BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Σύνοδος Κοπεγχάγης: ο Γ. Παπανδρέου επικεφαλής της αντιπροσωπείας

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας στη Σύνοδο της Κοπεγχάγης, θα είναι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ενώ θα μετέχουν ακόμη η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, ο υφυπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κούβελης και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία».

Στην ελληνική αποστολή θα μετάσχουν ακόμη έξι βουλευτές, δύο από τη συμπολίτευση και τέσσερις από την αντιπολίτευση, εκπρόσωποι τεσσάρων μη κυβερνητικών οργανώσεων, όπως η WWF και η Greenpeace και εμπειρογνώμονες σε θέματα ναυτιλίας, γεωργίας και οικονομικών.

Ο κ. Κούβελης δήλωσε ότι όσον αφορά το κόστος για το ελληνικό δημόσιο, θα περιοριστεί στη μετακίνηση περίπου 30 ανθρώπων, πολιτικών και εμπειρογνωμόνων των υπουργείων.

Ο Πρωθυπουργός θα προεδρεύσει και σε εκδήλωση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, όπου θα μετέχουν οι σοσιαλιστές ηγέτες που θα βρίσκονται στην Κοπεγχάγη.

Οι ελληνικές θέσεις για το Κλίμα, αφορούν στην επίτευξη μιας νομικά δεσμευτικής συμφωνίας με συγκεκριμένους στόχους.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών απαντώντας σε ερώτηση για τις επιπτώσεις της συνόδου στη ναυτιλία, δήλωσε ότι θα επιδιώξουν να γίνει μια συνολική συμφωνία, η οποία θα αφορά όλες τις χώρες και δεν θα δίνει συγκριτικό πλεονέκτημα σε μη δεσμευόμενες χώρες εις βάρος της Ελλάδας.

Επίσης ξεκαθάρισε ότι η όποια συμφωνία επιτευχθεί δεν θα έχει καμία επίπτωση στην υλοποίηση των αγωγών Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, South Stream ή TGI.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.