BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Έλεος - Αίσχος - Ντροπή κ. Χρυσοχοίδη. Ξεκινήσατε λάθος σηκώνοντας τις μηχανές από το κέντρο της Αθήνας


Μετά την χθεσινή μου περιπέτεια, στο κέντρο της Αθήνας, στη Πανεπιστημίου, (σχετική ανάρτηση χθες 12 Δεκεμβρίου 2009), όπου γερανοί της Τροχαίας, τον τελευταίο καιρό σηκώνουν τις μηχανές (εύκολα εισπρακτικά μέσα), κατόπιν εντολής του κ. Χρυσοχοίδη, εντολής που λέει, όπως οι ίδιοι υπάλληλοι που είναι εντεταλμένοι λένε, να καθαρίσει η Αθήνα από τις μηχανές, συναίβει το εξής:
Όπως και χθές εξήγησα, η δουλειά μου είναι στο κέντρο της Αθήνας (Πανεπιστημίου).
Αφού χθές μου σήκωσαν την Μπέμπα, σήμερα δανείστηκα την μηχανή φίλου και κατεβαίνοντας στο κέντρο παρκάρισα, σε σημείο που παρκάρουν δεκάδες μηχανές και που επί πέντε χρόνια τώρα δεν είχε κοπεί ούτε μια κλήση.
Πηγαίνοντας να την πάρω και να φύγω το μεσημέρι, βρήκα κλήση παράνομης στάθμευσης (40 ευρώ).
Κύριε Χρυσοχοίδη έχετε χάσει κάθε μέτρο, έχετε χάσει τη μπάλα και πολύ πιθανόν έχετε καβαλήσει το καλάμι.
Περιμέναμε από εσάς να καθαρίσετε πρώτα την Πανεπιστημίου και την Ομόνοια από τους "παπατζήδες".
Περιμέναμε από εσάς να καθαρίσετε πρώτα την Σωκράτους , που κάθε βράδυ, όλη νύχτα έως τα ξημερώματα, είναι γεμάτη από εκατοντάδες αλλοδαπές και μη, που εκδίδονται παράνομα και κανένας δεν πάει να τις μαζέψει.
Περιμέναμε από εσάς να καθαρίσετε πρώτα την γωνία Καποδιστρίου και 3ης Σεπτεμβρίου, όπου ολη νύχτα κάθε βράδυ, το εμπόριο λευκής σαρκός, δίνει και παίρνει από δεκάδες αξιολύπητες νεαρές αλλοδαπές.
Περιμέναμε από εσάς να καθαρίσετε πρώτα την Ομόνοια και τις γύρω περιοχές από τους εμπόρους ναρκωτικών.
Περιμέναμε από εσάς να καθαρίσετε πρώτα το Μοναστηράκι, όπου δεκάδες κλεφτρόνια, διαλαλούν την πραγμάτια τους, καυχώμενοι μάλιστα ότι αυτά που πουλάν είναι κλεμμένα.
Περιμέναμε από εσάς να καθαρίσετε πρώτα  την Ομόνοια, από τους δεκάδες επιτίδειους, που πουλάν μαιμού ρολόγια, λέγοντας μάλιστα ότι τα έχουν κλέψει, στους ανυποψίαστους περαστικούς.
Περιμέναμε από εσάς να καθαρίσετε την Αθήνα από τα μαιμού ταξί που εκατοντάδες κυκλοφορούν.
Περιμέναμε από εσάς να καθαρίσετε πρώτα την Ομόνοια και τους γύρω δρόμους από τους επαγγελματίες ζητιάνους.
Περιμέναμε πρώτα από εσας να καθαρίσετε την Ομόνοια και τους γύρω δρόμους απο τους εκατονάδες τσαντάκιδες, που αφήνουν εργαζόμενες μητέρες στο έλεος του θεού και πολλές φορές τις τραυματίζουν.
Περιμέναμε πρώτα...,
Περιμέναμε πρώτα....
Περιμέναμε πρώτα...,
Περιμέναμε πρώτα να δημιουργήσετε θέσεις πάρκινγκ για μηχανές και να δώσετε κίνητρα, στους Αθηναίους να τις αποκτήσουν, αφού οι μηχανές συμβάλουν στην μείωση του κυκλοφοριακού προβλήματος, και στην μη μόλυνση του περιβάλλοντος όσο τα αυτοκίνητα.
Αναρωτιέμαι εσείς σε ποια πόλη ζείτε.....
Αναρωτιέμαι, πως όλος ο κόσμος βλέπει όλα αυτά που και γω σαν πολίτης βλέπω, εσείς δεν τα βλέπετε....
Αναρωτιέμαι το ίδιο και για αυτούς που σας περιβάλουν και σας περιστοιχίζουν....
Αναρωτιέμαι για τους συμβούλους σας...
Αναρωτιέμαι .....
Αναρωτιέμαι .....
Αναρωτιέμαι .....
Αναρωτιέμαι, τι μπορεί να περιμένει ο Έλληνας πολίτης από εσάς, αφού και σεις είστε ακόμη ένα γρανάζι του κατεστημένου.

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009 (VIDEO)

Δείτε σε βίντεο τα Κυριακάτικα πρωτοσέλιδα της Κυριακής 06/12/09 σε βίντεο όπως και κάθε Σάββατο βράδυ από το ZanteMan.

ZanteMan - Πρόγνωση Καιρού



ΔΕΥΤΕΡΑ 14-12-2009



ΚΑΙΡΟΣ: ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΟΡΕΙΝΑ ΠΑΡΟΔΙΚΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ. ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΝΤΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ.


ΑΝΕΜΟΙ: ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 ΜΕ 5 ΠΟΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΝ ΣΕ 6 ΜΕ 7 ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΤΟΠΙΚΑ 8 ΜΠΟΦΟΡ. ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΑΡΧΙΚΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΜΕ 4 ΠΟΥ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 ΜΕ 6 ΜΠΟΦΟΡ.


ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΣΕ ΜΙΚΡΗ ΑΝΟΔΟ.

ΤΡΙΤΗ 15-12-2009


ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ, ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ. ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ, ΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ, ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΑ.


ΑΝΕΜΟΙ: ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 6 ΜΕ 8 ΜΠΟΦΟΡ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ.


ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΣΕ ΜΙΚΡΗ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΝΟΔΟ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 16-12-2009


ΚΑΙΡΟΣ: ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΠΑΡΟΔΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΟΡΕΙΝΑ. ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΧΩΡΑ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ, ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΥΡΙΩΣ ΟΡΕΙΝΑ.


ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΔΥΤΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 4 ΜΕ 6 ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ 7 ΜΠΟΦΟΡ.


ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΣΕ ΜΙΚΡΗ ΠΤΩΣΗ.

ΠΕΜΠΤΗ 17-12-2009


ΚΑΙΡΟΣ: ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΗ ΘΡΑΚΗ, ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ, ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΟΡΕΙΝΑ. ΒΑΘΜΑΙΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ. ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΑΡΟΔΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΤΙΑ.


ΑΝΕΜΟΙ: ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΜΕ 6 ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΤΟΠΙΚΑ 7 ΜΠΟΦΟΡ.


ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΣΕ ΜΙΚΡΗ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΠΤΩΣΗ.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΓΙΑ ΛΙΜΑΝΙ-ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΑ


Με ανακοίνωσή του ο εμπορικός σύλλογος Ζακύνθου απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στη συζήτηση που θα γίνει την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου στις 10:45 το πρωί στην αίθουσα του ξενοδοχείου Παλατίνο για το πανζακυνθιακό αίτημα που αφορά στο λιμάνι και την προβλήτα των κρουαζιερόπλοιων. Με δηλώσεις του σήμερα στην ΕΡΑ, ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου, Μάκης Τσουλούφης, επισήμανε μεταξύ άλλων την αναγκαιότητα κατασκευής μιας νέας και σύγχρονης προβλήτας που θα καλύπτει τις ανάγκες των μεγάλων κρουαζιερόπλοιων προκειμένου να ωφεληθεί η τοπική οικονομία στα πλαίσια ανάπτυξης του θαλάσσιου τουρισμού, παράλληλα, με τη δημιουργία ενός νέου λιμανιού, που θα προσφέρει γενικότερα τις απαιτούμενες υπηρεσίες και σε συνδυασμό με την υλοποίηση όλων των άλλων έργων υποδομής που χρειάζεται το νησί.

Το 13ο μισθό περιμένει η αγορά


Τις ημέρες των εορτών περιμένουν οι έμποροι για να κινηθεί η αγορά, προκειμένου να καλύψουν τις απώλειες από την πτώση του τζίρου που καταγράφηκε και το Νοέμβριο. Με εκπτώσεις και δωροπροσφορές προσελκύουν τους καταναλωτές, ωστόσο σύμφωνα με έρευνα φέτος μεγάλο μέρος του 13ου μισθού θα διατεθεί για την αποπληρωμή των οφειλών σε δάνεια και κάρτες. Οι καταναλωτές θα ξοδέψουν μόλις το 1/5 για την αγορά δώρων χριστουγεννιάτικων στολιδιών και ειδών ένδυσης και υπόδησης, ενώ πέρυσι ξόδεψαν το ¼ του 13ου μισθού. Τα χρήματα αυτά θα διατεθούν στην αποπληρωμή οφειλών σε δάνεια και κάρτες. Υποτονικά κινείται για την ώρα και η κεντρική Βαρβάκειος αγορά, με τους εμπόρους να δηλώνουν ότι η τιμή της γαλοπούλας δεν αποκλείεται να κυμανθεί σε χαμηλότερα επίπεδα από πέρυσι. Το εορταστικό ωράριο τίθεται σε ισχύ από την ερχόμενη Τρίτη.

Ημερίδα για το μέλι


Η διατροφική αξία του Ελληνικού μελιού και των άλλων προϊόντων της μέλισσας στη στην υγεία του ανθρώπου θα είναι το θέμα της ημερίδας που διοργανώνει απόψε η Νομαρχία Λάρισας και ο Μελισσοκομικός Σύλλογος. Το μέλι θεωρείται αυθεντικός θησαυρός της Ελληνικής γης που, από την αρχαιότητα, αποτελεί πηγή δύναμης και υγείας για τον άνθρωπο. Η θρεπτική του αξία είναι σημαντική και σήμερα αναγνωρίζεται πλέον επιστημονικά. Κι επειδή θεωρούμε ότι πρόκειται για σημαντικό προϊόν που αξίζει να αναπτυχθεί, σας προτρέπουμε να μην λείψετε από την ημερίδα.

Πλήρωνε τη νύφη του για να βιάζει την εγγονή του


Σάλο έχει προκαλέσει στην Ιταλία η απίστευτη υπόθεση που είδε το φως της δημοσιότητας ύστερα από έρευνα της αστυνομίας στην πόλη Ταράντο. Παππούς, ηλικίας 82 ετών, πλήρωνε τη νύφη του για να του επιτρέπει να κακοποιεί σεξουαλικά τη 14χρονη εγγονή του.
Οπως ήταν φυσικό, ο δράστης συνελήφθη με την κατηγορία της σεξουαλικής κακοποίησης και τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ η σατανική μητέρα φυλακίστηκε κατηγορούμενη για έκδοση και εκμετάλλευση της κόρης της. Θύμα, εκτός από το κορίτσι, είναι και ο πατέρας του, ο οποίος δεν ήξερε τίποτα απ’ όσα συνέβαιναν στο σπίτι του.
Η ιστορία αποκαλύφτηκε από την αστυνομία μετά από καταγγελία που έκανε θείος της μικρής, ο οποίος είχε παρατηρήσει ότι ο ηλικιωμένος παππούς είχε περίεργη συμπεριφορά. Ο 82χρονος δεχόταν σχεδόν κάθε μέρα στο σπίτι του την εγγονή του, την οποία συνόδευε πάντα η μητέρα της. Σύμφωνα με την καταγγελία του θείου, αρκετές φορές είχε παρατηρήσει ότι παππούς και εγγονή αποσύρονταν σε ένα γκαράζ. Οι αστυνομικοί επιβεβαίωσαν -και από τηλεφωνικές υποκλοπές- ότι οι συναντήσεις χρεώνονταν 50 -150 ευρώ και ότι ο τραπεζικός λογαριασμός του ηλικιωμένου είχε στερέψει.
Στο σπίτι του οι αστυνομικοί βρήκαν χάπια κατά της στυτικής δυσλειτουργίας, τα οποία έπαιρνε πριν από τις συναντήσεις του με τη 14χρονη. Ο Φάμπιο Αμπις, επικεφαλής της ομάδας που εξιχνίασε την υπόθεση, δήλωσε: «Οταν μας έγινε η καταγγελία, δεν το πιστέψαμε και χρειάστηκε να κάνουμε έρευνες και υποκλοπές τηλεφωνημάτων για καταλάβουμε τι συνέβαινε. Ιδιαίτερα μας σόκαρε ο ρόλος της συνένοχης μητέρας, η οποία υποκινούσε την κόρη της να έχει σεξουαλική επαφή με τον παππού της με αντάλλαγμα τα χρήματα. Ενα γεγονός που δείχνει κοινωνική παρακμή».
Οπως έδειξε η έρευνα, οι σεξουαλικές συνευρέσεις παππού - εγγονής ήταν όπως αυτές πελάτη - ιερόδουλης. Η 14χρονη στο τηλέφωνο ήταν ξεκάθαρη για τις σεξουαλικές υπηρεσίες που θα του πρόσφερε και τον παρακινούσε να πάρει χάπι για να είναι αποδοτικός. Οσο για τη μητέρα, με τα χρήματα που έπαιρνε από τον πεθερό της δεν αγόραζε είδη πρώτης ανάγκης...




Νέες μεταφράσεις του Ρίτσου στα γερμανικά

100 χρόνια μετά τη γέννηση του ποιητή μεταφράστηκαν και εκδόθηκαν φέτος στα γερμανικά οι κύκλοι "Μαρτυρίες" και "Μονοβασιά". Ένας Γερμανός ποιητής και κριτικός τους παρουσίασε αυτή την εβδομάδα σε μεγάλη εφημερίδα.

Γεμάτος δημοσιεύματα για την Ελλάδα αυτές τις μέρες ο ξένος τύπος, τη μια με τα επεισόδια στην Αθήνα ένα χρόνο μετά τα λεγόμενα «Δεκεμβριανά», την άλλη, κυρίως αυτή, με το δημοσιονομικό αδιέξοδο της χώρας. Στριγκοί απόηχοι από μια χώρα που σχοινοβατεί στο χείλος ενός απροσδιόριστου γκρεμού. Αυτή είναι κατά διαστήματα η αρνητική εικόνα της Ελλάδας που επιπλέει στην επιφάνεια των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Ταυτόχρονα όμως παραπλέει και μιαν άλλη ελληνική εικόνα, βαθύτερη, θετικότερη και ανθεκτικότερη, τουλάχιστον στη γερμανική κοινή γνώμη. Είναι η εικόνα της αρχαίας Ελλάδας, όπου διαμορφώθηκε ένας πρωτοφανής για την εποχή του πολιτισμός, πρόδρομος του σημερινού ευρωπαϊκού. Ο λόγος για την Ελλάδα των φιλοσόφων, των ιστορικών και των ποιητών. Κυρίως των αρχαίων, αλλά κάθε τόσο και των νέων.
Η σταθερά της ποίησης

Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Γιάννης Ρίτσος, Τα αρνητικά της σιωπής (γερμανική έκδοση, Suhrkamp 2001)
Η ποίηση μπορεί να συζητιέται ως απαιτητικό λογοτεχνικό είδος λιγότερο δημόσια, αλλά είναι μια σταθερά που έχουμε ίσως υποτιμήσει τη σημασία της, καθώς εναγωνίως, και ματαίως μέχρι σήμερα, αναζητούμε τους νεώτερους πεζογράφους μας που θα έκαναν διεθνή καριέρα και θα καταξιώνονταν στο γούστο του παγκόσμιου αναγνωστικού κοινού. Το παράδειγμα του Γιάννη Ρίτσου. 100 χρόνια μετά τη γέννησή του εκδόθηκαν φέτος στα γερμανικά δύο συλλογές του. Η Μονοβασιά από τον μεγάλο οίκο της Φραγκφούρτης Suhrkamp και οι Μαρτυρίες από τον μικρότερο, αλλά πολύ φιλότιμο και «μερακλή» Elfenbein του Βερολίνου. Η Μονοβασιά μεταφράστηκε από τον Klaus-Peter Wedekind που έχει επανειλημμένα ασχοληθεί με τον Ρίτσο και οι Μαρτυρίες από τον Günter Dietz που έχει βραβευθεί για τις μεταφραστικές επιδόσεις του στο έργο του Ελύτη. Και τα δύο βιβλία παρουσιάστηκαν αυτή την εβδομάδα στο πολιτιστικό ένθετο της μεγάλης εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung από τον ποιητή και λογοτεχνικό κριτικό Harald Hartung.
Εξέγερση κατά του θανάτου

Τέρμα τώρα με τα πολλά και δυσπρόφερτα γερμανικά ονόματα που ενεπλάκησαν με τα δικά μας οικεία ελληνικά. «Λακωνικές αστραπές» επιγράφει το άρθρο του ο Hartung εννοώντας κυρίως τον επιγραμματικό χαρακτήρα των Μαρτυριών του Ρίτσου, την άμεση ποιητική αντίδραση στα ερεθίσματα που λέγαμε παλιότερα, στα προβλήματα που λέμε σήμερα του καιρού. Ο Γερμανός ποιητής διαπραγματεύεται τους δύο τόμους σαν το έργο ενός νεκρού ομότεχνου που έχει αναγνωρισθεί και η αξία του δεν είναι προς απόδειξη. Να, η συνολική αποτίμηση του Hartung για τον Ρίτσο: «Προτάθηκε πολλές φορές για το Νομπέλ Λογοτεχνίας, αλλά δεν τιμήθηκε μ’ αυτό ποτέ, σε αντίθεση με τον Σεφέρη και τον Ελύτη. Αυτό ακριβώς κάνει και πιο αξιοπρόσεκτη τη διεθνή απήχησή του. Η απήχηση αυτή άντεξε και τον θάνατό του. Η φήμη του Ρίτσου είναι η φήμη του ποιητή που αντιλαμβανόταν τη ζωή του σαν εξέγερση κατά του θανάτου. Το γεγονός ότι έδωσε αυτό τον αγώνα πολύν καιρό σαν αριστερός έχει σημασία για τους ιστορικούς της εποχής, αλλά η βαρύτητά του για το ίδιο το έργο του είναι μάλλον περιφερειακή.» Αυτά ο Γερμανός κριτικός. Ναι, λένε ότι μεταξύ άλλων αυτό διακρίνει επίσης τα μεγάλα έργα, το ότι ξεπερνούν τις συνειδητές προθέσεις και τις πεποιθήσεις του δημιουργού τους και λένε πολύ περισσότερα πράγματα και γι’ αυτό για πολύ περισσότερο χρόνο απ’ όσο τόλμησε να διανοηθεί ο ίδιος ο δημιουργός.




Ρεκόρ όλων των εποχών για την παγκόσμια μέση ετήσια θερμοκρασία το 2010


Η παγκόσμια μέση ετήσια θερμοκρασία είναι πολύ πιθανό ότι θα σημειώσει ρεκόρ όλων των εποχών το 2010, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας της Βρετανίας, όπως μετέδωσε το BBC.
Οι επιστήμονες της Υπηρεσίας εκτιμούν ότι η μέση θερμοκρασία του πλανήτη, τον επόμενο χρόνο, θα είναι 14,58 βαθμοί Κελσίου, κατά 0,58 βαθμούς υψηλότερη από τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο των 14 βαθμών, που έχει καταγραφεί από το 1961.
Το ρεκόρ μέχρι σήμερα είναι 14,52 βαθμοί και σημειώθηκε το 1998, όταν υπήρξε ένα ακραία θερμό ρεύμα "Ελ Νίνιο" (θερμαίνει τα επιφανειακά ύδατα του ανατολικού Ειρηνικού, απελευθερώνοντας στην ατμόσφαιρα θερμότητα παγιδευμένη στα βάθη των ωκεανών, ανεβάζοντας με τον τρόπο αυτό τη θερμοκρασία της Γης).
Σύμφωνα με τους βρετανούς μετεωρολόγους, η αναμενόμενη άνοδος της θερμοκρασίας το 2010 θα οφείλεται στο συνδυασμό της κλιματικής αλλαγής και της αύξησης της θερμοκρασίας στην τροπική ζώνη του Ειρηνικού ωκεανού.

Δεν είναι πάντως απολύτως βέβαιο ότι όντως το 2010 θα αποδειχθεί το θερμότερο έτος μετά το 1860, οπότε και άρχισε η καταγραφή της θερμοκρασίας, ειδικά αν το ρεύμα "Ελ Νίνιο" απρόσμενα υποχωρήσει γρήγορα στην αρχή του επόμενου έτους ή αν υπάρξει μια μεγάλη ηφαιστειακή έκρηξη (όποτε συμβαίνει αυτό, το εκτοξευόμενο στην ατμόσφαιρα τεράστιο σύννεφο σκόνης και σωματιδίων εμποδίζει τις ακτίνες του ήλιου να φθάσουν στη Γη και άρα η μέση θερμοκρασία του πλανήτη μειώνεται).

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Βρετανίας, σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο «Ιστ Ανγκλια» (East Anglia), διατηρεί ένα από τα τρία αρχεία καταγραφής της παγκόσμιας θερμοκρασίας, που χρησιμοποιούνται και από την Διακυβερνητική Επιτροπή του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή.

Προ ημερών η βρετανική Μετεωρολογική Υπηρεσία και ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός ανακοίνωσαν ότι η τρέχουσα πρώτη δεκαετία του 21ού αιώνα υπήρξε -και μάλιστα "με διαφορά"- η θερμότερη από τότε που υπάρχουν αρχεία καταγραφής των παγκόσμιων θερμοκρασιών. Η ανάλυση επίσης, έδειξε ότι το 2009, σχεδόν σίγουρα, θα είναι το πέμπτο θερμότερο έτος εδώ και 160 χρόνια.



Συνελήφθη 40χρονος που εξανάγκαζε γυναίκες σε ασελγείς πράξεις


Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε ένας 40χρονος ημεδαπός, που κατηγορείται ότι με την απειλή μαχαιριού, εξανάγκασε ημεδαπή γυναίκα σε "κακές" πράξεις.Ο 40χρονος που επέβαινε σε μοτοσικλέτα, τον πιάσανε μετά από κυνηγητό, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ νωρίτερα προσπάθησε χωρίς επιτυχία να ασελγήσει σε βάρος άλλης γυναίκας.


Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, ο δράστης έπεσε από τη μοτοσικλέτα και τραυματίστηκε, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος.Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι πρόκειται για δραπέτη φυλακών, ο οποίος παραβίασε τριήμερη άδεια που του χορηγήθηκε το Μάιο του 2009.

Κρίσεις εθισμένων.....


Για τον εθισμένο στη σοκολάτα




Δεν περνάει ούτε μια μέρα χωρίς να φάει τουλάχιστον μία πλάκα σοκολάτας και του αρέσουν μόνο τα σοκολατένια επιδόρπια, όπως μους, προφιτερόλ, πάστας σεράνο, μπισκότα σοκολάτας ή ένα κομμάτι λαχταριστό κέικ.



Υγιεινά σνακ: Δύο μπάρες δημητριακών ολικής άλεσης με κομμάτια σοκολάτας ή ένα εύκολο σπιτικό επιδόρπιο: δύο χοντρό - τριμμένα μπισκότα ολικής άλεσης (τύπου νταιτζέστιβ) στον πάτο και από πάνω δύο κουταλιές γιαούρτι 2%, πασπαλισμένο με τρούφα σοκολάτας.

Οι δραματικές εξελίξεις από τη "νέα γρίπη"

Tέσσερις ακόμη άνθρωποι περιλαμβάνονται πλέον στον θλιβερό κατάλογο με τα θύματα της πανδημίας της "νέας γρίπης" στην χώρα μας, μεταξύ των οποίων μια 39χρονη υγιής γυναίκα, μόνιμη στο Πολεμικό Ναυτικό αλλά και ένα 6χρονο παιδάκι με σοβαρό πρόβλημα υγείας. Έτσι ο αριθμός των νεκρών από τη γρίπη ανέβηκε στους 44.



Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Παρασκευής το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) έχασαν τη μάχη με τη ζωή, έπειτα από την προσβολή τους με τη νέα γρίπη, μια γυναίκα 39 ετών, η οποία νοσηλευόταν διασωληνωμένη σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε κρίσιμη κατάσταση χωρίς ωστόσο να έχει άλλο πρόβλημα υγείας, μια 71χρονη με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια, ένας 53χρονος που έπασχε από διαβήτη και νεφρική ανεπάρκεια, και τέλος, ένα κοριτσάκι 6 χρόνων που αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Επίσης εισαγωγή έκαναν και νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε μονάδες εντατικής Θεραπείας σε κρίσιμη κατάσταση άλλοι δύο άνθρωποι. Πρόκειται για μία 46χρονη γυναίκα και έναν 46χρονο άνδρα, και οι δύο έπασχαν από αυτοάνοσα νοσήματα.

Οδός Γιώργου για ανάκαμψη

Η κυβέρνηση επιμένει να ακολουθήσει τον «δικό της» μονήρη δρόμο μέσα στην Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της σοβαρής οικονομικής κατάστασης και του τεράστιου δημοσιονομικού ελλείμματός της, αποκλείοντας την «πεπατημένη» των ευρωπαϊκών μέτρων για πάγωμα και περικοπές μισθών στον δημόσιο τομέα.
Ο κ. Παπανδρέου απέσπασε τη συμπαράσταση των εταίρων σ' αυτή την επιλογή του, αλλά όχι και τη «χρηματική αλληλεγγύη τους», ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο σκέψεων προσφυγής στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Ο πρωθυπουργός, πάντως, δεν απάντησε σε σωρεία ερωτημάτων για το πώς θα αντιμετωπίσει ενδεχόμενα προβλήματα άμεσου δανεισμού της χώρας με την υποβάθμιση της δανειοληπτικής ικανότητάς της.

«Δικό μας θέμα»

Χθες στις Βρυξέλλες ο κ. Παπανδρέου επέμεινε ότι τα προβλήματα της χώρας δεν είναι όμοια με αυτά άλλων χωρών-μελών της ευρωζώνης και δήλωσε ότι «το πώς και το τι θα κάνουμε είναι δικό μας θέμα. Βέβαια, θα δεχθούμε πιέσεις...».


Τη συμπαράσταση των εταίρων τής Ε.Ε. απέσπασε ο Γ. Παπανδρέου, αλλά όχι και τη χρηματική αλληλεγγύη τους. Πάντως, απέκλεισε προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο
Επέμεινε με σταθερότητα ότι «δεν είμαστε στο χείλος του γκρεμού» και ζήτησε «να σταματήσει η παραφιλολογία των μέτρων»... «Εφταιξε ο μισθωτός για το τεράστιο έλλειμμα;» διερωτήθηκε προς στιγμήν. Ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του, όπως και στη σχετική συζήτηση στο Συμβούλιο, ανέλυσε τους άξονες -όχι μέτρα- της πολιτικής που θα ακολουθήσει, επικεντρώνοντας τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας στους άξονες των διαφορών - γραφειοκρατίας - φοροδιαφυγής - δημόσιας σπατάλης.

«Λίγο αν τα χτυπήσουμε αυτά θα λύσουμε τα οικονομικά προβλήματα της χώρας» επέμεινε.

Πρώτα δείγματα

Ο κ. Παπανδρέου προανήγγειλε «πολύ μεγάλες αλλαγές μέσα στο 2010». Και παρουσιάζοντας «δείγματα» της πολιτικής που θα ακολουθήσει αναφέρθηκε στη διαφάνεια των κυβερνητικών αποφάσεων μέσω Ιντερνετ, την αλλαγή του φορολογικού νομοσχεδίου, με άλλο μηχανισμό ελέγχου, τη μείωση των 5 επιπέδων διοίκησης σε 3 «ώστε να μειωθούν οι θέσεις της γραφειοκρατίας, (υπονοώντας μάλλον απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα).

Πρόσθεσε όμως ότι «εμείς δεν γκρεμίζουμε το κοινωνικό κράτος, θέλουμε δικαιώματα για όλους τους πολίτες και όχι προνόμια για λίγους», ζητώντας παράλληλα τη συνεργασία κοινωνικών και πολιτικών φορέων.

Εδειξε και πάλι να στηρίζει την «αλλαγή πολιτικού μοντέλου» στην πράσινη ανάπτυξη της χώρας εμμένοντας στις μεγάλες δυνατότητες όπως π.χ. η αιολική ενέργεια και η εξάπλωση της μεσογειακής διατροφής.

Πάντως, ο πρωθυπουργός ήταν ιδιαιτέρως φειδωλός στις εκτιμήσεις του για το πώς θα αντιμετωπίσουν οι διεθνείς αγορές και οι διεθνείς οίκοι εκτιμήσεων δανειοληπτικής ικανότητας τους άξονες της πολιτικής του για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, ενώ δεν αναφέρθηκε σε πιθανότητα πρόσθετου δανεισμού της χώρας. *

Δεν πληρώνω διόδια και στις γιορτές

Στα διόδια των Αφιδνών θα βρεθούν οι κάτοικοι της περιοχής την προπαραμονή των Χριστουγέννων στις 15:00 σε μια συναυλία διαμαρτυρίας κατά των διοδίων με σύνθημα «ελεύθεροι δρόμοι για όλους».

Στις 23 Δεκέμβριου η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων και Κατοίκων της Β.Α. Αττικής θα ανοίξει τις μπάρες διευκολύνοντας τη δωρεάν διέλευση των οχημάτων.

Κάηκε το σπίτι του Σαββόπουλου στο Πήλιο

Ολοσχερώς καταστράφηκε η εξοχική κατοικία του Διονύση Σαββόπουλου στο Πήλιο, μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε στο εσωτερικό της.

Η φωτιά ξεκίνησε στις 02:30 σήμερα τα ξημερώματα, και επεκτάθηκε γρήγορα και στην σκεπή της κατοικίας. Η ξύλινη σκεπή κατέρρευσε και κατέστρεψε ολοκληρωτικά ό,τι είχε απομείνει στο κύριο μέρος του σπιτιού.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο κατάφεραν τελικά να την σβήσουν στις 06:00 το πρωί. Μέσα στο σπίτι διέμενε ένα ζευγάρι αλλοδαπών, το οποίο είχε αναλάβει την φροντίδα της οικίας.

Κανείς δεν κινδύνευσε. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για σπίθες που βγήκαν από το αναμμένο τζάκι.

Δύσκολες ώρες για την Sharon Stone

Δύσκολες στιγμές περνάει τον τελευταίο καιρό η γνωστή ηθοποιός, Sharon Stone. Αιτία είναι η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του 79χρονου πατέρα της Joe. Ο Joe Stone, πάσχει από την επάρατο νόσο και οι γιατροί του δίνουν μόλις λίγες εβδομάδες ζωής.

Η 51χρονη Sharon, έπεισε τους γονείς της να μετακομίσουν από το σπίτι τους στη Montana, στο σπίτι της στο Beverly Hills για να μπορεί να έχει την απαραίτητη ιατρική βοήθεια που χρειάζεται ο Joe.

Έτσι η ηθοποιός έχει μετατρέψει ένα δωμάτιο του σπιτιού σε μονάδα ιατρικής φροντίδας για να μπορεί να είναι μαζί με τον αγαπημένο της πατέρα τις τελευταίες στιγμές της ζωής του.

Δίπλα στη Sharon, είναι φυσικά η μητέρα της Dorothy και η αδελφή της Kelly οι οποίες προσπαθούν να δώσουν κουράγιο η μία στην άλλη.

Η Ουγκάντα έθεσε εκτός νόμου την κλειτοριδεκτομή

Το κοινοβούλιο στην Ουγκάντα ενέκρινε ομόφωνα νόμο, που καθιστά παράνομη την πρακτική της κλειτοριδεκτομής, επισύροντας ποινή κάθειρξης 10 ετών σε βάρος όποιων διεξάγουν τέτοιες επεμβάσεις και ισόβιας κάθειρξης σε βάρος όσων αναγκάζουν γυναίκες να τις υποστούν, δήλωσε ένας από τους βασικούς εισηγητές του νομοσχεδίου.

«Η πρακτική αυτή έχει καταστήσει τη ζωή αναρίθμητων γυναικών αβίωτη. Λέμε, λοιπόν, όχι. Δεν μπορούμε πια να επιτρέπουμε μια τέτοια απάνθρωπη μεταχείριση σε βάρος των γυναικών» δήλωσε ο Φράνσις Επέτετ, σκιώδης υπουργός Υγείας.

Ο νόμος πέρασε με σχεδόν καθολική έγκριση, εξαιρουμένου ενός βουλευτή.

«Η επέμβαση αυτή είναι πολύ οδυνηρή, τόσο απάνθρωπη... οι λεγόμενοι χειρουργοί πληρώνονται για να την κάνουν» είπε. «Στήριξα αυτό το νομοσχέδιο με όλη μου την δύναμη, με όλη μου την καρδιά» πρόσθεσε.

Παρ' ότι η κλειτοριδεκτομή δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στην Ουγκάντα, ορισμένες κοινότητες στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας εξακολουθούν να αναγκάζουν γυναίκες να υποβάλλονται σε επεμβάσεις αυτού του είδους.

Τον Οκτώβριο του 2008 προύχοντες και στελέχη της αυτοδιοίκησης στην περιοχή Καπτσόρουα, όπου είναι πιο διαδεδομένη, αποφάσισαν να απαγορεύσουν τις επεμβάσεις του είδους.

Το 2007, ο ΟΗΕ είχε εγκρίνει απόφαση που χαρακτήριζε τον ακρωτηριασμό των γυναικείων γεννητικών οργάνων κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων των γυναικών και τόνιζε ότι αποτελεί «ανεπανόρθωτη, μη αναστρέψιμη κακοποίηση».

Στην απόφαση αναφερόταν επίσης ότι οι επεμβάσεις του είδους μεγεθύνουν τον κίνδυνο μετάδοσης του HIV, καθώς και την μητρική και βρεφική θνησιμότητα. Τα Ηνωμένα Έθνη εκτιμούν ότι 100-140 εκατ. γυναίκες παγκοσμίως έχουν υποστεί τέτοιες επεμβάσεις.

ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΟΥΧΟΣ ΑΓΙΟΣ ΤΗΣ

Ο Άγιος Σπυρίδωνας (περ. 270-348) ήταν επίσκοπος της Τριμυθούντας.

Γεννήθηκε περί το 270 στο τώρα κατεχόμενο χωριό Άσσια (Άσκια) της Κύπρου. Στα νεανικά του χρόνια ζούσε ως απλός αλλά ενάρετος βοσκός. Παντρεύτηκε και απόκτησε μια κόρη, την Ειρήνη. Μετά τη χηρεία του ασπάσθηκε το μοναχικό βίο, μελέτησε πολύ, απόκτησε μεγάλη σοφία και χάρη στις θρησκευτικές του αρετές έγινε Επίσκοπος της Τριμυθούντας και υπήρξε πολέμιος του Αρειανισμού. Έλαβε μέρος στην Α' Οικουμενική Σύνοδο το 325. Πέθανε το 348.

Ο Άγιος Σπυρίδων τιμάται ως άγιος από την Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία και τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία. Η μνήμη του γιορτάζεται στις 12 Δεκεμβρίου στην Ανατολή και στις 14 Δεκεμβρίου στη Δύση.

Ο ομώνυμος ναός
Ο ναός ο οποίος στεγάζει σήμερα το σκήνωμα του σγίου, κτίστηκε στα 1589 και ανήκει στο ρυθμό της μονόκλιτης βασιλικής. Το ψηλό και πυργωτό καμπαναριό, ως συμπλήρωμα του ναού, κτίστηκε το 1620. Το σημερινό τέμπλο του ναού, κατασκευασνμένο από μάρμαρο της Πάρου, κατασκευάστηκε το 1864 και είναι έργο του αυστριακού αρχιτέκτονα Μάουερς. Η ουρανία είναι ζωγραφισμένη από τον Κερκυραίο ζωγράφο Νικόλαο Ασπιώτη το 1852, ενώ οι εικόνες του τέμπλου είναι φτιαγμένες από τον επίσης Κερκυραίο ζωγράφο, Σπύρο Προσαλένδη. Η σημερινή λάρνακα φτιάχτηκε στη Βιέννη το 1867. Είναι από σκληρό, πολυτελές ξύλο με εξωτερική ασημένια επένδυση. Βρίσκεται τοποθετημένη μέσα στην κρύπτη, η οποία δημιουργήθηκε ειδικά για να δεχθεί το λείψανο του Αγίου Σπυρίδωνα, το οποίο επισκέπτονται χιλιάδες ξένοι και ντόπιοι επισκέπτες. Είναι ένα από τα τρία άφθορα λείψανα στο Ιόνιο, του Άγιου Σπυρίδωνα, του Άγιου Γεράσιμου και του Αγίου Διονυσίου.

Στην Κέρκυρα το σκήνωμα του Αγίου Σπυρίδωνος λιτανεύεται τέσσερις φορές το χρόνο. Την Κυριακή των Βαΐων για την απαλλαγή του νησιού από επιδημία πανώλης το 1629. Το Μεγάλο Σάββατο γιατί το έτος 1533 το νησί επλήγη από μεγάλη καταστροφή της σοδιάς των σιτηρών. Την 11η Αυγούστου για την διάσωση του νησιού από σφοδρή επιδρομή των Τούρκων το 1716 και την πρώτη Κυριακή του μηνός Νοεμβρίου για δεύτερη επιδημία πανώλης το 1673

Ο Άγιος Σπυρίδων απέθανε το 348 μ.Χ. Το λείψανο τοποθετήθηκε σε μαρμάρινη λάρνακα δίπλα στην είσοδο του Ναού της Τριμυθούντος της Κύπρου και παρέμεινε τριακόσια χρόνια μετά τον θάνατό του. Η λάρνακα παραμένει ακόμα και σήμερα στο ίδιο ακριβώς μέρος. (Βιογράφος του Αγίου Σπυρίδωνος ο επίσκοπος Πάφου Θεόδωρος).

Τα 648 μ.χ. η Κύπρος αντιμετώπιζε μεγάλες επιδρομές από τους Σαρακηνούς και το λείψανο μεταφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη από τον αυτοκράτορα Ιουστινιανό. Τοποθετήθηκε σε ναό μαζί με το λείψανο της Αυγούστας Θεοδώρας. Παρέμεινε στην βασιλίδα των πόλεων μέχρις ότου ο ιερέας Γρηγόριος Πολύευκτος λίγες μέρες πριν την πτώση πήρε τα δύο λείψανα και τα μετέφερε μέσω Σερβίας, Θράκης και Μακεδονίας στη Παραμυθιά της Ηπείρου. Τρία χρόνια περιπλανήθηκε από τόπο σε τόπο μέχρις ότου φτάσει στην Κέρκυρα. Όλο αυτό το διάστημα είχε τοποθετήσει τα λείψανα σε σακιά με άχυρα και όποιος τον ρωτούσε τους έλεγε πως είναι τροφή για το υποζύγιό του. Το 1456 έφτασε στην Κέρκυρα γιατί πίστευε πως τα λείψανα θα ήταν ασφαλισμένα. Τα Επτάνησα εκείνη την εποχή βρίσκονταν κάτω από την εξουσία των Ενετών. Ο ιερέας Γρηγόριος Πολύευκτος βρήκε ένα συμπολίτη του πρόσφυγα τον ιερέα Γεώργιο Καλοχαιρέτη και του κληροδότησε το λείψανο του Αγίου.

Μετά τον θάνατο του ο Γεώργιος Καλοχαιρέτης άφησε κληρονομιά στους γιούς του στο Λουκά και Φίλιππο το λείψανο του Άγιου Σπυρίδωνα Οι δύο αδελφοί θέλησαν να μεταφέρουν το λείψανο στην Βενετία. Η υπόθεση μάλιστα εκδικάστηκε από την Ενετική Γερουσία. Το ανώτατο δικαστικό όργανο του κράτους αποφάσισε ότι το λείψανο αποτελεί ιδιοκτησία των αδελφών, άρα διατηρούν το αναφαίρετο δικαίωμα να το μεταφέρουν όπου εκείνοι επιθυμούν. Τελικά όμως η μεταφορά δεν πραγματοποιήθηκε διότι υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από τον Κερκυραϊκό λαό και το ανώτατο δικαστικό όργανο δεν επέμεινε και επικράτησε η σκέψη ότι δεν έπρεπε να δημιουργούνται δυσαρέσκειες στους λαούς οι οποίοι βρίσκονται κάτω από τη Βενετική σημαία. Το 1512 συντάχθηκε στην Άρτα δωρητήριο συμβόλαιο στο όνομα της Ασημίνας Καλοχαιρέτη, κόρη του Φιλίππου, η οποία παντρεύτηκε τον Σταμάτιο Βούλγαρη και η οποία με τη σειρά της άφησε διαθήκη που χρονολογείται από τις 25 Νοεμβρίου 1571 και ορίζει πως το Ιερό Λείψανο του Αγίου παραμένει ως κληρονομιά στους γιούς της και στους απογόνους τους.

Στην Κύπρο υπάρχουν πολλοί ναοί αφιερωμένοι στον Άγιο Σπυρίδωνα,ο οποίος τιμάται ιδιαίτερα μια και κατάγεται απ΄ αυτήν. Μερικοί απ΄αυτούς τους ναούς είναι οι ομώνυμοι ναοί στο Συνοικισμό Προσφύγων Στρόβολος ΙΙ, στο κέντρο της Λευκωσίας και στην περιοχή της Ομόνοιας στη Λεμεσό. Κοντά στους ναούς στο Στρόβολο και τη Λεμεσό έχουν χτιστεί και δημόσια δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία που φέρουν το όνομα του Αγίου Σπυρίδωνα. Από τη σχολική χρονιά 2008-2009 τα σχολεία αυτά έχουν ως επίσημη αργία τις 12 Δεκεμβρίου, ημέρα εορτής του αγίου.

ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΕ!!!

Ενα χαμόγελο δεν στοιχίζει τίποτα, κι όμως είναι πολύτιμο. Πλουτίζει εκείνον που το δέχεται, χωρίς να φτωχαίνει εκείνον που το δίνει. Δεν διαρκεί παρά μονάχα μια στιγμή, αλλά η ανάμνησή του είναι πολλές φορές αιώνια. Ενα χαμόγελο αναπαύει τον κουρασμένο, δίνει θάρρος στον απογοητευμένο, παρηγορεί τον λυπημένο, αναπτερώνει την αισιοδοξία και δημιουργεί την ευτυχία στο σπίτι. Κι όμως δεν δανείζεται, δεν κλέβεται, δεν αγοράζεται, δεν παίρνεται εκβιαστικά, γιατί έχει αξία μόνο όταν χαρίζεται. Κι αν καμιά φορά συναντήσετε κάποιον άνθρωπο που δεν σας χαρίσει το χαμόγελό του, φανείτε γενναιόδωροι και δώστε του εσείς το δικό σας · γιατί κανένας δεν το έχει τόση ανάγκη, όσο εκείνος που δεν μπορεί να το δώσει”.

Βρήκα αυτό το κείμενο για το χαμόγελο στις σημειώσεις μου από τα γυμνασιακά χρόνια. Δεν γνωρίζω τον συγγραφέα του, ούτε πότε γράφτηκε, ξέρω όμως με σιγουριά ότι είναι το πιο ολοκληρωμένο, το πιο απλό και γλυκό κείμενο που έχει γραφτεί για μια τόσο καθημερινή αλλά και τόσο πολύτιμη ανάγκη μας. Κάποιες φορές στην σύγχιση και τους γρήγορους ρυθμούς της μέρας και της δουλειάς ξεχνούμε να χαμογελάμε, το θεωρούμε περριτό ή ακόμα και το φοβόμαστε. Κι όμως δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα από ένα αληθινό χαμόγελο. Είναι ο πιο απλός τρόπος να καλυτερέψεις τη μέρα σου και να εκμηδενίσεις τις αποστάσεις ακόμη και με κάποιον εντελώς άγνωστο. Μη φοβάστε να δείξετε τα συναισθήματά σας! ΄Οχι μόνο τις μέρες των γιορτών αλλά κάθε μέρα! Μην περιμένετε να υπάρξει μόνο κάποιος λόγος για να χαρείτε, δημιουργείστε εσείς έναν!

Εκπτωτικό κουπόνι σε ανέργους

Μέτρα στήριξης για τους ανέργους ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Εργασίας σε συνομιλία που είχε με κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Ο Α. Λοβέρδος επέκρινε τον Αλ. Τσίπρα για την άρνησή του να πάρει μέρος στο διάλογο για το Ασφαλιστικό και ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «λαμβάνει εντολές από τις Βρυξέλλες και κινδυνολογεί»
Ειδικότερα, ο υπουργός, επιχειρώντας να κάμψει τις κοινωνικές αντιδράσεις που ο ίδιος προέβλεψε ότι θα κορυφωθούν τον προσεχή Φεβρουάριο, προανήγγειλε ότι θα εκδοθεί εκπτωτικό κουπόνι για τα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς, αλλά και για βασικά είδη διατροφής.

Το κουπόνι θα είναι ατομικό και όχι οικογενειακό και θα παρέχει τη δυνατότητα στους ανέργους να προμηθεύονται προϊόντα και εισιτήρια με μειωμένη τιμή 20% έως 30%. Μάλιστα, ο κ. Λοβέρδος γνωστοποίησε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να έρθει σε επαφή με την ΕΘΕΛ, τον ΗΣΑΠ κ.ά., αλλά και με μεγάλες εταιρείες διατροφής, ώστε οι μειώσεις να φτάσουν έως και το 50% της αρχικής τιμής των αγαθών.

Το κονδύλι που θα διατεθεί θα είναι μέρος του 1,5 δισ. ευρώ που διατίθεται από το ΕΣΠΑ για τη στήριξη των ανέργων.

Πάντως, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης, σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του υπουργού, μίλησε για ψίχουλα και υποστήριξε ότι «ο λαός εξέλεξε μια κυβέρνηση και έναν υπουργό Εργασίας για να μειώσει την ανεργία και να αυξήσει την απασχόληση και όχι να παριστάνει τον Καραμουρτζούνη φιλόπτωχου ταμείου. Οι άνεργοι θέλουν δουλειά και όχι ελεημοσύνες», κατέληξε.

Νωρίτερα, κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προς τον υπουργό Απασχόλησης σημειώθηκε αντιπαράθεση μεταξύ των δύο αντρών.

Ο Αλ. Τσίπρας χαρακτήρισε την κυβέρνηση επιχειρησιακή διότι «λαμβάνει εντολές από τις Βρυξέλλες και στη συνέχεια έρχεται εδώ και κινδυνολογεί». Προέβλεψε δε ότι η πολιτική που ακολουθεί δεν θα βρει ούτε τη συναίνεση της κοινωνίας, ούτε των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.

Εντονη ήταν η απάντηση του κ. Λοβέρδου, ο οποίος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι σέρνεται πίσω από το ΚΚΕ και προσπαθεί να σύρει μαζί του και ένα κομμάτι του ΠΑΣΟΚ. Επέκρινε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την άρνησή του να συμμετάσχει στο διάλογο για το Ασφαλιστικό και επανέλαβε ότι η ανεργία κατά το δίμηνο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου θα ξεπεράσει το 18%. *

«Πάταξη φοροδιαφυγής, εισφοροδιαφυγής και διαφθοράς»

«Ολα τα μέτρα τα οποία θα ληφθούν και τα οποία θα είναι σκληρά αλλά και δίκαια, δεν θα στοχεύουν στη μείωση των μισθών και των συντάξεων, γιατί ούτε οι μισθωτοί και συνταξιούχοι ευθύνονται για την κρίση, ούτε με τέτοια μέτρα μπορεί να λυθεί το οικονομικό πρόβλημα της χώρας. Τα μέτρα αυτά θα πονέσουν εκείνους που πρέπει να πονέσουν και όχι τη φτωχολογιά και τον κοσμάκη», είπε ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, αφορούν την πάταξη της φοροδιαφυγής, της εισφοροδιαφυγής και της διαφθοράς, ενώ θα ληφθούν και μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρα, όπως η μείωση των επιπέδων διοίκησης της χώρας από 5 σε 3.

Οι άξονες στους οποίους θα κινηθεί η κυβέρνηση για την επίλυση του οικονομικού προβλήματος είναι η ενίσχυση και τόνωση της πραγματικής οικονομίας, το νοικοκύρεμα του δημόσιου τομέα και η στροφή στην πράσινη οικονομία.

Ο πρωθυπουργός απέρριψε κατηγορηματικά τη λήψη μέτρων ανάλογων με εκείνα που πήρε η Ιρλανδία. Οπως τόνισε τα προβλήματα των δύο χωρών είναι διαφορετικά και θα ήταν λάθος να ληφθούν ίδια μέτρα για διαφορετικά προβλήματα.

Πάντως, ο κ. Παπανδρέου επισήμανε τον κίνδυνο καθώς η χώρα βρίσκεται σε δεύτερη επιτήρηση, να φθάσει στο σημείο να δέχεται υποδείξεις για τις αποφάσεις τις οποίες πρέπει να λαμβάνει. Αυτό τον κίνδυνο προσπαθούμε να προλάβουμε, διευκρίνισε.

Επίσης, ξεκαθάρισε ότι δεν ζητεί από την Ευρωπαϊκή Ενωση ειδική στήριξη, θεωρώντας επαρκέστατη τη στήριξη που δόθηκε στην Ελλάδα σε πολιτικό επίπεδο.

Δεν ζητάμε να μας χαρίσουν δώρα, τόνισε, ούτε από τους εταίρους μας να μας σώσουν, ανέφερε χαρακτηριστικά. Η Ελλάδα πρόσθεσε, δεν θα έπειθε τους εταίρους της αν δεν αναγνώριζε το πρόβλημα και αν δεν είχε προτάσεις οι οποίες μπορούν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση, ενώ χαρακτήρισε ιδεοληψία την λήψη περιοριστικών μέτρων, μια ιδεοληψία από την οποία, όπως είπε, πρέπει να ξεφύγουμε.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η ελληνική κυβέρνηση βγήκε με ενισχυμένη την εικόνα της από τη Σύνοδο Κορυφής, καθώς εκδηλώθηκε η αλληλεγγύη και των 27 εταίρων, τους οποίους ευχαρίστησε.

Η στήριξη που έδωσαν αφορά την αναγνώριση ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, ούτε θα χρεοκοπήσει, ούτε πρόκειται να βρεθεί εκτός της Ευρωζώνης.

Αναφερόμενος στη συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η κυβέρνηση προχωρεί όσο πιο γρήγορα μπορεί στη λήψη των αποφάσεών της, ώστε να κανονίζουμε εμείς το μέλλον μας και όχι οι δανειστές μας.

Οπως ανέφερε, δεν περιμένει οι πολιτικοί αρχηγοί να συμφωνήσουν σε λεπτομέρειες, αλλά σημείωσε ότι είναι γεγονός πως η χώρα περνά βαθιά κρίση και υπάρχει ανάγκη να γίνουν ρήξεις με αντιλήψεις και πρακτικές. Ο ίδιος, επισήμανε, θα καταθέσει πολύ συγκεκριμένες προτάσεις για να υιοθετηθούν από τους πολιτικούς αρχηγούς.

Σε ερώτηση γιατί ζητά συναίνεση των πολιτικών κομμάτων αφού η κυβέρνηση έχει 160 βουλευτές, ο πρωθυπουργός απάντησε ότι όσα γίνουν θα είναι ακόμα πιο αποτελεσματικά αν συμβάλουν όλοι. Και πρόσθεσε ότι είναι πατριωτική υποχρέωση όλων να συμβάλουν στην αντιμετώπιση προβλημάτων όπως η διαφθορά και η εφαρμογή των νόμων διευκρινίζοντας ότι εννοεί δίκαιων νόμων.

ΝΔ
«Η Νέα Δημοκρατία επαναλαμβάνει για πολλοστή φορά ότι περιμένει από την κυβέρνηση να πράξει το καθήκον της απέναντι στον τόπο. Και δεσμεύεται να στηρίξει όλα τα δίκαια μέτρα που θα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση και δεν θα υπαγορεύονται από ευκαιριακές λογικές και επικοινωνιακές σκοπιμότητες», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Πάνος Παναγιωτόπουλος.

ΚΚΕ
«Ενώ είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε στη Σύνοδο ότι θα υλοποιήσει στο ακέραιο τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που έχουν συναποφασιστεί στην ΕΕ, πολύ πριν τις εκλογές και πριν την κρίση, στο λαό λέει ότι ΄΄σκληρά μέτρα θα λάβει μόνο κατά της διαφθοράς΄΄ και της σπατάλης», τόνισε το ΚΚΕ.

ΛΑΟΣ
«Η συνέντευξη του κ. Παπανδρέου από τις Βρυξέλλες επιβεβαίωσε τους μύχιους φόβους μας. Η Ελλάδα έχει απολέσει την εθνική κυριαρχία της μετατρεπόμενη σε επαρχία της Ευρώπης», σχολίασε ο ΛΑΟΣ.

ΣΥΡΙΖΑ
«Η οικονομία της χώρας δεν έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση ιμάντα μεταβίβασης των εντολών της Ε.Ε., αλλά από μια ενεργητική παρουσία αμφισβήτησης του Συμφώνου Σταθερότητας και των κυρίαρχων πολιτικών της Ε.Ε.», είπε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κακοκαιρία με 3 νεκρούς

Φονική αποδείχθηκε τελικά για τον Νομό Μαγνησίας η κακοκαιρία των τελευταίων 48 ωρών, καθώς μετράει ήδη τρία θύματα. Μετά τον 72χρονο κτηνοτρόφο Νικ. Λιάγκα, που εντοπίστηκε νεκρός από συνεργεία της ΕΜΑΚ σε περιοχή του Αλμυρού, χθες το πρωί εντοπίστηκε επίσης νεκρός ο 65χρονος αδελφός του, Λευτέρης, αλλά και ένας ακόμα 65χρονος που είχε παρασυρθεί με το αυτοκίνητό του σε άλλη κοντινή περιοχή.
Από χθες το μεσημέρι η κακοκαιρία ήταν σε ύφεση, ωστόσο το Σαββατοκύριακο αναμένονται νέες βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα και χιόνια στα ορεινά. Σήμερα το μεσημέρι τις πληγείσες περιοχές θα επισκεφθεί ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Σπύρος Βούγιας.

Ο νομάρχης Μαγνησίας ζήτησε να κηρυχθούν έντεκα δήμοι και μία κοινότητα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, καθώς είναι αμέτρητα τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία.

Χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης κακοκαιρίας είναι ότι το ύψος της βροχής έφτασε τα 125 χιλιοστά, δηλαδή περισσότερο από το 25% του ετήσιου ύψους βροχής.

Αποτέλεσμα ήταν να προκληθούν πολλές ζημιές σε ολόκληρη τη Μαγνησία, κυρίως στο οδικό και αρδευτικό δίκτυο, σε καταστήματα, σπίτια, ξενοδοχεία, στην αγροτική οδοποιία.

Πλημμυροπαθείς υπάρχουν και στη Φθιώτιδα, όπου από νωρίς συνεργεία της Νομαρχίας βγήκαν για την καταγραφή τους.

Πνίγηκαν μετανάστες

* Πνίγηκαν τα ξημερώματα, στο τρικυμισμένο Αιγαίο, άλλοι δύο νεαροί μετανάστες -ένας άνδρας και μια γυναίκα- όταν το μικρό φουσκωτό στο οποίο επέβαιναν, με άλλους 25 άνδρες και γυναίκες προερχόμενους από τα τουρκικά παράλια, καρφώθηκε στα κοφτερά βράχια βραχονησίδας, κοντά στη Λέρο. Οι υπόλοιποι κατάφεραν να σκαρφαλώσουν στη νησίδα και εντοπίστηκαν από τον κυβερνήτη ψαροκάικου που έπλεε στην περιοχή.

Το νέο τραγικό περιστατικό, με πρόσφατες τις δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για εντατικοποίηση των θαλάσσιων ελέγχων, καθώς το δουλεμπόριο με θύματα οικονομικούς μετανάστες έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις, δείχνει το μέγεθος του προβλήματος για τις αρχές που καλούνται, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, να διαχειριστούν καθημερινά ένα «Σαμίνα» στο Αιγαίο.

«Τουρτουρίζουν από το κρύο, αλλά δεν μπορώ να προσεγγίσω στα βράχια λόγω του καιρού», είπε από το VHF ψαράς που εκτίμησε ότι το φουσκωτό είχε ρυμουλκηθεί μέχρι τα ελληνικά νερά από τουρκικό ταχύπλοο δουλεμπορικό, που εγκατέλειψε τους μετανάστες στη μοίρα τους.

Τα πτώματα των δυο νέων βρέθηκαν από λιμενικούς στην αγριεμένη θάλασσα της Λέρου. *

Ξανά θέμα περιορισμού διαδηλώσεων

Ο Ιω.Παπαθανασίου της ΝΔ με επερώτησή του υπενθυμίζει ότι το σημερινό καθεστώς «διαχείρισης» των πορειών διαμαρτυρίας στο κέντρο, ανεξάρτητα από τυχόν φαινόμενα βίας, έχει μεγάλο αντίκτυπο στις ιδιοκτησίες και τις επιχειρήσεις που λειτουργούν στο κέντρο της Αθήνας.

Ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή ρωτάει τον Μιχ.Χρυσοχοΐδη εάν το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα αντιμετωπίσει με συγκεκριμένα μέτρα το πρόβλημα, με δεδομένο ότι σε δηλώσεις του δύο ημέρες μετά την επέτειο του Πολυτεχνείου είχε δηλώσει ότι «είναι απόφασή μας, κάθε φορά που γίνεται μία διαδήλωση να δημιουργούνται όλες εκείνες οι προϋποθέσεις, ώστε να διακινούνται ελεύθερα οι απόψεις. Να μπορεί δηλαδή να διαδηλώνει κάθε πολίτης εντελώς ελεύθερα χωρίς κανένα εμπόδιο. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να καταστρέψει τις πόλεις».

«Οι μικρές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και πορείες ολίγων ατόμων που γίνονται σχεδόν καθημερινά νεκρώνουν την κυκλοφορία και την αγοραστική κίνηση στο κέντρο της Αθήνας, με αποτέλεσμα να πλήττεται ο επιχειρηματικός κόσμος σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο», ενώ «η Πολιτεία όχι μόνο δε φροντίζει για την ομαλή κυκλοφορία στην πρωτεύουσα, περιορίζοντας όπου είναι δυνατόν τις διαδηλώσεις σε μια λωρίδα ή στο πεζοδρόμιο, αλλά αντίθετα αποκλείει μεγάλα τμήματα της πόλης διευκολύνοντας έτσι τους ολιγάριθμους διαδηλωτές σε βάρος του κοινωνικού συνόλου».

Ο κ.Παπαθανασίου υπενθυμίζει ότι μόλις την περασμένη Τετάρτη ο Συνήγορος του Πολίτη κ. Γ. Καμίνης δήλωσε ότι είναι ανάγκη να ψηφιστεί νέος νόμος για τις διαδηλώσεις «που θα προστατεύει τα δικαιώματα όλων, και των ανθρώπων, οι οποίοι δημόσια διαδηλώνουν τις πεποιθήσεις τους αλλά και των υπολοίπων, των οποίων ενδεχομένως να κινδυνεύει η ιδιοκτησία, οι επιχειρήσεις τους».

Σημειώνει επίσης την θετική στάση για θέσπιση περιορισμών στις μικρές διαδηλώσεις που έχουν διατυπώσει τόσο ο νυν Δήμαρχος Αθηναίων Νικ.Κακλαμάνης και ο κ. Κώστας Σκανδαλίδης, βασικός αντίπαλός του στις τελευταίες εκλογές, όσο και φορείς όπως το Εμπορικό - Βιομηχανικό Επιμελητήριο και ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας.

Λείψανα Χίτλερ -Μπράουν-Γκέμπελς





Με εντολή της KGB καταστράφηκαν το 1970 τα λείψανα του Αδόλφου Χίτλερ, της Εύα Μπράουν, του Γιόζεφ Γκέμπελς και της οικογένειάς του, όπως αποκαλύπτουν απόρρητα έγγραφα της σημερινής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Ρωσίας. Την εντολή είχε δώσει ο αρχηγός της KGB Γιούρι Αντρόποφ, διότι το σοβιετικό καθεστώς φοβόταν πως τα μνήματά τους θα γίνονταν τόπος λατρείας των υποστηρικτών του ναζισμού.

Υπερχρεωμένα νοικοκυριά: Συζήτηση στη Βουλή

Την επιτροπή Οικονομικών της Βουλής ενημέρωσε η υπουργός Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, για το υπό κατάθεση σχέδιο νόμου για τη ρύθμιση των χρεών των υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Όπως τόνισε η κ. Κατσέλη: "Με το νομοσχέδιο για την ρύθμιση των χρεών, η Τράπεζα θα έχει πια ένα κίνητρο να μπει σε εξωδικαστική διαδικασία, καθώς θα προσδοκά κάτι περισσότερο απ’ αυτό που παίρνει τώρα - ενώ ο οφειλέτης θα έχει το κίνητρο να απαλλαγεί από τον βραχνά της Τράπεζας και να ενταχθεί στην οικονομική ζωή, ρυθμίζοντας τα δάνειά του αυτοβούλως σε βάθος χρόνου".

Δηλώσεις Κατσέλη "Η ρύθμιση δίνει την άπαξ δυνατότητα στους υπερχρεωμένους, να ρυθμίσουν μέρος των χρεών, εφόσον - πλην εξαιρετικών περιπτώσεων - με μηνιαίες καταβολές εξυπηρετήσουν τουλάχιστον το 10%. Η διαδικασία γίνεται σε τρεις φάσεις: Στην πρώτη, γίνεται μια προσπάθεια εξωδικαστικού συμβιβασμού, μη επαρκώς προσδιορισμένη προκειμένου να υπάρξει όσο το δυνατόν μικρότερο κόστος. Οι Ενώσεις Καταναλωτών, κάνουν αυτή τη δουλειά άτυπα, ενώ σε συνεννόηση με την γ.γ. Καταναλωτή, βάζουμε και στο ΕΣΠΑ ένα μικρό πρόγραμμα στήριξης και αυτών των υπηρεσιών, σε επίπεδο νομαρχιακό. Αν δεν τελεσφορήσει η πρώτη φάση, ο οφειλέτης μπορεί να καταφύγει στο Ειρηνοδικείο και να επιτευχθεί δικαστικός συμβιβασμός, εφόσον συμφωνήσουν μ’ αυτόν πιστωτές τους οποίους αφορά πάνω από το 50% των οφειλών του υπερχρεωμένου. Η κοινοποίηση της αιτήσεως, παγώνει την οφειλή, με εξαίρεση τα στεγαστικά δάνεια. Οι λεγόμενες εισπρακτικές εταιρείες, έχουν αποκλειστεί απ’ την διαδικασία. Θεωρούμε πως το μέτρο θα αποτελέσει μεγάλη ανάσα για πολλά νοικοκυριά για να ξαναμπούν στην οικονομική ζωή του τόπου και να συμμετέχουν ενεργά. Υπολογίζουμε τον πρώτο χρόνο να ενταχθούν στην ρύθμιση 8-10.000 συμπολίτες μας".


Αντιδράσεις κομμάτων

Νέα Δημοκρατία, (Κωστής Χατζηδάκης): "Πρέπει πάντως να δούμε πώς θα καλύψουμε τα νομοθετικά κενά που επιτρέπουν την υπερχρέωση των οφειλετών, αλλά και πώς θα αποφύγουμε μια ενδεχόμενη σφιχτή δανειακή πολιτική των Τραπεζών".

ΚΚΕ, (Βέρα Νικολαΐδου): "Το νομοσχέδιο εξυπηρετεί κύρια τις Τράπεζες και τα κέρδη τους. Βάζετε θηλιά στο λαιμό των οφειλετών για να εξασφαλίσετε ζεστό χρήμα γι’ αυτές, δεσμεύοντας τους ανθρώπους νομικά και μάλιστα με την δική τους συναίνεση".

ΛΑΟΣ, (Παύλος Μαρκάκης): "Δεν πιστεύω ότι το νομοσχέδιο θα ενισχύσει την ρευστότητα. Είναι σίγουρο ότι αυτοί οι άνθρωποι θα αναγκαστούν να πουλήσουν τα σπίτια τους".

ΣΥΡΙΖΑ, (Δ. Παπαδημούλης): "Πρόκειται για νομοσχέδιο υπό την πίεση των Τραπεζών
,

Νεκρός φέρεται ότι είναι ηγέτης της Αλ Κάιντα από επιδρομή αεροσκάφους

Ένας ηγέτης της αλ Κάιντα φαίνεται ότι σκοτώθηκε κατά την επιδρομή αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στο βορειοδυτικό Πακιστάν, ανακοίνωσαν σήμερα Αμερικανοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι, χωρίς όμως να δώσουν περισσότερες πληροφορίες.
"Τίποτα δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί οριστικά αλλά είναι πιθανό ότι μία κορυφαία μορφή της αλ Κάιντα έχει σκοτωθεί", δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος, χωρίς να αποκαλύψει το όνομα του.

Σύμφωνα με τους Αμερικανούς αξιωματούχους, ο ηγέτης της αλ Κάιντα που φέρεται ότι είναι νεκρός δεν είναι ούτε ο Οσάμα Μπιν Λάντεν, ούτε ο υπαρχηγός της αλ Κάιντα Αϊμάν αλ Ζαουάχρι.

Η επιδρομή που πραγματοποιήθηκε κάποια στιγμή μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα αποτελεί τμήμα της ενίσχυσης της εκστρατείας για τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών κατά θέσεων της αλ Κάιντα και των Ταλιμπάν στο Πακιστάν.

Βοήθεια 7,2 δισ. € στις αναπτυσσόμενες χώρες ανακοίνωσε η Ε.Ε.

Στις Βρυξέλλες στράφηκα τα φώτα στον πόλεμο της καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής.
Οι ηγέτες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης -όπως αναμενόταν- ανακοινώσουν το ποσό της βοήθειας που θα διαθέσουν στις αναπτυσσόμενες χώρες, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή.
Η βοήθεια των 7,2 δις € που ανακοίνωσε η Ε.Ε. αποτελεί μία σημαντική ενθάρρυνση, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.
Την ίδια ώρα, σε κάθε γωνιά της Κοπεγχάγης, οι διαδηλωτές για το κλίμα κινητοποιούνται δυναμικά ή συναγωνίζονται σε εφευρετικότητα, ζητώντας επίμονα άμεση δράση.
Η δανική αστυνομία συνέλαβε -περίπου- 70 διαδηλωτές για προληπτικούς λόγους.

Στην Κοπεγχάγη, αγεφύρωτο παραμένει το χάσμα μεταξύ των δύο κόσμων -των πλούσιων και των αναπτυσσόμενων χωρών- που δεν έχουν καταφέρει να συμφωνήσουν για το εύρος της βοήθειας των μεν προς τους δε, προκειμένου να αναπτύξουν τη βιομηχανία τους, χωρίς να ρυπαίνουν το περιβάλλον.
Οι μόνοι που φαίνονται να έχουν πάρει στα σοβαρά το κλιματικό κίνδυνο φαίνεται να είναι οι Ευρωπαίοι, που αφ' ενός μεν αποφάσισαν να βοηθήσουν τις αναπτυσσόμενες χώρες, αφ' ετέρου δε, να αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να μειώσουν τις εκπομπές ρύπων μέχρι και 30% ως το 2020.
Βοήθεια 7,2 δισ. € στις αναπτυσσόμενες χώρες ανακοίνωσε η Ε.Ε.

Η βοήθεια των 7,2 δισεκατομμυρίων ευρώ προς τις φτωχές χώρες, η οποία ανακοινώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αποτελεί "μία σημαντική ενθάρρυνση" στη διαδικασία της Κοπεγχάγης για την επίτευξη μίας συμφωνίας για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών, δήλωσε από τη δανική πρωτεύουσα ο επικεφαλής του Προγράμματος του ΟΗΕ για τις Κλιματικές Αλλαγές Ίβο ντε Μπόερ.
Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισαν να προσφέρουν αρωγή 7,2 δισεκατομμυρίων ευρώ μέσα σε τρία χρόνια, από το 2010, προς τις φτωχές χώρες για να τις βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν την παγκόσμια κλιματική αλλαγή.
"Το γεγονός ότι η Ευρώπη βάζει έναν αριθμό στο τραπέζι είναι, πιστεύω, μία σημαντική ενθάρρυνση για τη διαδικασία", σημείωσε ο Μπόερ, προσθέτοντας: "Απομένει να δούμε τί θα βάλουν οι άλλες πλούσιες χώρες στο τραπέζι".

Μεγαλύτερο ποσό από τον αρχικό στόχο της σουηδικής προεδρίας
"Η αρωγή θα είναι 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως για τρία χρόνια από το 2010" δήλωσε αξιωματούχος.

Το ποσό είναι μεγαλύτερο από τον αρχικό στόχο της σουηδικής προεδρίας της ΕΕ που ήταν περίπου 6 δισ. ευρώ.

Οι Ευρωπαίοι θα συνεισφέρουν συνεπώς το 1/3 των συνολικών παγκόσμιων αρωγών που προβλέπονται για τις φτωχές χώρες στο πλαίσιο των τρεχουσών διεθνών διαπραγματεύσεων για τον αγώνα κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Όπως δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, με την απόφαση αυτή η Ε.Ε. αποκτά ηγετικό ρόλο στις συζητήσεις της Κοπεγχάγης.

Παράλληλα, οι Ευρωπαίοι ηγέτες αποφάσισαν μείωση των εκπομπών αερίου κατά 30% σε σχέση με τα επίπεδα του 1990 έως το 2020.

Η ευρωπαϊκή βοήθεια αποτελεί "μια σημαντική ενθάρρυνση" στη διαδικασία της Κοπεγχάγης για την επίτευξη μιας συμφωνίας για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών, δήλωσε από τη δανική πρωτεύουσα ο επικεφαλής του Προγράμματος του ΟΗΕ για τις Κλιματικές Αλλαγές Ίβο ντε Μπόερ.

Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό, οι ηγέτες της Ε.Ε. θα πραγματοποιήσουν άτυπη σύνοδο στην Κοπεγχάγη.

Η ώρα της δράσης
Στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι πλουσιότερες χώρες πίεζαν ασφυκτικά τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης να συνεισφέρουν στη μάχη της καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής.
Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του πρωθυπουργού της Μ. Βρετανίας, Γκόρντον Μπράουν, ο οποίος είπε απερίφραστα -μιλώντας στο Sky News- ότι "Είναι η ώρα για δράση και όχι για λόγια..."!
Την ουσία του του ζητούμενου την διατύπωσε με την δήλωσή του ο εκπρόσωπος της GREENPEACE, Μαρκ Μπρέντυ, λέγοντας ότι "Είναι πολύ σημαντικό να συμφωνήσουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες σε μία μονομερή μείωση κατά 30%, ώστε να δώσουν μία ευκαιρία στην Κοπεγχάγη. Να σώσουν την Κοπεγχάγη".

Η Ε.Ε. έχει δεσμευθεί να μειώσει μέχρι το 2020 τις εκπομπές της κατά 20%, σε σύγκριση με τα επίπεδα του 1990 και προσφέρεται να φέρει αυτή την προσπάθεια στο 30%, αν οι άλλες ανεπτυγμένες χώρες συμφωνήσουν να καταβάλουν ανάλογες προσπάθειες.

Απογοήτευση από τις δεσμεύσεις των ΗΠΑ
Απογοητευμένες δηλώνουν πολλές ευρωπαϊκές χώρες από τις δεσμεύσεις που προτίθενται να κάνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στη μάχη για το κλίμα.
Αναφορά στον Μπαράκ Ομπάμα, που κατάγεται από την Κένυα, αποτελούν και τα αγάλματα πολεμιστών Μασάι από πάγο, ενός άνδρα και μίας γυναίκας με ένα μωρό στην αγκαλιά, που λιώνουν σιγά-σιγά έξω από τη Σύνοδο της Κοπεγχάγης, για να υπενθυμίσουν το ανθρώπινο κόστος της κλιματικής αλλαγής.
Για τον ίδιο σκοπό, ενώνουν τις φωνές τους δεκάδες ιθαγενείς από όλον τον κόσμο.
"Ήρθαμε εδώ για να δείξουμε στον κόσμο πώς θέλουμε να ξαναγίνει η Μητέρα Γη, από τη στιγμή που τα νερά στην περιοχή μας στεγνώνουν και τα φυτά μας ξεραίνονται και δεν παράγουν όπως παλιά.", είπε χαρακτηριστικά ο Σαμάνος από το Περού, Ίρμα Λους Πομά Καντσμάνι.
"Συνήθως εξαρτόμαστε από τα κοπάδια μας, αλλά λόγω της μακράς ξηρασίας, πολλά ζώα πέθαναν, οπότε δεν ξέρουμε πως να επιβιώσουμε", είπε και ο Μασάι από τη Κένυα, Μοπελ Κισοσέν.
Τα 370 εκατομμύρια ιθαγενών, από την Αρκτική μέχρι τον Νότιο Ειρηνικό, είναι τα πλέον εκτεθειμένα στην κλιματική αλλαγή, παρ' ότι ο τρόπος ζωής τους σπάνια παράγει αέρια του θερμοκηπίου.
Όπως είπε η εκπρόσωπος της Βολιβίας, Ανχέλα Ναβάρο, "Όσα χρήματα και να μας δώσετε, ποτέ -το επαναλαμβάνω- ποτέ δεν θα αποζημιώσει την απώλεια ενός παγόβουνου στη Βολιβία ή την εξαφάνιση ενός είδους σε κάποιο από τα τροπικά μας δάση. Δεν έχει να κάνει με τα λεφτά, γιατί δεν είμαστε ζητιάνοι!".

Κινητοποιήσεις στην Κοπεγχάγη
Ακτιβιστές στην Κοπεγχάγη, έστησαν έναν καταυλισμό για περιβαλλοντικούς πρόσφυγες, υπενθυμίζοντας έτσι το διακύβευμα της αδράνειας.
Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών υπολογίζει ότι 250 εκατομμύρια άνθρωποι θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους, εξ αιτίας της κλιματικής αλλαγής.
Τουλάχιστον πενήντα χιλιάδες διαδηλωτές αναμένεται να διαδηλώσουν το Σάββατο στο κέντρο της Κοπεγχάγης ανταποκρινόμενοι στην έκκληση 516 μη-κυβερνητικών οργανώσεων από 67 κράτη, που θέλουν να ασκηθεί πίεση πάνω στις διεθνείς διαβουλεύσεις για το κλίμα, αναφέρεται σε σημερινό ανακοινωθέν των διοργανωτών της κινητοποίησης.
Η πορεία πρόκειται να ξεκινήσει γύρω στις 17:00 ώρα Ελλάδας [16:00 τοπική] από το Bella Center, το Μέγαρο που φιλοξενεί τις εργασίες της διεθνούς Διάσκεψης του ΟΗΕ για τις κλιματικές αλλαγές.
Μέχρι τώρα, η αστυνομία της Κοπεγχάγης προσήγαγε περί τα 70 από τα -περίπου- 500 άτομα [αρκετοί εξ αυτών αλλοδαποί] του κινήματος "Το κλίμα μας δεν είναι δουλειά σας", οι οποίοι διαδήλωναν εναντίον της επιρροής μεγάλων επιχειρήσεων στις εργασίες αυτής της διεθνούς Διάσκεψης του ΟΗΕ, φώναζαν το σύνθημα "μην αγοράζετε το ψέμα".
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σε ειδικό κέντρο κράτησης σε μία παλιά αποθήκη μπύρας κοντά στην Κοπεγχάγη, όπου μπορεί να παραμείνουν υπό κράτηση ως και 12 ώρες προτού αφεθούν ελεύθεροι.
Όπως διέρρευσε, εφ' όσον σε βάρος -μερικών εξ- αυτών συγκεντρωθούν στοιχεία επιβαρυντικά, τότε "θα παραπεμφθούν για τα περαιτέρω". Οι προσαγωγές έγιναν επειδή η κινητοποίηση δεν ήταν σε γνώση των αστυνομικών αρχών.
Η αστυνομία συνέλαβε άλλα 5 άτομα για "διάφορα αδικήματα", σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της οργάνωσης αυτής.
Περίπου 250 νέοι διαδήλωσαν ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του κινήματος αυτού στο κέντρο της Κοπεγχάγης, η οποία φρουρείται από σημαντικές αστυνομικές δυνάμεις.
Το κίνημα αυτό έχει στόχο να σταματήσει "η επιρροή του επιχειρηματικού κόσμου στις διαπραγματεύσεις για το κλίμα", καθώς κρίνει ότι "οι επιχειρήσεις δεν αποτελούν μέρος της λύσης".
Η γερμανική και η σουηδική αστυνομία -όσο διαρκεί η Διάσκεψη του ΟΗΕ- έχουν αποστείλει ενισχύσεις στη δανική αστυνομία.

Καθημερινή ενημέρωση από την ιστοσελίδα του ΥΠΕΚΑ
Ενημέρωση για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων στην Κοπεγχάγη αναρτάται, κάθε ημέρα μετά τις 10:00, στον διαδικτυακό τόπο του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω του 26ου Γύρου της Αθήνας

Κλειστό θα είναι το πρωί της Κυριακής το κέντρο της Αθήνας για τους οδηγούς λόγω της διεξαγωγής του 26ου Γύρου της Αθήνας. Η εκκίνηση θα δοθεί μπροστά από το δημαρχιακό μέγαρο στην πλατεία Κοτζιά στις 10 το πρωί, ενώ την ίδια ώρα θα γίνει και η εκκίνηση για τα άτομα με ειδικές ανάγκες στην πλατεία Μοναστηρίου.

Ο τερματισμός, σύμφωνα με Το Βήμα, για όλες τις διαδρομές θα γίνει στην πλατεία Κοτζιά.

Τρεις θα είναι οι διαδρομές που θα μπορούν να επιλέξουν όσοι θα συμμετάσχουν στον αγώνα. Η πρώτη, μήκους 8 χιλιομέτρων, είναι η ακόλουθη: πλατεία Κοτζιά, Αθηνάς, Πλ. Ομονοίας, Πειραιώς, Ασωμάτων, Πουλοπούλου Ηλ., Αποστόλου Παύλου, Διον. Αρεοπαγίτου, Λ. Συγγρού, Αθ. Διάκου, Αρδητού, Βασ. Κωνσταντίνου, Βασ. Σοφίας, Πανεπιστημίου, πλατεία Ομονοίας, Αγ. Κωνσταντίνου, Σωκράτους, Πειραιώς, Αθηνάς, πλατεία Κοτζιά.

Η δεύτερη, μήκους 3,5 χιλιομέτρων, είναι η: πλατεία Κοτζιά, Αθηνάς, πλατεία Ομονοίας, Πειραιώς, Ασωμάτων, Ερμού, Αθηνάς, πλατεία Κοτζιά.

Η τρίτη, μήκους 700 μέτρων, είναι για τα ΑμΕΑ και είναι η εξής: πλατεία Μοναστηρίου, Αθηνάς, πλατεία Κοτζιά.

Δημόσιος κίνδυνος εν Αθήναις

Ούτε μια, ούτε δυο, ούτε τρεις αλλά καμιά.. . 30αρια παλέτες αποφάσισε να μεταφέρει ο τουλάχιστον ασυνείδητος οδηγός που σήμερα το μεσημέρι κυκλοφορούσε στην περιοχή του Τατοΐου.

Τώρα τι ακριβώς σκεφτόταν ο οδηγός του αυτοκινήτου που αποφάσισε να μεταφέρει τις παλέτες όχι με ένα φορτηγό αλλά με ένα αυτοκίνητο μεσαίας κατηγορίας, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει.

Παραμένει πάντως άγνωστο το πώς κατάφερε να δέσει την τελευταία παλέτα…
Το σίγουρο είναι, επίσης, ότι ευτυχώς αυτή τη φορά δεν προκάλεσε κάποιο ατύχημα… για επόμενη φορά όρκο δεν παίρνουμε…

To φονικό εμβόλιο της γρίπης (του Δρ. Γ. Κοεμτζόπουλου)

Άλλος ένας γιατρός που πραγματικά νοιάζεται!
Που ερεύνησε για την αλήθεια, που την κοινοποίησε στους "αδρανούντες αρμόδιους", οι οποίοι συνεχίζουν να υποστηρίζουν τον μαζικό "τρομο-εμβολιασμό" μας...
Αλήθεια οι εισαγγελείς μας γιατί ακόμη κωφεύουν?...
Αγαπητοί μου ιατροί της Ελλάδος, προστάτες της ζωής μας και της υγείας μας.
Σας στέλνω το τεκμηριωμένο αυτό κείμενο με γνώμες έγκριτων ιατρών και δημοσιογράφων ανά τον κόσμο που διερεύνησαν εις βάθος και συγκέντρωσαν τις μέχρι σήμερα (13.11.09) πληροφορίες για το τι συμβαίνει διεθνώς με το φονικό εμβόλιο της γρίπης των χοίρων, που αποτελεί, κατά κοινή πλέον ομολογία, βιολογικό όπλο εναντίον των ανθρώπων για να ικανοποιηθούν οικονομικά συμφέροντα φαρμακευτικών εταιριών που μας θέλουν αρρώστους εφ' όρου ζωής, αλλά και αυτών που προσπαθούν να μας εξουσιάζουν γενικότερα. Το στέλνω συμπληρωμένο όπως το έστειλα σε πρωθυπουργό, υπουργό (minister@yyka.gov.gr) και υφυπουργό υγείας και λοιπούς υπουργούς και αρμοδίους, αρχηγούς κομμάτων, μέσα ενημέρωσης, συλλόγους κλπ, οι οποίοι όμως στην πλειοψηφία τους αδρανούν και επιτρέπουν ή και προωθούν το φονικό εμβολιασμό.
Για τον λόγο αυτό απευθύνομαι σε σας, σε μια ύστατη προσπάθεια αποτροπής του εγκλήματος αυτού, ώστε αφού διαβάσετε και επιβεβαιώσετε τα λεγόμενα μου μέσω των δεκάδων links σε άρθρα και βίντεο που παραθέτω ανθρώπων που έζησαν τα γεγονότα, να ενεργοποιηθείτε έγκαιρα ενημερώνοντας τους συνανθρώπους σας που σας εμπιστεύονται, όπως επιτάσσει το υψηλό καθήκον σας και η συνείδησή σας. Με πολλές ελπίδες δικές μου αλλά και του ταλαίπωρου λαού μας που τόσα υφίσταται τελευταία από τις σκοτεινές δυνάμεις που μας εξουσιάζουν.

Δρ. Γιώργος Κοεμτζόπουλος,
Ιουστινιανού 20, Πολιτεία 146 71,
τηλ: 210 62 00 450, 2106297233,
κιν: 6944883343,
Fax: 2106252711,
email: g.koemtzo@hotmail.com,
Ιστοσελίδα http://www.artmine5000.com/
(με πληροφορίες που τακτικά συμπληρώνονται με νέα στοιχεία σχετικά με το εμβόλιο και τα τραγικά του αποτελέσματα διεθνώς).

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Πριν πέσετε στην παγίδα που έχουν στήσει οι σκοτεινές δυνάμεις που μας διοικούν και καταδυναστεύουν τον πλανήτη μας (Ιλουμινάτοι, δισεκατομμυριούχοι, τραπεζίτες, πολιτικοί), που είναι οι ιδιοκτήτες και ελέγχουν τις μεγάλες πολυεθνικές και μάλιστα τις φαρμακευτικές εταιρίες οι οποίες αποτελούν σήμερα το ισχυρότερο lobby που επηρεάζει τις περισσότερες κυβερνήσεις του πλανήτη, (δείτε το δεύτερο συνημμένο του παρόντος), και πριν δεχθείτε εσείς και η οικογένεια σας να κάνετε το εμβόλιο της γρίπης των χοίρων, θα πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσετε τα σχετικά άρθρα που παραθέτω.
Το πρώτο με τίτλο ''ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΓΡΙΠΗΣ. ΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ'' προέρχεται από ένα εμπεριστατωμένο e-mail που (ευτυχώς) κυκλοφορεί στην Ελλάδα και που έλαβα προσφάτως.
Το δεύτερο με τίτλο ''ΤΟ ΦΟΝΙKΌ ΕΜΒΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΙΠΗ'' αφορά πληροφορίες που συνέλεξα εγώ (δείτε και την σελίδα μου II.2.D1 του site μου). Ακόμη πολλές και συνταρακτικές πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε (στα Αγγλικά) στα πέντε άρθρα που επέλεξα από το διαδίκτυο που τα βάζω ως συνημμένα του παρόντος και που παραθέτω επίσης και στην αντίστοιχη Αγγλική μου σελίδα II.1.D9, καθώς και στις 50 και πλέον αναφορές και διευθύνσεις του διαδικτύου που δίδω, που προέρχονται από έγκριτες προσωπικότητες του χώρου αυτού παγκοσμίως. Σημειωτέον ότι η γρίπη των χοίρων δημιουργήθηκε στα εργαστήρια φαρμακευτικής εταιρίας σαν βιολογικό στρατιωτικό όπλο, κατά παραγγελία της CIA που την διέσπειρε κατόπιν (δήθεν τυχαία) στο Μεξικό και σε άλλες 17 χώρες, (δείτε το τέταρτο συνημμένο του παρόντος) για να προκαλέσει την ανάγκη του φονικού και συνήθως υποχρεωτικού εμβολιασμού του πληθυσμού παγκοσμίως. Το υποχρεωτικό καθορίστηκε από τον ελεγχόμενο από τις σκοτεινές δυνάμεις Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ''Π.Ο.Υ.'' (δείτε το τρίτο συνημμένο του παρόντος) ενώ έχουν γίνει μηνύσεις κατά του Π.Ο.Υ, της φαρμακευτικής εταιρίας, και λοιπών υπευθύνων. Ακόμη προετοιμάζονται μηνύσεις εναντίων όλων των υπευθύνων που θα προωθήσουν τον εμβολιασμό στις διάφορες χώρες (συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας) με την κατηγορία της βαριάς αμέλειας (gross negligence) για τους θανάτους, την παράλυση, κλπ που θα προέλθουν από τους εμβολιασμούς και μάλιστα από γονείς εμβολιασθέντων παιδιών.
Απόδειξη των ανωτέρω αποτελεί, και το γεγονός ότι ενώ η γρίπη των χοίρων εμφανίστηκε το 2009 η εταιρία Medimmune αλλά και άλλες φαρμακευτικές είχαν ήδη πατεντάρει το εμβόλιο κατά της γρίπης αυτής από το 2008 http://www.theflucase.com/
Το σημερινό εμβόλιο έχει μεταξύ άλλων τις εξής για τον οργανισμό μας καταστρεπτικές συνέπειες:
1) Αδυνατίζει το αμυντικό μας σύστημα, και μάλιστα των παιδιών, με αποτέλεσμα να είμαστε απροστάτευτοι σε κάθε είδους ασθένειες, πράγμα που πρόκειται να προκαλέσει αργά ή γρήγορα πολλούς θανάτους και την επιδιωκόμενη από τις σκοτεινές δυνάμεις δραματική μείωση του πληθυσμού, αλλά και συχνές αρρώστιες για τους επιζώντες προς μεγάλη οικονομική ωφέλεια των φαρμακευτικών εταιριών.
2) Ουσίες του εμβολίου (π.χ. βαριά μέταλλα όπως ο υδράργυρος) συσσωρεύονται στον εγκέφαλο και προκαλούν μόνιμες βλάβες που αποσκοπούν συν το χρόνο (κατά τρόπο αποτελεσματικότερο από τους αεροπορικούς ψεκασμούς που μας κάνουν για τον ίδιο λόγο), στο να μας καταντήσουν νωθρούς και άβουλα και συνεπώς πειθήνια όργανα τους.
3) Οι εμβολιασθέντες αποκτούν πολύ περισσότερες πιθανότητες να νοσήσουν τελικά από τους μη εμβολιασθέντες, όπως συνέβη και το 1918 με την ''Ισπανική γρίπη'' όπου πέθαναν 50 εκατομμύρια εις Ευρώπη και Αμερική κυρίως από τους εμβολιασθέντες ενώ οι μη εμβολιασθέντες επέζησαν και βοηθούσαν τους αρρώστους, εις δε την Ελλάδα που δεν έγιναν εμβολιασμοί δεν είχαμε εν γένει θύματα.
4) Κατά τις πρώτες 10 τουλάχιστον ημέρες μετά τον εμβολιασμό, οι εμβολιασθέντες δεν θα έχουν συμπτώματα, λόγω προσωρινής καταστολής από το εμβόλιο του αμυντικού τους συστήματος, ενώ θα είναι επικίνδυνοι φορείς της νόσου για όσους ανύποπτους βρίσκονται γύρω τους, γι' αυτό και πρέπει να τους αποφεύγομε (δείτε το τέταρτο και πέμπτο συνημμένο του παρόντος καθώς και τις πληροφορίες που δίδω πιο κάτω). Έτσι μπορεί με μικρό ποσοστό εμβολιασθέντων (θεωρούν οι σκοτεινές δυνάμεις ότι ως τέτοιο αρκεί και το 10%), θα μπορεί να επεκταθεί γρήγορα η πανδημία και στους μη εμβολιασθέντες. Ακόμη για να ξεγελάσουν τον κόσμο έχουν ετοιμάσει και μικρές ποσότητες ''καθαρών'' εμβολίων, δηλαδή χωρίς τοξικές προσμείξεις (υδράργυρο, αλουμίνιο, κλπ,) καθώς και χωρίς ζωντανούς (μη αποδυναμομένους) ιούς, (δείτε και το http://www.theflucase.com/2 (πού απετέλεσε μεγάλο σκάνδαλο στην Γερμανία), για να τα κάνουν η κυβέρνηση, η ελίτ, οι ιθύνοντες και οι ''ημέτεροι'' δίνοντας το καλό παράδειγμα, καθώς και οι ομάδες των δοκιμαστικών πρώτων εμβολιασμών, ώστε ο κόσμος να μην φοβηθεί και να δεχθεί να εμβολιαστεί.
Αντίθετα για τα ''μη καθαρά'' εμβόλια στην Αμερική έχουν πρόσφατα αναστείλει για έξη μήνες, από Οκτώβριο 2009, ειδικά και μόνον για τα εμβόλια της γρίπης, τον νόμο πού περιόριζε την μεγίστη ποσότητα υδραργύρου στο κάθε εμβόλιο. Γιατί άραγε; (δείτε το site http://www.theflucase.com/
Τέλος θα πρέπει να αποφύγουμε και το εμβόλιο κατά της κοινής γρίπης, καθ’ ότι οι ιθύνοντες βλέποντας την απροθυμία του κοινού να εμβολιαστεί (οι νοσοκομειακοί αρνούνται να εμβολιαστούν στο 90%), έχουν προωθήσει με την ταμπέλα του κοινού εμβολίου και σημαντικό ποσοστό του νέου εμβολίου του ιού Η1Ν1 για να ξεγελάσουν τον κόσμο (δείτε το τρίτο μέρος του παρόντος κειμένου). Έτσι στην Αμερική μια 25χρονη έπαθε παράλυση από ένα τέτοιο εμβόλιο εποχιακής γρίπης, http://www.theflucase.com/4.
Όμως το κακό δεν σταματά εδώ, διότι προετοιμάζεται και παραλλαγή του εμβολίου που θα εισάγεται στο σώμα μας μαζί με το εμβόλιο και νάνο-τσιπ (ραδιοφωνικών κυμάτων), για τον πληρέστερο έλεγχο μας, (δήθεν για να ξέρουν ποιοι εμβολιάστηκαν και ποιοι όχι, και αν υπάρχουν μικρόβια στον οργανισμό), το οποίον όμως δεν εφαρμόστηκε στην φάση αυτή λόγω των πολλών θανάτων που προκάλεσε κατά τις δοκιμές, ενώ θα εφαρμοστεί στην επόμενη φάση των εμβολιασμών για την οποίαν είναι έτοιμοι πλέον (με πελώριες data bases που θα μας καταγράφουν, δείτε λεπτομέρειες πιο κάτω και στο http://www.theflucase.com/5.
Αυτά τα νάνο-τσιπς εκτός του ότι εντοπίζουν το πού βρίσκεται ο κάθε ένας μας, μπορούν μέσω ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων να ενεργοποιήσουν τα βαριά μέταλλα (υδράργυρο, αλουμίνιο, κλπ) πού έχουν συσσωρευτεί στον εγκέφαλο, δημιουργώντας σοβαρά ψυχικά προβλήματα (δείτε το http://www.theflucase.com/6.
Μάλιστα στην Νορβηγία καθυστερούν τους εμβολιασμούς μέχρις ότου να παραλάβουν τις ειδικές σύριγγες που θα επιτρέπουν την εισαγωγή των νάνο-τσιπς μαζί με το εμβόλιο (δείτε το site http://www.theflucase.com/7.
Ακόμη, όπως αναφέρω και πιο κάτω, στην Αμερική διασπείρουν μέσω καλοπληρωμένων (από μυστικό λογαριασμό της Bank of America) φορτηγατζήδων, ιούς της νόσου των πτηνών (Η5Ν1 που είναι πολύ πιο βαριάς μορφής από την νόσο των χοίρων Η1Ν1), για να φοβηθεί ο πληθυσμός από τα βαριά περιστατικά που θα προκύψουν και να σπεύσει να εμβολιαστεί (όμως με εμβόλιο που δεν αφορά καν στην νόσο των πτηνών).
Ήδη όμως δύο χώρες η Πολωνία και ή Τσεχία απαγόρευσαν τον εμβολιασμό στις χώρες τους (μετά από θανάτους κατά τους δοκιμαστικούς εμβολιασμούς σε άστεγους), και ακολουθούν σύντομα και άλλες χώρες. Στην Γερμανία το 81% των Γερμανών δεν θέλει να εμβολιασθεί παρά τις πιέσεις που δέχεται, δείτε το site http://www.theflucase.com/8 όπου και κορυφαίοι ιατροί μιλούν κατά του εμβολίου, δείτε το http://www.theflucase.com/9.
Τέλος η μεγάλη πλειοψηφία των Ιταλών ιατρών δεν συνιστούν τον εμβολιασμό και ούτε οι πολίτες θα το κάνουν και έτσι οι ποσότητες που έχουν παραγγελθεί θα μείνουν αχρησιμοποίητες (δείτε το site http://www.theflucase.com/10 Στη Γαλλία επισημαίνουν οι επιστήμονες ότι υπάρχουν 50 φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνει κανείς από το εμβόλιο παρά απ' την γρίπη των χοίρων (δείτε http://www.theflucase/11. Ακόμη στην Γαλλία κορυφαίος γιατρός συνιστά στους υγειονομικούς που πήραν εντολή να πλαισιώσουν τα κέντρα όπου θα κάνουν τον εμβολιασμό, να μην παρουσιαστούν σαμποτάροντας έτσι το πρόγραμμα και σώζοντας τους αφελείς που θα προσέρχονταν, προφασιζόμενοι εν ανάγκη ασθένεια, http://www.theflucase.com/12.
Στη Σουηδία υπάρχει πληθώρα αχρησιμοποίητων εμβολίων καθότι οι πολιτικοί δεσμεύτηκαν για 18 εκατομμύρια δόσεις (δύο για κάθε πολίτη), ενώ πολύ λίγοι επιθυμούν να εμβολιαστούν, πράγμα που προβλέπεται ότι θα αποτελέσει σκάνδαλο για τα 144 εκατομμύρια δολάρια που ξοδεύονται, καθ' ότι εκφράζονται φόβοι ότι οι αρμόδιοι δωροδοκήθηκαν από το λόμπι των φαρμακευτικών εταιριών για να σπεύσουν να κάνουν την μεγάλη αυτή παραγγελία (δείτε το site http://www.theflucase.com/13. Ακόμη στη Σουηδία από τους 333 (υγιείς) μαθητές που εμβολιάστηκαν σε ένα σχολείο, οι 130 (δηλαδή πάνω από τους μισούς) αρρώστησαν με την γρίπη την επομένη, δείτε το site http://www.theflucase.com/14. Στην Φιλανδία το 75% δεν θέλει να εμβολιασθεί (δείτε το site http://www.theflucase.com/15. Στην Αγγλία κυκλοφορεί πλήθος κόσμου με μπλουζάκια με συνθήματα εναντίον του εμβολίου και γίνονται σχετικές διαδηλώσεις με πανό, ενώ η πλειοψηφία δηλώνει ότι προτιμά να μπει φυλακή παρά να κάνει το εμβόλιο (ευ όσον γίνει υποχρεωτικό), ακόμη δε κατηγορούν όλους τους κρατικούς υπευθύνους των υγειονομικών υπηρεσιών και επιτροπών (οι περισσότεροι των οποίων είναι ή υπήρξαν σημαντικά στελέχη των μεγάλων φαρμακευτικών), αποκαλώντας τους ανοιχτά προδότες (συμπεριλαμβανομένου του υπουργού υγείας και του πρωθυπουργού) δείτε το βίντεο http://www.theflucase.com/16, που είναι πολύ αποκαλυπτικό. Εκτιμώ ότι κάτι ανάλογο θα γίνει και στις άλλες χώρες, όταν ο κόσμος ξυπνήσει και θελήσει να ενεργοποιηθεί και να αντιδράσει στο έγκλημα αυτό που μας σερβίρουν οι φαρμακευτικές.
Ακόμη επισημαίνω ότι ενώ τα εμβόλια αυτά τόσο της πρώτης όσο και της δευτέρας φάσεως, δεν προσφέρουν καμία προστασία ούτε έναντι της γρίπης των χοίρων ούτε των πτηνών, αντίθετα η πλειονότητα τους περιέχει ζωντανούς ιούς (χωρίς να έχουν αποδυναμωθεί με ραδιενεργό ακτινοβολία, δήθεν κατά λάθος) της πολύ σοβαρότερης νόσου των πτηνών, από 72 κιλά τέτοιων ιών που η εταιρία Baxter παρασκεύασε και διέσπειρε στις άλλες εταιρίες. Έτσι το εμβόλιο που μας προτρέπουν οι έγκριτοι παράγοντες να σπεύσουμε να κάνουμε, όχι μόνο δεν μας προστατεύει από τίποτε, αλλά αντίθετα αποτελεί ''βιολογικό όπλο'' για την μείωση του πληθυσμού και τον έλεγχο των ανθρώπων που τους θέλουν φιλάσθενους και αδύναμους (από τις σκοτεινές δυνάμεις που δυστυχώς μας εξουσιάζουν και είναι υπεύθυνες και για πολλά αλλά (οικονομικά, κλπ) προβλήματα που μας βασανίζουν. Κάτι ανάλογο έγινε και παλαιότερα με την δημιουργία του ιού του AIDS, για τη μείωση του πληθυσμού των φτωχών χωρών της Αφρικής, αλλά τα σχέδια τους δεν ολοκληρώθηκαν διότι πολλοί έσπευσαν και βοήθησαν ενημερώνοντας και εκπαιδεύοντας τον εκεί πληθυσμό. Δείτε ακόμη το πολύ διαφωτιστικό άρθρο με τίτλο ''10 ερωτήσεις για το εμβόλιο της γρίπης στις οποίες οι γιατροί και οι επίσημες υγειονομικές υπηρεσίες καθώς και ο ΠΟΥ αρνούνται να απαντήσουν'' http://www.theflucase.com/17. Ακόμη η υπουργός υγείας της Πολωνίας (μια από τις λίγες χώρες που δεν υποτάσσεται στον πανίσχυρο ΠΟΥ) συνεπικουρούμενη από τον Πρωθυπουργό, εξηγεί με επιχειρήματα σε ομιλία της γιατί δεν γίνεται ο εμβολιασμός http://www.theflucase.com/18 καταλήγοντας ότι η υπουργός είναι για συμφέροντα των πολιτών και όχι των φαρμακευτικών (μακάρι να συνέβαινε το ίδιο και για την Ελλάδα). Ανάλογες απόψεις έχει και η πρώην υπουργός υγείας της Φιλανδίας, η οποία μάλιστα τονίζει ότι ο εμβολιασμός σε εγκύους και παιδιά αποσκοπεί στο να χτυπήσει και να αποδεκατίσει την επόμενη γενεά (όπως είχε προτείνει κάποτε και ο Κίσινγκερ για τον περιορισμό του υπερπληθυσμού της Γης), δείτε το βίντεο http://www.youtube.com/watch?v=eZ-fMVTJzH0 ..
Σαν απόδειξη των ανωτέρω παραθέτω τα καταστρεπτικά αποτελέσματα ενός δοκιμαστικού εμβολιασμού με το εμβόλιο της γρίπης των χοίρων (για τον ιό H1N1) που έγινε τον Απρίλιο 2009 στο πλήρωμα εκ 347 ανδρών πλοίου του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ και που αποκαλύφθηκε πρόσφατα, (δείτε το πρώτο συνημμένο του παρόντος). Μήνυμα του Robin Thomas 2009-09-29 18:19:39. Από τον διεθνή ρεπόρτερ Bob Chapman: 1) Πλοίο του Ναυτικού των ΗΠΑ, καθελκύστηκε τον Απρίλιο του 2009 με πλήρωμα 347 ατόμων. 2) Το σύνολο του πληρώματος εμβολιάσθηκε αμέσως μετά, με το εμβόλιο της γρίπης των χοίρων (ιός H1N1). 3) Το πλήρωμα αρρώστησε τόσο σοβαρά ώστε άλλα πλοία έπρεπε να στείλουν βοήθεια, ήτοι 16 ιατρούς από ένα αεροπλανοφόρο και άλλα σκάφη, (συνολικά 50 άτομα στάλθηκαν στο πλοίο για την αντιμετώπιση της κρίσης). 4) Δύο από τα 347 μέλη του πληρώματος πέθαναν, ο καπετάνιος (πλωτάρχης) και ένας αρχικελευστής. 5) Οι 50 που στάλισαν στο πλοίο είναι τώρα σε καραντίνα σε νοσοκομείο του Ναυτικού στην Balboa, Ισπανία καθ' ότι 10 από αυτούς κόλλησαν την γρίπη από το πλήρωμα του πλοίου. Δύο από τους 50 σε καραντίνα είναι σε σοβαρή κατάσταση κατά την τελευταία έκθεση. 6) Από το πλήρωμα των 347 ανθρώπων που εμβολιάστηκαν, 333 μολύνθηκαν με τον ιό H1N1 ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ, εκ των οποίων δύο πέθαναν, όπως προαναφέρθηκε, και 331 επέζησαν μέχρι στιγμής. Μόνο 14 από τους 347 εμβολιασθέντες δεν παρουσίασαν οποιεσδήποτε αρνητικές επιδράσεις από το εμβόλιο. 7) Το ναυτικό έχει απειλήσει όλες τις συζύγους του πληρώματος του πλοίου να σιωπήσουν, καθ’ ότι είναι οι πληροφορίες απόρρητες. Μερικές όμως τελικά μίλησαν και επιβεβαίωσαν τις πιο πάνω πληροφορίες. 8) Στο αεροπλανοφόρο που παρείχε την βοήθεια, 415 ναύτες έχουν κολλήσει την γρίπη των χοίρων και είναι επί του παρόντος σε καραντίνα μέσα στο σκάφος. 9) Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι η πανδημία της γρίπης των χοίρων θα δημιουργηθεί ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ.. Αν δεν το κάνετε δεν θα υπάρχει μεγάλη επιδημία. Από αυτή και μόνον την δοκιμή του Απριλίου είναι προφανές ότι το εμβόλιο μόλυνε το 96% αυτών που το έκαναν. Ένα τέτοιο ποσοστό λοίμωξης είναι αδύνατο να επιτευχθεί με οποιοδήποτε φυσικό μέσο. Αν και σκότωσε μόνο το 1% άμεσα, δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις που θα έχει. Δείτε για περισσότερες πληροφορίες την έρευνα σχετικά με τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του εμβολίου της γρίπης των χοίρων το 1976, καθώς και σχετικά με το εμβόλιο του άνθρακα κατά τον πόλεμο του Κόλπου. 10) Να σημειωθεί επίσης ότι απλή επαφή με αυτούς που έχουν εμβολιαστεί δημιουργεί ένα 20% πιθανότητες να κολλήσει κανείς την γρίπη των χοίρων, ακόμη και αν δεν έχει εμβολιαστεί. Το Ναυτικό των ΗΠΑ έχει θέσει ''εκτός'' 5 πλοία του ναυτικού των ΗΠΑ που επιστρέφουν πίσω από αποστολές στην Μέση Ανατολή καθ ότι ''αδυνατούν να συνεχίσουν την αποστολή τους''. Ακόμη παραθέτω (για τους αγγλομαθείς) το site του Αμερικανικού καναλιού Vortex Network News (VNN - ''For all the news you will never get on CNN!'' ''Για όλα τα νέα που ποτέ δεν θα πάρετε από το CNN'' ) http://www.achieveradio.com/vortex-cosmic-connections/index.php με ένα από τα πολλά σχετικά άρθρα (της 3. Οκτ. ‘09) με τίτλο ''International Drug Ring Behind the H1N1 Swine Flu Scandal Has Been Exposed" (Αποκαλύφθηκε σκάνδαλο των φαρμακευτικών γκρουπ που βρίσκονται πίσω από το Η1Ν1 της γρίπης των χοίρων). Τέλος διάβασα στο περιοδικό Nexus του Νοεμβρίου http://www.nexushellas.gr/ άρθρο που επιβεβαιώνει μερικά από όσα αναφέρω στο παρόν μου κείμενο, ενώ και ο καθηγητής παιδιατρικής κύριος Παναγιώτης Σπυρίδης εκφράζει σε άρθρο της εφημερίδας Veto της 8.11,09 τις αντιρρήσεις του σχετικά με το εμβόλιο. Επιπλέον, υπάρχουν ήδη πολλά κείμενα και βίντεο με την παρουσίαση που ένας χαρισματικός Άγγλος ο David Ike, αλλά και πολλές άλλες έγκριτες προσωπικότητες ανά τον κόσμο μας δίνουν, όπως στα sites (http://www.davidicke.com/index.php και http://www.blogtalkradio.com/soulnews/2009/07 / 20/DAVID-ICKE-live-on-news-for-the-soul) υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι ο ιός της γρίπης των χοίρων δημιουργήθηκε από μια Αυστριακή εταιρεία, με παραγγελία της CIA, που την εξάπλωσε στο Μεξικό και σε άλλες 17 χώρες, και ότι "η γρίπη δεν είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος, αλλά είναι το εμβόλιο" (δείτε το τέταρτο συνημμένο του παρόντος). Αυτά τα εμβόλια έχουν κάποια ουσία που ονομάζεται αλουμίνα, μία ένωση του αλουμινίου που προκαλεί μια υπέρ αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος του σώματος με πολλές παρενέργειες, ενώ περιέχουν και υδράργυρο σε ανεπίτρεπτες ποσότητες, καθώς και άλλα τοξικά και επικίνδυνα στοιχεία που συσσωρεύονται στον εγκέφαλο και δημιουργούν κάθε είδους νευρολογικά προβλήματα συμπεριλαμβανομένης και της παράλυσης. Δείτε επίσης δεκάδες σχετικά άρθρα και αναφορές ανά τον κόσμο που προετοιμάζουν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, κλπ, στο site http://theflucase.com/ της Αυστριακής δημοσιογράφου Jane Burgermeister, ή οποία μάλιστα έχει υποβάλει μηνύσεις σε άτομα και οργανισμούς (ΠΟΥ κλπ) που μεθόδευσαν και προωθούν αυτό το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, ενώ καινούριες αναφορές προστίθενται καθημερινώς. Μεταξύ αυτών είναι το ότι πολλά νοσοκομεία των ΗΠΑ έχουν προμηθευτεί ειδικά βραχιόλια για αυτούς που εμβολιάζονται, που θα περιέχουν και όλα τα προσωπικά τους δεδομένα, τα οποία εφ όσον τοποθετηθούν δεν θα μπορεί κανείς πλέον εφ όρου ζωής να τα βγάλει, δείτε το http://www.theflucase.com/19.
Σημειωτέον ότι, σε πολλές μεγάλες ηλεκτρονικές εφημερίδες άρθρα που περιέχουν σαν link το ως άνω site http://theflucase.com/ σύντομα διαγράφονται από την εφημερίδα. Ακόμη δείτε πολλές άλλες αναφορές, ρεπορτάζ, κλπ στους ''Πολίτες μιας νομοταγούς κυβέρνησης'' http://legitgov.org/pandemic_action.html όπου μπορείτε να γραφτείτε (δωρεάν) για να λαμβάνετε τακτικά νέες πληροφορίες. Επίσης δείτε και τα σχετικά βίντεο που έχω βάλει στο ring community ''Children of the Sun'' http://sunchildren.ning.com/ . Ακόμη δείτε με τίτλο ''Μην κάνετε το εμβόλιο γιατί μπορεί να σας σκοτώσει'' το http://humanityhealing.ning.com/profiles/message/show;id=317576678&folder=Inbox .
Επίσης δείτε το site www.box.net/shared/pv190gde1q με τίτλο ''Αποδείξεις βιολογικής τρομοκρατίας'', ή το κύριο άρθρο στο περιοδικό Time με τίτλο ''ανθρώπινα πειραματόζωα''. Ακόμη δείτε το πολυδιάστατο site http://www.stopthevax.com/ με τίτλο ''Σταματήστε το εμβόλιο'', όπου μεταξύ άλλων στέλνονται εξώδικα, με αποδεικτικά στοιχεία για την φύση και τους κινδύνους του εμβολίου, στους διάφορους αρμοδίους των ΗΠΑ (συμπεριλαμβανομένων και των μελών βουλής και γερουσίας που θα προωθήσουν την σχετική νομοθεσία), προειδοποιώντας τους ότι θα ασκηθούν μηνύσεις εναντίον τους για ''βαρεία αμέλεια'' (gross negligence) για τους θανάτους που θα επακολουθήσουν, εάν δεν επέμβουν για να εμποδίσουν τον εμβολιασμό, ενώ ενημερώνουν και τους σερίφηδες της κάθε περιοχής, ότι είναι στην δικαιοδοσία τους να εμποδίσουν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, εφ όσον αυτός αποφασισθεί.
Ήδη οι Βέλγοι δικηγόροι κατέθεσαν μηνύσεις εναντίον των υπευθύνων, πολιτικών κλπ που προωθούν τους εμβολιασμούς (δείτε το http://www.theflucase.com/20, Θεωρώ λοιπόν πολύ πιθανόν ότι κάτι ανάλογο θα συμβεί τελικά και για τις άλλες χώρες συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, από μηνύσεις που θα κάνουν οι συγγενείς θυμάτων και μάλιστα οι γονείς παιδιών. Επίσης δείτε το site του Dr. Horowitz (που έχει τιμηθεί διεθνώς με πολλές διακρίσεις), http://www.fluscam.com/HOME.html με σχετικά βίντεο και άρθρα (όπως π.χ. το http://www.youtube.com/watch?v=04gaxcrVRxY), καθώς και με οδηγίες και απλά φάρμακα προφύλαξης και αντιμετώπισης της γρίπης (oxysilver, βιταμίνη D κλπ), τα οποία και παρήγγειλα μέσω του διαδικτύου για μένα και την οικογένεια μου, και αυτό συνιστώ και σε όλους. Εκεί δείτε επίσης το πρόσφατο άρθρο (THE AFFIDAVIT, Ένορκη κατάθεση, δείτε το στο δεύτερο συνημμένο του παρόντος) με τίτλο ''Αποκαλύφθηκε φαρμακευτικό καρτέλ που διαδίδει, μολύνει και κάνει ενέσεις για τον αποδεκατισμό του πληθυσμού του πλανήτη με την πανδημία του ιού H1N1 της γρίπης των χοίρων και τα εμβόλια''.
Το κανάλι Al Jazeera πού έχει θεατές 70 εκατομμύρια ανά τον κόσμο στις 7 Οκτ. ‘09 πήρε συνέντευξη του Dr. Horowitz με τίτλο "pangenocide" (''παν-γενοκτονία''), δείτε την να ξεσκεπάζει στο site http://sn114w.snt114.mail.live.com/default.aspx?rru=inbox&wa=wsignin1.0, το μεγάλο αυτό έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.
Τέλος επισκεφτείτε και πολλά άλλα σχετικά sites στο διαδίκτυο όσο ακόμη είναι καιρός, διότι ψηφίζεται νόμος στην Γερουσία των ΗΠΑ που δίδει το δικαίωμα στον πρόεδρο να μπλοκάρει το διαδίκτυο για λόγους έκτακτης ανάγκης (''allowing the President to temporarily seize control over computer networks in the private sector'' ''Επιτρέποντας στον πρόεδρο να πάρει προσωρινά τον έλεγχο των κομπιουτερικών δικτύων στον ιδιωτικό τομέα'').
Το μόνιμο πρόβλημα όμως είναι όπως είπαμε ότι ουσίες του εμβολίου συσσωρεύονται τελικά στον εγκέφαλο και προκαλούν μακροχρόνια πολλών ειδών βλάβες, που αποσκοπούν (όπως και οι αεροπορικοί ψεκασμοί) στο να μας έχουν υπό έλεγχο οι ισχυροί της Γης. Τελευταία διάβασα στο περιοδικό ''ΑΒΑΤΟΝ'' του μηνός Σεπτεμβρίου 2009 (το οποίο θα παραθέσω σύντομα σημ. τοξότισσας) ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο για το εμβόλιο, που συνιστώ στους συμπατριώτες μου να το διαβάσουν, το οποίο περιείχε μεταξύ άλλων στοιχεία και πολύ ενδιαφέρουσες αναφορές στο site www.box.net/shared/exmfsvenrr).
Λόγω της σημασίας αυτών των θεμάτων πρόκειται να προσθέσω μια προσεχή μου σελίδα στο site μου http://www.artmine5000.com/ που να περιγράφει λεπτομερώς και για άλλες συνωμοσίες των σκοτεινών δυνάμεων, όπως π.χ. σχετιζόμενες με την διατροφή μας και τα μεταλλαγμένα τρόφιμα, την υγεία μας γενικότερα, την οικονομία μας και τον ρόλο των τραπεζών, την ελευθερία μας, κλπ, δείτε πολλές λεπτομέρειες περί αυτών και στα εκατοντάδες βίντεο του Αμερικάνικου καναλιού του Alex Jones, όπου παίρνει και συνεντεύξεις από πολλές σημαντικές προσωπικότητες από όλον τον κόσμο που μιλούν και δίνουν στοιχεία για τις σκευωρίες αυτές(http://www.youtube.com/user/TheAlexJonesChannel;view=videos.)
Η μέθοδος που χρησιμοποιούν αυτές οι σκοτεινές δυνάμεις είναι η εξής:
α) Δημιουργούν ένα πρόβλημα εκεί που δεν υπάρχει.
β) Ενθαρρύνουν και μεγαλοποιούν την αντίδραση του κόσμου σ' αυτό.
γ) Στη συνέχεα δίδουν την λύση που εξυπηρετεί τους καταχθόνιους σκοπούς τους, όπως έγινε π.χ. με την καταστροφή από την CIA των δύο πύργων στην Νέα Υόρκη, που την απέδωσαν δήθεν σε τρομοκράτες, για να δικαιολογηθούν οι επιθέσεις σε Αφγανιστάν και Ιράκ καθώς και η όλη νομοθεσία περί τρομοκρατίας που περιόρισε σημαντικά τις προσωπικές ελευθερίες των Αμερικανών. Σημειωτέον ότι στην πρόσφατη επέτειο της 11 Σεπτεμβρίου, 2 εκατ. νεοϋορκέζοι είχαν συγκεντρωθεί ζητώντας να επανεξετασθούν τα αίτια της πτώσεως των δύο πύργων, ενώ τα μέσα ενημέρωσης δεν έδειξαν τίποτε σχετικό. Σε μια προσπάθεια αντίδρασης στο μεγάλο αυτό έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που προωθούν οι ''σκοτεινές δυνάμεις'', έχω στείλει εκατοντάδες e-mails με το παρόν κείμενο στα διάφορα μέσα ενημέρωσης, στους ιατρικούς συλλόγους, στους συλλόγους γονέων και μαθητών, στα πολιτικά κόμματα και νεολαίες, στους πολιτικούς και στους υπουργούς, κλπ, με την ελπίδα να προλάβω ή να περιορίσω το κακό, με αμφίβολα όμως αποτελέσματα. Αντίθετα στις 62 διαδικτυακές κοινότητες (ning communities) του εξωτερικού, που είμαι μέλος και που περιλαμβάνουν περισσότερα από 2.000.000 μέλη, έχω πλήρη ανταπόκριση για τα γραφόμενα μου και βομβαρδίζομαι από ευμενή σχόλια αλλά και πρόσθετες σχετικές πληροφορίες που τα συμπληρώνουν ή τα επιβεβαιώνουν. Δυστυχώς ένα μεγάλο ποσοστό των συμπατριωτών μου δέχεται ανεξέλεγκτα ότι του σερβίρουν οι ιθύνοντες και οι ελεγχόμενοι από τις σκοτεινές δυνάμεις και τα καρτέλ των μεγάλων φαρμακευτικών εταιριών, όπως παγκόσμιοι οργανισμοί (ΠΟΥ κλπ) και οδηγούνται αδιαμαρτύρητα σαν ''πρόβατα επί σφαγή''. Όσοι λοιπόν δεν κοιμούνται, ας πληροφορηθούν την αλήθεια για τα εμβόλια, διαβάζοντας αυτά που γράφω εδώ και αυτά που κυκλοφορούν κατά χιλιάδες στο διαδίκτυο (το μη ελεγχόμενο μέχρι στιγμής μέσο ενημέρωσης), και ας προσπαθήσουν να ενημερώσουν εγκαίρως (και να σώσουν) όσο περισσότερους συμπατριώτες μας γίνεται. Εγώ ότι μπόρεσα να κάνω το έκανα, και στις λίγες μέρες που μας μένουν μέχρι τους εμβολιασμούς θα ενημερώσω τους πολλούς μου φίλους διότι τους θέλω ζωντανούς και υγιείς.
Ήδη στέλνω σε 600 φίλους μου και συνεργάτες το μήνυμα αυτό, που με ευχαριστούν και το προωθούν πρόθυμα και στους δικούς τους φίλους, κ.ο.κ. για να προλάβουμε το κακό καθώς και άλλα 400 σε πολλά media, συλλόγους, αρμοδίους, κλπ που ελπίζω ότι κάποια στιγμή, όσοι απομένουν ακόμη ανεξάρτητοι, θα ξυπνήσουν και θα ευαισθητοποιηθούν. Πάντως αυτό δεν αρκεί και πρέπει να ληφθούν και μέτρα από τις κεντρικές υπηρεσίες και μάλιστα το νέο υπουργείο υγείας, ώστε να μην κληθεί από τις υγειονομικές υπηρεσίες π. χ. ο ανυποψίαστος και προφανώς μη ενημερωμένος χωρικός (που δεν μπορεί να πάρει ένα τέτοιο μήνυμα), να φέρει τα παιδιά του σαν πρόβατα επί σφαγή για να εμβολιασθούν. Όσον τέλος αφορά στους ιθύνοντες του υπουργείου υγείας και λοιπούς αρμοδίους που βγάζουν τα περίφημα προγράμματα εμβολιασμού, προτείνω για να μην το έχουν βάρος στην συνείδηση τους από τα ολέθρια αποτελέσματα που θα ακολουθήσουν τους εμβολιασμούς, ή ακόμη για να μην δεχθούν μηνύσεις από τους συγγενείς των θυμάτων και μάλιστα τους γονείς των παιδιών: Α) Να περιμένουν μέχρι το τέλος του έτους για να πάρουν μία γεύση του τι θα γίνει διεθνώς, ώστε να απαγορεύσουν τους εμβολιασμούς όπως έκαναν πρόσφατα η Πολωνία και η Τσεχία (και όπως έκανε η Ελλάδα το 1918 με την Ισπανική γρίπη όπου με το να μην κάνει εμβολιασμούς δεν είχε και θύματα), ή Β) Να επιλέξουν μια ομάδα (κακόμοιρων) εθελοντών, και μάλιστα από τον ιατρικό κόσμο που πιστεύει τυφλά στον ΠΟΥ κλπ, που να κάνουν τα εμβόλια (τα ίδια που θα κάνουν και όλοι οι άλλοι πολίτες και όχι τα ''καθαρά'') και να δουν τα ολέθρια αποτελέσματα που είδαμε πιο πάνω στο άτυχο πλήρωμα του πλοίου των ΗΠΑ. Όμως αυτά είναι ''λόγια βοώντος εν τη ερήμω'' διότι αυτοί που μας εξουσιάζουν (ΠΟΥ κλπ) έχουν υπερισχύσει της λογικής και οι εμβολιασμοί αρχίζουν στις 16.11.09 για γιατρούς και υγειονομικούς, ενώ ευτυχώς από ότι είπε η τηλεόραση στις 5.11.09 και η εφημερίδα τα Νέα, ''πάνω από το 60% των ιατρών έχουν αποφασίσει να μην εμβολιαστούν και πολλοί άλλοι το σκέπτονται'', ενώ όσοι θα το κάνουν παίζουν τον ρόλο ινδικών χοιριδίων, δεδομένου ότι όπως προαναφέρθηκε ότι επισημαίνουν οι επιστήμονες στην Γαλλία, όσοι κάνουν το εμβόλιο έχουν 50 φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από ότι οι μη εμβολιασθέντες. Επίσης το ποσοστό των Γαλών γιατρών και νοσοκόμων που δέχτηκαν να εμβολιαστούν δεν ξεπερνά το 10% (παρ όλο το πλύσιμο εγκεφάλου που τους γίνεται), ενώ σε μερικά νοσοκομεία φτάνει μόνον στο 2% http://www.theflucase.com/21. Ακόμη το ποσοστό των νοσηλευτών στην Ελλάδα που έχουν αποφασίσει να μην εμβολιαστούν ξεπερνάει το 90% ενώ κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τους φαρμακοποιούς, γιατί άραγε;


ΠΗΓΗ: ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ