BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

7 βήματα για υγιή καρδιά


Υπάρχουν εφτά βήματα για υγιή καρδιά, σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Καρδιολογίας.

Η Ένωση δημοσίευσε τις συμβουλές της, εξηγώντας τη φτωχή, μέτρια και ιδανική υγεία της καρδιάς, στη διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού.

Τα εφτά βήματα είναι τα εξής

Να μην έχει υπάρξει ποτέ κάποιος καπνιστής ή να έχει διακόψει για διάστημα άνω του έτους.
Ο Δείκτης Μάζας Σώματος να είναι μικρότερος του 25. Με σκορ 25 έως 29,9 θεωρείται υπέρβαρος και με άνω του 30 παχύσαρκος.
Να ασκείται τουλάχιστον 150 λεπτά (μέτρια ένταση) ή 75 (γρήγορη ένταση) κάθε εβδομάδα.
Να υιοθετήσει τουλάχιστον τέσσερις από τις παρακάτω διατροφικές συστάσεις, όπως να καταναλώνει 1,5 φλιτζάνι φρούτα και λαχανικά την ημέρα, να καταναλώνει ιχθυέλαια όπως σολομό δυο ή περισσότερες φορές την εβδομάδα, να μην καταναλώνει περισσότερα από 3 κουτιά των 355 mL αναψυκτικών με ζάχαρη την εβδομάδα, να καταναλώνει 3 ή περισσότερες μερίδες των 28 γρ. τροφών πλούσιων σε φυτικές ίνες όπως μια φέτα ψωμί ολικής αλέσεως την ημέρα, να καταναλώνει λιγότερη ποσότητα από 1.500 μιλιγκραμ την ημέρα αλατιού ή τρία τέταρτα του κουταλιού τσαγιού, αλάτι.
Η ολική χοληστερόλη να είναι χαμηλότερη από 200 mg/dl.
Η αρτηριακή πίεση να είναι κάτω από 120/80.
Η γλυκόζη αίματος νηστείας να είναι χαμηλότερη από 100 mg/dl.
Ο Dr. Donald Lloyd-Jones, Καρδιολόγος και συγγραφέας των οδηγιών, δήλωσε ότι αυτοί οι 7 παράγοντες-αν κάποιος μπορεί να τους διατηρήσει σε ιδανικά πλαίσια ή να τους ελέγξει-καταλήγουν να είναι πηγή νεότητας για την καρδιά. Ζει κάποιος περισσότερο, υγιεινά περισσότερο, έχει καλύτερη ποιότητα ζωής σε μεγαλύτερη ηλικία, χρειάζεται λιγότερα φάρμακα και φροντίδα, δήλωσε. Όλοι μπορούν να βελτιωθούν σε κάποιο από αυτά τα βήματα.

Νέο εμβόλιο κατά της γρίπης Α ενέκρινε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων


Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΕΑ) ανακοίνωσε σήμερα ότι συστήνει την προώθηση στην ευρωπαϊκή αγορά ενός τέταρτου εμβολίου κατά της νέας γρίπης Α (Η1Ν1), του Arepanrix της εταιρείας GlaxoSmithKline.

Παράλληλα, και στο πλαίσιο της νέας γρίπης, η ΕΜΕΑ έδωσε μία πρώτη γνώμη για την συγκαταβατική χορήγηση ερευνητικού φαρμάκου κατ' εξαίρεση.

Αυτή η πρακτική συνίσταται στη χορήγηση, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, φαρμάκων που δεν έχουν ακόμα λάβει έγκριση σε ασθενείς που δεν μπορούν να επωφεληθούν από κανένα άλλο φάρμακο από αυτά που υπάρχουν ήδη στην αγορά, μία τακτική που τέθηκε σε εφαρμογή από το 2005.

Τώρα η ΕΜΕΑ αναγκάστηκε να εκδώσει μία πρώτη απόφαση για το θέμα έπειτα από ερώτηση της Φινλανδίας με αφορμή ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τη νέα γρίπη Α και που έχουν ανάγκη να τους χορηγηθεί Tamiflu, η κατάσταση όμως στην οποία βρίσκονται -π.χ. σε κώμα- δεν τους επιτρέπει να το λάβουν από το στόμα ή από τη μύτη, που είναι και οι μόνες μορφές του φαρμάκου που έχουν πάρει έγκριση.

Χωρίς να δώσει ξεκάθαρα την έγκρισή της η ΕΜΕΑ διευκρίνισε σε ποιο πλαίσιο το ιατρικό προσωπικό μπορεί να χορηγήσει σε αυτούς τους ασθενείς μία νέα, ενέσιμη εκδοχή του Tamiflu, η οποία δεν έχει βγει ακόμα στην αγορά.

Το «Exxon Valdez» συνεχίζει καταστροφικό του έργο…


Ένα μεγάλο μέρος από τις τεράστιες ποσότητες πετρελαίου που διέρρευσαν από το τάνκερ «Exxon Valdez» το 1989 στην Αλάσκα, συνεχίζει να βρίσκεται παγιδευμένο κάτω από τις ακτές, αποκαλύπτει μια νέα μελέτη, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC.

Η εν λόγω έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Nature Geoscience».

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η υποθαλάσσια διάσπαση του πετρελαίου είναι 1,000 φορές πιο αργή, σε σύγκριση με την επιφάνεια.

Η διαρροή πετρελαίου από το εν λόγω τάνκερ, ήταν από τις χειρότερες περιβαλλοντικές καταστροφές που έχουν καταγραφεί στην ιστορία του πλανήτη, αφού διέρρευσαν 38,000 τόνοι αργού πετρελαίου στη θάλασσα.

Τεράστια ήταν η ρύπανση που προκλήθηκε, αφού πέθαναν πολλά θαλασσοπούλια και είχε σοβαρές επιπτώσεις στην αλιεία.

Οι περισσότερες διαδικασίες καθαρισμού των υδάτων της εν λόγω περιοχής τελείωσαν το 1992.

Μια άλλη μελέτη που έγινε, αποκάλυψε ότι η μόλυνση των υδάτων υποχωρούσε με αργό ρυθμό και το πετρέλαιο εξαφανιζόταν μόνο κατά 4% κάθε χρόνο.

Σήμερα εκτιμάται ότι παραμένουν περίπου 20,000 γαλόνια πετρελαίου στις ακτές.

Κόμποι φωτός!


Εκτός από τα κορδόνια των παπουτσιών μας, κόμποι μπορούν να γίνουν τελικά και σε πιο απρόσμενα πράγματα. Μια ομάδα βρετανών φυσικών κατόρθωσαν, για πρώτη φορά, να δέσουν το φως σε κόμπους. Το αξιοσημείωτο επίτευγμα, που κατέστη εφικτό χάρη στον έλεγχο του φωτός με την χρήση ολογραμμάτων, ανοίγει το δρόμο για νέα επίπεδα ακρίβειας στην τεχνολογία των λέιζερ, με εφαρμογές από την μέτρηση της ταχύτητας στο κυκλοφοριακό δίκτυο μέχρι την μέτρηση του ύψους διαφόρων αντικειμένων.

Η ανακάλυψη, που παρουσιάστηκε στο περιοδικό "Nature Physics", έγινε από ερευνητές των πανεπιστημίων του Μπρίστολ, του Σαουθάμπτον και της Γλασκώβης υπό τον δρα Μαρκ Ντένις, σύμφωνα με τις βρετανικές "Τέλεγκραφ" και "Ιντεπέντεντ" και το Live Science. Τέτοιου είδους κόμποι μέχρι τώρα είχαν περιγραφεί μόνο με μαθηματικά, αλλά για πρώτη φορά οι φυσικοί μπόρεσαν να υλοποιήσουν την αφηρημένη θεωρία στην πράξη.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, σε μια ακτίνα φωτός, η ροή του φωτός μέσα από το χώρο είναι παρόμοια με αυτή του νερού που κυλάει σε ένα ποτάμι. Αν και το φως συχνά ρέει σε ευθεία γραμμή (π.χ. από ένα φακό), μπορεί επίσης να ρέει σε στροβίλους και δίνες, σχηματίζοντας γραμμές στο χώρο, τους λεγόμενους "οπτικούς στροβίλους". Κατά μήκος αυτών των γραμμών, η ένταση του φωτός είναι μηδενική (μαύρο). Σύμφωνα με τον δρα Ντένις, "ολόγυρά μας το φως είναι γεμάτο από αυτές τις σκοτεινές γραμμές, αλλά εμείς δεν μπορούμε να τις δούμε".

Οι ερευνητές κατάφεραν να δημιουργήσουν κόμπους σε αυτούς τους "οπτικούς στροβίλους", χρησιμοποιώντας ολογράμματα για να κατευθύνουν τη ροή του φωτός. Η όλη τεχνική αναμένεται να εφαρμοστεί πρακτικά στα λέιζερ του μέλλοντος.

Να σταματήσουν τα μπλόκα ζητούν οι Βούλγαροι ευρωβουλευτές


Την παρέμβαση της Ε.Ε. για να τερματιστεί ο αποκλεισμός των ελληνοβουλγαρικών συνόρων από τους Έλληνες αγρότες ζητούν πλέον και οι Βούλγαροι ευρωβουλευτές.


Σε γραπτή ερώτηση προς την Κομισιόν ευρωβουλευτές από όλα τα πολιτικά κόμματα υποστηρίζουν ότι τα αγροτικά μπλόκα στις συνοριακές διαβάσεις παραβιάζουν θεμελιώδεις διατάξεις του κοινοτικού δικαίου και προκαλούν ζημιές εκατομμυρίων ευρώ στην οικονομία της γειτονικής χώρας. Ο ευρωβουλευτής του βουλγαρικού σοσιαλιστικού κόμματος «Συνασπισμός για τη Βουλγαρία» Εβγκένι Κιρίλοφ, εξηγεί:

«Το θέμα είναι ότι είμαστε πλέον μία κοινή αγορά. Αλλά οι κινητοποιήσεις έχουν διαταράξει την κοινή αγορά, γιατί δεν υπάρχει ελεύθερη κυκλοφορία προϊόντων και η οικονομία μας χάνει κάθε μέρα εκατομμύρια ευρώ» τονίζει ο Βούλγαρος ευρωβουλευτής στην Deutsche Welle. «Όποια κι αν είναι τα αιτήματα των αγροτών, ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να τιμωρηθεί η Βουλγαρία ή κάποιοι άλλοι εταίροι στην Ε.Ε. , η Ρουμανία για παράδειγμα. Ζητούμε λοιπόν από την Κομισιόν να εφαρμόσει την ισχύουσα νομοθεσία»

Τα μπλόκα στους αυτοκινητόδρομους και οι αποκλεισμοί συνοριακών διαβάσεων δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο στις μεσογειακές χώρες. Ωστόσο οι Βούλγαροι ευρωβουλευτές υποστηρίζουν ότι οι Έλληνες αγρότες «το έχουν παρακάνει», με αποτέλεσμα να παραβιάζονται πλέον συστηματικά οι κοινοτικές διατάξεις περί ελεύθερης κυκλοφορίας των εργαζομένων, καθώς και ελεύθερης διακίνησης αγαθών και υπηρεσιών. Σε επιστολή διαμαρτυρίας προς τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπορίσωφ αποτιμούσε τις απώλειες τις βουλγαρικής οικονομίας λόγω κινητοποιήσεων σε δέκα εκατομμύρια ευρώ. Για τον ευρωβουλευτή Κιρίλοφ, το ποσό είναι ακόμα μεγαλύτερο:

«Είναι περισσότερα τα χρήματα. Δέκα εκατομμύρια μας είχαν στοιχήσει μόνο οι προηγούμενες κινητοποιήσεις (του 2009). Αυτό που συμβαίνει τώρα μας στοιχίζει δύο με τρία εκατομμύρια ευρώ την ημέρα. Και το πιο σημαντικό είναι ότι κι εμείς περνάμε περίοδο οικονομικής κρίσης. Γι αυτό δεν επιτρέπεται να κάνουμε τέτοια πράγματα και να επιδεινώνουμε την κατάσταση. Οι Έλληνες γνωρίζουν ότι όταν η οικονομία δεν πάει καλά, υποφέρουμε όλοι μας, το ίδιο ισχύει και στη Βουλγαρία»

Οι ευρωβουλευτές που έχουν υπογράψει τη γραπτή ερώτηση προς την Κομισιόν ζητούν την αποζημίωση της Βουλγαρίας λόγω του αποκλεισμού των συνόρων. Και φυσικά στηρίζουν την απειλή της κυβέρνησης Μπορίσωφ για προσφυγή εναντίον της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

«Είναι πολύ πιθανό (να προσφύγουμε στο δικαστήριο). Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που κλείνουν οι δρόμοι» λέει ο Βούλγαρος ευρωβουλευτής στην Deutsche Welle. Αν οι αγρότες με τις κινητοποιήσεις τους θέλουν να τραβήξουν την προσοχή μας, τότε εντάξει, τα κατάφεραν να τραβήξουν την προσοχή μας. Αλλά νομίζω ότι δεν είναι σωστό αυτό που γίνεται. Στην ίδια κοινότητα ανήκουμε. Ξέρετε, και οι Βούλγαροι αγρότες κατεβαίνουν στους δρόμους, αλλά δεν κλείνουν τα σύνορα με την Ελλάδα...»

Ένας «έπαινος στο ευρώ» και η Ελλάδα


Το παράδειγμα της Ελλάδας έναυσμα για εφ΄όλης της ύλης συζήτηση περί ευρώ και ευρωζώνης. Τι δεν πρόσεξαν οι εμπνευστές της ΟΝΕ και τι μπορεί να γίνει τώρα.


«Οι ανησυχίες για την Ελλάδα κορυφώνονται», είναι ο τίτλος ρεπορτάζ στην Frankfurter Allgemeine Zeitung όπου αναφέρεται ότι o Άξελ Βέμπερ, ο πρόεδρος της Bundesbank, απορρίπτει τη λύση του ΔΝΤ στην περίπτωση της Ελλάδας και απαιτεί «η ελληνική κυβέρνηση να χαράξει μια σαφή και αξιόπιστη στρατηγική για την εξυγίανση των δημοσιονομικών, που θα έχει όμως αντίκρισμα και στις χρηματαγορές και στους οίκους αξιολόγησης.»

Την παρέμβαση του ΔΝΤ στην περίπτωση της Ελλάδας δεν αποκλείει κατηγορηματικά ο επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank Τόμας Μάγερ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Die Welt με τίτλο «Η ευρωζώνη μπορεί να διαλυθεί».

Κατ’ αρχήν ο Γερμανός οικονομολόγος επισημαίνει ότι η περίπτωση της Ελλάδας παίζει καθοριστικό ρόλο για την περαιτέρω εξέλιξη της ευρωζώνης, αν και η οικονομική δύναμή της δεν ξεπερνά εκείνη του κρατιδίου της Έσης, και αυτό διότι, σύμφωνα με τον κ. Μάγερ, «η Ελλάδα έχει παραδειγματικό χαρακτήρα για ολόκληρη την ΕΕ».

Το Σύμφωνο Σταθερότητας είναι θερινά και όχι χειμερινά λάστιχα

Στην ερώτηση της εφημερίδας ποιος και με ποιες προϋποθέσεις πρέπει να βοηθήσει την Ελλάδα να βγει από το αδιέξοδο ο Γερμανός οικονομολόγος απαντά: «Αυτό είναι και το καθοριστικό πρόβλημα. Διότι στην Ευρώπη δεν έχουμε κανένα θεσμό για την αντιμετώπιση των κρίσεων. Το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης δεν προβλέπει ότι ενδέχεται κάποιες χώρες να δώσουν πλαστά στοιχεία, ούτε ότι υπάρχει περίπτωση ορισμένες χώρες να μην υπακούσουν στις προειδοποιήσεις. Δηλαδή διαθέτουμε με το Σύμφωνο Σταθερότητας ‘θερινά λάστιχα’, αλλά δεν φροντίσαμε έγκαιρα να αποκτήσουμε και ‘χειμερινά’.»

Δεν υπάρχει απλή λύση για το ελληνικό πρόβλημα υπογραμμίζει ο Τόμας Μάγερ, επειδή πρόκειται για αδυναμία του συστήματος: «Δεν μπορεί κανείς, ούτε η ΕΚΤ, ούτε η Κομισιόν, ούτε κάποιος άλλος να αναγκάσει την Ελλάδα να εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις με αντάλλαγμα την οικονομική βοήθεια. Όμως χωρίς δεσμευτικές ρήτρες μπορούν οι υπόλοιπες προβληματικές χώρες να ρωτήσουν, γιατί να σφίξουμε εμείς το ζωνάρι και οι Έλληνες να έχουν τόσα ελλείμματα;»

Χρειαζόμαστε ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο

Το ΔΝΤ δεν σημαίνει κατάργηση της οικονομικής μας αυτονομίας, υποστηρίζει ο κορυφαίος οικονομολόγος της Deutsche Bank και εξηγεί ότι παρ' όλα αυτά κατανοεί τις επιφυλάξεις των πολιτικών:

«Αντιλαμβάνομαι τις επιφυλάξεις των πολιτικών μας, διότι σκέπτονται ότι ο βαθμός ενσωμάτωσης της Ελλάδας στην ΕΕ είναι μεγάλος και δεν θέλουν μέσω του ΔΝΤ να έχουν λόγο και οι Κινέζοι και οι Αμερικανοί στο ύψος της δανειοδότησης, αλλά και στη διαχείριση της κρίσης. Γι’ αυτό είμαι υπέρ της σύστασης ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου για να σχεδιάζονται τα προγράμματα οικονομικής βοήθειας στις Βρυξέλλες και όχι στην Ουάσιγκτον.»

Τελικά ποιο είναι το χειρότερο σενάριο; Ο Τόμας Μάγερ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου: «Εάν το πρόβλημα της Ελλάδας και οι πιθανές συνέπειές του δεν αντιμετωπιστούν με σύνεση, τότε ενδέχεται να διαλυθεί η ΟΝΕ ή να καταντήσει μια ζώνη με τεράστιες πληθωριστικές πιέσεις.»

Τέλος η Süddeutsche Zeitung αφιερώνει στο ίδιο θέμα το κεντρικό της σχόλιο με τίτλο «Έπαινος στο ευρώ». Το σχόλιο υπενθυμίζει ότι το 1998, όταν η γερμανική βουλή συζητούσε για την εισαγωγή του ευρώ, ο τότε καγκελάριος Χέλμουτ Κολ υποστήριζε ότι «πρόκειται για ένα ζήτημα ειρήνης ή πολέμου στην Ευρώπη. Γνώριζε ότι είναι μια ιστορική στιγμή και αυτό ήταν το σημαντικό».

«Όταν εντάχθηκαν το 2001 οι Έλληνες, ήθελαν απλά να είναι στο κλαμπ των πλουσίων. Ήθελαν να επωφεληθούν από την ευμάρεια της ευρωζώνης. Αργότερα διαπιστώθηκε ότι οι Έλληνες υπέκλεψαν την ένταξη με παραποιημένα στοιχεία. Τώρα έρχονται οι συνέπειες, διότι η Ελλάδα συνεχίζει τα τρικ παρά τις επιταγές του Συμφώνου Σταθερότητας...Στην Ευρώπη εντείνεται ο φόβος για τη χρεοκοπία ενός κράτους και μια κατάρρευση της ΟΝΕ...Επίσης κερδίζει έδαφος η άποψη ότι η Νομισματική Ένωση ήταν ένα τεράστιο λάθος, διότι ενσωματώθηκαν σ' αυτήν ανόμοιοι εταίροι.»

Το ευρώ ήταν η σωστή επιλογή

«Στην πραγματικότητα όμως οι Ευρωπαίοι πρέπει να θέσουν ένα άλλο ερώτημα: Θα ήταν σήμερα σε καλύτερη θέση, αν δεν υπήρχε το ευρώ; Η οικονομική κρίση θα έπληττε πολύ πιο έντονα τις ευρωπαϊκές χώρες, αν συνέχιζαν να έχουν λίρα, δραχμή ή πεσέτα. Μεμονωμένες χώρες θα βρίσκονταν πολύ νωρίτερα υπό πίεση, τα αδύναμα νομίσματά τους δεν θα μπορούσαν να αντέξουν στις επιθέσεις των κερδοσκόπων...Μόλις το 1992 ο Τζορτζ Σόρος είχε καταφέρει να γονατίσει την τράπεζα της Αγγλίας και τη βρετανική λίρα. Απέναντι στο ευρώ οι κερδοσκόποι δεν έχουν καμία πιθανότητα, ενδέχεται να το πιέσουν λίγο προς τα πάνω, λίγο προς τα κάτω, αλλά δεν μπορούν να το γονατίσουν.»

«Παρ’ όλες τις ελλείψεις που έχει το ευρώ, η καθιέρωσή του ήταν σωστή επιλογή. Και τώρα στην κρίση φαίνεται περισσότερο παρά ποτέ άλλοτε...Ζητούμενο σήμερα είναι να προστατευθεί από την κατάρρευση ένα κράτος, το οποίο ποτέ δεν θα έπρεπε να γίνει μέλος της ευρωζώνης.

Δύο επιλογές υπάρχουν για τη λύση του προβλήματος. Οι Ευρωπαίοι μπορούν να εξοστρακίσουν την Ελλάδα από την ΟΝΕ, πράγμα που νομικά είναι δύσκολο. Ή εναλλακτικά να βοηθήσουν την κυβέρνηση της Αθήνας μαζί με το ΔΝΤ με πιστώσεις και να την υποβάλουν στη συνέχεια σε άμεσο δημοσιονομικό έλεγχο. Η ελληνική πολιτική θα αποδυναμωνόταν για κάποιο διάστημα, αλλά θα της άξιζε μετά τις λαθροχειρίες του παρελθόντος.

Στο βαθμό που η Ευρώπη αποτρέψει την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία της Ελλάδας και τη μετατροπή της σε κρίση εμπιστοσύνης και για άλλες χώρες - μέλη, το ευρώ θα αντέξει στο ελληνικό δράμα. Το χειρότερο απ’ όλα θα ήταν, αν χρεοκοπούσε κάποια από τις χώρες του πυρήνα.

Ανάκληση μη ασφαλών τροφίμων


Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, στο πλαίσιο των τακτικών ελέγχων που διενεργεί και σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους, διαπίστωσε σε τέσσερα είδη τροφίμων την ύπαρξη αλλεργιογόνου ουσίας και συγκεκριμένα πρωτεΐνης γάλακτος (καζεΐνης), η οποία όμως δεν αναγραφόταν στη συσκευασία, ως όφειλε. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα κάτωθι προϊόντα :

α) Μαύρη σοκολάτα, με την εμπορική ονομασία "Σοκολάτα FRESH - Μαύρη σοκολάτα", που παράγεται από την Fresh Ζαχαροπλαστεία ΑΒΕΕ. Το ανωτέρω προϊόν διακινείται σε συσκευασίες των 75 g και με ανάλωση κατά προτίμηση πριν από 15-9-10.

β) Σοκολάτα με γλυκαντικά, με την εμπορική ονομασία "Pure chocolate Delhaise" Βελγίου, που διακινείται στην Ελλάδα από την ΑΒ Βασιλόπουλος ΑΕ. Το προϊόν διακινείται σε συσκευασίες 33 g και με ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 03 - 2010.

γ) Μαύρη σοκολάτα, με την εμπορική ονομασία "Riquet Μαύρη", που διακινείται στην Ελλάδα από την Aldi Ελλάς Super Market Συμμετοχική ΕΠΕ & ΣΙΑ ΕΕ. Το προϊόν διακινείται σε συσκευασίες των 100 g, με ανάλωση κατά προτίμηση πριν από το τέλος : SEP 2010 / 21336.

δ) Σοκολάτα υγείας, με την εμπορική ονομασία "Χειροποίητη Σοκολάτα Υγείας Χ. Κοσμίδη - Ν. Γαβρίλη Χαλβάς Δραπετσώνας". Το προϊόν διακινείται από την Χ. Κοσμίδη - Ν. Γαβρίλη Χαλβάς Δραπετσώνας, σε συσκευασίες των 90 g , με ανάλωση κατά προτίμηση έως 11 - 04 - 10.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων από τις επιχειρήσεις και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Επίσης καλεί τους καταναλωτές που παρουσιάζουν αλλεργικές αντιδράσεις σε γάλα να μην καταναλώσουν τα ανωτέρω προϊόντα.

Ο κ. Φουστάνος έχει σοβαρές δουλειές!!!!



Η κ. Φαίη Σκορδά προ ολίγου στην εκπομπή της στον ALTER, είπε το εξής αμίμητο."πρέπει να αποδεσμεύσουμε τον κ. Φουστάνο γιατί έχει σοβαρότερες δουλειές ". Συμφωνούμε απόλυτα με τον αυτοσαρκασμό για την εκπομπή της κ. Σκορδά.

Συνέλαβαν την Τζούλια !!!!!


Είναι τρομερό!! Συνέλαβαν την Τζούλια Αλεξανδράτου στο Αεροδρόμιο στον δρόμο για την Σύρο. Τι θα γίνει τώρα; Συριανοί φαίνεται ότι μετά τον Βαμβακάρη αν δεν κάνετε κάτι γρήγορα δεν θα απολαύσετε την ΛΑΙΚΗ ΦΩΝΗ της πατρίδας μας. Κουνηθείτε λοιπόν.!!