BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Η Τίνα Μπιρμπίλη στο συμβούλιο υπουργών Περιβάλλοντος της ΕΕ

Στο συμβούλιο των υπουργών Περιβάλλοντος που έγινε στις Βρυξέλλες, συζητήθηκε η θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εν όψει της Συνόδου της Κοπεγχάγης για τη Κλιματική Αλλαγή το Δεκέμβριο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή».

Η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, η οποία συμμετείχε στον εν λόγω συμβούλιο υποστήριξε τις ελληνικές θέσεις.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του συμβουλίου, η κ. Μπιρμπίλη προέβη σε δηλώσεις, όπου υπογράμμισε ότι οι πολίτες περιμένουν από τη Σύνοδο της Κοπεγχάγης αποφάσεις και δεσμεύσεις και όχι απλές διακηρύξεις.

«Αποφάσεις σαφείς και ξεκάθαρες και δεσμεύσεις, που να είναι πειστικές και με τις οποίες θα διασφαλιστεί ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας και για τον πλανήτη», τόνισε η υπουργός και σημείωσε πως, στο διάστημα που υπολείπεται έως τη Σύνοδο της Κοπεγχάγης «θα βάλουμε όλες μας τις δυνάμεις για να πετύχουμε ένα δεσμευτικό στόχο και η Ελλάδα θα προσπαθήσει, ώστε αυτός ο στόχος να γίνει πραγματικότητα».

Η κ. Μπιρμπίλη τελειώνοντας αναφέρθηκε στις προσπάθειες του Έλληνα πρωθυπουργού και προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργου Παπανδρέου, ώστε και άλλες χώρες να κινηθούν στην ίδια κατεύθυνση με τη Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.