BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Ξανά θέμα περιορισμού διαδηλώσεων

Ο Ιω.Παπαθανασίου της ΝΔ με επερώτησή του υπενθυμίζει ότι το σημερινό καθεστώς «διαχείρισης» των πορειών διαμαρτυρίας στο κέντρο, ανεξάρτητα από τυχόν φαινόμενα βίας, έχει μεγάλο αντίκτυπο στις ιδιοκτησίες και τις επιχειρήσεις που λειτουργούν στο κέντρο της Αθήνας.

Ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή ρωτάει τον Μιχ.Χρυσοχοΐδη εάν το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα αντιμετωπίσει με συγκεκριμένα μέτρα το πρόβλημα, με δεδομένο ότι σε δηλώσεις του δύο ημέρες μετά την επέτειο του Πολυτεχνείου είχε δηλώσει ότι «είναι απόφασή μας, κάθε φορά που γίνεται μία διαδήλωση να δημιουργούνται όλες εκείνες οι προϋποθέσεις, ώστε να διακινούνται ελεύθερα οι απόψεις. Να μπορεί δηλαδή να διαδηλώνει κάθε πολίτης εντελώς ελεύθερα χωρίς κανένα εμπόδιο. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να καταστρέψει τις πόλεις».

«Οι μικρές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και πορείες ολίγων ατόμων που γίνονται σχεδόν καθημερινά νεκρώνουν την κυκλοφορία και την αγοραστική κίνηση στο κέντρο της Αθήνας, με αποτέλεσμα να πλήττεται ο επιχειρηματικός κόσμος σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο», ενώ «η Πολιτεία όχι μόνο δε φροντίζει για την ομαλή κυκλοφορία στην πρωτεύουσα, περιορίζοντας όπου είναι δυνατόν τις διαδηλώσεις σε μια λωρίδα ή στο πεζοδρόμιο, αλλά αντίθετα αποκλείει μεγάλα τμήματα της πόλης διευκολύνοντας έτσι τους ολιγάριθμους διαδηλωτές σε βάρος του κοινωνικού συνόλου».

Ο κ.Παπαθανασίου υπενθυμίζει ότι μόλις την περασμένη Τετάρτη ο Συνήγορος του Πολίτη κ. Γ. Καμίνης δήλωσε ότι είναι ανάγκη να ψηφιστεί νέος νόμος για τις διαδηλώσεις «που θα προστατεύει τα δικαιώματα όλων, και των ανθρώπων, οι οποίοι δημόσια διαδηλώνουν τις πεποιθήσεις τους αλλά και των υπολοίπων, των οποίων ενδεχομένως να κινδυνεύει η ιδιοκτησία, οι επιχειρήσεις τους».

Σημειώνει επίσης την θετική στάση για θέσπιση περιορισμών στις μικρές διαδηλώσεις που έχουν διατυπώσει τόσο ο νυν Δήμαρχος Αθηναίων Νικ.Κακλαμάνης και ο κ. Κώστας Σκανδαλίδης, βασικός αντίπαλός του στις τελευταίες εκλογές, όσο και φορείς όπως το Εμπορικό - Βιομηχανικό Επιμελητήριο και ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.