BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Διάσκεψη για την κλιματική αλλαγή στα Χανιά


Μονοήμερη διάσκεψη για την κλιματική αλλαγή διοργανώθηκε στα Χανιά, όπου συμμετείχαν τοπικοί φορείς και ευρωβουλευτές από την Ελλάδα και την Κύπρο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος».
Στην εν λόγω διάσκεψη, επισημάνθηκε η ανάγκη λήψης μέτρων για τη σωτηρία του πλανήτη, από όλες τις χώρες του κόσμου και ιδιαίτερα με τη συμμετοχή των ΗΠΑ, της Κίνας και της Ινδίας, οι οποίες είναι από τις μεγαλύτερες χώρες που ευθύνονται για τις εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου.
Η εν λόγω ημερίδα οργανώθηκε από τα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα και τη Λευκωσία, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Ο επικεφαλής του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, Τάσος Γεωργίου, δήλωσε ότι στη Σύνοδο της Κοπεγχάγης κρίνεται το μέλλον του πλανήτη, όχι μόνο σε επίπεδο περιβάλλοντος, αλλά το μέλλον από απόψεως οικονομικής πολιτικής, καθώς οι επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών θα είναι πολλαπλές.
Ο επικεφαλής του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Γιώργος Κασιμάτης, επισήμανε ότι δεν εξαρτάται μόνο από μας, αλλά εξαρτάται από τι θα κάνουν οι υπόλοιπες χώρες και ειδικά οι μεγάλες δυνάμεις, επειδή εκείνες πρέπει επίσης να συμφωνήσουν στο θέμα των κλιματικών αλλαγών και να εφαρμόσουν ότι αποφάσεις ληφθούν.
Ο δήμαρχος Χανίων, Κυριάκος Βιρβιδάκης, χαρακτήρισε υπόθεση ζωής και ζήτημα δημοκρατίας την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ ο εκπρόσωπος της Greenpeace στην Ελλάδα, Δημήτρης Ιμπραήμ επισήμανε την κρισιμότητα της συνθήκες στης Κοπεγχάγης.