BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Μεγάλη πυρκαγιά στο κέντρο της Κατερίνης

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε από άγνωστη αιτία πριν από μία ώρα στο κέντρο της Κατερίνης επί της συμβολής των οδών Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Παρθενίου Βαρδάκα σε ηλεκτρονικό κατάστημα αντιπροσωπείας προϊόντων της εταιρίας NOKIA, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς. Στον τόπο της πυρκαγιάς κατέφθασαν αμέσως δύο πυροσβεστικά οχήματα και οι πυροσβέστες ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες και κατάφεραν να περιορίσουν και να κατασβήσουν τελικά τη φωτιά, ώστε να μην επεκταθεί στην υπόλοιπη πολυκατοικία που εκκενώθηκε αμέσως και απομακρύνθηκε ο κόσμος από τη γύρω περιοχή.

Ακόμη και η 28η Οκτωβρίου περνάει κρίση! Αλλά τα μίνι- μίνι!!

Προσέξτε την Γιαγιά!!
Διαβάσαμε ένα διαφορετικό άρθρο για την εθνική επέτειο και τις παρελάσεις...Χρόνο με το χρόνο οι νέοι αλλάζουν, ο κόσμος αλλάζει, μαζί του και εμείς...Από μικρό κι από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια… Και η αλήθεια είναι πως πολύ λίγα παιδιά ειδικά στο Δημοτικό, συνειδητοποιούν το γιατί παρελαύνουν, το γιατί στα σχολειά μας γίνονται όλες αυτές τις επετειακές εκδηλώσεις στις εθνικές μας γιορτές,και … τελικά μέσα τους μπερδεύουν με πιο λαό πολεμήσαμε κάθε φορά!Η συνέχεια... Με πολύ χιούμορ, αυτοσαρκασμό, αυτοκριτική και φωτογραφική τεκμηρίωση... Από την χειμωνιάτικη λιακαδίτσα!

Internet: O «έφηβος» που έγινε 40

Το 1969 ο Leonard Kleinrock προσπαθούσε να κάνει δύο απομακρυσμένους υπολογιστές να «μιλήσουν» μεταξύ τους. Σήμερα, στα 75 του, βλέπει τις προσπάθειες του να μετουσιώνονται σ’ αυτό που γνωρίζουμε ως Διαδίκτυο… O κ. Leonard Κleinrock ποτέ δεν φαντάστηκε ότι το Facebook, το Twitter ή το YouTube θα ήταν οι εκφάνσεις μιας νέας τεχνολογικής επανάστασης που φέρει τον τίτλο Διαδίκτυο. Πριν από 40 χρόνια, στις 29 Οκτωβρίου του 1969, ο Kleinrock όντας επικεφαλής μιας πανεπιστημιακής ομάδας αποπειράθηκε να «φέρει σ' επαφή» έναν υπολογιστή του UCLA με άλλον ένα που βρισκόταν σ' ερευνητικό ινστιτούτο.

Όταν η ορατότητα μας είναι...μηδέν!

Την επιστημονική απάντηση στην ερώτηση "γιατί όταν είμαστε μεθυσμένοι κάνουμε περισσότερα one-night stands" έδωσαν Κοεράτες ερευνητές. Σύμφωνα με το πόρισμα που έβγαλαν, η κατανάλωση αλκοόλ περιορίζει την όρασή μας και κάνει τα πρόσωπα που βλέπουμε να φαίνονται λιγότερο καθαρά. Τελικά, η έρευνα καταλήγει ότι, η εντονότερη έλξη που νιώθουμε για το άλλο φύλο όταν έχουμε πιεί, δεν οφείλεται παρά στο γεγονός ότι...δεν βλέπουμε καθαρά το πρόσωπο του υποψήφιου παρτενέρ και έχουνμε την ψευδαίσθηση ότι είναι ομρφότερο απ' ότι αυτό που είναι στην πραγματικότητα!

Φτωχοί 80 εκατομμύρια Ευρωπαίοι

Κάτω από το όριο της φτώχειας ζει το 16% του πληθυσμού της Ευρωπαικής Ενωσης (ΕΕ). Την ίδια ώρα, το 73% των Ευρωπαίων θεωρεί ότι η φτώχεια είναι διαδεδομένο πρόβλημα στη χώρα του, ενώ το 89% ζητεί από την κυβέρνησή του να λάβει επειγόντως μέτρα για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος. Αυτά είναι τρία από τα βασικά συμπεράσματα που προκύπτουν από την ανάλυση των στοιχείων, που περιλαμβάνονται στη νέα έρευνα του ευρωβαρόμετρου για τη φτώχια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.
Ειδικότερα, όπως προκύπτει από την έρευνα, σήμερα, περίπου 80 εκατομμύρια άτομα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και συναντούν σοβαρά εμπόδια όσον αφορά την πρόσβαση στην απασχόληση, στην εκπαίδευση, στη στέγαση, καθώς και στις κοινωνικές και χρηματοδοτικές υπηρεσίες.
Το υψηλό ποσοστό ανεργίας (52%) και το ποσοστό των χαμηλόμισθων (49%) θεωρούνται οι κυριότεροι παράγοντες που εξηγούν «κοινωνικά» το φαινόμενο της φτώχειας, σε συνδυασμό με τις ανεπαρκείς κοινωνικές παροχές και συντάξεις (29%) και το υπερβολικό κόστος αξιοπρεπούς στέγασης (26%).
Από την άλλη πλευρά, η έλλειψη εκπαίδευσης, κατάρτισης ή επαγγελματικών προσόντων (37%), καθώς και η «κληρονομούμενη» φτώχεια (25%) και η τοξικομανία (23%) θεωρούνται οι κυριότεροι λόγοι που εξηγούν τη φτώχεια σε «ατομικό» επίπεδο.

Στη Θεσσαλονίκη η πρώτη Παγκόσμια Πορεία για την Ειρήνη και τη Μη Βία

Η πορεία ξεκίνησε από την Ουέλιγκτον της Νέας Ζηλανδίας και θα καταλήξει στην Αργεντινή.
Στη Θεσσαλονίκη έφθασε το βράδυ από την Τουρκία η διεθνής ομάδα της πρώτης Παγκόσμιας Πορείας για την ειρήνη και τη μη βία, η οποία ξεκίνησε το «ταξίδι» της στις 2 Οκτωβρίου από την Ουέλιγκτον της Νέας Ζηλανδίας και θα καταλήξει στις 2 Ιανουαρίου 2010 στην Πούντα Ντε Βάκας της Αργεντινής.

Αιτήματα της πρώτης πορείας αυτής, που απαρτίζεται από περίπου 40 δρομείς, συμπεριλαμβανομένων και των Ελλήνων, είναι: πυρηνικός αφοπλισμός σε παγκόσμιο επίπεδο, οριστική παύση των πολέμων και το τέλος της βίας σε κάθε μορφή της (φυσική, οικονομική, φυλετική, θρησκευτική, πολιτισμική, σεξουαλική, ψυχολογική).

Στο μεταξύ, με αφετηρία το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, αύριο στις 12.30 το μεσημέρι, πρόκειται να πραγματοποιηθεί συμβολική πορεία στο κέντρο της πόλης, ενώ νωρίτερα (11 το πρωί), θα ξεκινήσει ημερίδα, στην οποία και θα παραστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

Επιπλέον, -μεταξύ άλλων- αύριο στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί διαδραστική εκδήλωση με τους μαθητές των σχολείων της Unesco, στο χρονικό διάστημα 18:00-20:00 το βράδυ θα γίνει συζήτηση στρογγυλή τραπέζης σχετικά με τη διατήρηση της ειρήνης και την εξάλειψη της βίας στις σύγχρονες κοινωνίες και μία ώρα αργότερα (21:00), θα εγκαινιαστεί η έκθεση φωτογραφίας «Ειρήνη Είναι».

Διοργανωτές των εκδηλώσεων είναι η οργάνωση «Κόσμος Χωρίς Πολέμους και Βία» και πραγματοποιούνται με τη στήριξη του ΑΠΘ και τη συνεργασία της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco και το Κέντρο Unesco για τις Γυναίκες και την Ειρήνη στα Βαλκάνια.

Επιτυχώς εκτοξεύτηκε σήμερα το «διαστημόπλοιο της νέας (διαστημικής) γενεάς».

Από τη NASA ανακοινώθηκε ότι «από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ εκτοξεύτηκε, σήμερα, επιτυχώς «το διαστημόπλοιο της νέας (διαστημικής) γενεάς».Ήδη, το διαστημόπλοιο αυτό τέθηκε σε τροχιά γύρω από την Γη, σε υψόμετρο περίπου 40 χλμ. υπεράνω του Ατλαντικού, χάρη στην επιτυχή εκτόξευση νωρίτερα τού περίπου 100 μέτρων ύψους πυραύλου «Ares I-X», όπως ανακοινώθηκε επίσης από την NASA.Η NASA σχολίασε τέλος ότι, «το πρόγραμμα αυτό θα συνεχιστεί εμπλουτίζοντας» τον «στόλο» της NASA στο Διάστημα.

Πολύνεκρη επίθεση στο Πακιστάν

Μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σε πολυσύχναστη αγορά στην Πεσαβάρ του Πακιστάν. Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, οι νεκροί πλέον ξεπερνούν τους 90, ενώ δεκάδες είναι και οι τραυματίες.Από την έκρηξη προκλήθηκε φωτιά σε πολλά παρακείμενα κτήρια.
«Ήταν μια τεράστια έκρηξη, η οποία ακούστηκε σχεδόν σε ολόκληρη την πόλη» εξήγησε αξιωματούχος της αστυνομίας.Πλάνα που μεταδόθηκαν από πακιστανικά τηλεοπτικά κανάλια έδειξαν μικρά μαγαζιά κατεστραμμένα και από τα ερείπια να βγαίνει καπνός, ενώ αστυνομικοί απομάκρυναν πανικόβλητους κατοίκους και πυροσβέστες προσπαθούσαν να σβήσουν τις φλόγες μιας πυρκαγιάς που μόλις είχε ξεσπάσει.Η βομβιστική επίθεση σημειώνεται λίγες ώρες αφότου η Χίλαρυ Κλίντον έφτασε στο Πακιστάν στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής της.

Ένας νεκρός από συμπλοκή στη Νέα Φιλαδέλφεια


Ένας νεκρός και ένας τραυματίας είναι ο απολογισμός, από τη συμπλοκή που έγινε ξημερώματα 28 Οκτωβρίου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σε καυγά που έγινε έξω από ένα κατάστημα στην οδό Δεκελείας, νεκρός έπεσε ένας Έλληνας, ενώ τραυματίστηκε ένας ειδικός φρουρός που βρέθηκε στο τόπο του συμβάντος, ο οποίος προσπάθησε να ηρεμήσει τα πνεύματα.

Ο ειδικός φρουρός που ήταν εκτός υπηρεσίας, τραυματίστηκε στη κοιλιακή χώρα και διακομίστηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται.

Κάνοντας πλάκα στους φασίστες. Μία άγνωστη μεθόδευση του Μεταξά.

Μέχρι την τελευταία ακόμη στιγμή η Ελλάδα κατέβαλε κάθε προσπάθεια ν’ αποτρέψει τον πόλεμο.
Ο λαός δεν είχε καμιά αμφιβολία ότι από στιγμή σε στιγμή τα όπλα θα είχαν το λόγο. Ψύχραιμος παρ΄ όλα αυτά και συγκρατημένος περίμενε την θύελλά. Και η Κυβέρνησης – περισσότερο ακόμη αυτή – δεν είχαν καμία αμφιβολία για τις ιταλικές προθέσεις. Ήθελε μόνο να διατηρήσει κάποια ελπίδα. Γι αυτό και διέταξε να δοθεί στο «Βασιλικόν» ή αποφασισμένη «πρώτη» του μελοδράματος του Πουτσίνι « Μαντάμ Μπατερφλάι». Θα ήταν το πρώτο έργο της Λυρικής σκηνής για τη χειμερινή περίοδο. Η κοινή γνώμη που είχε πρόσφατη την ανάμνηση του τορπιλισμού της «Έλλης» δεν μπορούσαν να εξηγήσουν το νόημα της παράστασης , γιατί δεν μπορούσαν να ξέρουν τον απεγνωσμένο αγώνα της Ελλάδας να μην εμπλακεί στη φοβερή δίνη του πολέμου.
Η κυβέρνηση του Ι. Μεταξά διέταξε ακόμη τον διευθυντή του θεάτρου ν΄ αναγγείλει με δική του πρωτοβουλία την παράσταση στην ιταλική πρεσβεία και να την καλέσει να δεχθεί την πρόσκληση στην ίδια παράσταση, του γιου του διάσημου σκηνοθέτη για να τιμηθεί έτσι περισσότερο η μνήμη του.
Στο παιχνίδι που παιζόταν στα διπλωματικά παρασκήνια, η παράσταση ήταν το τελευταίο ελληνικό «ατού». Οι Ιταλοί πήραν την πρόσκληση και την παράσταση ώρες ένδειξη αδυναμία της ελληνικής κυβέρνησης και ως ευκαιρία να προετοιμάζουν την επίθεση τους, χωρίς τίποτα να έχουν υποπτευθεί οι Έλληνες. Οργάνωσαν έτσι τη συμμετοχή τους στην παράσταση σαν να πρόκειται για φιλελληνικότητα ιταλική εκδήλωση. Έπεσαν όμως στην ελληνική παγίδα και μετά λίγες ώρες όλος ο κόσμος θα ‘βλεπε πως ένα μεγάλο έθνος μπορούσε να χρησιμοποιεί τόσο ευτελή μέσα και χονδροειδή προπαγάνδα για να καλύψει τα καταχθόνια σχέδια
Η παράσταση δόθηκε στις 25 Οκτώβρη και είχε τον χαρακτήρα αδελφώσεως των δυο λαών. Ήδη όμως ο Ιταλός πρέσβης Γκράτσι , ήξερε ότι τα πράγματα είχαν επιταχυνθεί και η παράσταση της «μαντάμ Μπατερφλάι» τίποτα μ άλλο δεν ήταν παρά μια κωμωδία.» Το βράδυ της 23ης ή τη; Επομένης Πέμπτης πρωί ο στρατιωτικός ακόλουθος της Ιταλίας στην Αθήνα τη εποχή εκείνη Λ. Μοντίνι στο βιβλίο του : « Πρόλογος εις την ιταλοεεληνική ρήξιν» γράφει ελήφθη στην πρεσβεία η διαταγή να σταλεί αμέσως, αεροπορικώς στη Ρώμη ο πρώτος γραμματέας της πρεσβείας Φορνάρι, για να πάρει επείγοντος ανακοινώσεις για την πρεσβεία, καλύπτοντας όμως το ταξίδι με το πρόσχημα « οικογενειακών λόγων» . Ο Φορνάρι , επειδή δεν υπήρχε πλέον τακτική αεροπορική συγκοινωνία δεν μπορούσε να φύγει και τότε η Ρώμη ανήγγειλε την άφιξη ενός υπαλλήλου του υπουργείου των Εξωτερικών, με ειδικό αεροπλάνο. Δεν υπήρχε αμφιβολία ότι πρόκειται περί επισήμων ανακοινώσεων σχετικά με το διάβημα που μας είχε προαναγγελθεί…»
Ο Γκράτσι , φανταζόμενος ότι η ελληνική κυβέρνηση ήταν τελείως ανίδεη των σχεδίων από την πλευρά της Ιταλίας και θέλοντας μέχρι την τελευταία στιγμή να την κρατήσει στην κατάσταση της άγνοιας , αποφάσισε να δώσει μεγάλη δεξίωση στην ιταλική πρεσβεία το βράδυ της 26ης την επόμενη της παράστασης του έργου του Πουτσίνι. Το ίδιο πρωί ο Γκρατσι έπαιρνε το τηλεγράφημα από τη ρώμη που του ανήγγειλε την αποστολή άλλου τηλεγραφήματος που θα περιέχει τις οδηγίες που θα δίνονταν στον Φορνάρι αν είχε μεταβεί στη Ρώμη . Τις πρώτες απογευματινές ώρες πήραν στην πρεσβεία μέρος ενός τηλεγραφήματος που θα το έδιναν στην ελληνική κυβέρνηση.
Το πρώτο αυτό μέρος αναφέρει ότι το τηλεγράφημα θα δινόταν στον πρωθυπουργό της χώρας στις τρεις το πρωί της 28ης Οκτώβρη Ο Γκράτσι, όπως γράφει ο ίδιος στο βιβλίο του ¨Αρχή του τέλους» την 26η , θα συμβουλευθεί τον στρατιωτικό ακόλουθο αν δεν θα έπρεπε να αναβληθεί η δεξίωση. Ο Μοντίνι τον απέτρεψε Του ανέφερε ότι ο πόλεμος θα είχε αιφνιδιαστικό και κεραυνοβόλο χαρακτήρα. Αναβολή της δεξίωσης που είχε αναγγελθεί προ ημερών και για την οποία είχαν ήδη προ ημερών σταλεί ο προσκλήσεις, θα έδινε στην κυβέρνηση Μεταξά – που τη θεωρούσαν ανίδεη και ανύποπτη των όσων συμβαίνουν πίσω από την πλάτη της – το σύνθημα του συναγερμού και η ευθύνη του θα ήταν μεγάλη. Αγνοούσε προφανώς ότι ο συναγερμό9ς αυτός είχε σημανθεί για κάθε ελληνική ψυχή. Οι καθημερινές προκλήσεις και ο τορπιλισμός της «Έλλης» είχαν κινητοποιήσει κάθε ελληνική καρδιά και είχαν του Έλληνες σε μια μυστική απόφαση , σταθερή και ακλόνητη.
Στο υπουργικό Συμβούλιο που είχε συγκροτηθεί πριν τη δεξίωση ο Μεταξάς δήλωσε στους υπουργούς: « Θα λάβετε μια πρόσκληση από την Ιταλική πρεσβεία. Βεβαίως δεν πρόκειται να παρευρεθείτε».
Θα παρεβρίσκοντω μόνο από τους Έλληνες επισήμους, σύμφωνα με τις οδηγίες του ιδίου, ο μόνιμος υφυπουργός των Εξωτερικών και ο υφυπουργός Τύπου και Τουρισμού. Παραβρέθηκαν ακόμη καλλιτέχνες που πήραν μέρος στην παράσταση της « Μαντάμ Μπατερφλάι» οι πρωταγωνιστές του «βασιλικού» θεάτρου αρκετά μέλη της αθηναϊκής κοινωνίας εκπρόσωποι των γραμμάτων και των Τεχνών, και οι πρεσβευτές της Γερμανίας, Βουλγαρίας, Ισπανίας, Ουγγαρίας Νοτιοσλαβίας και των άλλων ουδέτερων κρατών.
Ο Γκρατσι δέχθηκε τους καλεσμένους με εκδηλώσεις χαράς και εγκαρδιότητας. « Εν τούτοις, γράφει ο ίδιος , πνεύμα στενοχώριας ήταν απλωμένο στη δεξίωση, εφαίνετο σαν να είχαν όλοι την εντύπωση ότι επαίζετω κωμωδία…»
Ενθυμούμαι – γράφει ο Μποτίνι – τα περίλυπα ή και ειρωνικά βλέμματα που ερίποντο στις συναδελφωμένες ελληνικές και ιταλικές σημαιούλες στον μπουφέ και σε μια μεγάλη τούρτα στην οποία διάβαζε κανείς της λέξεις: « Ζήτω η Ελλάς». Εμεναν ακέραια και κανείς δεν είχε το θάρρος να την κόψει.
Κατά τη προσωπική αφήγηση του Νοτιοσλάβου πρεσβευτή Α. Βούκσεβιτς στον Κ. Κοτζιά, τότε υπουργός της Διοίκησης Πρωτευούσης, όταν και οι δυο βρίσκονταν πρόσφυγες στη Νέα Υόρκη, πολλά περίεργα πράγματα συνέβησαν στη δεξίωση. Έξω από την πρεσβεία άγνωστοι είχαν ρίξει καρφιά κι αυτά προκάλεσαν έκρηξη των αεροθαλάμων των αυτοκινήτων. Το επεισόδιο είχε προκαλέσει σύγχυση στους καλεσμένους που έφθασαν στην πρεσβεία και ήταν φανερός ο εκνευρισμός του Γράτσι. Είχε στην τσέπη του μερικά καρφιά, τα έδειχνε στους καλεσμένου; Και έριχνε την ευθύνη στους αστυνομικούς ( χωροφύλακες) που φρουρούσαν την πρεσβεία.
Τι συνέβαινε στην πραγματικότητα το ξέρουμε από το βιβλίο του ιταλού στρατιωτικού ακολούθου Μοντίνι: « Το βράδυ της 26ης Οκτώβρη, μέρα Σαββάτο, ενώ περιμέναμε την άφιξη των καλεσμένων στη δεξίωση – προσωπικοτήτων από τον ελληνικό κόσμο των γραμμάτων και των τεχνών και μελών της ιταλικής παροικίας – άρχισαν να φθάνουν στην πρεσβεία μεγάλα κρυπτογραφημένα τηλεγραφήματα. Κατά τη διάρκεια της νύχτας έφθασαν τέσσερα που περιείχαν την ανακοίνωση και τον τρόπο επιδόσεως τους στην ελληνική κυβέρνηση. Επειδή όμως τα τέσσερα μέρη στα οποία ήταν υποδιηρεμένο το μακρύ κρυπτογράφημα δεν έφθασαν χρονολογικώς και ανάλογα με την ώρα της αποστολής των συνέβη, ώστε το πρώτο μέρος που περιείχε τον τρόπο της επίδοσης του τηλεσηγράφου , να φθάσει τελευταίο στις πέντε το πρωί, με αποτέλεσμα να μην ξέρει ο πρεσβευτής πότε θα προέβαινε στο σοβαρότατο διάβημά του. Είναι εύκολο να φανταστεί κανείς τον ευνόητο εκνευρισμό του, τόσο περισσότερο που φοβόταν ότι θα ήταν υποχρεωμένος να διακόψει από τη μια στιγμή στην άλλη τη δεξίωση για να κηρύξει τον πόλεμο εναντίον της Ελλάδας.

Ξεφτιλίστηκε η Ρεάλ!

Δαπάντησε εκατοντάδες εκατ. ευρώ το καλοκαίρι για μεταγραφές, με στόχο να σαρώσει όποιον βρει μπροστά της.
Από το βράδυ της Τρίτης, όμως, η Ρεάλ Μαδρίτης είναι εκτός από τη συνέχεια του κυπέλλου Ισπανίας, καθώς διασύρθηκε εκτός έδρας από... κάποια Αλκορκόν (ομάδα γ' κατηγορίας) με 4-0!Οι πολυδιαφημισμένοι «μερένγκες» βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το 16' με το γκολ του Μπόρχα και δεν απάντησαν ποτέ.

Στο 22' ο Αρμπελόα με αυτογκόλ έκανε το 2-0, στο 40' ο Ερνέστο έγραψε το 3-0 και στο 52' ο Μπόρχα με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα διαμόρφωσε το τελικό 4-0, με το οποίο η Ρεάλ έγραψε μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της.

Δολοφονική επίθεση σε αστυνομικό τμήμα - Δύο από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση


Επίθεση από αγνώστους δέχθηκε το αστυνομικό τμήμα της Αγ. Παρασκευής στην οδό Πεντέλης 10, στην Αθήνα, λίγα λεπτά πριν από τις δέκα το βράδυ της Τρίτης.
Πιο συγκεκριμένα, ένοπλοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα και φορούσαν κράνος, πέρασαν μπροστά από το αστυνομικό τμήμα, το οποίο «γάζωσαν» με πυρά και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν. Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, οι δράστες ήταν τρεις με δύο μοτοσικλέτες και πυροβόλησαν με αυτόματο όπλο που από τους κάλυκες ερευνάται εάν έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλες τρομοκρατικές ενέργειες. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει βρεθεί η μία μοτοσικλέτα στην περιοχή του Παπάγου.
Από την επίθεση τραυματίστηκαν έξι αστυνομικοί, μεταξύ των οποίων μία γυναίκα. Δύο από τους αστυνομικούς είναι τραυματισμένοι σοβαρά και έχουν δεχθεί σφαίρες στον θώρακα και την κοιλιά. Ο ένας εξ' αυτών, που είναι σε σοβαρή κατάσταση, νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, ενώ οι υπόλοιποι πέντε στον Ερυθρό Σταυρό. Επίσης, ένας πολίτης που περνούσε τυχαία από το σημείο, λιποθύμησε από το σοκ και διακομίσθηκε προληπτικά στον Ερυθρό Σταυρό.




Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, «από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν ένας ιδιώτης, ένας αστυφύλακας, ένας δόκιμος αστυφύλακας και τέσσερις εκπαιδευόμενοι ειδικοί φρουροί, οι οποίοι βρίσκονταν έξω από το αστυνομικό τμήμα. Από τους τραυματίες, οι έξι διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός και ο έβδομος στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών».
Υλικές ζημιές προκλήθηκαν σε περιπολικά οχήματα και στον εξωτερικό χώρο του αστυνομικού τμήματος. Στον τόπο της επίθεσης βρίσκονται ήδη ανώτατοι αξιωματικοί της Αστυνομίας και κλιμάκια της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, μαζί με ειδικούς της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών. Παράλληλα, ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η Αστυνομία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Οι εκτιμήσεις των αστυνομικών αρχών κάνουν λόγο για οργανωμένη, τρομοκρατική επίθεση.
Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής έχουν γίνει δύο πανομοιότυπες επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα, η μία από τον «Επαναστατικό Αγώνα» στο Β' Αστυνομικό Τμήμα Νέας Ιωνίας και η άλλη από τη «Σέχτα Επαναστατών» στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυδαλλού.

Έκθεση μαθητή για την 28η Οκτωβρίου !!!!!

Η 28η Οκτωβρίου είναι μια πάρα πολύ σπουδαία μέρα.
Η 27η Οκτωβρίου και η 29η Οκτωβρίου δεν λένε και πάρα πολλά πράγματα. Η 26η Οκτωβρίου κάτι λέει άμα σε λένε Δημήτρη. Ο Δημήτρης Καλπακλής που τον λένε Δημήτρη και πάει Δευτέρα, χαίρεται πάρα πολύ που τον λένε Δημήτρη γιατί γιορτάζει και παίρνει πάρα πολλά παιχνίδια και είναι πάρα πολύ τυχερός.
Ενώ άμα σε λένε Νεκτάριο δεν είσαι και πολύ τυχερός, γιατί κανένας δεν ξέρει πότε γιορτάζουν οι Νεκτάριοι. Κάποτε πρέπει να γιορτάζουν οι Νεκτάριοι, γιατί ένα παιδί που το λένε Νεκτάριο μού είπε ότι κάποτε γιορτάζουν ακόμα και οι Νεκτάριοι, αλλά επειδή κανένας άνθρωπος στον κόσμο δεν ξέρει πότε γιορτάζουν οι Νεκτάριοι, αυτό το παιδί είναι πολύ στενοχωρημένο και τρέχουν και οι μύξες του.

Η 28η Οκτωβρίου είναι μια πάρα πολύ σπουδαία μέρα άμα πέφτει Δευτέρα, γιατί έχουμε τριήμερο και πάμε εκδρομή στο χωριό του μπαμπά μου. Εκτός αν δεν πάμε, γιατί η μαμά μου δεν χωνεύει τη μαμά του μπαμπά μου, ενώ χωνεύει πάρα πολύ τη δική της μαμά που δεν τη χωνεύει ο μπαμπάς μου, οπότε μπορεί να μείνουμε και σπίτι.Εμείς τα παιδιά είμαστε πάρα πολύ περήφανα που έχουμε την 28η Οκτωβρίου. Γιατί πριν γίνει η 28η Οκτωβρίου, είχανε να γιορτάζουνε μόνο την 25η Μαρτίου. Την 28η Οκτωβρίου πηγαίνανε σχολείο κανονικά γιατί δεν υπήρχε 28η Οκτωβρίου. Δηλαδή υπήρχε 28η Οκτωβρίου, αλλά κανένας δεν το έκανε θέμα γιατί δεν είχανε μπει οι Γερμανοί. Έπρεπε πρώτα να μπουν οι Γερμανοί και μετά να γίνει μια μέρα της προκοπής.Εγώ είμαι πολύ περήφανη Ελληνοπούλα. Νιώθω ένα ρίγος. Και μόλις το είπα στη μαμά μου μού έβαλε θερμόμετρο και είχα 37,4 και μου έδωσε σιρόπι και μου πέρασε το ρίγος. Η γιαγιά μου νιώθει ένα ρίγος από μόνη της, γιατί εκείνη την έζησε την 28η Οκτωβρίου και πρέπει να την πέρασε πάρα πολύ ωραία.Η κυρία Χρυσάνθη, η δασκάλα μας, μας είπε ότι την 28η Οκτωβρίου ήρθε ο Ιταλός πρέσβης στο σπίτι του Ιωάννη Μεταξά, νύχτα, χωρίς να τηλεφωνήσει πρώτα και τον ρώτησε αν μπορούν να πάρουνε την Ελλάδα και να την έχουνε για δικιά τους σ' όλη του τη ζωή. Και ο ΙωάννηςΜεταξάς τσαντίστηκε που τον ξυπνήσανε και είπε «ΟΧΙ». Κι αυτό το «ΟΧΙ» το είπε πολύ ηρωικά γι' αυτό κι εμείς το λέμε «το ηρωικό ΟΧΙ».

Κι εμένα όταν ήρθε η Χαρούλα σπίτι μου, μου ζήτησε όλες μου τις Μπάρμπι και τη Σίντι αστροναύτη, της είπα ηρωικά «ΟΧΙ» γιατί δεν είναι καθόλου ευγενικό αυτό που έκανε οΙταλός πρέσβης και η Χαρούλα. Αμα θέλεις να χαρίσεις κάτι το κάνεις από μόνος σου. Κι ο κύριος Μεταξάς δεν ήθελε να χαρίσει την Ελλάδα ούτε εγώ τη Σίντι αστροναύτη.Και μετά τους πολεμήσαμε τους Ιταλούς. Δηλαδή, εγώ δεν τους πολέμησα γιατί δεν είχα γεννηθεί ακόμα. Ούτε ο μπαμπάς ούτε η μαμά. Η μαμά δεν ξέρω πότε γεννήθηκε γιατί όποτε τη ρωτάω «μαμά, πόσων χρόνων είσαι;» μου απαντάει «μήπως είδες το Βετέξ της κουζίνας;».Και μετά πέρασε η 28η Οκτωβρίου και μπήκανε άλλοι μήνες άσχετοι και διώξαμε τους Ιταλούς και μπήκανε οι Τούρκοι. Όχι, λάθος, Θάνο, μου δίνεις τη γόμα σου; Μπήκανε οι Γερμανοί. Μπήκανε οι Γερμανοί και η γιαγιά μου έκλεισε τα παντζούρια για να μην τους βλέπει και τους έβλεπε κρυφά από τις γρίλιες και την έπιασε η μαμά της και την έδειρε. Κι άλλοι άνθρωποι κλείσανε τα παντζούρια γιατί τους σιχαίνονταν. Κι εγώ σιχαίνομαι το γάλα άμα κάνει πέτσα.Και όλοι οι Γερμανοί ήτανε χάλια, αλλά ο πιο χάλια απ' όλους ήτανε ο Παλαιών Πατρών Γερμανός. Αυτός ήτανε από μητέρα Πατρινιά, πατέρα Γερμανό και το μικρό του όνομα ήταν «Παλαιών» και δεν ξέρω πότε γιορτάζει ούτε αν του φέρνανε δώρα. Αυτός πήγαινε μπροστά μπροστά και είχε μια ελληνική σημαία και την έσκισε και την πέταξε και την πάτησε και την έφτυσε. Και μετά πήρε μια γερμανικιά, πιο σιδερωμένη και μετά πήγε στην Ακρόπολη και την έβαλε στην Ακρόπολη. Και ένα παιδί θύμωσε πάρα πολύ και πήγε με ένα φίλο του και την έβγαλε και την πέταξε στο κεφάλι ενός περαστικού. Και τον φίλο του τον λέγανε Σάντσο και το παιδί Απόστολο Γκλέτσο και μετά επειδή ήτανε τόσο γενναίος, οι άνθρωποι θέλανε να τον κάνουνε υπερνομάρχη, αλλά κάνανε μια κυρία Φώφη.Και μετά δεν ήτανε πια 28η Οκτωβρίου και όλοι πεινάγανε και τρώγανε γάτες. Εμείς έχουμε μια γάτα τη Λουλού, αλλά δεν την τρώμε γιατί την αγαπάμε, αλλά γιατί είναι πολύ νευρικιά και τη φοβόμαστε. Κι εκτός από γάτες σκοτώσανε και τον αδελφό της γιαγιάς μου πάνω σε ένα βουνό που νομίζω ότι ήτανε ο Παρνασσός χωρίς τις πίστες. Και μετά περάσανε τα χρόνια και οι Γερμανοί δεν θυμάμαι πώς φύγανε. Ή τους διώξαμε ή μας βαρέθηκαν.Και τότε όλοι οι Έλληνες βγήκανε έξω και φιλιόντουσαν κι εμένα δεν μου αρέσει να με φιλάνε οι φίλες της μαμάς μου γιατί έχουνε σάλια. Αλλά εκείνη η μέρα ήτανε πολύ σπουδαία και δεν τους ένοιαζε τους ηρωικούς Έλληνες που σαλιώνανε ο ένας τον άλλον.

Και τώρα, από τη χαρά μας βάζουμε την ελληνική σημαία στο μπαλκόνι. Όμως εμείς δεν βάζουμε την ελληνική σημαία, γιατί όταν μετακομίσαμε τη χάσαμε. Και κάθε 28 Οκτωβρίου ντρεπόμαστε πάρα πολύ, αλλά τον υπόλοιπο χρόνο το ξεχνάμε και δεν πάμε να αγοράσουμε μια καινούργια. Αυτά και ελπίζω να μην ξανάρθουν οι Γερμανοί. Ελπίζω επίσης η έκθεση να είναι τρεις σελίδες και ελπίζω μετά να πάμε στο Βίλατζ Σέντερ, γιατί δεν έχω δει ακόμα το Σκούμπι Ντου.

"Γροθιά στο τραπέζι"

«Οι φυσικοί αυτουργοί των τρομοκρατικών επιθέσεων, αποθρασύνονται όσο το σύστημα αφήνει ανέγγιχτους τους ηθικούς αυτουργούς. Καιρός να συνειδητοποιήσουμε ότι ο κοινωνικός εχθρός είναι εντός των πυλών. Ο Θεός να βοηθήσει τα χτυπημένα παιδιά . Στις οικογένειές τους εύχομαι κουράγιο και δύναμη», δήλωσε ο κ. Γ. Καρατζαφέρης αναφερόμενος στην επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Αγίας Παρασκευής.
Σχετικά με τις απολύσεις όσων εργάζονται με STAGES, ο Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ δήλωσε: «Με ευκαιρία τη σχεδιαζόμενη απόλυση των νέων που είχαν προσληφθεί με το σύστημα των STAGES θα πρέπει να ξεκινήσει μια βαθύτερη συζήτηση για τον αριθμό των απασχολούμενων που χρειάζεται η Ελληνική Δημόσια Διοίκηση. Έχουμε περισσότερους δημοσίους υπαλλήλους από το Βέλγιο και την Ολλανδία μαζί, και κινούμαστε στον ίδιο αριθμό με την Ισπανία των 40 εκατομμυρίων κατοίκων. Μαστιγώνουμε τα νέα παιδιά των STAGES που, ουσιαστικά, έβγαζαν την δουλειά αλλά κολακεύουμε την ραθυμία όλων εκείνων των ημετέρων που είναι καλοβολεμένοι».
Εξάλλου, ο κ. Κ. Αϊβαλιώτης μιλώντας για τα επιτόκια τόνισε ότι "με ..."χαδάκια" δεν καταλαβαίνει τίποτε το τραπεζικό κατεστημένο. Αυτό που χρειάζεται είναι μια γερή γροθιά στο τραπέζι. Προφανώς, ούτε ο Πρωθυπουργός, ούτε η Υπουργός Οικονομίας έχουν την δύναμη να αντιμετωπίσουν συνολικά την πολύχρονη τοκογλυφική πρακτική των τραπεζών".
"Για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα οι νέοι δεν φταίει μόνο το ανάλγητο πρόσωπο του ΠΑ.ΣΟ.Κ αλλά και εκείνοι που έκαναν ψυχεμπορία με τα όνειρα των παιδιών", τόνισε ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Κωστής Αϊβαλιώτης. "Κάποιοι στη Ν.Δ. αποφάσισαν να κρατήσουν ομήρους τους νέους και τους καλλιέργησαν φρούδες ελπίδες. Δυστυχώς για τους παγιδευμένους και απογοητευμένους αυτούς νέους ισχύει το "δει δη χρημάτων"...".

"Διευκολύνουν τις τράπεζες"

Η πρόταση σχεδίου νόμου για τη ρύθμιση χρεών όχι μόνο δεν ανακουφίζει τις υπερχρεωμένες λαϊκές οικογένειες, αλλά διευκολύνει τις τράπεζες να τις απομυζήσουν ως εκεί που δεν πάει άλλο, εκτιμά το ΚΚΕ.
Με τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις η ζωή της λαϊκής οικογένειας τίθεται σε συνεχή επιτήρηση από τους τραπεζίτες, προκειμένου να διασφαλίσουν με κάθε μέσο τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που μπορεί να πληρώσει.
Ανοίγει ο δρόμος για να δεσμεύσουν οι τράπεζες ακόμα και μέρος του μισθού του οφειλέτη που προορίζεται για την κάλυψη στοιχειωδών αναγκών επιβίωσης. Ανοίγει ο δρόμος για εκτεταμένη εκποίηση ακίνητης περιουσίας των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και μάλιστα με τη φαινομενική συναίνεση του οφειλέτη, αναφέρει σε ανακοίνωσή του.
Το ΚΚΕ καλεί "τα χρεωμένα λαϊκά νοικοκυριά πρέπει να απορρίψουν το νομοσχέδιο και την κοροϊδία της λεγόμενης διαβούλευσης και να αγωνιστούν για "απαγόρευση οποιασδήποτε κατάσχεσης ή πλειστηριασμού περιουσιακών στοιχείων για χρέη στεγαστικών δανείων που αφορούν στην πρώτη και στη δεύτερη κατοικία, πάγωμα αποπληρωμής δανείων για άνεργους και μισθωτούς που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας και ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις και στο επίδομα ανεργίας".

"Δωρεάν η εργασία νέων"

Περιοδεία στην Σαντορίνη πραγματοποίησε την Τρίτη ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Στις 10 το πρωί είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Σαντορίνης και φορείς της Tοπικής Aυτοδιοίκησης. Το απόγευμα συναντήθηκε με φορείς του νησιού, όπως και με τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Θηραίων Πολιτών για την ανέλκυση του Κ/Ζ Sea Diamond. "Η μεταφορά των stage στον ιδιωτικό τομέα διαιωνίζει τον εργασιακό μεσαίωνα, προσφέρει στις μεγάλες επιχειρήσεις δωρεάν εργασία νέων ανθρώπων, αφού δεν θα πληρώνονται από αυτές αλλά από τον ΟΑΕΔ, οδηγεί στην συμπίεση των μισθολογικών και εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων προς το κατώτερο δυνατό επίπεδο", δήλωσε ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: "Από όσα είπαν ο Υπουργός Εργασίας και ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, επιβεβαιώνεται ότι η απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει τα stage στο δημόσιο τομέα δεν προέκυψε από το ενδιαφέρον της να πατάξει το ρουσφέτι, την ελαστική και ανασφάλιστη εργασία, αφού τα μεταφέρει όλα στον ιδιωτικό τομέα, αλλά μόνο να μειώσει τις δημόσιες δαπάνες για την μισθοδοσία τους. Ο Πρόεδρος του ΣΕΒ πραγματικά δεν μπορεί να κρύψει την χαρά του για το μεγάλο δώρο που τους έκανε η κυβέρνηση μεταφέροντας τα κακοπληρωμένα και ανασφάλιστα stage στον ιδιωτικό τομέα".