BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Στη Βουλή τροπολογία για τη 'λίστα' φαρμάκων


Σε επταμελή επιτροπή, την οποία θα συγκροτηθεί από το υπουργείο Υγείας, ανατίθεται το έργο σύνταξης της νέας 'λίστας' συνταγογραφούμενων φαρμάκων. Με την ίδια ρύθμιση, επιτρέπεται η χορήγηση νοσοκομειακών φαρμάκων και από τα ιδιωτικά φαρμακεία.

Τα παραπάνω προβλέπονται, μεταξύ άλλων, σε τροπολογία την οποία θα καταθέσει στη Βουλή έως το τέλος της εβδομάδας η υπουργός Οικονομίας κ. Λούκα Κατσέλη. Η τροπολογία θα κατατεθεί στο νομοσχέδιο για τη 'Ρύθμιση επιχειρηματικών και επαγγελματικών οφειλών προς τα πιστωτικά ιδρύματα' και προβλέπει τα εξής:

Επανεισάγεται ο κατάλογος συνταγογραφούμενων φαρμάκων και ορίζονται τα όργανα που συμμετέχουν, η διαδικασία κατάρτισης και η σύνθεση της επιτροπής κατάρτισης του καταλόγου.

Προβλέπεται η ετήσια αναθεώρησή του και τα κριτήρια υπολογισμού του υψηλού κόστους.

Τα Ταμεία θα εξοφλούν συνταγές, μόνον εφόσον αυτές περιλαμβάνουν φάρμακα που περιέχονται στον κατάλογο. Κατ΄ εξαίρεση, θα καλύπτονται και φάρμακα εκτός 'λίστας', μετά από αιτιολογημένη έκθεση του θεράποντος ιατρού.

Για την κατάρτιση, αναθεώρηση και συμπλήρωσή του, εφαρμόζονται αντικειμενικά κριτήρια, τα οποία θα καθοριστούν με Κοινή Απόφαση των υπουργών Εργασίας, Υγείας και Οικονομίας, η οποία θα δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεων και θα αναρτάται στην ιστοσελίδα του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Ο κατάλογος θα καταρτιστεί από συνιστώμενη στον ΕΟΦ επιτροπή, η οποία στελεχώνεται από έναν καθηγητή Φαρμακευτικής, έναν καθηγητή Ιατρικής, εκπρόσωπο του ΕΟΦ, εκπρόσωπο του ΚΕΣΥ, έναν φαρμακοποιοί με πενταετή θητεία στο ΕΣΥ και από έναν εκπρόσωπο του ΙΚΑ και του ΟΓΑ.

Μέσα σε 15 μέρες από τη δημοσίευση του καταλόγου, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν τις ενστάσεις τους. Αν κριθούν βάσιμες, σε 30 μέρες θα εκδίδεται συμπληρωματικός κατάλογος.

Οι εξωτερικοί ασθενείς μπορούν να προμηθεύονται και από ιδιωτικά φαρμακεία 'ακριβά΄ φάρμακα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.