BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Όλοι μαζί “αδειάζουν” τον Αβραμόπουλο


Δεν λέει να τελειώσει η συζήτηση περί τη διαδικασία εκλογής του διαδόχου του Κ. Καραμανλή στη Νέα Δημοκρατία, δημιουργώντας και νέες εστίες εσωστρέφειας. Η πρόταση του Δ. Αβραμόπουλου να ψηφίζουν όχι μόνο τα μέλη, αλλά και οι φίλοι, έχει δημιουργήσει αναταράξεις και πολλοί πλέον προβλέπουν ότι η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ερχόμενου Σαββάτου θα είναι θυελλώδης...
Μετά το χθεσινό “άδειασμα” του πρώην υπουργού Υγείας από τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής, Δ. Σιούφα, την Τρίτη (27/10) ήταν η σειρά της Ντ. Μπακογιάννη να διαφωνήσει με τον Δ. Αβραμόπουλο.

“Έχουμε υπογράψει όλοι μια συμφωνία” είπε μετά τη συνάντησή της με τον ανθυποψήφιό της, νομάρχη Θεσσαλονίκης Π. Ψωμιάδη, προσθέτοντας ότι η ίδια “δε θέλει να ξαναμπεί στη συζήτηση της διαδικασίας”. Η πρώην υπουργός Εξωτερικών παρέπεμψε για όλα τα θέματα στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, λέγοντας ότι αυτή “είναι κυρίαρχο όργανο, οι προτάσεις θα κατατεθούν εκεί και η Κεντρική Επιτροπή θα αποφασίσει”. “Εγώ έμαθα να σέβομαι την υπογραφή μου”, κατέληξε η κ. Μπακογιάννη, βάλλοντας ευθέως κατά του κ. Αβραμόπουλου.

Ψάχνει προφάσεις

Την ίδια ώρα, στη Ρηγίλλης πολλά στελέχη αναρωτιούνται “γιατί μετά τη συμφωνία των τεσσάρων, ο Αβραμόπουλος επανέρχεται και τα αλλάζει όλα”. Άλλα στελέχη, πάντως, διατείνονται ότι...έχουν την απάντηση.

Εκτιμούν ότι ο πρώην υπουργός Υγείας, βλέποντας ότι έρχεται τρίτος στις δημοσκοπήσεις - και άρα κινδυνεύει να μην περάσει στο δεύτερο γύρο- δημιουργεί το κατάλληλο έδαφος για να δικαιολογήσει την αποχώρησή του μεσούσης της κούρσας διαδοχής.

Το σενάριο που θέλει τον Δ. Αβραμόπουλο να αποχωρεί πριν την πρώτη ψηφοφορία και να διαπραγματεύεται κατόπιν για να υποστηρίξει το φαβορί, ώστε να εξασφαλίσει τη θέση του άτυπου “νούμερο δύο” στη μετά Καραμανλή εποχή, παραμένει ισχυρό. Προς το παρόν, πάντως, ο κ. Αβραμόπουλος, διαψεύδει διαρρήδην τέτοια σενάρια, λέγοντας σε στενούς συνομιλητές του - αλλά και δημόσια, όταν ερωτάται - ότι “θα το πάει μέχρι τέλους”.

Όλοι κατά Αβραμόπουλου

Εντωμεταξύ, στη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής που ακόμη συνεχίζεται, κατά πληροφορίες, αναμένεται να επισημοποιηθεί το “άδειασμα” του πρώην υπουργού Υγείας.

Τα μέλη της επιτροπής αναμένεται να απορρίψουν την πρόταση Αβραμόπουλου, παραπέμποντας στα “ήδη συμπεφωνημένα μεταξύ των τεσσάρων ενδιαφερθέντων για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας”. Επίσης, αναμένεται να παραπέμψουν όλα τα ανοιχτά θέματα στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, που προοιωνίζεται θυελλώδης.

Αυτό διότι θα έχει ηχηρές απουσίες, αλλά και προτάσεις που θα τεθούν σε ψηφοφορία, δημιουργώντας διαγκωνισμούς μεταξύ των μελών του ανώτατου καθοδηγητικού οργάνου του κόμματος.

Μεϊμαράκης κατά πάντων

Όπως ξεκαθάρισε σήμερα το πρωί, μιλώντας στη ΝΕΤ, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, δε θα παραστεί, γιατί η ατζέντα προβλέπει ότι θα μιλήσουν μόνο ο πρόεδρος του κόμματος και οι υποψήφιοι διαδοχοί του. Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας τάχθηκε κατά του τρόπου λήψης των αποφάσεων στο δρόμο προς τη διαδοχή Καραμανλή, λέγοντας ότι “οι τέσσερις καθορίζουν με λουδοβίκεια αντίληψη τις διαδικασίες”.

Πρόσθεσε ότι “πρέπει να τηρηθεί κατά γράμμα το καταστατικό, γιατί αν δεν υπάρχουν κανόνες σε ώρες κρίσης, τότε συμβαίνουν αυτά που βλέπουμε σήμερα”. “Στην Κεντρική Επιτροπή δε θα συμμετάσχω, γιατί η παρέμβασή μου θα ήταν διαλυτική”, είπε, αποκαλύπτοντας ότι θα ζητούσε τριήμερο συνέδριο. Μάλιστα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην παραστεί ούτε στο συνέδριο της 7ης Νοεμβρίου, χαρακτηρίζοντάς το “συνέδριο τριών ωρών”. “Ξεφτιλίζεται ο όρος συνέδριο” είπε χαρακτηριστικά.