BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Οι μπίζνες της ανακύκλωσης...


Τρεις "πράσινοι" δήμαρχοι συνεργάζονται με Κακλαμάνη και Παπαγεωργόπουλο, αλλά οι απορίες είναι πολλές. Ποια σχέση έχει ο Ισίδωρος Κούβελος;.

Μπορεί πολλοί να ομνύουν στην ανάγκη της ανακύκλωσης, αλλά αυτή τη στιγμή εκείνοι που «ξέρουν τι ζητάνε» στη χώρα είναι οι σχετικοί επιχειρηματίες που βλέπουν ευκαιρίες για σίγουρες μπίζνες στην αυτοδιοίκηση, με το κράτος να απουσιάζει και το θεσμικό πλαίσιο να μπάζει από παντού.

Η ιστορία του επιχειρείν στην ανακύκλωση όμως δεν μπορεί να περιμένει και εξελίσσεται κανονικά, με το επιχειρηματικό δαιμόνιο να «καλύπτει τα κενά», επιβάλλοντας λύσεις στις δημάρχους που φαίνονται… έτοιμοι να πρωτοπορήσουν.Σήμερα Δευτέρα, για παράδειγμα, στο 20ο θέμα συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο Πειραιά, φιγουράρει το ζήτημα αυτό για ...την «ανταποδοτική ανακύκλωση», με τη συγκρότηση εταιρίας προς τούτο, από πέντε δήμους, Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πειραιά, Πάτρας και Ηρακλείου.Που είναι το πρόβλημα ή μάλλον τα προβλήματα;Όλοι οι σχετικοί με το θέμα, μιλούν για «μεγάλο παραμύθι», αφού με την σπάταλη αυτή μέθοδο, δεν λύνεται ούτε το 3% του μεγάλου ζητήματος της ανακύκλωσης - ο Γ. Παπανδρέου και η Τ. Μπιρμπίλη γνωρίζουν καλά το θέμα.

Οι κακές γλώσσες, λένε ότι ήδη τα προς προώθηση στους Δήμους μηχανήματα εισάγει στην Ελλάδα εταιρεία που συνεργάζεται με τον επιχειρηματία Ισίδωρο Κούβελο, σύζυγο της Ντόρας Μπακογιάννη. Αυτό λένε οι κακές γλώσσες κι αν δεν ισχύει, περιμένω διάψευση για να επανορθώσω.

Μέχρι τότε, ερώτημα κρίσιμο προς τους Πασόκους δημάρχους που συμμετέχουν στο «κονέ» αυτό της ανακύκλωσης: Τι γυρεύουν Παναγιώτης Φασούλας, Ανδρέας Φούρας και Γιάννης Κουράκης σε αυτή την ιστορία που κινεί ο Δήμος Αθηναίων κι από κοντά βρίσκεται ο Β. Παπαγεωργόπουλος; Ειρήσθω εν παρόδω ο Νικήτας Κακλαμάνης στηρίζει την Ντόρα αλλά προφανώς αυτό είναι άσχετο με το θέμα.

Είναι ενημερωμένο το ΠΑΣΟΚ για το υπόστρωμά της, ή ο Φασούλας (που λειτουργεί ως asistant του Νικήτα) και οι άλλοι, κάνουν κυριολεκτικά του κεφαλιού τους; Γιατί τέτοια πρεμούρα;