BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Προβλήματα από τις βροχοπτώσεις


Προβλήματα στην κυκλοφορία έχει προκαλέσει η σφροδρή βροχόπτωση που έπληξε από τα ξημερώματα μέχρι νωρίς το πρωί την Αττική. Καταιγίδες κατεγράφησαν σχεδόν σε όλη τη χώρα, ενώ ο απολογισμός κάνει λόγο μέχρι στιγμής για έναν νεκρό, έναν αγνοούμενο και μεγάλες καταστροφές.
Ιστιοπλόος 41 ετών ανασύρθηκε νεκρός από τον Παγασητικό Κόλπο. Ο άτυχος άνδρας βρήκε τραγικό θάνατο, όταν αναποδογύρισε το τύπου Καταμαράν σκάφος του. Επιπλέον, ένας 46χρονος αγνοείται στη Νέα Έφεσσο Πιερίας.
Καταστήματα και καλλιέργειες πνίγηκαν στη λάσπη στην Ημαθία, την Πέλλα και την Πιερία. Χείμαρροι υπερχείλισαν στα Μέθανα, παρασύροντας αυτοκίνητα, ενώ πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα. Μεγάλα προβλήματα προκλήθηκαν και σε Κρανίδι, Κατάκολο, Αίγινα και στο δήμο Νικηφόρου Φωκά στο Ρέθυμνο.
Χείμαρρος υπερχείλισε και στο 65ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου, κλείνοντας για περισσότερο από 10 ώρες το ρεύμα προς Κόρινθο.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία μόνο στην Αθήνα δέχθηκε τουλάχιστον 36 κλήσεις για απάντληση υδάτων και 100 στη Λάρισα, όπου από το πρωί σημειώνεται έντονη βροχόπτωση.
Οι βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχιστούν και σήμερα στην Αττική, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.