BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

ΔΗΛΩΣΗ Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ


Η πρώτη επιτυχία του ΝΙΜΙΤΣ. Πέτυχε με το "Καλημέρα" της Νέας Κυβέρνησης την κατάργηση του Υπουργείου Μακεδονίας & Θράκης!Ελπίζουμε, στο "Καληνύχτα" της Κυβέρνησης GEORGE & FRIENDS, να μην έχουμε μπει σε περιπέτειες.Κατά τ΄ άλλα η κατάργηση της λέξης "ΕΘΝΙΚΗ" και ότι σηματοδοτεί από το Υπουργείο Παιδείας, προσδιορίζει το στίγμα της νέας εποχής.

Αλλαγές σε εργασιακά και ασφαλιστικό ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας


Αλλαγές έρχονται στις νομοθετικές ρυθμίσεις της προηγούμενης κυβέρνησης για τις εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό, ενώ η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας δηλώνει ότι θα διατηρηθούν τα θετικά στοιχεία.
Το περιεχόμενο αυτών των αλλαγών δεν έχει γνωστό ακόμα, ωστόσο, όπως είπε ο Ανδρ.Λοβέρδος, προσερχόμενος το πρωί της Πέμπτης στο υπουργείο, θα διατηρηθούν τα «θετικά στοιχεία».
Οι αλλαγές θα γίνουν γνωστές από την επόμενη εβδομάδα, όταν, μετά την καταγραφή των προβλημάτων, θα γίνουν οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης.
Επί τάπητος θα μπει ο ασφαλιστικός «νόμος Πετραλιά», η εξαγγελθείσα από το ΠΑΣΟΚ ενοποίηση των Ταμείων σε τρεις ομάδες και η ενοποίηση των επικουρικών.
Στις προτεραιότητες του υπουργείου, σημείωσε ο υφυπουργός Γ.Κουτρουμάνης, είναι η αντιμετώπιση της -δραματικής- κατάστασης των ασφαλιστικών ταμείων, ώστε να μπορούν να εξυπηρετούν τις υποχρεώσεις τους στους ασφαλισμένους, καθώς και η διαδοχική ασφάλιση.
Σημαντικές αλλαγές αναμένονται και στο κομμάτι των δαπανών υγείας.
«Κληρονομιά» από την κυβέρνηση της ΝΔ είναι ακόμα το νομοσχέδιο για το ΙΚΑ και η αναθεώρηση της λίστας των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.
Οι κ.κ. Λοβέρδος και Κουτρουμάνης επισκέφθηκαν τα κεντρικά γραφεια της διοίκησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, όπου ενημερώθηκαν εφ' όλης της ύλης από τον διοικητή του Ιδρύματος, Θεόδωρο Αμπατζόγλου και τον υποδιοικητή, Δημήτριο Κυρζόπουλο.

ΑΠΟ ΤΟ go-zakynthos


Αντιδράσεις για δημοσίευμα για τον ΧΥΤΑ
08/10/09
Την απομάκρυνση του ΧΥΤΑ από την περιοχή του κόλπου του Λαγανά ζητούν και πάλι κάτοικοι, επιχειρηματίες αλλά και τοπικές αρχές με αφορμή σχετικό δημοσίευμα στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ που προκάλεσε όμως ποικίλες αντιδράσεις.Στο δημοσίευμα της 5ης Οκτωβρίου γινόταν εκτενής αναφορά στην δυσλειτουργία του ΧΥΤΑ και τα σοβαρά οικολογικά προβλήματα που προκαλεί, ενώ φωτογραφικό υλικό που περιλαμβανόταν παρουσίαζε μία χωματερή να… αιωρείται στην ουσία πάνω από τον προστατευόμενο κόλπο.Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου του Συνδέσμου Καθαριότητας κ. Ανδρέα Ξένου, ο οποίος με επιστολή του στην εφημερίδα ζήτησε, στην ουσία, να ανακαλέσουν οι συντάκτες του άρθρου τις ανακρίβειες.«Μου έκανε πραγματικά εντύπωση ο χρόνος που επελέγη για να κυκλοφορήσει το συγκεκριμένο δημοσίευμα, όπως επίσης το γεγονός πως ουδείς επικοινώνησε μαζί μας για να διασταυρώσει τα στοιχεία ή να πάρει και την δική μας άποψη» σχολίασε στον BRAVO ο κ. Ξένος.«Όχι μόνο οι ανακρίβειες είναι πολλές αλλά, και οι φωτογραφίες που έχουν μπει είναι τεσσάρων, τουλάχιστον, χρόνων παλιές!«Εγώ στην απάντηση μου καλώ όσους επιθυμούν να πάνε από κοντά να δουν τον χώρο του ΧΥΤΑ, είναι ανοικτός για όλους για να διαπιστώσουν πως δεν έχει σχέση με τα όσα δείχνουν οι συγκεκριμένες φωτογραφίες και πως παρά τα προβλήματα του, λέω με σοβαρότητα ότι είναι σε σωστή λειτουργία.«Συμμερίζομαι και ενοχλεί και εμένα όταν στραγγίδια καταλήγουν στον κόλπο του Λαγανά- αν και σύμφωνα με μετρήσεις δεν προκαλούν περιβαλλοντική μόλυνση, και δεν το αναφέρω ως δικαιολογία.«Επεξεργαζόμαστε ένα συνολικό όμως σύστημα διαχείρισης των απορριμμάτων, έχουμε κάνει σοβαρές παρεμβάσεις και αναρωτιέμαι, σε αυτή τη φάση, ποιους εξυπηρετεί η δυσφήμιση του νησιού;» τόνισε.Κληθείς να σχολιάσει την κατάσταση και λειτουργία του ΧΥΤΑ, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Καθαριότητας επισήμανε πως πράγματι ο χρόνος ζωής του τελειώνει και ότι, « δυστυχώς, όπως και με άλλες βασικές υποδομές, π.χ. σφαγεία με βιολογικό, μείναμε πίσω…».«Ο χρόνος είναι αμείλικτος. Πρέπει άμεσα να δρομολογηθούν και να κατασκευασθούν τα απαραίτητα έργα. Γιαυτό όμως χρειάζεται κοινό διεκδικητικό μέτωπο προς την κυβέρνηση».Σε ότι αφορά στην χωροθέτηση του νέου ΧΥΤΑ, ο κ. Ξένος σημείωσε με νόημα πως δεν χειραγωγείται από κανέναν και ότι αποφασισθεί για το συγκεκριμένο θέμα θα προχωρήσει μόνο όταν υπάρχει κοινωνική συναίνεση.