BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

«Να γίνει η κρίση ευκαιρία»


Με καπετάνιο που «εγκατέλειψε το σκάφος λίγο προτού βυθιστεί» παρομοίασε ο πρωθυπουργός τον Κ. Καραμανλή στην απελθούσα κυβέρνηση του οποίυ επέρριψε όλη την ευθύνη για τη δημοσιονομική κατάρρευση.

Μιλώντας στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Παπανδρέου περιέγραψε ουσιαστικά έναν προϋπολογισμό «κοινωνικής ευθύνης και διαφάνειας» και ζήτησε εθνική συστράτευση για την έξοδο από την κρίση.

Ο πρωθυπουργός επέρριψε ολόκλρη την ευθύνη για τη δημοσιονομική κατάρρευση στη ΝΔ, κάνοντας λόγο για εγκληματικές πολιτικές των προηγούμενων ετών.

«Η ΝΔ φυγομάχησε απέναντι στα προβλήματα του τόπου», τόνισε, σημειώνοντας ότι η υποβάθμιση της οικονομίας μας είχε ήδη συντελεστεί.

Σε λιγότερο από δύο μήνες το υπουργικό συμβούλιο έχει εγκρίνει οκτώ νομοσχέδια. Δεν καθυστερούμε, έχουμε κάνει μέσα σε δύο μήνες περισσότερο έργο απ’ ό,τι έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση σε έξι χρόνια, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Επίσης τόνισε, ότι το 2010 είναι το έτος των μεγάλων αλλαγών και των μεγάλων τομών.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου για τη χώρα μας, που «μας πληγώνουν κάθε μέρα με τις απαξιωτικές αναφορές».

Όπως είπε ο κ. Παπανδρέου, κάθε υποβάθμιση της οικονομίας κοστίζει πολλά εκατομμύρια ευρώ για τον ελληνικό λαό και πως δεν υπάρχει πολυτέλεια να χαθεί χρόνος.

Η συζήτηση για τον προϋπολογισμό θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Τετάρτης με την ονομαστική ψηφοφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.