BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Μην αγοράζετε τα προιόντα αυτά

Αφού κατά τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕ, σύμφωνα με αυτά που είπε στο δελτίο του ALTER στις 8.00 μ.μ. πρέπει να πληρώνουν μετρητοίς τις παραγγελίες για την αγορά διαφόρων αγαθών από το εξωτερικό οι έμποροι λόγω αναξιοπιστίας της χώρας μας και τρομάξαμε πολύ, τι τρομάξαμε...κατουρηθήκαμε επάνω μας, ας μας πούνε ποιες είναι οι βιομηχανίες αυτές και ποια τα προϊόντα τους, για να τα συμπεριφερθούμε και εμείς ανάλογα ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ !!!!!!!!

Έξι νεκροί από μολυσμένο τυρί

Το τυρί της Prolactal, μολύνθηκε από το βακτήριο λιστέρια με αποτέλεσμα να προκαλέσει τον θάνατο 6 ανθρώπων από την Αυστρία και τη Γερμανία.
Τέσσερα θανατηφόρα κρούσματα έχει επιβεβαιώσει το υπουργείο Υγείας της Βιέννης και άλλα δύο το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ του Βερολίνου.
Αν και οι θάνατοι προκλήθηκαν τον περασμένο χρόνο, η είδηση είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα και αυτό γιατί η διαδικασία εξακρίβωσης της αιτίας θανάτου τους ήταν ιδιαιτέρως χρονοβόρα.
"Είμαστε συγκλονισμένοι", δήλωσε η Ρόζμαρι Σούλερ εκπρόσωπος της εταιρείας. Το προιόν έχει αποσυρθεί από τα ράφια των καταστημάτων, ενώ η παραγωγή του έχει σταματήσει από τον Ιανουάριο

Ο νομός Έβρου σε κατάσταση συναγερμού

Ο νομός Έβρου βρίσκεται αντιμέτωπος με μια από τις χειρότερες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης των τελευταίων χρόνων, καθώς η στάθμη του ομώνυμου ποταμού έχει υπερβεί τα όρια ασφαλείας και έχουν σπάσει πολλά αναχώματα, πλημμυρίζοντας τουλάχιστον 130,000 στρέμματα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος».

Συγκεκριμένα το βράδυ της Κυριακής 14 Φεβρουαρίου, πλημμύρισε το χωριό Λάβαρα του Δήμου Ορφέα, προκαλώντας τεράστια προβλήματα στους κατοίκους, με αποτέλεσμα κάποιοι να αναγκαστούν να εκκενώσουν τα σπίτια τους.

Το ποτάμι εισχώρησε στο χωριό πλημμυρίζοντας 50 σπίτια, εκ των οποίων τα 15 εκκενώθηκαν. Οι κάτοικοι μεταφέρθηκαν σε κοντινά ξενοδοχεία ή συγγενικά τους σπίτια.

Με 130.000 στρέμματα να έχουν ήδη πλημμυρίσει, ο δήμαρχος Ορφέα, κ. Πουλιλιός δήλωσε «Τα πράγματα είναι δυσκολότερα από κάθε άλλη φορά», εκφράζοντας την ανησυχία του για την τροπή που παίρνει η κατάσταση.

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρμόδιες υπηρεσίες, καθώς σε ορισμένα σημεία του ποταμού η στάθμη των υδάτων προσεγγίζει τα 7 μέτρα.

Σημειώνεται πως το όριο επιφυλακής για τον Έβρο είναι 4,70 μέτρα, ενώ το όριο συναγερμού τα 5,80 μέτρα.

Επίσης, απειλείται και το χωριό Πραγγί του Δήμου Διδυμοτείχου, καθώς χθες η στάθμη του ποταμού ανέβαινε ραγδαία φτάνοντας κοντά στο ύψος της σιδηροδρομικής γραμμής, η οποία αποτελεί φυσικό ανάχωμα και προστατεύει τον οικισμό.

Ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Χρ. Τοσκαμάνης δήλωσε ότι «Θεωρώ παραπάνω από σίγουρο ότι θα το περάσει και θα το πλημμυρίσει το μισό χωριό».

Την ίδια στιγμή απειλείται και ο Πόρος του Δήμου Φερών με πληθυσμό 270 κατοίκων, ο οποίος εκκενώθηκε προληπτικά, καθώς υπάρχει κίνδυνος να σπάσει το κεντρικό ανάχωμα που τον προστατεύει.

Επίσης, σχέδιο εκκένωσης υπάρχει και για τον Λαγυνά του Δήμου Σουφλίου.

Για τις πλημμύρες των τελευταίων χρόνων στα ελληνικά εδάφη, θεωρούνται από πολλούς, υπεύθυνοι οι Βούλγαροι.

Φέτος, όμως ήταν εκείνοι που «έσωσαν» τον Έβρο, συγκρατώντας τα νερά στα φράγματα κατά μήκος του ποταμού Άρδα και απελευθερώνοντας μόνο ελεγχόμενες ποσότητες.

Παρόλα αυτά, την Κυριακή το βράδυ τα βουλγαρικά φράγματα υπερχείλισαν, αυξάνοντας την εισροή υδάτων στην Ελλάδα κατά 30%, μέσω του Άρδα.

Οι αρμόδιες αρχές, για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, έσπασαν τα αναχώματα που προστάτευαν τους κάμπους κατά μήκος του ποταμού, ώστε η πίεση του νερού να εκτονωθεί και να μην κινδυνεύσουν άλλα χωριά.

Λόγω των πλημμυρών έχουν διακοπεί τα δρομολόγια του ΟΣΕ από την Αλεξανδρούπολη έως τα Δίκαια, ενώ η εξυπηρέτηση των επιβατών γίνεται με λεωφορεία που έχει ναυλώσει η νομαρχία, μετά από άρνηση του ΟΣΕ να αναλάβει την εν λόγω δαπάνη.

Νέα Ζηλανδία: 28 φάλαινες-πιλότοι βρήκαν τραγικό θάνατο

Τραγικό θάνατο βρήκαν 28 φάλαινες-πιλότοι, οι οποίες εξόκειλαν σε απομακρυσμένη παραλία της Νέας Ζηλανδίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου AFP.

Η Υπηρεσία Συντήρησης της Φύσης ανακοίνωσε ότι τη Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, εντοπίστηκαν από περαστικό οι φάλαινες, σε απόσταση 700 μέτρων από το νησί Stewart και όταν έφτασε η ομάδα διάσωσης ήδη 9 φάλαινες ήταν νεκρές και οι υπόλοιπες θανατώθηκαν.

Το συνεργείο διάσωσης κατέβαλε κάθε προσπάθεια για να σώσει τις φάλαινες, αλλά τελικά λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών και της θαλασσοταραχής που επικρατούσε, κατέστη αδύνατο να τις σύρουν ξανά στη θάλασσα.

Ήταν αδύνατο με τις υπάρχουσες καιρικές συνθήκες να σώσουμε τις φάλαινες, δήλωσε ο επικεφαλής του συνεργείου διάσωσης Brent Bevan.

Η μόνη λύση ήταν να κάνουμε ευθανασία, αλλιώς θα υποφέρανε, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Είναι συχνό φαινόμενο τα καλοκαίρια να εξοκείλουν οι φάλαινες στις ακτές της Νέας Ζηλανδίας, καθώς κατευθύνονται προς την Ανταρκτική και μερικές φορές χάνουν τον προσανατολισμό τους.

Ενδεικτικά το 2003, βρήκαν τραγικό θάνατο 160 φάλαινες όταν εξόκειλαν στο νησί Stewart.

Οι επιστήμονες μέχρι στιγμής δεν μπορούν να εξηγήσουν το εν λόγω φαινόμενο.