BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Το πανόραμα της 8ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα


Σε «τανγκό για δύο» εξελίσσεται το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα μετά την ολοκλήρωση της 8ης αγωνιστικής. Οι δύο «αιώνιοι», Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, είναι οι μοναδικοί μονομάχοι που διεκδικούν τον φετινό τίτλο καθώς έχουν αποσπαστεί εννέα βαθμούς στην κορυφή από τις υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος. Στο ρετιρέ της βαθμολογίας διατηρήθηκε ο Παναθηναϊκός που νίκησε 2-1 στο ΟΑΚΑ τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπυ της 8ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα και μοιράζεται την πρώτη θέση με τον Ολυμπιακό. Οι «πράσινοι» είχαν ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κώστα Κατσουράνη που σημείωσε και τα δύο τέρματα της ομάδας του εκ των οποίων το δεύτερο ήταν για βραβείο, ενώ η ομάδα του Ζίκο χωρίς να ικανοποιήσει πήρε στο «Καραϊσκάκη» αυτό που ήθελε στο τέλος με 2-1 απέναντι στον ψυχωμένο Εργοτέλη.

Το ματς της αγωνιστικής έγινε αναντίρρητα στο «Βικελίδης» όπου Άρης και ΑΕΚ παρουσιάσαν ωραίο θέαμα στους φιλάθλους, πολλές ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες και ταχύτατο ρυθμό κατά διαστήματα. Το τελικό 1-1 έφερε τον Άρη μόνο τρίτο στη βαθμολογία με 12 βαθμούς, εννέα βαθμούς πίσω από τους δύο «αιώνιους», ενώ η ομάδα του Μπάγεβιτς που άρεσε στο δεύτερο ημίχρονο, βελτίωσε κάπως τη βαθμολογική της θέση, φτάνοντας στους 11 βαθμούς.
Μεγάλη νίκη πήρε η Λάρισα με 3-1 μέσα στην Κομοτηνή επί του Πανθρακικού που την βοήθησε να «ξεκολλήσει» από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.
Πολύτιμο «τρίποντο» πήρε ο Ατρόμητος που νίκησε μέσα στην Τρίπολη 2-1 τον Αστέρα, ενώ «ανάσανε» βαθμολογικά ο Λεβαδειακός που επικράτησε 1-0 του Ηρακλή στη Λιβαδειά.
Στη Ν. Σμύρνη παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ ο Πανιώνιος ανέτρεψε το σκορ νικώντας με 3-1 τον ΠΑΣ Γιάννενα. Στα «Πηγάδια» η Ξάνθη πήρε δίκαια τη νίκη με 2-1 επί της Καβάλας που είχε ανοίξει το σκορ.

Σε αγώνες για την 8η ημέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:
Αστ. Τρίπολης-Ατρόμητος 1-2 (82΄ Καούνος – 31΄ Αναστασάκος, 47΄ Περόνε)
Ολυμπιακός-Εργοτέλης 2-1 (38΄ Μήτρογλου, 85΄ Ντουντού – 23΄ Σασιασβίλι)
Πανιώνιος-ΠΑΣ Γιάννινα 3-1 (16΄ Γουνδουλάκης, 23΄ Μπάλαμπαν, 72΄ Καστελιόνε – 15΄ Ντιμπαλά)
Λεβαδειακός-Ηρακλής 1-0 (6΄ Μουλόπουλος)
Πανθρακικός-Λάρισα 1-3 (85΄ πεν. Ρομπέρ – 30΄ Μελίσσης, 32΄ Αμπουχατζίρα, 41΄ Σίμιτς)
Αρης-ΑΕΚ 1-1 (5΄ Αμπρέου – 48΄ Σκόκο)
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 2-1 (23΄, 71΄ Κατσουράνης – 39΄ Βιεϊρίνια)
Ξάνθη-Καβάλα 2-1 (61΄ Στρμπα, 85΄ Βάλλας – 35΄ Ιωάννου)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 8 αγώνες)
1. Ολυμπιακός 22
. Παναθηναϊκός 22
3. Άρης 13
4. Εργοτέλης 12
. ΠΑΟΚ 12
6. Αστέρας Τρίπολης 11
. Καβάλα 11
. Πανιώνιος 11
. ΑΕΚ 11
10. Ξάνθη 10
11. Λάρισα 9
. ΠΑΣ Γιάννινα 9
13. Ατρόμητος 8
14. Ηρακλής 7
. Λεβαδειακός 7
16. Πανθρακικός 1

Ο πίνακας των σκόρερ:

6 ΓΚΟΛ: Κατσουράνης (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ)

5 ΓΚΟΛ: Τσέζαρεκ (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ)

4 ΓΚΟΛ: Σισέ (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ)

3 ΓΚΟΛ: Αναστασάκος (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ), Ονουάτσι (ΚΑΒΑΛΑ), Αμπουαχατζίρα (ΛΑΡΙΣΑ), Μπάρκογλου (ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ), Λέτο (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ), Βιεϊρίνια (ΠΑΟΚ)

Η επόμενη αγωνιστική (9η):
Σάββατο 31 Οκτωβρίου
ΛΑΡΙΣΑ – ΑΡΗΣ 16:45 ΝOVA
Π.Α.Ο.Κ. – SKODA ΞΑΝΘΗ 16:45 ΣΚΑΪ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 19:00 ΝOVA

Κυριακή 1 Νοεμβρίου
ΗΡΑΚΛΗΣ – ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ 14:30
ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ – ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 14:30 ΝOVA
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 14:30 ΝOVA
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ – Α.Ε.Κ. 16:45 ΝOVA
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 19:00 ΝOVA

Τα υπόλοιπα ματς της Κυριακής

Πανθρακικός – Λάρισα 1-3

Σαρωτική η Λάρισα, επικράτησε με 3-1 του Πανθρακικού στην Κομοτηνή, παρουσία περίπου 1.000 οπαδών της, και πέτυχε τη δεύτερη διαδοχική νίκη της για την 8η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Οι Μελίσσης (30΄), Αμπουχατζίρα (32΄) και Σίμιτς (41΄) πέτυχαν τα γκολ της ΑΕΛ στην αναμέτρηση της 8ης αγωνιστικής, ενώ για τους γηπεδούχους μείωσε ο Ρομπέρ με πέναλτι στο 85΄. Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν το ματς με 10 παίκτες, λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη του Ντιαλό στο 39΄ και του Αμπουχατζίρα στο 63΄.

Διαιτητής: Τσινιάρης (Αθηνών)

Κίτρινες: Τουάμα

Κόκκινη: Ντιαλό (39΄-δεύτερη κίτρινη) – Αμπουχατζίρα (63΄-δεύτερη κίτρινη)

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Αλμπέρ Καρτιέ): Ρόκα, Βελάσκο (68΄ Κωνσταντινίδης), Κλεμέντ, Τροίζι, Τζόκιτς, Οράκ (66΄ Καζάκης), Μαρσελάο, Μπερτράντ, Φαγιάρδο (68΄ Μίτου), Ντιαλό, Μπουβάλ.

ΛΑΡΙΣΑ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μάλαρζ, Βενετίδης, Νταμπίζας, Μπουκουβάλας, Μελίσσης, Τουάμα (75΄ Ντέλσον), Ααράμπ, Ρομέου (75΄ Ιγκλέσιας), Αμπουχατζίρα, Ντε Νίγκρις (61΄ Κάσας), Σίμιτς.

Λεβαδειακός – Ηρακλής 1-0

Σημαντική βαθμολογική «ανάσα» πήρε ο Λεβαδειακός, που νίκησε με 1-0 τον Ηρακλή στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Το μοναδικό γκολ σημείωσε μόλις στο 6ο λεπτό ο Μουλόπουλος σε ένα παιχνίδι που το θέαμα ήταν πολύ κακό, λόγω του άθλιου (από τη βροχή) αγωνιστικού χώρου, παρακολούθησαν όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο της Λειβαδιάς. Δύο ομάδες που γνώριζαν ότι η νίκη αποτελούσε «μονόδρομο» κι έτσι το παιχνίδι αναλώθηκε σε δυνατές μονομαχίες (ενίοτε και… λασπομαχίες) στο κέντρο του γηπέδου.

Διαιτητής: Ντάκος (Ξάνθη)

Κίτρινες: Μουλόπουλος, Μαχαίρας, Καρακώστας – Ντιέ, Ιωαννίδης, Μάρτος, Κατσιαμπής, Κονέ, Ιάκομπ

Κόκκινη: Παπαστεργιαννός (μετά το σφύριγμα της λήξης)

Οι συνθέσεις:

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Κίκε Ερνάντεθ): Καρακώστας, Μουλόπουλος, Μασάδο, Μαρτορέλ, Κόλτζος, Ζησόπουλος, Μπράνκο, Ταραλίδης, Ναπολεόνι, Πάουλο (46΄ Μαχαίρας), Μπάρκογλου (46΄ Βασιλείου).

ΗΡΑΚΛΗΣ (Όλεγκ Προτάσοφ): Κοβαλέφσκι, Μάρτος, Κατσαμπής, Παπαστεργιανός, Ντιέ (65΄ Βουτσιάς), Επστάιν, Ιάκομπ, Ιωαννίδης (79΄ Γιάντσης), Παπαζαχαρίας, Ηλιάδης (65΄ Κονέ), Μπόσνιακ.

Ξάνθη – Καβάλα 2-1

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, η Ξάνθη κατάφερε να «γυρίσει» το ματς στα Πηγάδια νικώντας με 2-1 την Καβάλα, σε αγώνα για την 8η ημέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 35΄ με τον Ιωάννου και οι γηπεδούχοι «γύρισαν» το ματς με τέρματα των Στρμπα (61΄), Βάλλα (85΄) κι ενώ έπαιζαν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Παπαδημητρίου στο 71′ και απώλεσαν πέναλτι με τον Λουτσιάνο στο 73΄.

Διαιτητής: Σταθόπουλος (Αχαΐας)

Κόκκινες: 73′ Παπαδημητρίου (2η κίτρινη)

Κίτρινες: Βάλλας – Φερέιρα, Κάλατς, Ντικρόκ, Ντομπρασίνοβιτς

ΞΑΝΘΗ (Γιάννης Ματζουράκης): Γκσπούρνινγκ, Παπαδημητρίου, Βάλλας, Κωστούλας, Τζάγκι, Φλίσκας, Στρμπα, Λουτσιάνο (78′ Στίβαρ), Κιντάνα (89′ Βασιλακάκης), Πόι (78′ Σταθάκης), Μαρσελίνιο.

ΚΑΒΑΛΑ (Γιάννης Παπακώστας): Κάλατς, Παβίσεβιτς, Οικονόμου, Ντουγκλάο, Ψωμάς (45′ Θεοδωρέλλης), Ντικρόκ, Ντομπρασίνοβιτς, Ορούμα, Ονουάτσι (81′ Λάκης), Ιωάννου, Ρινκόν (68′ Μεντί).