BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Για ένα μήνα θα παραμείνει κλειστή η κοιλάδα των Τεμπών


Ένα μήνα και βάλε..., θα παραμείνει κλειστή η Εθνική Οδός Αθηνών - Θεσσαλονικης στο ύψος των Τεμπών, λόγω της κατολίσθησης που παρατηρήθηκε την Πέμπτη και στοίχισε τη ζωή στον 62χρονο τεχνικό διευθυντή Σέρτζιο Σιάνι.


Πάμε να δούμε στο χάρτη πώς θα μπορέσει κάποιος να συνεχίσει την πορεία του ταξιδίου του, εν' όψει κιόλας εορτών, από τις παρακαμπτήριες οδούς. Τα οχήματα που έρχονται από την Αθήνα εκτρέπονται στην επαρχιακή οδό Γυρτώνης - Αμπελώνα - Τυρνάβου - Ελασσόνας - Αγίου Δημητρίου - Κατερίνης.

Επιπλέον υπάρχει και η δεύτερη παραλιακή επιλογή Λάρισας - Αγιάς -Αγιόκαμπου – Στομίου - Ομόλιου που βγαίνει στην Εθνική πριν την Κατερίνη.


Η εκτίμηση που υπάρχει είναι πως τα Τέμπη δεν θα ανοίξουν πριν από την ολοκλήρωση των εορτών των Χριστουγέννων, γεγονός που δυσχεραίνει την μετακίνηση των εκδρομέων και τη διακίνηση των εμπορευμάτων.

Τα βράχια είχαν αρχίσει να πέφτουν από την Τρίτη, όποτε και έσκασαν τα λάστιχα ενός διερχόμενου φορτηγού και συνεχίστηκε η πτώση και την Τετάρτη, στο ίδιο σημείο.

Παρ' όλα αυτά, απόφαση να κλείσουν τα Τέμπη προκειμένου να ελεγχθεί η κατάσταση και η επικινδυνότητά της, λήφθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης, με απόφαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Επιτόπου υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις οι όποιες και εκτρέπουν την κυκλοφορία από εναλλακτικές διαδρομές.

Τα αίτια της πτώσης δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί, ωστόσο εκτιμάται πως πρόκειται για έναν συνδυασμό των συνεχών βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών και των έργων που γίνονται στην περιοχή για την κατασκευή της σήραγγας.

Ήδη, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας διέταξε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθούν οι πιθανές ευθύνες των εμπλεκόμενων σχετικά με τη λήψη των μέτρων ασφαλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.