BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Ασωπός: δημιουργία Εθνικού Βιομηχανικού Πάρκου

Η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, στο πλαίσιο ημερίδας με θέμα «το περιβαλλοντικό έγκλημα», ανακοίνωσε τη δημιουργία Εθνικού Βιομηχανικού Πάρκου στον Ασωπό με στόχο να οριοθετηθούν η ανάπλαση του ποταμού και η βιομηχανική ζώνη εντός του 2010, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Εξπρές».

Η υπουργός τόνισε χαρακτηρισιτκά ότι όποιος ρυπαίνει το περιβάλλον θα πληρώνει και το κόστος αποκατάστασης.

Επίσης, αναφέρθηκε στα περιβαλλοντικά εγκλήματα που συντελούνται Ασωπό, στον Κορινθιακό, στον Μαλιακό Κόλπο αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας και δήλωσε ότι το υπουργείο έχει αποφασίσει τη δημιουργία ισχυρών ελεγκτικών μηχανισμών, που θα εξετάζουν τα επίπεδα ρύπανσης του κάθε νομού και όπου εντοπίζουν μόλυνση θα επιλαμβάνονται άμεσα για την αντιμετώπισή της.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος Περιβάλλοντος Σταύρος Δήμας, επισήμανε ότι η χώρα έχει καθυστερήσει στην υιοθέτηση της πρότασης «ο ρυπαίνων πληρώνει».

Ο κ. Δήμας υπενθύμισε ότι η παραβίαση της προστασίας του περιβάλλοντος είναι πλέον ποινικό αδίκημα με βάση κοινοτική οδηγία, την οποία τα κράτη μέλη της ΕΕ, οφείλουν να ενσωματώσουν στο εθνικό τους δίκαιο έως το Σεπτέμβριο του 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.