BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Άλλες πλατφόρμες, άλλα...κοινά

Με τα μάτια στραμμένα στα ποιοτικά ευρήματα των δημοσκοπήσεων βρίσκονται συνεργάτες της Ντόρας Μπακογιάννη και του Αντώνη Σαμαρά. Οι δύο βασικοί διεκδικητές του “γαλάζιου” προεδρικού θώκου επιχειρούν να συσπειρώσουν τουλάχιστον το ακροατήριο που “τους ταιριάζει”, ανάλογα με το πολιτικό προφίλ που έχουν δώσει στις υποψηφιότητές τους.
Η Ντόρα Μπακογιάννη, όπως λένε στο newstime.gr συνομιλητές της, γνωρίζει πολύ καλά ότι, με την πολιτική πλατφόρμα που έχει παρουσιάσει, αλλά και με την επιμονή του σε θέσεις της εξωτερικής πολιτικής που εξέφραζε από την περασμένη δεκαετία, ο Αντώνης Σαμαράς “κολυμπάει” στη δεξαμενή των “σκληροπυρηνικών” ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας.

Για το λόγο αυτό, η πρώην υπουργός Εξωτερικών επικεντρώνει την εκστρατεία της στις γυναίκες, το νεανικό κοινό και τους λεγόμενους “κεντροδεξιούς”, ευχόμενη, παράλληλα, να ξεπεράσει η συμμετοχή τις 350.000. Αυτό διότι, στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου εκτιμούν πως όσο μεγαλύτερη είναι η συμμετοχή, τόσο περισσότεροι μη “σκληροπυρηνικοί δεξιοί” θα ψηφίσουν. Και άρα, θα αυξηθούν οι πιθανότητες να κερδίσει την αναμέτρηση η πρώην υπουργός Εξωτερικών.

Η κ. Μπακογιάννη έχει πολλά “φεμινιστικά” στοιχεία στις ομιλίες της, ενώ ελπίζει και στη βοήθεια του Άρη Σπηλιωτόπουλου, προκειμένου να αυξήσει τη διείσδυσή της στο νεανικό κοινό.

Εξάλλου, η κίνηση του κ. Σπηλιωτόπουλου με τους 43 ΟΝΝΕΔίτες που στηρίζουν την επιλογή του υπέρ της Ντόρας Μπακογιάννη συνηγορεί προς την κατεύθυνση αυτή.

Χθες, από τη Λάρισα, η κ. Μπακογιάννη δεσμεύθηκε για συμμετοχή νέων ανθρώπων στην νέα ηγετική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, εφόσον εκλεγεί. Συν τοις άλλοις, σήμερα, η πρώην υπουργός Εξωτερικών μίλησε σε γυναίκες, στην Αθήνα και, κατά πληροφορίες, θα συνεχίσει να απευθύνεται σε αυτά τα δύο “ειδικά κοινά”.

“Μη με κρίνετε ως κόρη του Μητσοτάκη”

Η κ. Μπακογιάννη, στη σημερινή ομιλία της, αναφέρθηκε στα δύο “χάντικαπ” που φαίνεται ότι έχει, με βάση τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων. “Λένε κάποιες δημοσκοπήσεις ότι τα δύο “αρνητικά” μου σημεία είναι η οικογενειακή μου προέλευση και το ότι είμαι γυναίκα”, είπε η κ. Μπακογιάννη, προσθέτοντας: “Έχω απαντήσει και για τα δύο. Για το πρώτο είπα πως όλοι γνωρίζουν ότι είχα μια ξεκάθαρη, αυτόνομη, πορεία και διεκδικώ και κρίνομαι για αυτή. Είμαι περήφανη για την οικογένειά μου αλλά είμαι και περήφανη που ακολούθησα μια δική μου, ανεξάρτητη, πολιτική σταδιοδρομία”, είπε χαρακτηριστικά.

Η Ντόρα Μπακογιάννη έκανε λόγο και για “χυδαίες επιθέσεις” που δέχεται.

“Το σύστημα ΠΑΣΟΚ δίνει ρέστα εναντίον μου”

“Στις εκλογές αυτές με έχουν χτυπήσει χυδαιότερα από οποιονδήποτε πολιτικό, άνδρα ή γυναίκα, τα τελευταία χρόνια. Μη βρίσκοντας πολιτικά επιχειρήματα, επιτίθενται άνανδρα στη γυναικεία μου υπόσταση, με αθλιότητες για την προσωπική μου ζωή, ακόμα και για τη σχέση μου με τα παιδιά μου. Η χυδαιότητα αυτή ξεπέρασε πλέον κάθε προηγούμενο. Πρέπει να ντρέπονται οι αυτουργοί αυτών των επιθέσεων, φυσικοί και ηθικοί”, υπογράμμισε και κάλεσε, εμμέσως πλην σαφώς, τον Αντώνη Σαμαρά να καταδικάσει τις επιθέσεις αυτές, αναφερόμενη σε δημοσίευμα της κυριακάτικης εφημερίδας Veto.

“Δεν υπηρετείται έτσι η ενότητα, με το να μην απαντά κανείς επί τέσσερις ημέρες για τις επιθέσεις που δέχομαι. Αλλά αφού δεν απαντούν αυτή, την απάντηση θα τη δώσετε εσείς! Οι γυναίκες της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και όλης της Ελλάδας, γιατί αυτές οι συμπεριφορές έχουν αντίκτυπο σε κάθε γυναίκα αυτής της χώρας”, πρόσθεσε.

“Δε θα διαμορφώνουν τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας οι λασπολόγοι και οι συκοφάντες. Και δεν θα βγάλει αρχηγό στη Νέα Δημοκρατία το σύστημα ΠΑΣΟΚ, που αυτή την περίοδο δίνει ρέστα εναντίον μου”, κατέληξε.

Καθημερινό μπρίφινγκ

Τέλος, η πρώην υπουργός Εξωτερικών, από αύριο, θα παραχωρεί καθημερινό “μπρίφινγκ” στους δημοσιογράφους για τις δραστηριότητές της σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, εκπροσωπούμενη από τον πρώην πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, Γιάννη Οικονόμου.

Συσπειρώνει τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους

Στον αντίποδα, ο Αντώνης Σαμαράς συνεχίζει να επενδύει στους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας. Κρατά σε πολύ υψηλούς τόνους την κριτική για τη διακυβέρνηση Καραμανλή, ιδιαίτερα αναφορικά με τα σκάνδαλα, ώστε να προσεγγίσει και τους απογοητευμένους “γαλάζιους” ψηφοφόρους που απομακρύνθηκαν από την Νέα Δημοκρατία, όταν έχασε το λεγόμενο “ηθικό πλεονέκτημα”.

Όσον αφορά στην αστάθμητη μεταβλητή της κούρσας διαδοχής, δηλαδή τη συμμετοχή των ψηφοφόρων στις κάλπες της 29ης Νοεμβρίου, στο επιτελείου του Μεσσήνιου πολιτικού εκτιμούν πως “όσο μεγαλώνει η συμμετοχή, τόσο λιγότερο λόγο θα έχουν οι μηχανισμοί”, απορρίπτοντας πως μεγάλη συμμετοχή σημαίνει και κεντροδεξιοί ψηφοφόροι.

Ο πρώην υπουργός Πολιτισμού περιοδεύει σήμερα στον Έβρο και αναμένεται να απαντήσει στην Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία χθες είχε δηλώσει πως “είναι υποκριτικό να μιλάμε για μηχανισμούς, αλλά να μην λέμε πώς δεσμευόμαστε να τους καταργήσουμε”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.