BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

ΖΑΚΥΝΘΟΣ - ΖΑΚΥΘΟΣ - ΖΑΝΤΕ - ΤΖΑΝΤΕ - ΤΟ ΦΙΟΡΟ ΤΟΥ ΛΕΒΑΝΤΕ

ΤΟ VIDEO ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα έτοιμα για την εκλογή νέου προέδρου

Πέφτει σήμερα η αυλαία της προεκλογικής κούρσας για την προεδρία της ΝΔ και την Κυριακή στήνονται οι κάλπες για να ψηφίσει η βάση του κόμματος. Τη Χαλκίδα και τη Λαμία επισκέπτεται η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία την Παρασκευή σε συγκέντρωση στην Πλατεία Κοτζιά τόνισε πως όσοι πλήγωσαν την παράταξη δεν θα έχουν θέση στο κόμμα και τάχθηκε υπέρ ενός πολυσυλλεκτικού κόμματος, ανοιχτού στα νέα ρεύματα σκέψης. Την Κόρινθο και την Σπάρτη επισκέπτεται σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος σε ομιλία του την Παρασκευή στο Ζάππειο εμφανίστηκε ενωτικός, σημειώνοντας ότι η ΝΔ θα γίνει ένα σύγχρονο κεντροδεξιό κόμμα, μακριά από "φέουδα" και "πολιτικά τζάκια". Με στελέχη και φίλους που τον στηρίζουν θα συναντηθεί σήμερα στη Θεσσαλονίκη ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Συνεδρίασε πριν απο λίγο η εφορευτική επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας και εξέτασε τα διαδικαστικά θέματα για την αυριανή ψηφοφορία.
Όλα είναι έτοιμα για το μεγάλο πολιτικό και οργανωτικό εγχείρημα, την ανάδειξη προέδρου της ΝΔ από τη λαϊκή βάση του κόμματος, δήλωσε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των εκλογών Δημήτρης Σιούφας μετά από συνεδρίαση στη Ρηγίλλης. Απευθυνόμενος σε όλους όσοι θελήσουν να συμμετάσχουν στη διαδικασία, υπογράμμισε ότι η ανάδειξη προέδρου από τη λαϊκή βάση του κόμματος είναι σημαντική κατάκτηση άμεσης δημοκρατίας, που οφείλουμε να τη θεμελιώσουμε με την ευρύτερη δυνατή συμμετοχή.

"Όσοι νοιαζόμαστε να είμαστε παρόντες την Κυριακή να έχουμε υπόψη μας ότι εκλέγουμε όχι μόνο πρόεδρο, αλλά και τον επόμενο πρωθυπουργό".

Δημήτρης Σιούφας
"Εκπέμπουμε μήνυμα συμμετοχής, ενότητας και προοπτικής, είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να οργανώσουμε την εκλογή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο", ανέφερε ο κ. Σιούφας. Ο κ. Σιούφας είπε ότι θα υπάρχουν 1039 εκλογικά κέντρα στα οποία θα λειτουργούν 1584 εκλογικά τμήματα. Στις οκτώ χώρες της Ευρώπης θα υπάρχουν 64 εκλογικά τμήματα ενώ συνολικά θα είναι συνδεδεμένοι 3.516 ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Η διαδικασία θα αρχίσει στις επτά το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις επτά το απόγευμα. Εάν σε κάποια τμήματα υπάρχουν ουρές τότε η διαδικασία θα παραταθεί. Αποτελέσματα θα αρχίσουν να μεταδίδονται όταν θα υπάρχει ικανός αριθμός από το 20% των εκλογικών τμημάτων. Διευκρίνισε πάντως ότι δεν θα είναι αντιπροσωπευτικό για το τελικό αποτέλεσμα. Σημειώνεται ότι τα αποτέλεσμα θα φτάσουν στην κεντρική εφορευτική επιτροπή στη Ρηγίλλης με δύο οδεύσεις, η μια μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή και η δεύτερη με φαξ που θα έχει ειδικούς κωδικούς.

Ντόρα Μπακογιάννη

Παρουσία των περισσοτέρων στελεχών και βουλευτών του κόμματος που τη στηρίζουν, η Ντόρα Μπακογιάννη πραγματοποίησε την κεντρική της προεκλογική ομιλία στην πλατεία Κοτζιά. Η κ. Μπακογιάννη έστειλε για πρώτη φορά τόσο ξεκάθαρο μήνυμα σε όσους "πλήγωσαν την παράταξη το τελευταίο διάστημα" τονίζοντας πως "όσοι ζημίωσαν, όσοι πλήγωσαν την παράταξη, με εμένα στην ηγεσία, δεν έχουν θέση στη Νέα Δημοκρατία του αύριο. Ας ψηφίσουν άλλον αρχηγό."Η κα Μπακογιάννη για μια ακόμα φορά υπενθύμισε πως η ίδια δεν έφυγε ποτέ από τη Νέα Δημοκρατία.

"Όταν κατέβηκα πρώτη φορά ως υποψήφια στην Α' Αθηνών, στις εκλογές του 1996, το σύνθημα και η υπόσχεσή μου ήταν ότι θα είμαι "στην πρώτη γραμμή". Και την τήρησα.

Ντόρα Μπακογιάννη

Σε όλες τις μεγάλες μάχες τις παράταξής μας κατέθεσα και την ψυχή μου για τη Νέα Δημοκρατία. Ήμουν εκεί και στις όμορφες και στις δύσκολες στιγμές. Ποτέ δεν φοβήθηκα, ποτέ δεν κρύφτηκα. Σήμερα, εδώ, στην καρδιά της ελληνικής πρωτεύουσας, σας δίνω μια νέα υπόσχεση", πρόσθεσε η κ. Μπακογιάννη. "Ότι μαζί θα αλλάξουμε, μαζί θα κερδίσουμε. Μαζί θα κάνουμε καλύτερη τη Νέα Δημοκρατία. Μαζί θα κερδίσουμε ξανά την εμπιστοσύνη των πολιτών. Μαζί θα κάνουμε καλύτερη την Ελλάδα. Και θα τηρήσω κι αυτή την υπόσχεση".

Η κα Μπακογιάννη θα βρίσκεται το Σάββατο το μεσημέρι στη Χαλκίδα, ενώ το βράδυ θα μιλήσει σε συγκέντρωση υποστηρικτών της στη Λαμία.

Αντώνης Σαμαράς

"Απόψε γκρεμίζονται οι μηχανισμοί, έχει γίνει μια δημοκρατική επανάσταση και η ίδια η βάση επέβαλε να ακουστεί η φωνή της". Τελείωσε αυτή η εποχή, είπε ο κ. Σαμαράς, και τόνισε ότι οι νεοδημοκράτες είναι υπερήφανοι για την ιδεολογική ταυτότητα που τους χάρισε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. "Θα ξαναστήσουμε το κόμμα στα πόδια του, θα το κάνουμε ένα σύγχρονο κεντροδεξιό κόμμα, ένα κόμμα αξίων και αξιών" ανέφερε και σημείωσε: "Έχουμε διώξει δικούς μας από το κόμμα γιατί δεν μιλήσαμε για ιδεολογία και αξίες", κάνοντας παράλληλα λόγο για το κόμμα της μεγάλης κεντροδεξιάς. "Υπόσχομαι αξιοσύνη και αξιοκρατία παντού. Η ΝΔ θα είναι κόμμα μακριά από φέουδα, χωρίς κομματικά και πολίτικα τζάκια και με ανοιχτές τις πόρτες. Θα είναι κόμμα λαϊκό και όχι ομοσπονδία κομματικών τζακιών", είπε.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς,το βράδυ της Παρασκευής, μιλώντας στην κεντρική προεκλογική του ομιλία που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Ζαππείου είπε ότι στις επιθέσεις που δέχθηκε απάντησε με μήνυμα ενότητας και τόνισε ότι η βάση είναι ο εγγυητής αυτής της ενότητας. Έδωσε, ακόμη, ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη ανάδειξης της ιδεολογίας της ΝΔ και όπως είπε, στην "απελευθέρωση από νοοτροπίες του παρελθόντος που μας κράτησαν μακριά από τις ιδέες μας".

Παν.Ψωμιάδης

"Κάποιοι βιάστηκαν να προσκυνήσουν το κράτος των Αθηνών" Ο κ. Ψωμιάδης, μιλώντας στο Σιδηρόκαστρο στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο νομό Σερρών, αναφέρθηκε στην πορεία του στο κόμμα της ΝΔ, αλλά και στην ανάγκη να "βγει", όπως είπε, το κόμμα ενωμένο από την εκλογική διαδικασία. "Το ωραιότερο και πιο μαγεμένο ταξίδι της ζωής μου δεν το αφιερώνω σε κανέναν επώνυμο, αλλά στην οικογένειά μου και τους συνεργάτες μου και στον απλό, προδομένο και ξεχασμένο λαό της Νέας Δημοκρατίας", είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Ψωμιάδης άφησε αιχμές για κάποια στελέχη της ΝΔ, λέγοντας ότι "κάποιοι δεν πήραν το μήνυμα, προσκύνησαν το κράτος της Αθήνας, τους μηχανισμούς και το σύστημα".

Γ. Παπανδρέου: "Δεν πρόκειται να γίνουμε κυβέρνηση υπό ομηρία"

Σκληρή κριτική ασκήθηκε από τον πρωθυπουργό στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, για τα όσα παρέλαβε η κυβέρνηση του -πρωτίστως στην Οικονομία- από τη Νέα Δημοκρατία. "Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κατάσταση στην οποίαν παραλάβαμε την Οικονομία είναι τραγική. Οι πιο δυσοίωνες εκτιμήσεις δεν μπορούσαν να προβλέψουν έλλειμμα 12,7% και την ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση την έχει αποκλειστικά η ΝΔ., εξαιτίας των πολιτικών που ακολούθησε τα τελευταία χρόνια, αλλά και για το γεγονός ότι ήξερε αλλά απέκρυπτε από τους πολίτες την πραγματική κατάσταση", τόνισε ο κ. Παπανδρέου. Εν τω μεταξύ, σε συνέντευξή του στον "Κόσμο του Επενδυτή", ο κ. Παπανδρέου αναφερόμενος στην αιφνίδια επιδείνωση του οικονομικού κλίματος ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να δεχθεί να γίνει κυβέρνηση υπό ομηρεία και αν χρειαστεί θα συγκρουστεί για να υπερασπιστεί τις θέσεις και τα δίκαια της χώρας. Πρόσθεσε ότι την κρίση δεν θα πληρώσουν τα αδύναμα στρώματα.

Τραγική, χαρακτήρισε την κατάσταση της οικονομίας, όπως την παρέλαβε το ΠΑΣΟΚ, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη πρώτη συνεδρίαση του νεοεκλεγέντος Πολιτικού Συμβουλίου. Στη συνεδρίαση, εκτός των μελών του οργάνου, πήραν μέρος επίσης ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Χρήστος Παπουτσής, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

Ο πρωθυπουργός καταλόγισε στο ακέραιο και αποκλειστικά την ευθύνη για την κατάσταση της οικονομίας στην κυβέρνηση της ΝΔ για τις πολιτικές που ακολούθησε τα τελευταία πέντε χρόνια, για το γεγονός ότι μέχρι την τελευταία στιγμή απέκρυπτε την πραγματική κατάσταση και γιατί, ενώ μιλούσε για "μαξιλάρι" στον προϋπολογισμό, τίποτα δεν έχει εξασφαλίσει.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε τη διακυβέρνηση σε μια από τις δυσκολότερες στιγμές της χώρας από τη μεταπολίτευση, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα την ευθύνη να βγάλει τη χώρα από τη βαθειά κρίση και να ανατάξει την ασθμαίνουσα οικονομία της. Γι' αυτό, υπογράμμισε, δεν πρέπει απλά να διαχειριστούμε την εξουσία, αλλά να προχωρήσουμε σε βαθειές αλλαγές και ανατροπές, ώστε να πάμε σε μια διαφορετική Ελλάδα με αλλαγή του τρόπου διακυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι

"Στέλνουμε μήνυμα σ' όλη την κοινωνία, σ' όλους τους πολίτες και ότι αυτήν τη δύσκολη οικονομική κατάσταση θα την ξεπεράσουμε".

Γιώργος Παπανδρέου
Όπως είπε ο Γιώργος Παπανδρέου μέχρι τις αρχές του 2010 θα μεριμνήσουμε, ώστε να τηρήσουμε όλες τις δεσμεύσεις μας για τις πρώτες 100 ημέρες και υπογράμμισε ότι στηρίζουμε την ανάπτυξη με νοικοκύρεμα, αλλά χωρίς να πληρώσουν οι αδύναμοι την κρίση. Εμείς είχαμε προειδοποιήσει και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις μεθοδεύσεις της Νέας Δημοκρατίας. Δεν μπορεί να ζητείται σήμερα από μια κυβέρνηση 100 ημερών ν' απολογείται γι' αυτά. Οι τράπεζες διεθνώς είναι και αυτές υπόλογες για την κρίση -μαζεύουν χρήματα και δεν επενδύουν. Επεσήμανε, επίσης, ότι το ΠΑΣΟΚ οφείλει σήμερα να γίνει εγγυητής της κοινωνικής συμφωνίας που έχει ανάγκη η χώρα και πρόσθεσε, επιπλέον, ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι και ούτε θα επιτρέψω να γίνει κράτος.

Ο πρωθυπουργός απάντησε εμμέσως και σε όσους επικρίνουν την κυβέρνηση για την καθυστέρηση στη στελέχωση πολιτικών θέσεων στο δημόσιο τομέα τονίζοντας ότι η διαδικασία στελέχωσης που ακολουθείται μπορεί να είναι δύσκολη και χρονοβόρα για την κυβέρνηση αλλά είναι μεγάλο όφελος για την κοινωνία. Και επισήμανε τρεις δυσκολίες που συνάντησε η κυβέρνηση σε αυτή την προσπάθειά της. Η πρώτη αφορά στην ανυπαρξία μηχανισμών στο δημόσιο, που να αναλάβουν να φέρουν σε πέρας αυτές τις διαδικασίες. Η δεύτερη στο ότι δεν υπάρχει πουθενά καταγραφή ποιοι είναι όλοι οι φορείς και οι πολιτικές θέσεις που συμπληρώνονται από την κυβέρνηση και η τρίτη μια κακή παράδοση του παρελθόντος σύμφωνα με την οποία στη στελέχωση αυτών των θέσεων ή θα υπήρχαν άγνωστοι με πτυχία και ακαδημαϊκές περγαμηνές αλλά χωρίς εμπειρία ή με πολιτική αντίληψη και εμπειρία. Και τα δύο όπως είπε ο κ. Παπανδρέου αποκλειόταν να βρεθούν στο ίδιο άτομο. Τον συνδυασμό αυτό επιχειρεί να κάνει σήμερα η κυβέρνηση.

Δήλωση Γ. Παπανδρέου στον Κόσμο του Επενδυτή "Δεν πρόκειται να γίνουμε κυβέρνηση υπό ομηρία. Εάν χρειαστεί, θα συγκρουστούμε για να υπερασπιστούμε τις θέσεις και τα δίκαια της χώρας". Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην εφημερίδα "Κόσμος του Επενδυτή" ερωτηθείς σχετικά με την αιφνίδια επιδείνωση του οικονομικού κλίματος. Διαβεβαιώνει μάλιστα ότι σε καμιά περίπτωση «δεν πρόκειται η κυβέρνηση να δεχθεί να πληρώσουν την κρίση τα αδύναμα στρώματα".
"Δεν μπορεί αυτοί που συνεχίζουν να απολαμβάνουν παχυλές αμοιβές και να παίρνουν υψηλά μπόνους να μας λένε 'κόψτε τους μισθούς των εργαζομένων και των συνταξιούχων'» τόνισε ο κ. Παπανδρέου επισημαίνοντας ότι "αυτοί που δημιούργησαν την κρίση δεν επιτρέπεται να θέλουν, τώρα, να λυθεί στις πλάτες και σε βάρος των πολλών που δεν ευθύνονται γι' αυτή".

Όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός, "αυτοί που σχεδόν έξι χρόνια ανέχτηκαν όλες τις αλχημείες και τις σπατάλες της προηγούμενης κυβέρνησης δεν μπορούν να απαιτούν από μια νέα κυβέρνηση να λύσει σε 50 ημέρες όλα όσα επισώρευσε η κυβέρνηση Καραμανλή, ιδίως τον τελευταίο χρόνο". Αυτό, σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, συνιστά και "αντιδημοκρατική αντίληψη καθώς δεν λαμβάνεται υπόψιν η πρόσφατη ετυμηγορία του ελληνικού λαού, που καταδίκασε μια συγκεκριμένη πολιτική και ενέκρινε μια άλλη με ιεραρχημένους στόχους, αναπτυξιακή και με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα επιστροφής στη δημοσιονομική τάξη".

Συνεργασία για την προστασία των Πρεσπών
"Οι τρεις πρωθυπουργοί στείλαμε μία κοινή επιστολή στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τον Δανό πρωθυπουργό για την βούλησή μας να υπογράψουμε και επισήμως οι τρεις χώρες μία συμφωνία για την ανάπτυξη των Πρεσπών, με τρόπο που θα προστατεύει το περιβάλλον και θα αναδεικνύει την περιοχή αυτή, σε περιοχή ειρήνης, συνεργασίας, αλλά και ήπιας και ουσιαστικής ανάπτυξης, γεγονός που είναι πολύ σημαντικό για τέτοιες περιοχές, για τη χώρα μας, αλλά και για τη συνεργασία μας ευρύτερα στα Βαλκάνια", δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην Πύλη Πρεσπών, μετά την τριμερή συνάντηση του ιδίου και των πρωθυπουργών Αλβανίας και ΠΓΔΜ και τις διμερείς επαφές που είχε ξεχωριστά χθες με τους κυρίους Μπερίσα και Γκρουέφσκι αντιστοίχως.

"Περάσαμε το μήνυμα στα Βαλκάνια και την ΕΕ ότι αυτή η οικονομική κρίση μπορεί να αντιμετωπισθεί αν αλλάξουμε μοντέλο ανάπτυξης και πάμε στην Πράσινη Ανάπτυξη" υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι το τρίτο μήνυμα "είναι ότι η Ελλάδα θέλει και παίρνει πρωτοβουλία, ώστε το 2014 να είναι χρονοδιάγραμμα - ορόσημο για την ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ".

Αντιδράσεις

Με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ τονίζει ότι: "Η οικονομική κρίση αποκαλύπτει ότι κερδοσκοπική-παρασιτική δράση δεν έχουν μόνο κάποιοι κακοί επιχειρηματίες, όπως ισχυρίζεται τώρα ο πρωθυπουργός, αλλά όλοι οι επιχειρηματικοί όμιλοι, είτε είναι στην πράσινη οικονομία είτε σε άλλο τομέα. Συνένοχη σε αυτό είναι η στρατηγική της ΕΕ την οποία έχουν συναποφασίσει και την υλοποιούν και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ.
Ο μόνος τρόπος για μην πληρώσει ο λαός και τις συνέπειες της κρίσης είναι να ξεσηκωθεί για να αποκρούσει τα προαποφασισμένα αντιλαϊκά μέτρα και να ανατρέψει την πολιτική τους".

Ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ Κ. Αϊβαλιώτης δήλωσε: "Από το παραμύθι της ελληνικής οικονομίας έλειψε ο "δράκος", δηλαδή οι κακοί κερδοσκόποι. Αντί να εφευρίσκουμε "δράκους" για να τους κυνηγάμε, να επιστρατεύσουμε όσα υπολείμματα αποφασιστικότητας υπάρχουν για να βγάλουμε την χώρα από την οικονομική καχεξία. Χρειάζονται έργα και όχι λόγια".

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας τόνισε: "Η κυβέρνηση έπεσε στην παγίδα να υιοθετήσει πλήρως το φόβητρο της χρεοκοπίας προκειμένου να χαμηλώσει τις προσδοκίες των πολιτών και να προλειάνει το έδαφος για σκληρά αντιλαϊκά μέτρα. Και τώρα τρέχει και δεν φτάνει για να αντιμετωπίσει την κερδοσοκοπία. Η κυβέρνηση έχει όμως βαριά ευθύνη γιατί έχει αποδεχθεί και συνοικοδομήσει ένα πολιτικό πλαίσιο που δένει τα χέρια στη χώρα μας. Το πολιτικό πλαίσιο του Συμφώνου Σταθερότητας, που δεν επιτρέπει στη χώρα μας να δανείζεται απευθείας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κι έτσι είναι έρμαιη στις κερδοσκοπικές διαθέσεις αλλά και στις διαθέσεις όλων όσων στην Ε..Ε θέλουν η χώρα μας να γίνει το πειραματόζωο ίσως και προς γνώση και συμμόρφωση άλλων χωρών.
Ο Πρωθυπουργός πρέπει να σταματήσει να λειτουργεί ως δραστήριος Υπουργός Εξωτερικών και να αναλάβει ρόλο Πρωθυπουργού που θα προσπαθήσει να διεκδικήσει να αντιστρέψει το βέλος των πιέσεων προς την Ε.Ε".

X.K. Τεγόπουλος Εκδόσεις Α.Ε.RSS | Αναζήτηση | Βοήθεια | Επικοινωνία

Με σύγκρουση κορυφής μέτρησαν τις δυνάμεις τους στην Αθήνα οι μονομάχοι.
Ο Αντώνης Σαμαράς από το Ζάππειο εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στην Ντόρα Μπακογιάννη, αιφνιδιάζοντας με τους υψηλούς τόνους που χρησιμοποίησε και τους οποίους είχε αποφύγει σε τέτοια ένταση την προηγούμενη προεκλογική περίοδο. Πυρά εξαπέλυσε και η Ντόρα Μπακογιάννη από την πλατεία Κοτζιά εναντίον του συνυποψήφιού της ρίχνοντας το μεγαλύτερο βάρος της σε μια αρχηγική εμφάνιση και απέναντι και στο ΠΑΣΟΚ. Η οξεία αντιπαράθεση στο παρά πέντε της κάλπης προκαλεί φόβο για την επόμενη μέρα.

Σε δύο μαζικές συγκεντρώσεις που είχαν τη σφραγίδα των μηχανισμών οι δύο επιχείρησαν να κερδίσουν το παιχνίδι των εντυπώσεων και τον αέρα του νικητή. Ο Αντώνης Σαμαράς κάλεσε επάνω στην εξέδρα τον Δημήτρη Αβραμόπουλο που πήγε και στο μικρόφωνο για να πει «Μαζί θα νικήσουμε για την αναγέννηση της Ν.Δ», τη Φωτεινή Πιπιλή, τον Κώστα Γκιουλέκα και άλλα στελέχη που τον στηρίζουν.

Την ίδια ώρα η Ντόρα Μπακογιάννη καλούσε στην εξέδρα τον Βύρωνα Πολύδωρα, τον Αρη Σπηλιωτόπουλο, τον Νικήτα Κακλαμάνη, τον Κωστή Χατζηδάκη, τον Γ. Κοντογιάννη και άλλους βουλευτές και συνδικαλιστές που τη στηρίζουν. Ο στόχος ήταν να δείξουν ότι εκφράζουν και οι δύο τη Ν.Δ. από το κέντρο μέχρι τις παρυφές της Δεξιάς.

Ο Αντώνης Σαμαράς με πολύ σκληρή γλώσσα καταφέρθηκε εναντίον των μηχανισμών. Υποσχέθηκε «ένα λαϊκό κόμμα που δεν θα είναι ομοσπονδία τζακιών». Απάντησε και στο επιχείρημα που επικαλέστηκε το στρατόπεδο Μπακογιάννη ότι και ο ίδιος προέρχεται από τζάκι. «Μπορεί να ήμασταν από ιστορικές οικογένειες, αλλά δε γεννηθήκαμε ηγετικά στελέχη. Γίναμε», τόνισε. Αναφέρθηκε και στη γιαγιά του Πηνελόπη Δέλτα: «Μια τέτοια γυναίκα προσφοράς και θυσίας δεν έχει καμία σχέση με τα τζάκια για τα οποία μιλάω εγώ που συνήθως παίρνουν χωρίς να δίνουν και θεωρούν δικαίωμά τους να πάει σόι το βασίλειο». Ηταν σκληρός με θέματα διαφάνειας, άφησε κι άλλες αιχμές για την Ντόρα Μπακογιάννη και είπε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν ούτε «χαραμάδες». Αρπαξε και το γάντι που του πέταξε υποστηρίζοντας ότι εκείνη χτυπάει το σύστημα ΠΑΣΟΚ γιατί τη θεωρεί δύσκολη αντίπαλο. «Το σύστημα ΠΑΣΟΚ προτιμά να βγει εκείνος ο υποψήφιος που έχει μικρότερη απήχηση στην κοινωνία, αυτός με τον οποίο συμφωνεί περισσότερο στα εθνικά ζητήματα και στα θέματα οικονομικής πολιτικής, εκείνος που έχει τις μεγαλύτερες ευθύνες για την ήττα του κόμματος. Αυτός που θα συνεχίσει τη διαρροή ψηφοφόρων από τη βάση μας . Αυτός δεν είμαι εγώ», τόνισε.

Η Ντόρα Μπακογιάννη επέμεινε στη στρατηγική που ακολούθησε σε όλη την προεκλογική περίοδο ότι εκείνη ποτέ δεν έφυγε από το κόμμα, καταγγέλλοντας τον Σαμαρά για το '93. «Αγωνίστηκα όπως κι εσείς για τις ιδέες και τις αξίες αυτής της μεγάλης παράταξης στα εύκολα και στα δύσκολα, στις χαρές και στις λύπες. Κι αν σε κάποιες στιγμές αυτής της διαδρομής είχαμε διαφορετικές απόψεις, ποτέ δεν υποστείλαμε τη γαλάζια σημαία». «Ακούσαμε ότι ο καλύτερος τρόπος να υπηρετείς την παράταξή σου δεν είναι να είσαι πάντα παρών, αλλά να μπαίνεις και να βγαίνεις από το κόμμα ανάλογα με τους προσωπικούς σου σχεδιασμούς», είπε. Η Ντόρα Μπακογιάννη απάντησε και σε όσα τής καταλογίζουν ο Α. Σαμαράς και οι υποστηρικτές του. «Μηχανισμός είναι τα μέσα ενημέρωσης και ειδικά τα μέσα που πολεμούν την παράταξή μας εδώ και χρόνια. Τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας δεν θα τον βγάλει το σύστημα ΠΑΣΟΚ, θα τον βγάλετε εσείς. Στις 29 Νοέμβρη θα μιλήσουν η καρδιά, η συνείδηση και το φιλότιμο του νεοδημοκράτη. Την Κυριακή αποφασίζουμε για το μέλλον του κόμματός μας αλλά και για το μέλλον της Ελλάδας. Αυτά δεν θα γίνουν με συνταγές τού χθες. Νέος αρχηγός με παλιές ιδέες θα είναι συνταγή αποτυχίας για τη Ν.Δ. Νέο ξεκίνημα με τις ιδέες που μυρίζουν ναφθαλίνη είναι καταδικασμένο», πρόσθεσε. Τέλος, υποσχέθηκε ένα κόμμα του 43, του 45 και του 47%.

Η Ελλάδα και το χαρτοφυλάκιο της Μάλτας

Η Ελλάδα πήρε το χαρτοφυλάκιο της Μάλτας. Το χαρτοφυλάκιο που κατείχε η χώρα μας ως σήμερα, το περιβάλλον, έσπασε στα δύο και μοιράστηκε ανάμεσα στη Δανία και τη Σλοβενία. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης της νέας ελληνικής κυβέρνησης στο παζάρι της Κομισιόν. Αν έπρεπε να το περιγράψει κανείς με μια φράση: δεν ήταν ό,τι καλύτερο, δεν ήταν όμως και καταστροφή.


Το χαρτοφυλάκιο της Αλιείας και των Ναυτιλιακών Υποθέσεων αφορά ως ένα βαθμό τη χώρα μας, αν και η αλιεία δεν είναι τόσο σημαντική οικονομική δραστηριότητα για μας. Οι ιχθυοκαλλιέργειες όμως είναι, και μόλις απέκτησαν τα μέσα στις Βρυξέλλες. Σε ό,τι αφορά τις ναυτιλιακές υποθέσεις, οι θαλάσσιες μεταφορές που μας ενδιαφέρουν άμεσα, υπάγονται στις Μεταφορές, ένα από τα σημαντικά χαρτοφυλάκια στην Επιτροπή, που πήγε στα χέρια της Εσθονίας. Οι ναυτιλιακές υποθέσεις (maritime affairs) έχουν πάντως πολλές συναρμοδιότητες, οπότε εναπόκειται στις ικανότητες του Επιτρόπου να επεκτείνει τα πεδία δραστηριότητάς του, π.χ. διεκδικώντας λόγο και συναρμοδιότητα στο ζήτημα των λιμανιών, που καίει σήμερα τη χώρα μας.

Θα μπορούσε ο κ. Παπανδρέου να είχε πετύχει κάτι καλύτερο; Μάλλον όχι, με δεδομένη την κακή πολιτική σχέση του με τον Μπαρόζο και τις αδύναμες επιλογές του για τη θέση. Στην πραγματικότητα, το πρεστίζ της Ελλάδας και μαζί του η Μαρία Δαμανάκη, διασώθηκαν με αυτό το χαρτοφυλάκιο. Αυτό, βέβαια, δεν το καθιστά ένα από τα σημαντικά και δεν αποτελεί (όπως ήταν π.χ. το περιβάλλον) διαπραγματευτικό ατού στο Κολέγιο των Επιτρόπων.

Θα μπορούσε η Ελλάδα να πετύχει κάτι καλύτερο, αν αποφάσιζε να ανανεώσει τη θητεία του κ. Σταύρου Δήμα, όπως είχε προτείνει πριν από τις εκλογές ο Θόδωρος Πάγκαλος; Αυτό είναι ένα υποθετικό ερώτημα που δεν μπορεί να απαντήσει κανείς με βεβαιότητα, αφού η σκέψη δεν δοκιμάστηκε στην πράξη. Υπάρχουν, όμως, κάποια δεδομένα που συνηγορούν υπέρ της. Π.χ. ότι όλοι οι Επίτροποι που συνεχίζουν στην Κομισιόν Μπαρόζο αναβαθμίστηκαν, κάποιοι μάλιστα όπως ο Εσθονός Κάλας και ο Ισπανός Αλμούνια έγιναν αντιπρόεδροι της Επιτροπής. Τον περασμένο Ιούνιο, ο Μπαρόζο είχε προσφέρει το ίδιο και στον Καραμανλή αν ξαναδιόριζε τον κ. Δήμα, εκείνος όμως αρνήθηκε να ανοίξει τα χαρτιά του.

Ως ένας από τους πιο πετυχημένους Επιτρόπους στην απερχόμενη Κομισιόν, ο κ. Δήμας διέθετε ερείσματα για ένα καλό χαρτοφυλάκιο. Το μάξιμουμ της διαπραγματευτικής του ισχύος θα αναπτυσσόταν αν συνέχιζε στο περιβάλλον, καθώς τον στήριζε το περιβαλλοντικό λόμπι, το οποίο διαθέτει αυτόνομη πολιτική παρουσία στην Ευρωβουλή, το κόμμα των Ευρωπαίων Πρασίνων. Πιθανόν μάλιστα, να γινόταν ο πρώτος Επίτροπος για την κλιματική αλλαγή, στο νέο χαρτοφυλάκιο με το σημαντικό πρεστίζ που δημιουργείται στην Κομισιόν. Στην Ευρώπη υπολόγιζαν ότι μπορεί να ανανεωθεί η θητεία του. Είναι ενδεικτικό ότι η Δανία - που πήρε τελικά το νέο χαρτοφυλάκιο -, περίμενε ως την τελευταία στιγμή να βεβαιωθεί ότι η Ελλάδα δεν θα ξαναστείλει τον κ. Δήμα. Η Κόνι Χέντεγκαρντ, η Δανή υπουργός Περιβάλλοντος που έγινε τελικά «κυρία Κλιματικές Αλλαγές», ανακοινώθηκε μόλις την περασμένη Τετάρτη.

Η επιλογή του Επιτρόπου αποτελεί το αποκλειστικό προνόμιο του εκάστοτε Πρωθυπουργού. Κανείς δε μπορεί να ψέξει τον κ. Παπανδρέου, επειδή προτίμησε κάποιον από την παράταξή του. Ωστόσο, εδώ προκύπτει ένα θέμα πολιτικής και όχι κομματικής ανακολουθίας. Ο κ. Παπανδρέου έχει κάνει σημαία την κλιματική αλλαγή και την πράσινη ανάπτυξη, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στη Σοσιαλιστική Διεθνή. Στις 50 μέρες που κυβερνά, έχει κάνει μια και μοναδική συνεργασία με υπουργούς του, για να προετοιμάσει τη θέση της Ελλάδας για το θέμα αυτό στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. Πήγε στον Άγιο Δομίνικο για την κλιματική αλλαγή, για να έχει η Σοσιαλιστική Διεθνής ρόλο και λόγο στην Κοπεγχάγη. Από τις Πρέσπες έστειλε, από κοινού με τον Αλβανό και το Σκοπιανό ομόλογο του, επιστολή στο Δανό Πρωθυπουργό που θα προεδρεύσει στη Διάσκεψη της Κοπεγχάγης. Αγωνίζεται ώστε οι σοσιαλιστές να είναι στην πρωτοπορία της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και θέλει ιδιαίτερο ρόλο στο ζήτημα αυτό για τη χώρα μας. Δεν είναι, λοιπόν, τουλάχιστον παράξενο και πολιτικά ανακόλουθο το γεγονός, να μην εκμεταλλεύεται το ότι ο Ευρωπαίος «Mr. Klima» είναι Έλληνας; Και να παραιτείται από ένα σημαντικό ευρωπαϊκό αξίωμα που θα έδινε πρόσθετο πρεστίζ σε αυτή την προσπάθεια ανάταξης της εικόνας της χώρας, όταν θα μπορούσε να το διεκδικήσει;

Λεσβιακές καταστάσεις στα Τρίκαλα

Σεξουαλικό σκάνδαλο με ευυπόληπτο Τρικαλινό συγκλονίζει την τοπική κοινωνία των Τρικάλων.

Απίστευτο περιστατικό αποκαλύφθηκε σήμερα το πρωί στα Τρίκαλα.

Γνωστός και πετυχημένος στον χώρο του Τρικαλινός επιχειρηματίας, παντρεμένος γυρίζοντας χθες το απόγευμα αιφνιδιαστικά στην οικία του αντίκρισε την γυναίκα του με την καλύτερη φίλη της στο κρεβάτι να προβαίνουν σε ερωτικές περιπτύξεις.

Σε έξαλλη κατάσταση ο επιχειρηματίας γύρισε στο γραφείο του και το εκμυστηρεύτηκε στον κουμπάρο του .

Ληστεία στο Σέιχ Σου

Ένα νεαρό ζευγάρι, που επέβαινε στο αυτοκίνητο του, λήστεψαν στην περιοχή του Σέιχ Σου τέσσερις άγνωστοι δράστες, που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους.
Οι άγνωστοι πλησίασαν το αυτοκίνητο και υπό την απειλή όπλων απέσπασαν από το ζευγάρι δύο κινητά τηλέφωνα και μικρό χρηματικό ποσό που βρήκαν επάνω τους, ενώ τραυμάτισαν ελαφρά τον άντρα, χτυπώντας τον, όταν προσπάθησε να προβάλει αντίδραση. Ο παθών μετέβη σε νοσοκομείο της πόλης και μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών αποχώρησε.

Ισχυρός σεισμός 6,1 βαθμών στη Νέα Ζηλανδία

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,1 βαθμών σημειώθηκε κοντά σε ένα ακατοίκητο νησί βόρεια της Νέας Ζηλανδίας σήμερα, ανακοινώθηκε από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής(USGS).
Η δόνηση καταγράφηκε 152 χιλιόμετρα ανατολικά του νησιού Ραούλ, του μεγαλύτερου του συμπλέγματος Κέρμαντεκ, βόρεια της Νέας Ζηλανδίας.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές η θύματα
.

Σαφής ανοδική τάση των κρουσμάτων γρίπης Α στην Ελλάδα

Δηλώσεις υπηρεσιακών παραγόντων της Υγείας για τη νέα γρίπη και τον εμβολιασμό.
Στοιχεία για την πορεία της νέας γρίπης και του εμβολιασμού έδωσε, σε δηλώσεις του στη Θεσσαλονίκη, ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) δρ. Παναγιώτης Ευσταθίου.

«Η πανδημία είναι με σαφή ανοδική τάση στην Ελλάδα. Έχουμε διπλασιασμό όλων των δεικτών παρακολούθησης της (νέας) γρίπης» τόνισε ο κ. Ευσταθίου και πρόσθεσε: «Από τη Δευτέρα ξεκινάει η τρίτη φάση του εμβολιασμού στην Ελλάδα με την ομάδα των υγιών συμπολιτών μας. Τα παιδιά, από έξι μηνών και άνω, έως και οι ενήλικες μέχρι 50 ετών μπορούν να εμβολιαστούν καθώς και όλες οι υπόλοιπες ομάδες, που μέχρι τώρα δεν έχουν εμβολιαστεί, στα πλαίσια της δημιουργίας του τεχνητού τείχους ανοσίας για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης».

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 28 άτομα νοσηλεύονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας, από τα οποία τα 13 σε κρίσιμη κατάσταση. Μέσα σε αυτούς υπάρχουν δύο παιδιά και μία έγκυος. Τα περισσότερα από τα περιστατικά που νοσηλεύονται έχουν είτε παχυσαρκία στη νοσογόνο της μορφή, είτε είναι υπέρβαροι. Νοσηλεύονται περίπου 21 περιστατικά με πνευμονία, σε όλη τη χώρα. Έχουν χάσει τη ζωή τους 17 άτομα από επιπλοκές από τη νέα γρίπη, «εκ των οποίων οι δύο δεν είχαν καμία υποκείμενη νόσο». Χθες - στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης στα σχολεία - έκλεισαν 99 νηπιαγωγεία, 71 δημοτικά, 28 λύκεια, 28 γυμνάσια και 423 τμήματα διαφόρων σχολείων.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για πιθανές παρενέργειες του εμβολίου ο κ. Ευσταθίου απάντησε: «Εξήντα-πέντε εκατομμύρια άτομα σε όλο τον κόσμο έχουν εμβολιαστεί. Δεν έχει παρουσιαστεί ούτε ένα σοβαρό πρόβλημα σαν ανεπιθύμητη ενέργεια, παρά μόνο μικρές κοκκινίλες, τοπικός πόνος, κάποιες αλλεργικές αντιδράσεις, αλλά είναι ελάχιστες μπροστά σε αυτό το τεράστιο νούμερο. Στην Ευρώπη, την Αγγλία και τη Σουηδία έχουν γίνει οι πρώτες στατιστικές μελέτες που δημοσιεύτηκαν. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας».

«Ο ιός έχει μεγάλη δραστηριότητα - ποσοστό 65% - στη Β. Ελλάδα» επεσήμανε η διοικητής του ΕΚΕΠΥ στη Β. Ελλάδα Τζίνα Λεπτοκαρίδου - Λακασά και πρόσθεσε: «Η γρίπη στην πλειονότητα της έχει απλά συμπτώματα, αλλά κάνει πιο βαριές πνευμονίες, ειδικά στα νέα άτομα και σε άτομα που είναι παχύσαρκα. Πρέπει να σας πω, ότι είχαμε μέχρι τώρα 158 πνευμονίες σε όλη τη χώρα, από τις οποίες περίπου 120 άτομα έχουν επιστρέψει στο σπίτι τους και τα υπόλοιπα νοσηλεύονται».

Στη Χρυσούπολη Καβάλας - Συνελήφθη διευθυντής δημοτικού σχολείου για παιδική πορνογραφία

Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου συνελήφθη καθώς στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ύστερα από νομότυπη έρευνα, τρεις (3) σκληροί δίσκοι Η/Υ, ένας (1) οπτικός δίσκος που περιείχε αποθηκευμένους υπερσυνδέσμους (URLs) προς ιστοσελίδες πορνογραφίας ανηλίκων, καθώς και ποσότητα κάνναβης.
Η σύλληψη του 44χρονου στη Χρυσούπολη Καβάλας, επιτεύχθηκε μετά από αξιοποίηση πληροφοριών που περιήλθαν στην Ελληνική Αστυνομία από την Interpol. Έτσι οργανώθηκε κοινή επιχείρηση από το Τμήμα Ασφαλείας Καβάλας και το Τμήμα Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Θεσσαλονίκης, ενώ για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Θεσσαλονίκης

Mουντιάλ 2010: Η επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης που θα τιμήσει η Εθνική Ποδοσφαίρου


Η επίσημη ιστοσελίδα του Παγκοσμίου κυπέλλου που θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Αφρικής το καλοκαίρι...

Ροκ Σταρ της χρονιάς στην Ιταλία... ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ροκ σταρ της χρονιάς για το 2009 ανακηρύσσει τον Silvio Berlusconi η ιταλική έκδοση του μουσικού περιοδικού Rolling Stone, αποδίδοντάς του εύσημα (!) για τον τρόπο ζωής του. «Ο όρος "rock and roll" μοιάζει απλουστευτικός για τον Καβαλιέρε», δήλωσε ο αρχισυντάκτης του περιοδικού, Carlo Antonelli. Το πορτρέτο του Μπερλουσκόνι σχεδιάστηκε αποκλειστικά για το τεύχος Δεκεμβρίου του Ιταλικού Rolling Stone από τον Shepard Fairey, τον καλλιτέχνη δρόμου που υπέγραψε το διάσημο μπλε, κόκκινο και άσπρο πορτρέτο του Barack Obama για τη νικηφόρα προεκλογική του εκστρατεία.
Ο Silvio Berlusconi εξακολουθεί μέχρι σήμερα να ηχογραφεί ναπολιτάνικα τραγούδια, αλλά δεν επελέγη για τις... μουσικές του επιδόσεις από το Rolling Stone. «Ο Rod Stewart, ο Brian Jones και ο Keith Richards είναι σχολιαρόπαιδα σε σύγκριση με τον Μπερλουσκόνι», ανέφερε ο Antonelli, θυμίζοντας ότι οι συγκεκριμένοι ροκ σταρ έχουν επιδείξει συμπεριφορές και υπερβολές σε ερωτικά θέματα ή σε κατάχρηση ναρκωτικών ουσιών, που έχουν γίνει πολλές φορές πρωτοσέλιδα στον Τύπο.

«Η Neverland του Michael Jackson είναι το μικρό σπίτι στο λιβάδι σε σύγκριση με τη Βίλα Τσερτόζα», προχώρησε ένα βήμα παραπέρα ο Antonelli, συγκρίνοντας το παραμυθένιο ράντσο του βασιλιά της ποπ με τη μεγάλη βίλα του Ιταλού πρωθυπουργού στη Σαρδηνία! Είναι εκεί όπου δεκάδες νεαρές γυναίκες πληρώθηκαν για να παραβρεθούν στα πάρτι του Ιταλού πρωθυπουργού, αλλά και στην κατοικία του στη Ρώμη, το Παλάτσο Γκρατσιόλι, ενώ είναι γνωστά τα όσα έχει καταγγείλει και η Patrizia D'Addario, η οποία περιγράφει με πικάντικες λεπτομέρειες στην αυτοβιογραφία της τη βραδιά που πέρασε με τον Καβαλιέρε.

Η Lady GaGa στην Αθήνα!

Στις 14 Ιανουαρίου, η τραγουδίστρια-φαινόμενο, θα είναι κοντά μας! Ξεκινάει σε λίγες ώρες η περιοδεία της Lady Gaga, "Μonster Ball"... Η μεγάλη έκπληξη είναι ότι στα πλαίσια της περιοδείας της σε ευρωπαϊκές πόλεις η εκκεντρική τραγουδίστρια, θα έρθει στην Αθήνα για μία και μοναδική εμφάνιση , στις 14 Ιανουαρίου!

Το μέρος που θα εμφανιστεί θα είναι το κέντρο " Fever" και η αμοιβή που ζήτησε η Lady είναι περίπου 140 χιλιάδες ευρώ! Ευχόμαστε όλα να πάνε καλά και να έχουμε live συνάντηση με την extreme
star!

Του ξερίζωσε τους όρχεις με τα χέρια της!

Μια νοικοκυρά στην πόλη Dundee της Σκωτίας, η οποία μετά από καυγά ξερίζωσε με τα χέρια της τους όρχεις του συντρόφου της. Όπως αναφέρει, η Thescotishsun.com, ο 49χρονος Billy Duncan και οπαδός της Dundee επέστρεψε στο διαμέρισμά του τα ξημερώματα της Δευτέρας και αφού είχε βγει για να γιορτάσει τη νίκη της ομάδας του.
Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, η σύντροφός του, Helen Hodge, άρχισε την κρεβατομουρμούρα, κατηγορώντας τον ότι διατηρεί σχέση με άλλες γυναίκες. Ο Billy ήθελε να κοιμηθεί και εκείνη τον χτυπούσε στο κεφάλι, προσπαθώντας να τον αναγκάσει να συζητήσει μαζί της. Τότε, ο Billy οργισμένος της φώναξε να βγει από το διαμέρισμα. Εκείνη τον βούτηξε από τους όρχεις και ακολούθησε πάλη.
Το... αγαπημένο ζευγάρι έφτασε ως την είσοδο του σπιτιού και ο Billy πέταξε έξω την Helen, η οποία όμως δεν είχε αφήσει από τα χέρια της τα γεννητικά του όργανα. O Billy κοίταξε ανάμεσα στα πόδια του να αναβλύζει αίμα, καθώς οι όρχεις του είχαν σκιστεί από το τράβηγμα. Προσπάθησε να σταματήσει την αιμορραγία με μια πετσέτα, αλλά δεν τα κατάφερε και τότε φώναξε τον αδερφό του, ο οποίος ειδοποίησε την αστυνομία.
Ο Billy Duncan μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο εσπευσμένα, καθώς κινδύνευε να χάσει ό, τι πολυτιμότερο είχε. Οι χειρούργοι κατάφεραν μετά από πολύωρη επέμβαση να σώσουν και τους δύο όρχεις και να τους βάλουν στη θέση τους. Το περίεργο είναι ότι η Helen, η οποία έχει έναν τρίχρονο γιο με τον Billy, αφέθηκε ελεύθερη, αρνούμενη ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με αυτό που συνέβη στον σύντροφό της.
"Παραδέχομαι ότι καυγαδίσαμε αλλά δεν άγγιξα τα γεννητικά του όργανα. Έχω ξεχάσει και πώς μοιάζουν. 'Εχει να με πλησιάσει μήνες" δήλωσε η Helen. Ο Billy αναρρώνει σπίτι του και δήλωσε ότι δεν επιθυμεί τη δίωξη της συντρόφου του, επειδή δεν θέλει να πληγωθεί το παιδί τους.

Ίχνη ζωής από τον Άρη!

Μπορεί να αποδειχθεί ότι αποτελεί την ανακάλυψη του αιώνα. Επιστήμονες της NASA ανακάλυψαν τις πιο πειστικές μέχρι σήμερα ενδείξεις ότι υπάρχει ζωή στον Άρη υπό την μορφή μικροοργανισμών (βακτηρίων). Όπως δήλωσαν, η ενδελεχής μικροσκοπική εξέταση αποκάλυψε δομές με μορφή σκουληκιού, σε έναν μετεωρίτη από τον Άρη που έπεσε στη Γη πριν περίπου 13.000 χρόνια.Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι δομές αυτές είναι σχεδόν σίγουρα απολιθωμένα βακτήρια.

Τα βακτήρια βρίσκονται ενσωματωμένα κάτω από τα επιφανειακά στρώματα του αρειανού βράχου, γεγονός που υποδηλώνει ότι ήδη βρίσκονταν μέσα του όταν αυτός προσέκρουσε στον πλανήτη μας και ότι ο μετεωρίτης δεν μολύνθηκε εκ των υστέρων από γήινα βακτήρια, σύμφωνα με τους «Τάιμς του Λονδίνου» και τη βρετανική «Ντέιλι Μέιλ».

Ως «ένα πολύ ισχυρό στοιχείο για την ύπαρξη ζωής στον Άρη», χαρακτήρισε την ανακάλυψη ο επικεφαλής επιστήμονας του Διαστημικού Κέντρου Τζόνσον της NASA Ντέηβιντ Μακέι, ο οποίος μελετά τον μετεωρίτη από τότε που ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 1984, στους λόφους Άλαν της Ανταρκτικής.

Το 1996, ο Μακέι και οι συνεργάτες του συντάραξαν τη διεθνή επιστημονική κοινότητα, όταν για πρώτη φορά υποστήριξαν ότι τα μικροαπολιθώματα στο βράχο υποδηλώνουν την ύπαρξη ζωής, όμως οι σκεπτικιστές επιστήμονες είχαν στη συνέχεια απορρίψει τους ισχυρισμούς, υποστηρίζοντας ότι τέτοιες απολιθωμένες δομές μπορεί κάλλιστα να μην είναι βιολογικής προέλευσης.

Όμως η νέα ανάλυση, υπό τη δρα Κάθι Τόμας-Κέπρτα, με ηλεκτρονικά μικροσκόπια υψηλής ανάλυσης (που δεν υπήρχαν πριν 13 χρόνια, όταν είχαν γίνει οι προηγούμενες μελέτες), ενισχύουν πλέον -αν δεν αποδεικνύουν- ότι ο αρειανός βράχος όντως κρύβει στα σπλάχνα του ενδείξεις αρχαίας ζωής. Τα αρχαία μικρόβια πιθανότατα θα εισέδυσαν στο βράχο, όταν ένα μέρος από την επιφάνεια του Άρη καλυπτόταν από νερά και οι επιστήμονες πιθανολογούν ότι υπήρχαν μορφές ζωής.

Ο αστροβιολόγος Ντένις Μπαζιλίνσκι του πανεπιστημίου της Νεβάδα των ΗΠΑ, ο οποίος μέχρι τώρα ήταν ένας από τους σκεπτικιστές, δήλωσε πλέον ότι, μετά τα νέα στοιχεία, αποδέχεται τη βιολογική εξήγηση των απολιθωμάτων, πρόσθεσε όμως ότι δεν μπορεί ακόμα να απαντηθεί με σιγουριά το ερώτημα της ζωής στον "κόκκινο πλανήτη".

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο συγκεκριμένος μετεωρίτης αποσπάστηκε από την επιφάνεια του Άρη, μετά την πτώση κάποιου αστεροειδούς στον πλανήτη, και έφθασε στη Γη αφού περιπλανήθηκε στο διάστημα επί 16 εκατ. χρόνια. Οι ερευνητές μπόρεσαν να ανιχνεύσουν την αρειανή προέλευσή του, καθώς η χημική σύνθεσή του ταίριαζε με αυτήν του Άρη.

Τα αποτελέσματα της νέας έρευνας δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό πλανητικής γεωχημείας "Geochimica et Cosmochimica Acta" που εκδίδει η Γεωχημική και Μετεωριτική Εταιρία, ενώ αναμένεται να ανακοινωθούν επισήμως από τη NASA την ερχόμενη Δευτέρα.

Η ίδια ομάδα ερευνητών της NASΑ μελετά δύο ακόμα μετεωρίτες από τον Άρη, έναν που βρέθηκε στην Αίγυπτο το 1911 και έναν που ανακαλύφθηκε στην Ανταρκτική από ιαπωνική αποστολή. Σύμφωνα με τις έρευνες των αμερικανών επιστημόνων -που πρόκειται να δημοσιευτούν σύντομα- και αυτοί οι βράχοι περιέχουν απολιθώματα μικροβιακής ζωής.

Τα βλέμματα στο ΟΑΚΑ

Το πρώτο ντέρμπυ της 12ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα διεξάγεται σήμερα (19:00, Novasport 1) με την ΑΕΚ να φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ, ο οποίος προέρχεται από το εντυπωσιακό 4-1 στο ντέρμπι με την Αρη. Οι εξελίξεις στα διοικητικά της Ενωσης φαίνεται πως θα έχουν θετική κατάληξη, δεδομένο που ίσως αφυπνίσει τους παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς στον αγώνα με τον «δικέφαλο του βορρά» που θέλει αποτέλεσμα για να παραμείνει στα «υψηλά πατώματα» της βαθμολογίας και σε θέση ισχύος για την ευρωπαϊκή έξοδο.

Ωστόσο, το ντέρμπι που θα διεξαχθεί αύριο (18:30-ΝΕΤ) στο γήπεδο «Γεώργιος Καραισκάκης» ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, δεσπόζει στο πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής. Οι «ερυθρόλευκοι» θα παραταχθούν για ακόμη μία αναμέτρηση χωρίς τους Τοροσίδη και Ντιόγκο, όμως ο Ζίκο μπορεί να υπολογίζει στον Γκαλέτι που αποθεραπεύθηκε και πιθανότατα θα χρησιμοποιηθεί ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα. Από την πλευρά του, ο Χενκ Τεν Κάτε προβληματίζεται για την συμμετοχή του Γιώργου Καραγκούνη που ταλαιπωρείται από τον ιό της νέας γρίπης και η παρουσία του στο Φάληρο είναι αμφίβολη. Ο Ολυμπιακός χρειάζεται την νίκη για να περάσει επικεφαλής στην βαθμολογία, ενώ ο Παναθηναϊκός έχει την «πολυτέλεια» να παίξει για δύο αποτελέσματα, προκειμένου να διατηρήσει την διαφορά που έχει από τον «αιώνιο» αντίπαλο του.

Ακόμη, η Καβάλα που αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη της διοργάνωσης, δοκιμάζεται στην έδρα της Λάρισας σε μία ανοικτή αναμέτρηση, ενώ κάτι ανάλογο, ισχύει και για τον αγώνα του Αρη που θα υποδεχθεί τον εξαιρετικά φορμαρισμένο Πανιώνιο.

Τέλος, χωρίς ξεκάθαρο φαβορί θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις Αστέρας Τρίπολης-Ξάνθη, Ηρακλής-Εργοτέλης, Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα και Πανθρακικός-Λεβαδειακός, με τους γηπεδούχους να διατηρούν ελαφρύ προβάδισμα λόγω έδρας.

Το πρόγραμμα και η βαθμολογία, έχουν ως εξής:

Σάββατο 28 Νοεμβρίου


====================


16:45 Αστέρας Τρίπολης-Ξάνθη NOVA


16:45 Ηρακλής-Εργοτέλης ΣΚΑΪ


19:00 ΑΕΚ-ΠΑΟΚ NOVA


Κυριακή 29 Νοεμβρίου


====================


14:30 Λάρισα-Καβάλα NOVA


14:30 Πανθρακικός-Λεβαδειακός NOVA


16:45 Αρης-Πανιώνιος NOVA


18:30 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός ΝΕΤ


19:00 Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα NOVA

Θεσσαλονίκη: Επιστημονική φαντασία η αντιμετώπιση της γενικευμένης σπαστικότητας με βλαστοκύτταρα

Η θεραπευτική αντιμετώπιση ασθενών με γενικευμένη σπαστικότητα, δια της μεθόδου της ενδοραχιαίας έγχυσης μπακλοφένης μέσω αντλίας, θα είναι για πολλά ακόμη χρόνια θεραπεία εκλογής, ενώ, προς το παρόν, η προοπτική θεραπείας με βλαστοκύτταρα για τη συγκεκριμένη πάθηση, ανάγεται στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας.


Αυτά τόνισε ο ερευνητής στο Roessingh Rehablitation Center της Ολλανδίας, φυσίατρος Govert Snoek, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο περιθώριο της 3ης ευρωπαϊκής συνάντησης εξειδικευμένων επιστημόνων, που ασχολούνται με τη σπαστικότητα.

Αναφερόμενος στην εμπειρία της 12ετούς θεραπευτικής αντιμετώπισης της γενικευμένης σπαστικότητας στο Roessingh Rehablitation Center, το οποίο είναι από τα πρώτα στην Ευρώπη, που εφάρμοσε αυτή τη μέθοδο, επισήμανε ότι ενδοραχιαία έγχυση μπακλογένης μέσω αντλίας εφαρμόστηκε σε 200 ασθενείς, εκ των οποίων 90% δήλωσαν ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα. «Ακόμη και οι ασθενείς, που είχαν επιπλοκές, δήλωσαν ευχαριστημένοι», τόνισε ο κ Snoek.

Η χειρουργική τοποθέτηση της αντλίας έγχυσης μπακλοφένης είναι απλή και μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία. Η αντλία προγραμματίζεται με ειδικό μηχάνημα, που ακουμπάει στο δέρμα, προκειμένου να ρυθμιστεί η ενδεδειγμένη δόση φαρμάκου και έχει χρόνο ζωής περίπου 8 χρόνια.

Όπως ανέφερε ο Snoek, χάρη σε αυτή τη θεραπευτική αντιμετώπιση, που εφαρμόζεται εφόρου ζωής, ο ασθενής παίρνει λιγότερα φάρμακα, έχει λιγότερες παρενέργειες και έχουν σταματήσει πλέον οι καταστροφικές και μη αναστρέψιμες χειρουργικές επεμβάσεις του παρελθόντος. Εξάλλου, οι νέες αντλίες ενδοραχιαίας έγχυσης μπακλοφένης μπορούν να προγραμματίζονται για να παρέχουν στον ασθενή εξατομικευμένη δόση της φαρμακευτικής ουσίας.

Στην Θεσσαλονίκη, η μέθοδος εφαρμόζεται στη νευροχειρουργική κλινική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, το οποίο θεωρείται κέντρο αναφοράς για την Ελλάδα.