BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Τα μυστήρια της γυναικείας εκσπερμάτωσης

Η πρώτη που μίλησε δημόσια για τη γυναικεία εκσπερμάτωση, ήταν η τηλεοπτική Σαμάνθα του "Sex and the City", σε ένα από τα επεισόδια της σειράς. Έτσι, μαζί με το κυνήγι της ανακάλυψης του σημείου G, οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο προσπαθούσαν να βιώσουν την δική τους γυναικεία εκσπερμάτωση, που προσομοιάζει με την αντρική. Όμως, πόσο πιθανή και πραγματική είναι η γυναικεία εκσπερμάτωση και πώς μπορείς να την βιώσεις κι εσύ;

1. Τι εννοούμε με τον όρο γυναικεία εκσπερμάτωση: η γυναικεία εκσπερμάτωση προκύπτει όταν τα κολπικά υγρά εκτοξεύονται από το κόλπο σου, κατά τη διάρκεια ενός οργασμού. Ορισμένες γυναίκες το περιγράφουν σαν αναβρασμό ή εκτόξευση ενός πίδακα, ενώ πολλές άλλες δεν πιστεύουν στην ύπαρξη της θηλυκής εκσπερμάτωσης.

2. Πόσο συχνή είναι η γυναικεία εκσπερμάτωση; Η αλήθεια έιναι ότι η γυναικεία εκσπερμάτωση δεν είναι καθόλου συχνή. Κάποιες γυναίκες την βίωσαν μια φορά στη ζωή τους και ποτέ ξανά. Το ακριβές ποσοστό των γυναικών που φτάνουν να εκσπερματώσουν δεν είναι ακριβές. Παρ' όλα αυτά,σε πείραμα που έγινε στα διάσημα εργαστήρια "Masters and Johnson's" με πάνω από 400 γυναίκες, δεν καταγράφηκε καμία γυναικεία εκσπερμάτωση. Βέβαια, ορισμένοι γυναικολόγοι επιμένουν και επιβεβαιώνουν κάποια μειοψηφία γυναικών που βίωσαν μια τέτοια εμπειρία, που προσομοιάζει στην ανδρική εκσπερμάτωση.

3. Ποιά είναι η ποσότητα των υγρών που παράγονται; Ορισμένες γυναίκες με ιδιαίτερα ανεπτυγμένη σεξουαλικότητα, επιβεβαιώνουν την παραγωγή λίτρων κολπικών υγρών, κατά τη διάρκεια ενός και μόνο οργασμού. Πάντως ο διάσημος γκουρού του έρωτα και συγγραφέας του πρώτου βιβλίου που βεβαιώνει την ύπαρξη του σημείου G, Μπέβερλι Γουίπλ (Beverley Whipple), υποστηρίζει ότι υγρών που μπορεί να παράγει μια γυναίκα σε έναν μοναδικό οργασμό δεν ξεπερνούν το μισό φλυτζανάκι του καφέ.

4. Συνδέεται η γυναικεία εκσπερμάτωση με διαρροή ούρων; Μέχρι το 1980, πολλοί γιατροί συνέδεαν το φαινόμενο της εκσπερμάτωση των γυναικών με κάποια διαρροή ούρων. Γι' αυτό και καλούσαν τις γυναίκες να κάνουν όσες περισσότερες ασκήσεις Κέγκελ μπορούσαν για να ενδυναμώσουν τους πυελικούς τους μυς. Σίγουρα, κατά τη διάρκεια του σεξ, όπως και σε άλλες δραστηριότητες (γέλιο, βήχας), υπάρχει η περίπτωση να χάσεις κάποια ποσότητα ούρα, εξαιτίας της στρεσογόνου ακράτειας. Συνήθως υποφέρουν από αυτή τη μορφή ακράτειας ειδικά οι γυναίκες που έχουν γεννήσει πολλά παιδιά με φυσιολογικό τοκετό. Παρ' όλα αυτά, αυτές οι διαρροές δεν σχετίζονται με τον οργασμό, αλλά συμβαίνουν κατά τη διάρκεια είτε τον προκαταρκτικών, είτε στην αρχή της διείσδυσης.

5. Πόσο συνδέεται το σημείο G με την γυναικεία εκσπερμάτωση; όπως είναι γνωστό το σημείο G εντοπίστηκε το 1950 από τον Ernest Grafenberg και πρόκειται για την περιοχή εκείνη που που βρίσκεται στα τοιχώματα του γυναικείου κόλπου. Μια πιθανή διέγερση του σημείου αυτού, μπορεί να προκαλέσει έναν εντονότατο οργασμό. Το σημείο αυτό περιγράφεται σαν ένα μικρό μπαλάκι 0,8 εκατοστών το πολύ Βιβλιογραφικά, αναφέρεται ότι στο σημείο G βρίσκονται και οι αδένες "Skene" που είναι παραπλήσιοι του προστάτη που έχουν οι άντρες. Οι αδένες αυτοί είναι πιθανό να παράγουν τα εκρηκτικά υγρά που εκτοξεύονται κατά το οργασμό σου και προκαλούν τη λεγόμενη τη γυναικεία εκσπερμάτωση. Φυσικά, δεν είναι λίγοι εκείνοι που αμφισβητούν την ίδια την ύπαρξη του σημείου G.

6. Ποιά είναι η σύσταση των υγρών της εκσπερμάτωσης; Δεν έχει γίνει κάποια ακριβής έρευνα. Πάντως, τα υγρά της εκσπερμάτωσης υποτίθεται ότι δεν περιέχουν ούρα, είναι αλκαλικής σύστασης και έχουν χρώμα διαυγές. Οι σχετικοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι τα υγρά αυτά περιέχουν πολλά χημικά συστατικά, όπως άλλο και το ανδρικό σπέρμα που παράγεται από τον προστάτη, ενώ ταυτόχρονα περιέχει γλυκόζη και φρουκτόζη.

7. Τι πρέπει να κρατήσεις; Είναι σαφές ότι μόνο μια μειοψηφία γυναικών φτάνει στην εκσπερμάτωση κατά τη διάρκεια ενός οργασμού. Ακόμα και να σου συμβεί, είναι εξίσου πιθανό να μην κατανοήσεις απόλυτα το γεγονός. Εφόσον οι έρευνες πάνω στο ζήτημα συνεχιστούν, θα μπορούμε να μιλήσουμε με μεγαλύτερη σαφήνεια για τη γυναικεία εκσπερμάτωση. Αν σου συμβεί, είσαι τυχερή και δεν χρειάζεται να αισθάνεσαι άσχημα αφού τα αγόρια βλέπουν με πολύ θετική διάθεση την ικανότητά τους να σε ανάψουν τόσο πολύ που φτάνεις σε ένα τόσο θεαματικό οργασμό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.