BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Παιδεία: η βάση του 10 καταργείται

Την κατάργηση της βάσης του 10 για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση προανήγγειλε την Τρίτη η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα η κ. Διαμαντοπούλου, αποδεχόμενη το γεγονός ότι από τότε που θεσπίστηκε το συγκεκριμένο μέτρο έχουν μείνει κενές χιλιάδες θέσεις, τόνισε ότι μελετάται η κατάργηση της βάσης χωρίς ωστόσο να δώσει συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη ΝΕΤ, η υπουργός Παιδείας επισήμανε ότι η κατάργηση της βάσης του 10 αποτελεί προεκλογική δέσμευση και «οι προεκλογικές δεσμεύσεις τηρούνται».

Ωστόσο διευκρίνισε ότι πρέπει πρώτα να γίνει μελέτη και να εξεταστούν οι προϋποθέσεις πριν πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε αλλαγή.

Σημειώνεται ότι η κατάργηση της βάσης του 10 αποτελεί πάγιο αίτημα των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η ΟΛΜΕ ζητούσε εξαρχής την κατάργηση του μέτρου ενώ πρόσφατα η ΓΣΕΕ πρότεινε την κατάργηση από τις επόμενες κιόλας εξετάσεις καθώς κάθε χρόνο αυξάνονται τα τμήματα που απειλούνται με λουκέτο λόγω των κενών θέσεων.

Στο μεταξύ σε νέα συνάντηση κάλεσε την Πέμπτη η υπουργός Παιδείας τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες των δασκάλων και των καθηγητών, για να τους ζητήσει να καταθέσουν τις προτάσεις τους εν όψει της δημόσιας διαβούλευσης που ξεκινά τη Δευτέρα.

Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές στο σύστημα προσλήψεων, η κ. Διαμαντοπούλου ξεκαθάρισε ότι η προϋπηρεσία όσων εργάστηκαν ως αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι θα εξακολουθήσει να υπολογίζεται θα συνεχίσει να υπολογίζεται για τον διορισμό τους αλλά στον εξής θα συνδυάζεται και με την επιτυχία στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι θα προβλεφθεί μεταβατικό διάστημα για όσους βρίσκονται ήδη στους σχετικούς πίνακες χωρίς να έχουν περάσει στον ΑΣΕΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.