BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Την Κυριακή γυρίζουμε τα ρολόγια μία ώρα πίσω

Τα ξημερώματα της ερχόμενης Κυριακής, 25ης Οκτωβρίου 2009, λήγει η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας και επανέρχεται η κανονική.
Έτσι, στις 04.00 το πρωί της Κυριακής, οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω, δηλ. στις 03.00. Το μέτρο της θερινής ώρας, εφαρμόζεται σε όλα τα κράτη -μέλη της ΕΕ.

Πυροβόλησε με περίστροφο συγγενή του 80χρονος

ΑΠΟ GoZakynthos News Team
Κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών 80χρονος Ζακυνθινός που πυροβόλησε και τραυμάτισε, ευτυχώς ελαφρά, 60χρονο συγγενή του!
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την Αστυνομική Διεύθυνση, οι δύο άντρες συνεπλάκησαν , για προσωπικούς όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία λόγους, το απόγευμα της 18ης Οκτωβρίου στην Καλλιθέα του Δήμου Αλυκών. Ο 80χρονος φέρεται να πυροβόλησε τρείς φορές κατά του συγγενή του τραυματίζοντας τον στην τραχηλική χώρα.
Ο δράστης ακινητοποιήθηκε και αφοπλίστηκε αρχικά από πολίτες που βρίσκονταν στο χώρο και οι οποίοι στην συνέχεια ειδοποίησαν την αστυνομία οπότε και ο άντρας συνελήφθη, ενώ ο 60χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται.
Στην κατοχή του 80χρονου βρέθηκε ένα περίστροφο μάρκας Smith and Wesson διαμετρήματος 0,38 mm, το οποίο κατείχε παράνομα, ενώ μόνος του παρέδωσε στους αστυνομικούς του τμήματος Αλυκών και ένα κυνηγετικό όπλο που είχε στην οικία του, επίσης παράνομο.

Οι 50άρηδες θα ζουν μέχρι τα ...100!


Εντυπωσιακή επιστημονική πρόοδος στη Βρετανία.


Mε 50χρονους θα μοιάζουν οι 100χρονοι του μέλλοντος, σύμφωνα με Βρετανούς επιστήμονες. Όπως εκτιμούν οι επιστήμονες, τα μισά παιδιά που γεννιούνται σήμερα στη Βρετανία θα φτάσουν μέχρι τα 100, χάρη στο υψηλότερο βιοτικό επίπεδο. Το ερευνητικό πρόγραμμα του πανεπιστημίου του Λιντς, ύψους 50 εκατ. στερλινών έχει στόχο την επίτευξη «50 ενεργών χρόνων μετά την ηλικία των 50». Μερικές από τις εναλλακτικές λύσεις που εξετάζουν είναι τα μοσχεύματα με μεγάλη διάρκεια, ακόμα και από κύτταρα του ίδιου του ασθενή.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου έχουν ήδη κατασκευάσει μόσχευμα ισχίου που θα μπορεί να κρατάει μια ζωή, αντί για 20 χρόνια αντοχής που...έχουν τα σημερινά τεχνητά μοσχεύματα. Σε εξέλιξη βρίσκεται επίσης η ανάπτυξη μοσχευμάτων με τη βοήθεια του οργανισμού του ίδιου του ασθενή, καταργώντας έτσι το πρόβλημα της απόρριψης μοσχευμάτων που προέρχονται από δωρητή. Μέχρι στιγμής, έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν απόλυτα λειτουργικές καρδιακές βαλβίδες. Η τεχνική αυτή περιλαμβάνει τον «καθαρισμό» μιας υγιούς βαλβίδας που προέρχεται από άνθρωπο ή ακόμα και από ζώο, χρησιμοποιώντας ένζυμα και χημικά. Ο «σκελετός» που μένει τοποθετείται στον ασθενή, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος απόρριψης, στο σώμα του οποίου παράγονται κύτταρα που καθιστούν τη βαλβίδα πλήρως λειτουργική.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η μέθοδος αυτή έχει δοκιμαστεί σε ζώα και 40 ασθενείς στη Βραζιλία με ελπιδοφόρα αποτελέσματα. Όπως επισημαίνει η καθηγήτρια Κριστίνα Ντόιλ της εταιρείας Xeno Medical που συμβάλλει στη ανάπτυξη των τεχνολογιών, ο τελικός στόχος είναι να σταματήσει η εξάρτηση από μοσχεύματα δωρητών, κάτι που η ίδια ελπίζει ότι «θα επιτευχθεί μέσα στα επόμενα 30 με 50 χρόνια».

Αληθεύει;;;


ΑΠΟ ΤΗΝ 'ΗΜΕΡΑ ΤΣΗ ΖΑΚΥΘΟΣ"



Ημερομηνία Δημοσίευσης: 21 Οκτωβρίου 2009

Συντάκτης: Ο Παρατηρητής



Η είδηση είναι από μόνη της εντυπωσιακή: Στην Ελλάδα, την περσινή περίοδο, οι μορφωμένοι και ικανοί γιατροί μας, συνταγογράφησαν 100 εκατομμύρια συνταγές για φάρμακα στους πολίτες!Το διανοείστε; Δύσκολα. Και εμείς το ίδιο. Το νούμερο είναι ασύλληπτο. Και φυσικά, δεν έχει όμοιό του στο σύνολο του πολιτισμένου και αναπτυγμένου κόσμου.Υπάρχει ωστόσο εξήγηση: Οι ανάγκες αυξήθηκαν από δυο δεδομένα: Από όσα απίστευτα και όμως αληθινά έκαναν οι Υπουργοί του Καραμανλή. Και από την προοπτική ανάληψης της εξουσίας από τους Υπουργούς του Παπανδρέου. Αυτά τα δυο δεν μπορούσαν να τα χωνέψουν οι Έλληνες, και στράφηκαν εκ των πραγμάτων στις συνταγές και τα φάρμακα.

Αίτηση αναίρεσης ποινής έκαναν τα μέλη της 17 Νοέμβρη


Στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου συζητήθηκε η αίτηση οκτώ μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη» που ζητούν να αναιρεθεί η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών (14.5.2007) που τους επέβαλε ποινές πολυετών ισοβίων καθείρξεων.
Την αίτηση έχουν υποβάλει οι Σάββας, Χριστόδουλος και Βασίλης Ξηρός, Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, Κώστας Τέλιος, Βασίλης Τζωρτζάτος, Ηρακλής Κωστάρης και Πάτροκλος Τσελέντης.
Παρόντες στη διαδικασία ήταν ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος και ο Ηρακλής Κωστάρης, ενώ η διαδικασία θα συνεχιστεί και αύριο Τετάρτη.
Το περιεχόμενο της αίτησης, το οποίο στην αγόρευσή του υπερασπίστηκε ο δικηγόρος του Α. Γιωτόπουλου, Ι. Μυλωνάς, έθετε ζητήματα παραβιάσεων κανόνων δικαίου, μη νόμιμης σύνθεσης του δικαστηρίου που επέβαλε τις ποινές, μη εξέταση συγκεκριμένων μαρτύρων υπεράσπισης, αυθαίρετες και ατεκμηρίωτες κρίσεις, ακυρότητες της προανακριτικής διαδικασίας, κλπ.Υπενθυμίζεται ότι σε 44 ισόβιες καθείρξεις καταδικάστηκαν οι Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, Δημήτρης Κουφοντίνας, Χριστόδουλος και Σάββας Ξηρός, Βασίλης Τζωρτζάτος, Ηρακλής Κωστάρης, σε κάθειρξη 25 χρόνων ο Βασίλης Ξηρός και σε κάθειρξη 22 χρόνων ο Κώστας Τέλιος.

Πολλά από τα νησιά του Ειρηνικού δεν θα υπάρχουν το 2100


Τα νησιά του Ειρηνικού Ωκεανού είναι πιθανό να βυθιστούν πολύ πιο γρήγορα από ότι είχε προβλεφθεί, λόγω της αύξησης της στάθμης των θαλασσών, προειδοποίησε ο καθηγητής Patrick Nunn, ειδικός στις κλιματικές αλλαγές.
Ο καθηγητής Patrick Nunn προεδρεύει των συνομιλιών για τις κλιματικές αλλαγές στον Ειρηνικό στο συνέδριο που γίνεται στο Ματζούρο, πρωτεύουσα των Νησιών Μάρσαλ.
Μέχρι το 2100 δεν γνωρίζω ποια νησιά του Ειρηνικού θα είναι ακόμα κατοικήσιμα, δήλωσε ο Nunn, ο οποίος είναι ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Νότιου Ειρηνικού στα Νησιά Φίτζι.
Στον εν λόγω συνέδριο συμμετέχουν εκπρόσωποι από 14 χώρες του Ειρηνικού.
Σύμφωνα με τις νέες εκτιμήσεις των επιστημόνων, η άνοδος της στάθμης των θαλασσών θα γίνει γρηγορότερα από ότι είχε προβλεφθεί από τη Διακυβερνητική Επιτροπή του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή, στην έκθεση που είχε παρουσιάσει το 2007, συμπλήρωσε ο καθηγητής.
Εκτιμάται ότι η στάθμη του επιπέδου των θαλασσών θα ανέβει κατά ένα μέτρο, μέχρι το τέλος του αιώνα, τόνισε ο Patrick Nunn.
Τα νησιωτικά κρατίδια που βρίσκονται σε χαμηλό υψόμετρο από την επιφάνεια της θάλασσας, όπως τα νησιά Μάρσαλ, το Κιριμπάτι και το Τουβαλού, απειλούνται άμεσα.
Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να καταλάβουν οι πολιτικοί την ανάγκη που υπάρχει να ληφθούν άμεσα μέτρα για την προστασία των κατοίκων των νησιών του Ειρηνικού.
Η μετακίνηση των πληθυσμών είναι από τα δυσκολότερα θέματα που πρέπει να επιλυθεί άμεσα, καθώς θα πρέπει να πεισθούν οι άνθρωποι να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και τον τρόπο ζωής τους αφού οι περιοχές που ζουν δεν θα είναι πλέον κατοικήσιμες , επισήμανε ο καθηγητής, ο οποίος ασχολείται με το συγκεκριμένο θέμα εδώ και 24 χρόνια.
Στα μεγαλύτερα νησιά του Ειρηνικού υπάρχει λιγότερη ανησυχία για την άνοδο της στάθμης των θαλασσών, καθώς ο πληθυσμός μπορεί να μετακινηθεί στην ενδοχώρα.
Ενώ τα νησιά Μάρσαλ, το Κιριμπάτι και το Τουβαλού δεν έχουν εναλλακτικές λύσεις.
Ο καθηγητής τόνισε χαρακτηριστικά, ότι οι ηγέτες των νησιωτικών κρατιδίων με χαμηλό υψόμετρο, θα πρέπει άμεσα να αρχίσουν να σχεδιάζουν τη μετακίνηση των πληθυσμών, γιατί μέχρι το 2020 θα πρέπει να υπάρχει ένα τέτοιο σχέδιο.

Διεθνής Έκθεση ΕΝΕΡΓΕΙΑ - PHOTOVOLTAIC 22 με 25 Οκτωβρίου


Στο εκθεσιακό κέντρο ΜΕC στην Παιανία θα πραγματοποιηθεί από 22 μέχρι 25 Οκτωβρίου η 4η διεθνής έκθεση ΕΝΕΡΓΕΙΑ PHOTOVOLTAIC 2009.
Από την πρώτη χρονιά διοργάνωσή της, η διεθνής έκθεση ΕΝΕΡΓΕΙΑ PHOTOVOLTAIC πέτυχε να συγκεντρώσει τις πλέον αξιόλογες επιχειρήσεις του κλάδου των Φωτοβολταϊκών και των Α.Π.Ε.
Θεωρείται έκθεση-κλειδί για τους επενδυτές και όλους όσους ασχολούνται με τις εφαρμογές των Α.Π.Ε., καθώς έχει καταφέρει να δημιουργήσει
το επαγγελματικό περιβάλλον για πολλές και επιτυχημένες εμπορικές συναλλαγές και για καλύτερες επαγγελματικές σχέσεις μεταξύ εκθετών και επισκεπτών.
Η φετινή διοργάνωση χαρακτηρίζεται για την πληρότητά της τόσο από άποψη εκθεμάτων αλλά και από άποψη εκθετών αφού συμμετέχουν, για μια ακόμα φορά οι μεγαλύτερες εταιρείες του ενεργειακού κλάδου, ορισμένες από τις οποίες κατέχουν ηγετική θέση στην παγκόσμια αγορά των Ανενώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Στο πλαίσιο της έκθεσης, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να πληροφορηθούν σχετικά με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες των Φωτοβολταϊκών και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, τα οικονομικά, τεχνολογικά και περιβαλλοντικά οφέλη τους.
Στην 4η διεθνή έκθεση ΕΝΕΡΓΕΙΑ PHOTOVOLTAIC συμμετέχουν εταιρίες παραγωγής Φωτοβολταϊκών στοιχείων, υλικών και εξαρτημάτων, ηλιακών συστημάτων, ανεμογεννητριών, εξοικονόμησης ενέργειας, οικολογικής δόμησης, κ.λ.π.
Επίσης συμμετέχουν επιχειρήσεις εμπορίας, αντιπροσώπευσης, εγκαταστάσεων και μελετών Φωτοβολταϊκών συστημάτων και Συστημάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Μυστηριώδης θάνατος 50 αγελάδων στο δέλτα του Αξιού


Μια περίεργη υπόθεση θανάτωσης 50 αγελάδων στο δέλτα του Αξιού, στην περιοχή των Μαλγάρων, απασχολεί επιστήμονες και αστυνομικούς, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος».
Η εν λόγω υπόθεση, περιπλέκεται καθώς στα σπλάχνα των ζώων ανιχνεύθηκε απαγορευμένο τοξικό φυτοφάρμακο, το οποίο κυκλοφορεί εδώ και χρόνια στην Ελλάδα, αλλά από τις έρευνες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής στο νερό και στις ζωοτροφές, οι αναλύσεις δεν έδειξαν τέτοιου είδους υπολείμματα φυτοφαρμάκου.
Οι κτηνίατροι που ερευνούν την υπόθεση, εκτιμούν ότι ίσως πρόκειται για δολιοφθορά, δηλαδή άγνωστος να θέλησε να δηλητηριάσει τα εν λόγω ζώα, ρίχνοντας φάρμακο στο νερό ή στην τροφή τους.
Ο ιδιοκτήτης της μονάδας, στην οποία εκτρέφονται 200 αγελάδες, κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων.
Οι εργαστηριακοί έλεγχοι συνεχίζονται και εξετάζονται δείγματα από ολόκληρη την περιοχή, για να διαπιστωθεί αν έχουν μολυνθεί τα νερά η οι ζωοτροφές, δήλωσε ο αρμόδιος αντινομάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Τσαμασλής.
Ο προιστάμενος της διεύθυνσης Ελέγχου της Κτηνιατρικής της νομαρχίας Θεσσαλονίκης, Χρήστος Παρασχούδης ,δήλωσε ότι μόλις πληροφορήθηκαν το εν λόγω γεγονός, αμέσως έσπευσε κλιμάκιο από τη διεύθυνση Κτηνιατρικής και από τον ΕΛΓΑ.
Μερικές αγελάδες που είχαν νοσήσει περισώθηκαν.
Συνολικά μέσα σε μια βδομάδα ψόφησαν περίπου 50 ζώα από τα 200, δήλωσε ο ίδιος.
Από την νεκροψία που διεξήχθη, δε διαπιστώθηκε κάποιο νόσημα που να αιτιολογεί τους συγκεκριμένους θανάτους.
Επίσης, ο κ. Παρασχούδης επισήμανε ότι το περίεργο στην υπόθεση, είναι ότι το περιστατικό συνέβη στο τέλος της καλλιεργητικής περιόδου, οπότε δεν υπήρξε ράντισμα στους ορυζώνες της περιοχής.