BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Οικολογικό αποτύπωμα σχολείων

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Ν. Σερρών θα ξεκινήσει ένα καινοτόμο πρόγραμμα με την ονομασία «Οικολογικό αποτύπωμα σχολείων», σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος».

Το εν λόγω πρόγραμμα είναι χορηγία του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με την επιστημονική στήριξη του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και του ΤΕΙ Σερρών.

Το οικολογικό αποτύπωμα του σχολείου είναι ένα περιβαλλοντικό πρόγραμμα ευαισθητοποίησης που αφορά την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορούν να λάβουν μέρος, μαθητές Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων. Αρκεί μια σχολική τάξη για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Ο εκπαιδευτικός καλείται να ενημερώσει τους μαθητές του για τους στόχους του προγράμματος και να τους δείξει με τη βοήθεια ενός ηλεκτρονικού υπολογιστής, ανάλογο πρόγραμμα του WWF, το οποίο υπάρχει στην ιστοσελίδα της συγκεκριμένης περιβαλλοντικής οργάνωσης και αφορά το οικολογικό αποτύπωμα ενός σπιτιού.

Οι μαθητές θα μπορούν να υπολογίσουν την ποσότητα του διοξειδίου του άνθρακα που εκλύεται στην ατμόσφαιρα εξαιτίας της κατανάλωσης ενέργειας.

Μέσω του εν λόγω προγράμματος, τα παιδιά καλούνται να γίνουν «ενεργειακοί επιμελητές» και να μπορέσουν να υπολογίσουν το αποτύπωμα του σχολείου τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.