BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

KISS KISS ΒΑΝG! ΒΑΝG!


Μπορεί το όνομα Ίνα Σιδέρη να μη σου λέει πολλά, σίγουρα όμως οι μεταμεσονύχτιες χορευτικές της φιγούρες στο «Όλα 10» σου λένε άπειρα. Κι όμως, από κοντά είναι δέκα φορές πιο sexy. Μπορείς να το διαπιστώσεις και μόνος σου αν βρεθείς στο VILLA MERCEDES.

«Με φτιάχνουν οι άντρες με στρατιωτική στολή.

Οι ένστολοι είναι από μόνοι τους επιβλητικοί άντρες και αυτό μου αρέσει πολύ».

«Ο χορός βοηθάει πολύ στις σεξουαλικές επιδόσεις μιας γυναίκας.

Είναι πολύ καλή άσκηση. Με το χορό έχεις περισσότερη αντοχή, καλύτερα ανοίγματα».

«Το πιο sexy στοιχείο στο σώμα μου είναι ο KΩΛΟΣ μου. Το καταλαβαίνω και από τα αντρικά βλέμματα όταν χορεύω».



Πρόστιμα ΕΦΕΤ σε σουπερ μάρκετ και εταιρία τροφίμων


Πρόστιμα συνολικού ύψους 160.000 ευρώ επιβλήθηκαν με απόφαση της Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης μετά από εισήγηση του ΕΦΕΤ, σε ένα σουπερ μάρκετ και μια εταιρία τροφίμων, ενώ εκρέει η επιβολή προστίμου σε εταιρία γαλακτοκομικών προϊόντων για ανεπαρκή ασφάλεια τροφίμων και παραπλάνηση των καταναλωτών. Τα ασφαλή τρόφιμα δεν είναι προνόμιο αλλά δικαίωμα του Έλληνα πολίτη υπογραμμίζει η υπουργός Κατερίνα Μπατζελή.

Τα πρόστιμα αφορούν τις εταιρίες ΚΑΡΦΟΥΡ-ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. (Κατάστημα Αμαρουσίου στη Λεωφόρο. Κηφισίας) και την ΧΑΛΒΑΔΟΠΟΙΪΑ ΒΟΛΟΥ ΑΕΒΕ.
Στην ΚΑΡΦΟΥΡ-ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. επιβάλλεται πρόστιμο 80.000 ευρώ για παραπλάνηση καταναλωτή καθ’ υποτροπή και ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής χώρων και εξοπλισμού.

Στην ΧΑΛΒΑΔΟΠΟΙΪΑ ΒΟΛΟΥ Α.Ε.Β.Ε. επιβάλλεται πρόστιμο 80.000 ευρώ, για ακατάλληλα τρόφιμα και ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής χώρων. Οι ελεγκτές βρήκαν μεταξύ άλλων σουσάμι με περιττώματα ζώων.

Εκκρεμεί η επιβολή προστίμου που μπορεί να φτάσει το ένα εκατομμύριο ευρώ στην εταιρία γαλακτοκομικών προϊόντων ΒΙΟΓΑΛ ΑΘ. ΠΛΕΞΙΔΑΣ & ΥΙΟΙ Ο.Ε. με έδρα τα Τρίκαλα για σοβαρές παραβάσεις μεταξύ των οποίων παραγωγή και διάθεση στην αγορά νοθευμένων και μη κανονικών τροφίμων, εκτεταμένη παραπλάνηση καταναλωτή και κατοχή μη επιτρεπόμενων χρωστικών.

Διακινούσαν αντί για φέτα λευκό τυρί και αντί για φρέσκο γάλα γάλα σε σκόνη

Επιπλέον, η Υπουργός, Κατερίνα Μπατζελή αποφάσισε τον αποκλεισμό της ΒΙΟΓΑΛ ΑΘ. ΠΛΕΞΙΔΑΣ & ΥΙΟΙ Ο.Ε. από τα προγράμματα στήριξης και Αγροτικής Ανάπτυξης που χρηματοδοτούνται από το Υπουργείο.

Σε δηλώσεις της, η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σημείωσε: "Τα ασφαλή τρόφιμα δεν είναι προνόμιο αλλά δικαίωμα του Έλληνα πολίτη. Οι παραβάτες εκτός από την έλλειψη σεβασμού που επιδεικνύουν προς τους πολίτες-καταναλωτές, αποτελούν και αφορμή δυσφήμισης των αντίστοιχων κλάδων. Με την αναδιοργάνωση του ΕΦΕΤ το επόμενο διάστημα στοχεύουμε σε εντατικούς ελέγχους της αγοράς προκειμένου να πετύχουμε το μέγιστο δυνατό επίπεδο ασφάλειας των προϊόντων που διατίθενται προς κατανάλωση."

Ο μανιακός με το τζιπ ξαναχτύπησε...



...στην περιοχή των Λιοσίων

O άγνωστος δράστης που πυροβολεί αδιακρίτως περαστικούς μετά από το Μοσχάτο, το Βοτανικό και τον Κολωνό,χτύπησε και στα Λιόσια και μάλιστα στη συμβολή των οδών Λεμεσού και Κρητικού πελάγους. Στόχος του ήταν μια γυναίκα η οποία όμως στάθηκε τυχερή και δεν την πέτυχε. Ας ελπίσουμε ότι η αστυνομία θα τον συλλάβει άμεσα και θα τον οδηγήσει στη φυλακή.

Η "οδύσσεια" μιας ... μπούρκας


Σε ηλικία 23 ετών, η Αϊσέ, από το Πακιστάν βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, αναζητώντας μια πατρίδα και μια καλύτερη μοίρα. Ήταν ήδη παντρεμένη, μητέρα δύο παιδιών και έγκυος στο τρίτο. Στην απόγνωση της, ψάχνοντας για βοήθεια, χτύπησε την πόρτα του Ανοιχτού Πολυϊατρείου των "Γιατρών του Κόσμου", που βρίσκεται επί της οδού Ίωνος Δραγούμη 65, στο κέντρο της πόλης.

"Με σκυμμένο το κεφάλι και σχεδόν ψιθυριστή φωνή, ζήτησε να εμβολιαστούν τα παιδιά της. Η εμφάνισή της δεν έδειχνε την ηλικία της. Αντίθετα φαινόταν πολύ μεγαλύτερη. Αιτία ήταν η μπούρκα. Η τεράστια, φαρδιά, μπλε μπούρκα της", αναφέρει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η Σοφία Γκαρανέ, υπεύθυνη Κοινωνικής Υπηρεσίας Πολυϊατρείου Θεσσαλονίκης.

Η Αϊσέ μεγάλωσε στο Πακιστάν με αυστηρές αρχές και φόβο προς τους άντρες και τον Θεό. Στην Ελλάδα, ο σύζυγος της άρχισε να ψάχνει για ένα μεροκάματο, ενώ εκείνη έμενε στο σπίτι για να φροντίσει τα παιδιά της. Άλλωστε, δεν μπορούσε η ίδια να εργαστεί λόγω της μπούρκας που φορούσε.

Η γυναίκα, φανερά απογοητευμένη, καθώς το φαγητό δεν έφτανε για τα παιδιά, πήγε στο Πολυϊατρείο των "Γιατρών του Κόσμου". Μόνη, αυτή τη φορά, χωρίς την μπούρκα. "Πήγε σε μια εκκλησία ζητώντας συσσίτιο και την έδιωξαν επειδή, όπως μας είπε, "φορούσα την μπούρκα και κατάλαβαν ότι δεν είμαι χριστιανή", αναφέρει η κ. Γκαρανέ.

Όπως τονίζουν οι υπεύθυνοι του Πολυϊατρείου, νόμιζαν πως έγινε κάποια παρεξήγηση και γι' αυτό το λόγο επικοινώνησαν οι ίδιοι με κάποιες εκκλησίες που παραχωρούν συσσίτιο καθημερινά σε άπορους και άστεγους. Ωστόσο και οι ίδιοι βρήκαν "κλειστές πόρτες".

"Αναρωτηθήκαμε ποιανού πίστη κλονίστηκε εκείνη την ημέρα, της Αϊσέ ή η δική μας. Μια μπούρκα έκανε τη διαφορά και τα παιδιά δεν είχαν γάλα να πιούνε;", αναρωτιέται η κ. Γκαρανέ.

Η Αϊσέ ενισχύθηκε από την οργάνωση σε όλα τα επίπεδα και καθοδηγήθηκε σε κάθε είδους δυνατή στήριξη από άλλες υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας, στις οποίες παραπέμφθηκε.

Αργότερα, γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι, το τρίτο παιδί της οικογένειας, και οι εθελόντριες των "Γιατρών του Κόσμου" επιστρατεύτηκαν για να βοηθήσουν με βρεφικά είδη.

Στο πλευρό της γυναίκας στάθηκε και ένας ιερέας, εθελοντής των "Γιατρών του Κόσμου", ο οποίος βοήθησε τον σύζυγο της Αϊσέ να βρει μόνιμη, αξιοπρεπή εργασία.

"Αυτός δεν ενδιαφέρθηκε για την μπούρκα που φοράει η Αϊσέ. Η αλήθεια είναι ότι δεν θα έπρεπε να ενδιαφέρεται, γιατί δεν πρέπει να κάνει διακρίσεις. Ωστόσο, οι άνθρωποι κάνουνε διακρίσεις, λόγω θρησκείας ή πολιτικών πεποιθήσεων, λόγω χρώματος, φύλου ή εθνότητας", καταλήγει η κ. Γκαρανέ.

Η Αϊσέ ταλαντεύτηκε αλλά δεν έπαψε να προσδοκεί και να ελπίζει. "Θα προσεύχομαι στον δικό σας Θεό για εσάς, να σας έχει καλά για να βοηθάτε", ήταν το "ευχαριστώ" της γυναίκας από το Πακιστάν προς τους ανθρώπους της οργάνωσης.

Η ζωή της οικογένειας της Αϊσέ έχει βελτιωθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια. Ο ιερέας συνεχίζει να βοηθά με συσσίτιο και είδη πρώτης ανάγκης. Στο Πολυϊατρείο τα παιδιά κάνουν τα απαραίτητα εμβόλια. Μετακόμισαν και έχουν και τη βοήθεια των γειτόνων.

Η Αϊσέ έχει καταβάλλει σκληρές προσπάθειες και μιλάει καλύτερα τα ελληνικά και από άλλους που κάνουν και μαθήματα, ενώ έχει προσαρμοστεί, και αρκετές φορές κυκλοφορεί στους δρόμους της πόλης, όχι μόνο χωρίς την μπούρκα, αλλά φορώντας και παντελόνι.

Το Πολυϊατρείο των "Γιατρών του Κόσμου"

Στο "Ανοιχτό Πολυϊατρείο", εθελοντές γιατροί, νοσηλευτές, κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι παρέχουν δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε όσους δεν έχουν πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, σε άπορους, ανασφάλιστους, άστεγους, Ρομά, πρόσφυγες και μετανάστες.

Οι κύριες χώρες προσέλευσης των αλλοδαπών είναι το Αφγανιστάν, η Αλβανία, η Γεωργία, η Νιγηρία, η Ρωσία, η Σομαλία, το Ιράν, το Κονγκό και η Ουκρανία, ενώ η ειδικότητα με τη μεγαλύτερη ζήτηση είναι ο γενικός γιατρός και ο παιδίατρος.

Δύο ακόμη πολυϊατρεία λειτουργούν σε Αθήνα και Χανιά, ενώ γραφεία έχουν, επίσης, οι "Γιατροί του Κόσμου" σε Καβάλα και Κομοτηνή. Στη Θεσσαλονίκη, στην πλατεία Αριστοτέλους, στο ύψος της Εγνατίας Οδού, έως και την Πρωτοχρονιά θα υπάρχει χριστουγεννιάτικο περίπτερο προκειμένου να ενημερώνονται οι κάτοικοι και οι επισκέπτες για τη δράση της οργάνωσης και παράλληλα να προμηθεύονται χριστουγεννιάτικά είδη.-

SDZ: Tα προβλήματα της Ελλάδας δεν αφορούν μόνον τους Έλληνες


Σχόλια μετά την ήπια υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Moody’s και ρεπορτάζ της εφημερίδας Die Presse για τις δηλώσεις του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στο CBS σήμερα στον γερμανόφωνο τύπο.

«Αναγκαία υποβάθμιση», είναι ο τίτλος του σχολίου της Frankfurter Allgemeine Zeitung με αφορμή την ήπια υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Moody’s. «Οι αμαρτωλοί της οικονομικής κρίσης είναι γνωστοί. Οι τραπεζίτες εδώ και καιρό παίρνουν κανονικά τα μπόνους τους και οι οίκοι αξιολόγησης εργάζονται πυρετωδώς για την αποκατάσταση της φήμης τους. Έτσι για παράδειγμα η οικονομική μοίρα της Ελλάδας εξαρτάται από έναν οίκο αξιολόγησης. Εάν η αμερικανική Moody’s υποβαθμίσει και άλλο την ελληνική οικονομία, τότε τα πράγματα θα είναι πολύ στενά για το ελληνικό κράτος και τις ελληνικές τράπεζες τον επόμενο χρόνο και αυτό γιατί η ΕΚΤ υπάρχει πιθανότητα να μην δέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως εγγύηση».

Και το σχόλιο της FAZ συνεχίζει: «Η ΕΚΤ θα πρέπει να χρησιμοποιήσει την ευκαιρία για να χτυπήσει με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Θα πρέπει τις εκτιμήσεις των οίκων αξιολόγησης να μην τις λαμβάνει ως κριτήριο για την ποιότητα των ομολόγων. Ένα καλύτερο μέτρο προσφέρει η τήρηση του Συμφώνου Σταθερότητας. Όποιος δεν το τηρεί θα πρέπει γνωρίζει ότι θα μειώνεται η αξία της εγγύησης των ομολόγων του. Και με μια νέα παραβίαση η αξία θα μειώνεται περαιτέρω. Με τον τρόπο αυτό θα ενισχυόταν το Σύμφωνο Σταθερότητας και θα αποδυναμωνόταν ο ρόλος των οίκων αξιολόγησης».

Η ελληνική σημαία και το ευρώΣτην οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα αναφέρεται και σχόλιο της Süddeutsche Zeitung. H εφημερίδα φιλοξενεί όμως στην πρώτη της σελίδα μεγάλη φωτογραφία από τα Προπύλαια με τη λεζάντα ότι για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια μπορεί κανείς να θαυμάσει την είσοδο της Ακρόπολης χωρίς την αποκρουστική σκαλωσιά που αποσύρθηκε χθες.

Όσον αφορά τα οικονομικά, η SDZ επισημαίνει ότι χθες παρατηρήθηκε ένα σπάνιο φαινόμενο στις χρηματαγορές. «Και η Moody’s μετά τους άλλους οίκους αξιολόγησης που είχαν προηγηθεί υποβάθμισε την Ελλάδα. Για την εξαντλημένη χώρα του ευρωπαϊκού νότου αυτό σημαίνει ότι θα βρίσκει στο μέλλον χρήματα πληρώνοντας περισσότερα, και αυτό είναι ένα ακόμα πλήγμα. Ωστόσο οι επενδυτές δεν αντέδρασαν κάνοντας πωλήσεις, αλλά με ανακούφιση. Απλά και μόνον επειδή περίμεναν χειρότερα και επειδή ο οίκος αξιολόγησης βρήκε να πει και μερικά καλά λόγια. Μία υποβάθμιση ως ενδιάμεση νίκη. Σε τέτοια δεινή θέση έχουν περιέλθει οι Έλληνες».

Και η εφημερίδα συνεχίζει: «Βεβαίως και θα βοηθήσουν οι Ευρω-γείτονες την Αθήνα να ξεπεράσει γρηγορότερα τις δυσκολίες της. Πίσω από αυτή τη στήριξη όμως κρύβεται ο υπολογισμός ότι με την Ελλάδα θα ενισχύσουν και την αξιοπιστία του ευρώ».

Και η Süddeutsche Zeitung καταλήγει: «Σε ένα κοινό νόμισμα τα προβλήματα της Ελλάδας δεν αφορούν μόνον τους Έλληνες. Είναι πια καιρός οι γείτονες της ευρωζώνης να μην είναι απλοί παρατηρητές του πώς μία χώρα βλάπτει τους άλλους».

Ο Πατριάρχης ΒαρθολομαίοςΤέλος, μια αναφορά στην αυστριακή εφημερίδα Die Presse, η οποία επιγράφει ρεπορτάζ της από την Κωνσταντινούπολη με τον τίτλο ‘Ο Πατριάρχης αισθάνεται να τον σταυρώνουν’.

Το ρεπορτάζ σημειώνει ότι από τότε που ο Πατριάρχης παραχώρησε συνέντευξη στο αμερικανικό δίκτυο CBS και δήλωσε ότι ‘νιώθει να τον σταυρώνουν’ το τηλέφωνο στο Φανάρι δεν σταματά να χτυπάει. Ο εκπρόσωπος τύπου κ. Αναγνωστόπουλος καλείται διαρκώς από τα τουρκικά ΜΜΕ να δώσει εξηγήσεις για το τί ακριβώς εννοούσε ο Πατριάρχης. Ο κ. Αναγνωστόπουλος μιλώντας στην αυστριακή εφημερίδα επισημαίνει ότι το βασικό πρόβλημα του Πατριάρχη είναι η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Όλοι την υπόσχονται, αλλά κανείς δεν κάνει τίποτα. Ο κ. Αναγνωστόπουλος επισημαίνει πως η κυβέρνηση Ερντογάν είναι η πιο φιλελεύθερη που είχε ποτέ η Τουρκική Δημοκρατία, αλλά παρόλα αυτά δεν αλλάζει τίποτα για το Πατριαρχείο. Τέλος η εφημερίδα υπογραμμίζει πως η παρουσία της ελληνικής κοινότητας συρρικνώνεται και τα τελευταία 50 χρόνια από 110.000 Έλληνες απέμειναν μόλις 3.000.

Τα δέκα τραγούδια που παίχτηκαν περισσότερο φέτος στη Μεγάλη Βρετανία.


Στη Gabriella Cilmi ανήκει το κομμάτι που παίχτηκε πιο πολύ φέτος στη Μεγάλη Βρετανία.

Δείτε τη λίστα με τα δέκα πρώτα (και μην απορείτε για το νο.3, αφού υπεύθυνο για τη θέση του είναι το Sky Sports):

1. Sweet About Me - Gabrielle Cilmi
2. Viva La Vida - Coldplay
3. The Time is Now - Moloko
4. Mercy - Duffy
5. Shine - Take That
6. The Promise - Girls Aloud
7. No Air - Jordin Sparks
8. The Man who Can’t be Moved - The Script
9. Greatest Day - Take That
10. Spotlight - Jennifer Hudson

Με διακριτικά όλοι οι αστυνομικοί από την 1η Ιανουαρίου


Το μήνυμα της νέας κυβέρνησης στην πολιτική ασφάλειας, είναι «μηδενική ανοχή στην ανομία και τη βία, απ’ όπου και αν προέρχεται», ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανήγγειλε μια νέα πολιτική ασφάλειας, που θα καταπολεμά το οργανωμένο έγκλημα και την τρομοκρατία (τα οποία, όπως εκτίμησε, «ταυτίζονται και βρίσκονται κάτω απ’ την ίδια ομπρέλα»), αλλά και την αστυνομική αυθαιρεσία.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η νέα Αρχή που θα εξετάζει τις καταγγελίες για αστυνομική αυθαιρεσία, εκτιμάται πως θα λειτουργήσει σε ενάμιση μήνα, ενώ πολύ σύντομα θα έχει ολοκληρωθεί το νέο πειθαρχικό δίκαιο που θα προβλέπει και αυτόφωρες διαδικασίες, σε ιδιαίτερα περιστατικά.

Από την 1η Ιανουαρίου, όλοι οι αστυνομικοί θα φορούν διακριτικά, συμπεριλαμβανομένων και των ανδρών των ΜΑΤ, αλλάζει το καθεστώς των κρίσεων και ακολουθεί η κατάργηση της χρήσης χημικών στις διαδηλώσεις, καθώς και ένας νέος σχεδιασμός για τις πορείες, προκειμένου να μην απασχολούν πολλές αστυνομικές δυνάμεις, χωρίς αλλαγή του δικαίου για τις συγκεντρώσεις πολιτών.

Για την πάταξη της αστικής βίας, προβλέπεται από 1/2/2010 ο «αστυνομικός της γειτονιάς», καθώς και εσωτερική προκήρυξη θέσεων διοικητή για αστυνομικά τμήματα ειδικού ενδιαφέροντος (στην Αττική επελέγησαν 21), με συγκεκριμένα κίνητρα, προσωπικό, προϋποθέσεις και απολογισμό. Στα τμήματα αυτά, τοποθετούνται «διαπολιτισμικοί διαμεσολαβητές» - μετανάστες δεύτερης γενιάς, καθώς και αντίστοιχος αριθμός ψυχολόγων και κοινωνιολόγων.

«Καταργείται το απολίθωμα που λέγεται Ασφάλεια Αττικής και φτιάχνουμε πανελλήνια υπηρεσία αντιμετώπισης του οργανωμένου εγκλήματος, με πρόσληψη 100 αστυνομικών ειδικών καθηκόντων, οικονομολόγων, χάκερς κ.ά.» ανέφερε ο υπουργός.

Σε ό,τι αφορά τη λαθρομετανάστευση, ο κ. Χρυσοχοΐδης, έστειλε «μήνυμα στους διακινητές», ότι «η Ελλάδα παύει να είναι ξέφραγο αμπέλι» και πως «τα λιμάνια μας για την Ευρώπη, είναι κλειστά».

«Όποιος μετανάστης υπάρχει στη χώρα, νόμιμος ή παράνομος, καταγράφεται δακτυλοσκοπείται και σημειώνεται η διεύθυνσή του. Πρέπει να δούμε πώς να φτιάξουμε και ανθρώπινους χώρους φιλοξενίας, πώς να πιάνουμε και να προφυλακίζουμε αυστηρά τον διακινητή. Να ξεχωρίζουμε αυτούς που θέλουν άσυλο. Αλλάζουμε ριζικά την πολιτική ασύλου, δημιουργούμε μια νέα - την καλύτερη στην Ευρώπη», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Μολυσμένο νερό στο Δήλεσι



Οι κάτοικοι στο Δήλεσι πίνουν νερό από γεωτρήσεις, επικίνδυνο για την δημόσια υγεία, το οποίο περιέχει χρώμιο και βαρέα μέταλλα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ.
Η υπόθεση με το επικίνδυνο νερό στην περιοχή του Ασωπού έχει επισημανθεί τα τελευταία τρία χρόνια και μάλιστα το θέμα αναδείχθηκε σε εθνικό ζήτημα από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Σύνοδο για το Κλίμα ετοιμάζει ο Sarkozy


Ο Γάλλος πρόεδρος Nicolas Sarkozy θέλει να διοργανώσει μια νέα σύνοδο στο Παρίσι, τον επόμενο χρόνο για την Κλιματική Αλλαγή, φιλοδοξώντας ότι θα υπογραφεί η συμφωνία που δεν υπεγράφη στην Κοπεγχάγη.

Ο Γάλλος πρόεδρος συναντήθηκε με εκπροσώπους περιβαλλοντικών οργανώσεων για να συζητήσει για τις διαπραγματεύσεις που έγιναν στη Κοπεγχάγη και την άδοξη κατάληξη που είχε η εν λόγω σύνοδος.

Ο Arnaud Gossement, εκπρόσωπος της περιβαλλοντικής οργάνωσης France Nature Environnement group, δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης, ότι ο Γάλλος πρόεδρος τους ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να καλέσει τους ηγέτες των 28 χωρών, που υπέγραψαν το προσχέδιο συμφωνίας στη Κοπεγχάγη, τον Απρίλιο ή το Μάιο του 2010.

Ο σκοπός της Συνόδου θα είναι «η εφαρμογή του στόχου 50% της μείωσης των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου μέχρι το 2050, σε σχέση με τα επίπεδα του 1990», πρόσθεσε ο Gossement.

Ο Nicolas Sarkozy εκτιμά ότι δεν θα παραστούν όλοι οι ηγέτες των 28 χωρών.

«Έχει αμφιβολίες αν θα παραστεί η Κίνα ή η Σαουδική Αραβία», δήλωσε ο Arnaud Gossement.

Ανώτερος Κινέζος αξιωματούχος δήλωσε νωρίτερα μέσα στη βδομάδα, ότι το Πεκίνο στο πλαίσιο των συζητήσεων για το κλίμα μέσα στο 2010, θα αγωνιστεί περισσότερο για το δικαίωμα στην ανάπτυξη, γεγονός που προοιωνίζει ακόμα πιο σκληρές διαπραγματεύσεις.

Μεγάλη καταστροφή για Σαββόπουλο, Φραγκούλη


Μεγάλη ατυχία για τους δύο γνωστούς εκπροσώπους της έντεχνης μουσικής. Ο λόγος για τον Διονύση Σαββόπουλο και τον Μάριο Φραγκούλη, των οποίων τα σπίτια καταστράφηκαν από πυρκαγιά.

Στάχτη έγινε η εξοχική κατοικία του Διονύση Σαββόπουλου στο Μούρεσι Πηλίου. Όσοι είχαν φιλοξενηθεί στο σπίτι έχουν να λένε πως ήταν μια κατασκευή μοναδικής αρχιτεκτονικής και ταίριαζε απόλυτα με το τοπίο. Δυστυχώς, δεν απέμεινε τίποτα. Οι πυροσβέστες έδωσαν σκληρή μάχη με τις φλόγες για περισσότερες από 4 ώρες, χωρίς όμως να καταφέρουν να το σώσουν. Τα μόνα που κατάφεραν να διασωθούν ήταν οι βοηθητικοί χώροι και οι ξενώνες που στεγάζονται γύρω από το κεντρικό οίκημα. Τη στιγμή που οι φλόγες έζωσαν την κατοικία του αγαπημένου τραγουδοποιού ευτυχώς δεν βρισκόταν κανείς μέσα.

Από την άλλη, στη Νέα Σμύρνη στο σπίτι του Μάριου Φραγκούλη κινδύνεψε η ζωή δύο συγγενικών του προσώπων, που βρίσκονταν την ώρα που ξέσπασε η φωτιά μέσα στο σπίτι του γνωστού καλλιτέχνη. Η φωτιά, που προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα στο τζακούζι, ξεκίνησε από το ισόγειο και επεκτάθηκε γρήγορα και στους υπόλοιπους χώρους του κτιριού. Ευτυχώς, η πυροσβεστική έφτασε άμεσα και παρά τις σοβαρότατες υλικές ζημιές, το ακίνητο δεν έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Ο Μάριος Φραγκούλης βρισκόταν στις ΗΠΑ όταν ενημερώθηκε για το συμβάν και ανησύχησε ιδιαίτερα κυρίως για τα συγγενικά του πρόσωπα αλλά και τις φθορές που προκλήθηκαν στο σπίτι του.

Αρναούτογλου: γενέθλια χωρίς τη Νάντια!


Γενέθλια είχε το περασμένο Σάββατο ο Γρηγόρης Αρναούτογλου και το πάλαι ποτέ υπέροχο παιδί της τηλεόρασης βγήκε με φίλους του να το γιορτάσει. Και ποιος καλύτερος προορισμός από την Άννα Βίσση. Ο Γρηγόρης έπιασε πρώτο τραπέζι πίστα με την αοιδό να του αφιερώνει το ένα τραγούδι μετά το άλλο. Και όσο κι αν έψαξαν οι θαμώνες του «Αθηνών Αρένα» για τη Νάντια Μπουλέ, φευ, δεν την είδαν πουθενά.

Που ήταν η Νάντια; Οεο; Όπως λέει δημοσίευμα της Espresso εκείνο το βράδυ είχε πυρετό και δεν μπορούσε να ακολουθήσει στο κέντρο. Και λογικό μου ακούγεται. Ωστόσο, με τον Γρηγόρη ήταν μεγάλη παρέα και όλοι μαζί έδειχναν να περνάνε καλά με το πρόγραμμα της Βίσση. Ακόμη και ο Γρηγόρης, που όσο να κάνει μία έννοια στην άρρωστη Νάντια την είχε.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009


Γεγονότα

1947 - Οι επιστήμονες των Εργαστηρίων Μπελ Μπαρντίν, Μπράτεϊν και Σόκλεϊ παρουσιάζουν το τρανζίστορ.
1950 - Ο Πάπας Πίος ΙΒ΄ ανακοινώνει την ανακάλυψη του τάφου του Αγίου Πέτρου κάτω από το Βατικανό.
1975 - Η τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη» δολοφονεί τον σταθμάρχη της CIA στην Αθήνα Ρίτσαρντ Γουέλς, 45 ετών, με τρεις σφαίρες σχεδόν εξ επαφής. Το περιστατικό συνέβη στις 22:00 έξω από την οικία του Γουέλς στο Ψυχικό, μόλις είχε επιστρέψει με τη σύζυγό του και το παιδί του από τη δεξίωση του Αμερικανού πρέσβη Κιούμπιτς στο Χίλτον. Τυπικά είχε το τίτλο του α΄ γραμματέα της αμερικανικής πρεσβείας. Ήταν το πρώτο χτύπημα της 17 Ν.
1979 - Σοβιετικά στρατεύματα καταλαμβάνουν την Καμπούλ, πρωτεύουσα του Αφγανιστάν.
1990 - Η Σλοβενία ψηφίζει την απόσχισή της από την Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας.

Γεννήσεις

1777 - Τσάρος Αλέξανδρος Α' της Ρωσίας (π. 1825)
1790 - Ζαν Φρανσουά Σαμπολιόν, Γάλλος αιγυπτιολόγος (π. 1832)
1956 - David Michael Murray, Άγγλος κιθαρίστας της Heavy Metal, μέλος των Iron Maiden

Θάνατοι

1872 - Θεόφιλος Γκωτιέ, Γάλλος συγγραφέας (γ. 1811)
1953 - Λαβρέντι Μπέρια, Σοβιετικός κομμουνιστής ηγέτης (γ. 1899)
[Επεξεργασία] Αργίες και εορτές
Ιαπωνία - Γενέθλια του Αυτοκράτορα - Γενέθλια του Ακιχίτο, τωρινού Αυτοκράτορα της Ιαπωνίας
Σουηδία - Γενέθλια της Βασίλισας Σίλβια, επίσημη γιορτή της σημαίας.

Ορθοδοξία

 - Των εν Κρήτη 10 μαρτύρων