BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Κλιματική Αλλαγή: μήνυμα των παιδιών προς τον Πρωθυπουργό

Η νέα γενιά είναι άκρως ευαισθητοποιημένη για τη σωτηρία του πλανήτη, γνωρίζοντας τις καταστροφικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και το αποδεικνύει στέλνοντας μέχρι στιγμής 1000 και πλέον κάρτες στα γραφεία του WWF Ελλάς και της Greenpeace, με μηνύματα προς τον Πρωθυπουργό, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του WWF Ελλάς.

Με το δικό τους ιδιαίτερο τρόπο, τα παιδιά ουσιαστικά παροτρύνουν τον Πρωθυπουργό, να ζητήσει τη δέσμευση των ηγετών για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 40% ως το 2020, εκ μέρους των ανεπτυγμένων χωρών.

«Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ θέλουμε να σας παρακαλέσουμε να βοηθήσετε να σωθεί ο πλανήτης μας. Στην Κοπεγχάγη να προτείνετε και να ψηφίσετε τα καλύτερα μέτρα για τη σωτηρία του πλανήτη! Σκεφτείτε εμάς τα παιδιά και το μέλλον μας πάνω στη γη!» «Πηγαίνετε στην Κοπεγχάγη για την παγκόσμια συνδιάσκεψη για την κλιματική αλλαγή για να πείσετε και τους άλλους ηγέτες των κρατών και να τους πείτε πως τα παιδιά μας θέλουνε μια γη όμορφη, όπως την ακούνε από τις ιστορίες των παππούδων τους και όχι αυτή τη γη στην οποία ζούμε εμείς!!! Τολμήστε, αποφασίστε, νικήστε!»

Απομένουν λιγότερο από 10 μέρες, μέχρι την έναρξη της κρίσιμης Συνόδου της Κοπεγχάγης για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής και οι μαθητές ανά την επικράτεια, αποδεικνύουν με το δικό τους τρόπο ότι γνωρίζουν τι σημαίνει το εν λόγω φαινόμενο και τι επιπτώσεις θα φέρει στον πλανήτη.

Ενδεικτικά, τα λόγια ενός μαθητή που αναφέρονται στην κοινή εκστρατεία του WWF και της Greenpeace «Μαζί για το Κλίμα»: «Ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολο αλλά άμα προσπαθήσουμε όλοι οι άνθρωποι μαζί, τότε θα καταφέρουμε να αλλάξουμε το κλίμα του πλανήτη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.