BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Σταθμό φόρτισης ηλεκτροκίνητων Ι.Χ. ετοιμάζει η ΔΕΗ


Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Διαπραγματεύσεις με μεγάλες ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στην ηλεκτροκίνηση βρίσκεται η ΔΕΗ για να σχεδιάσει τον πρώτο πιλοτικό σταθμό φόρτισης ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, η ΔΕΗ έχει ήδη ξεκινήσει συζητήσεις με τη Renault – Dacia για την εγκατάσταση σταθμού φόρτισης αυτοκινήτων και συστήματος που θα μετράει την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας από όχημα, αλλά και την επιστροφή της στο σύστημα όταν εκείνο τη χρειάζεται.
Σημειώνεται ότι την επόμενη δεκαετία, εκτός από καταναλωτές, τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα θα μπορούν να λειτουργήσουν και ως πάροχοι ενέργειας.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, αυτό σημαίνει ότι σε οργανωμένους χώρους οι κάτοχοί τους θα μπορούν να πωλούν έναντι αντιτίμου το πλεονάζον ρεύμα της μπαταρίας του οχήματός τους στο σύστημα, μειώνοντας έτσι τη συνολική κατανάλωση κατά τις ώρες της μεγάλης αιχμής.
Σε ό,τι αφορά τον τόπο εγκατάστασης του πρώτου σταθμού φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, το πιθανότερο σενάριο είναι ότι θα χρησιμοποιηθούν οι εγκαταστάσεις του Κέντρου Δόκιμων Ερευνών της ΔΕΗ στην Παλλήνη.
Ο σταθμός θα λειτουργήσει πιλοτικά, όμως όταν συγκεντρωθούν τα κονδύλια αναμένεται να λειτουργήσουν και άλλοι σταθμοί σε διαφορετικά σημεία.