BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

ZANTEMAN ΖΑΝΤΕΜΑΝ

Επίσημοι αξιωματούχοι της ΕΕ και του ΟΗΕ χαιρέτησαν την ανακοίνωση της Υπηρεσίας Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ (ΕΡΑ), ότι κηρύσσει τα αέρια του θερμοκηπίου επιβλαβή για την ανθρώπινη υγεία.

Η Lisa Jackson επικεφαλής της ΕΡΑ, δήλωσε ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων το διοξείδιο του άνθρακα και τα άλλα πέντε αέρια του θερμοκηπίου, που ευθύνονται για την κλιματική αλλαγή, είναι επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία των Αμερικανών πολιτών.

Η εν λόγω κίνηση των ΗΠΑ, έγινε την κατάλληλη στιγμή, καθώς σήμερα 8 Δεκεμβρίου είναι η δεύτερη μέρα της Διάσκεψης του ΟΗΕ, για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Εκπρόσωποι από 192 χώρες λαμβάνουν μέρος στη Σύνοδο της Κοπεγχάγης για την επίτευξη μιας νομικά δεσμευτικής συμφωνίας για την Κλιματική Αλλαγή, η οποία θα αντικαταστήσει το Πρωτόκολλο του Κιότο που λήγει το 2012.

Ο Δανός πρωθυπουργός Loekke Rasmussen, δήλωσε ότι η εν λόγω Σύνοδος είναι «μια ευκαρία που δεν πρέπει να χάσουμε».

Η εν λόγω ανακοίνωση θεωρείται σημαντικό βήμα από τις ΗΠΑ, για τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις στη Κοπεγχάγη, αφού ακόμα και χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου, η ΕΡΑ θα έχει την εξουσία να προβεί σε ρυθμίσεις για τη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου.

Ο πρόεδρος της Διακυβερνητικής Επιτροπής του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC) Rajendra Pachauri, δήλωσε ότι η κυβέρνηση Obama δείχνει ότι μπορεί να συμβάλλει θετικά στην επίτευξη μιας συμφωνίας για το Κλίμα.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος της Σουηδίας, Andreas Carlgren, δήλωσε ότι η εν λόγω Σύνοδος εξαρτάται σε μεγάλο μέρος από τις δεσμεύσεις των ΗΠΑ και της Κίνας.

Ο Andreas Carlgren επισήμανε ότι περιμένει και άλλες δεσμεύσεις να ανακοινώσει με τον ερχομό του ο Αμερικανός πρόεδρος στη Διάσκεψη του ΟΗΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.