BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Κακοκαιρία με 3 νεκρούς

Φονική αποδείχθηκε τελικά για τον Νομό Μαγνησίας η κακοκαιρία των τελευταίων 48 ωρών, καθώς μετράει ήδη τρία θύματα. Μετά τον 72χρονο κτηνοτρόφο Νικ. Λιάγκα, που εντοπίστηκε νεκρός από συνεργεία της ΕΜΑΚ σε περιοχή του Αλμυρού, χθες το πρωί εντοπίστηκε επίσης νεκρός ο 65χρονος αδελφός του, Λευτέρης, αλλά και ένας ακόμα 65χρονος που είχε παρασυρθεί με το αυτοκίνητό του σε άλλη κοντινή περιοχή.
Από χθες το μεσημέρι η κακοκαιρία ήταν σε ύφεση, ωστόσο το Σαββατοκύριακο αναμένονται νέες βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα και χιόνια στα ορεινά. Σήμερα το μεσημέρι τις πληγείσες περιοχές θα επισκεφθεί ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Σπύρος Βούγιας.

Ο νομάρχης Μαγνησίας ζήτησε να κηρυχθούν έντεκα δήμοι και μία κοινότητα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, καθώς είναι αμέτρητα τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία.

Χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης κακοκαιρίας είναι ότι το ύψος της βροχής έφτασε τα 125 χιλιοστά, δηλαδή περισσότερο από το 25% του ετήσιου ύψους βροχής.

Αποτέλεσμα ήταν να προκληθούν πολλές ζημιές σε ολόκληρη τη Μαγνησία, κυρίως στο οδικό και αρδευτικό δίκτυο, σε καταστήματα, σπίτια, ξενοδοχεία, στην αγροτική οδοποιία.

Πλημμυροπαθείς υπάρχουν και στη Φθιώτιδα, όπου από νωρίς συνεργεία της Νομαρχίας βγήκαν για την καταγραφή τους.

Πνίγηκαν μετανάστες

* Πνίγηκαν τα ξημερώματα, στο τρικυμισμένο Αιγαίο, άλλοι δύο νεαροί μετανάστες -ένας άνδρας και μια γυναίκα- όταν το μικρό φουσκωτό στο οποίο επέβαιναν, με άλλους 25 άνδρες και γυναίκες προερχόμενους από τα τουρκικά παράλια, καρφώθηκε στα κοφτερά βράχια βραχονησίδας, κοντά στη Λέρο. Οι υπόλοιποι κατάφεραν να σκαρφαλώσουν στη νησίδα και εντοπίστηκαν από τον κυβερνήτη ψαροκάικου που έπλεε στην περιοχή.

Το νέο τραγικό περιστατικό, με πρόσφατες τις δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για εντατικοποίηση των θαλάσσιων ελέγχων, καθώς το δουλεμπόριο με θύματα οικονομικούς μετανάστες έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις, δείχνει το μέγεθος του προβλήματος για τις αρχές που καλούνται, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, να διαχειριστούν καθημερινά ένα «Σαμίνα» στο Αιγαίο.

«Τουρτουρίζουν από το κρύο, αλλά δεν μπορώ να προσεγγίσω στα βράχια λόγω του καιρού», είπε από το VHF ψαράς που εκτίμησε ότι το φουσκωτό είχε ρυμουλκηθεί μέχρι τα ελληνικά νερά από τουρκικό ταχύπλοο δουλεμπορικό, που εγκατέλειψε τους μετανάστες στη μοίρα τους.

Τα πτώματα των δυο νέων βρέθηκαν από λιμενικούς στην αγριεμένη θάλασσα της Λέρου. *

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.