδρύματος Αστέγων Λευτέρης Σκιαδάς τόνισε:
«Όσοι ζουν την καθημερινότητα στο Ίδρυμα Αστέγων, όπου καθημερινά σιτίζονται και εξυπηρετούνται περίπου 4.500 άνθρωποι και στεγάζονται 180, ίσως να παραξενεύονται που ξεκινούν οι εκδηλώσεις για το Έτος Chopin στη χώρα μας με εκδήλωση που αποσκοπεί στην ενίσχυση των αναξιοπαθούντων της πόλης μας. Εμείς όμως θεωρούμε ότι είναι ιδιαίτερη τιμή, τέτοιες συναυλίες, ο Πολιτισμός, η παραγωγή τέχνης, τα μεγάλα αυτά αγαθά, να τίθενται στην υπηρεσία της κοινωνίας.
Το γεγονός ότι ο Πολιτισμός υπηρετεί την Κοινωνία, για εμάς δεν δείχνει μόνο την ευαισθησία των ανθρώπων που αγκαλιάζουν αυτή την προσπάθεια, αλλά κάτι περισσότερο. Ότι είμαστε έτοιμοι όλοι μαζί, κοινωνία, άνθρωποι της Τέχνης και της οικονομίας, να «βάλουμε πλάτη» για να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα.
Γι’ αυτό το λόγο είμαστε ευγνώμονες στον κ. Καρυτινό και στον κ. Σγούρο και ιδιαίτερα στο μαέστρο μας τον Γιώργο Κατσαρό, ο οποίος είναι πάντα πρόθυμος να ενισχύσει το έργο του Ιδρύματος Αστέγων. Ευγνώμονες στις γυναίκες του Συλλόγου Φίλων του Ιδρύματος και στους περίπου 1.800 ανθρώπους που μέχρι σήμερα, και με κάθε τρόπο, βοηθούν τη λειτουργία του Ιδρύματος.
Ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης έχει ξεδιπλώσει το όνειρό του από το Γενάρη του 2007. Όσοι έχουμε να δημιουργήσουμε μια ομπρέλα, ένα δίχτυ προστασίας για εκείνους που δεν έχουν. Να δημιουργήσουμε ένα μηχανισμό, ώστε κανένας συνάνθρωπός μας να μη βρίσκεται 365 μέρες το χρόνο εκτός καθημερινότητας, εκτός ζωής, εκτός πραγματικότητας».
Τη σημασία της Συναυλίας υπογράμμισε ο σολίστ Δημήτρης Σγούρος, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι είναι «για ιερό σκοπό». Μεταξύ άλλων επεσήμανε:
«Χαίρομαι που κι εγώ με τον τρόπο μου θα μπορέσω να συμβάλω σε κάτι τόσο σημαντικό. Νιώθω δε την ανάγκη να συγχαρώ τον Δήμαρχο Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη και τον πρόεδρο των Μουσικών Συνόλων Γιώργο Κατσαρό για τις μεγάλες και σωστές προσπάθειες που καταβάλουν για την αναβάθμιση της κουλτούρας στην Αθήνα.
Τη συναυλία θα διευθύνει ένας από τους καλύτερους Έλληνες διευθυντές ορχηστρών, παλιός συνεργάτης και φίλος μου, ο Λουκάς Καρυτινός. Επιλέξαμε το 2ο Κονσέρτο του Frederyk Chopin που δεν ακούγεται πολύ συχνά. Πολύ περισσότερο που φέτος γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την γέννηση του μεγάλου Πολωνού συνθέτη.
Πιστεύω ότι το κοινό εκείνης της βραδιάς θα ευχαριστηθεί και θα απολαύσει ιδιαίτερα το 2ο Κονσέρτο, αφού όλοι μαζί θα βάλουμε τα δυνατά μας για να παρουσιάσουμε τον καλύτερο εαυτό μας».
Σε δηλώσεις του, ο αρχιμουσικός Λουκάς Καρυτινός που θα έχει τη μουσική διεύθυνση της Συναυλίας , επισήμανε τα εξής:
«Με μεγάλη χαρά δέχθηκα την πρόταση του Γιώργου Κατσαρού να συμμετάσχω σε αυτή τη συναυλία για πάρα πολλούς λόγους. Ο κύριος λόγος ήταν ότι ο σκοπός αυτής της συναυλίας ήταν πάρα πολύ ιδιαίτερος. Πέρα από το ποσό το οποίο θα συγκεντρώσει, το μείζον είναι ότι μας ενεργοποιεί και μας ευαισθητοποιεί στο να επικεντρωθούμε στα προβλήματα των συνανθρώπων μας.
Ένας άλλος λόγος είναι ότι επιστρέφω στα Μουσικά Σύνολα, στα οποία είχα τη χαρά να βρεθώ για πρώτη φορά πριν από τρία χρόνια. Αυτά τα τρία χρόνια συνεργάζομαι τακτικά μαζί τους, και έχω διαπιστώσει μια καταπληκτική πρόοδο. Μιλώ συγκεκριμένα για τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, η οποία μέσα σε πραγματικά ελάχιστο χρονικό διάστημα, έχει αναδειχθεί σε ένα σοβαρό σύνολο μεγάλων συμφωνικών δυνατοτήτων.
Και να πω, ότι έχω πάλι την τύχη να βρίσκομαι μετά από πολύ καιρό με τον μεγάλο πιανίστα Δημήτρη Σγούρο. Κάθε φορά που τυχαίνει να συνεργάζομαι μαζί του, είναι για μένα μία στιγμή μεγάλης χαράς και ανείπωτης μουσικής αγαλλίασης».
Ο πρέσβης της Δημοκρατίας της Πολωνίας στην Ελλάδα Michal Klinger ευχαρίστησε τον Δήμο Αθηναίων για την ιδέα να πραγματοποιηθεί η Συναυλία, η οποία όπως είπε αποτελεί «το εναρκτήριο κονσέρτο για το Έτος Chopin».
Με θερμά λόγια μίλησε για τη συμμετοχή του Δημήτρη Σγούρου και του Λουκά Καρυτινού στην Συναυλία ο Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Αστέγων, δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Αρσένης, ευχαριστώντας τον Πρόεδρο των Μουσικών Συνόλων Γιώργο Κατσαρό για το έργο του.

Πράσινες τεχνολογίες και η ανάγκη για επενδύσεις

Οι επενδύσεις στις πράσινες τεχνολογίες για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής ενδέχεται να παγώσουν ή να μειωθούν δραματικά αν συνεχιστεί το κλίμα αβεβαιότητας και δεν υπογραφεί τελικά δεσμευτική συμφωνία στην Κοπεγχάγη.
Αν δεν σημειωθεί πρόοδος ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα και αν δεν δοθεί ώθηση στις επενδύσεις, τα κράτη θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν παλιές τεχνολογίες, ειδικά στον τομέα των μεταφορών.

Αλλαγές στη συνταγογράφηση

Νομοσχέδιο με στόχο αλλαγές πολιτικής στον τομέα του φαρμάκου, με στόχο την μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, προωθούν τα συναρμόδια υπουργεία Υγείας, Οικονομίας και Εργασίας. Προβλέπονται η επαναφορά και καλύτερη εφαρμογή της λίστας φαρμάκων. Επίσης οι μειοδοτικοί διαγωνισμοί θα γίνονται μέσω ηλεκτρονικού ενιαίου μηχανογραφικού συστήματος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ελληνική αγορά κυκλοφορούν περίπου 6.000 φάρμακα, για τα οποία προβλέπεται ολοκληρωμένος ηλεκτρονικός έλεγχος της συνταγογράφησης, επανατιμολόγησή τους και μείωση της τιμής των ακριβών σκευασμάτων που διατίθενται από τα ιδιωτικά φαρμακεία.
Όπως δήλωσε η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τα χρέη των νοσοκομείων έχουν φτάσει στα επτά δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ η κατάργηση της λίστας από την προηγούμενη κυβέρνηση επέφερε αύξηση 15% στη συνταγογράφηση.
Την αντίθεσή του εξέφρασε το ΚΚΕ, μιλώντας για μέτρα που αποβλέπουν σε περαιτέρω εμπορευματοποίηση της υγείας και πρόνοιας και οδηγούν σε αύξηση της συμμετοχής των εργαζομένων στην αγορά φαρμάκων και σε νέες περικοπές των ασφαλιστικών ταμείων. Αντίθετος και ο ΣΥΡΙΖΑ που διαβλέπει απόπειρα εξοικονόμησης πόρων με τον περιορισμό της πρόσβασης των ασφαλισμένων στα φάρμακα που χρειάζονται.

Έκρηξη στο Δημαρχείο της Νέας Ιωνίας

Αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό αποτελούμενο από γκαζάκια τοποθέτησαν άγνωστοι λίγα λεπτά μετά τις 01:15 τα ξημερώματα στην είσοδο του κτιρίου όπου στεγάζεται το Δημαρχείο Νέας Ιωνίας.Από την έκρηξη, ένα αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ και η είσοδος του κτιρίου υπέστη υλικές ζημιές.Στο σημείο και συγκεκριμένα επί της οδού Αγίου Γεωργίου έσπευσαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής, με έξι άνδρες, οι οποίοι και κατέσβησαν τη φωτιά.

Νέα γρίπη: αλλάζουν τα κριτήρια για το κλείσιμο των σχολείων

Η ασφάλεια του μαθητικού πληθυσμού από την νέα γρίπη ήταν το πρώτο θέμα στην ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης της Εθνικής Επιτροπής Πανδημίας Γρίπης. Οι επιστήμονες εισηγήθηκαν πως πρέπει να ληφθούν πιο συγκεκριμένα αλλά και πιο αυστηρά που θα ορίζουν πότε θα κλείνουν οι μαθητικές αίθουσες.

Έτσι, αποφασίστηκε πως θα μπαίνει λουκέτο σε ένα τμήμα μιας εκπαιδευτικής μονάδας στην περίπτωση που τέσσερις μαθητές απουσιάζουν επειδή παρουσιάζουν συμπτώματα που μαρτυρούν πως πιθανότατα να νοσούν από τη νέα γρίπη.

Σημειώνεται, πως έως χτες ίσχυε ο κανόνας να κλείνει ένα τμήμα στην περίπτωση που απουσίαζαν πέντε μαθητές, ανεξαρτήτου αιτιολογίας.

Επιπλέον και για προληπτικούς λόγους, ένα σχολείο θα κλείνει όταν έχει ήδη μπει «λουκέτο» στο 1/3 των τμημάτων. Αντίστοιχα, στην περίπτωση που είναι κλειστά λόγω νέας γρίπης το 1/3 των σχολείων ενός νομού, τότε θα λαμβάνεται άμεσα η απόφαση να κλείσουν όλα.

Τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής, παρακολουθώντας το άλμα επιβαιωμένων κρουσμάτων που σημειώθηκε τις τελευταίες ημέρες, αποφάσισε επίσης να χορηγούνται και πάλι τα αντιιικά φάρμακα από τα φαρμακεία, με συνταγή γιατρού.

Η Επιτροπή κατέληξε στο μέτρο αυτό, σε μία προσπάθεια να αντιμετωπιστούν έγκαιρα τα περιστατικά νέας γρίπης και να προληφθούν πιθανές παρενέργειες. Ειδικότερα, και σύμφωνα με τις διεθνείς οδηγίες, οι επιστήμονες προτείνουν την έγκαιρη εφαρμογή αντιιικής αγωγής στους ασθενείς - ιδίως σε όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Το ίδιο θα ισχύσει και για τον υγιή πληθυσμό στην περίπτωση που διαπιστωθεί επιδείνωση ή εάν τα συμπτώματα επιμένουν.

Σημειώνεται, πως σύμφωνα με την εβδομαδίαια έκθεση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, μέσα σε μία εβδομάδα επιβεβαιώθηκαν 975 νέα κρούσματα, αριθμός - ρεκόρ για την χώρα μας. Έτσι, πια η Ελλάδα αριθμεί απο την αρχή της πανδημίας έως σήμερα 4.172 θετικά δείγματα στον νέο ιό Α (Η1Ν1).

Στο μεταξύ, ένας 26χρονος νόσησε από την νέα γρίπη και παρουσίασε σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας. Μετά την εξέλιξη αυτή κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και διασωληνώθηκε. Η κατάσταση του χαρακτηρίζεται κρίσιμη.