BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Υβριδικό ενεργειακό έργο στην Ικαρία

O πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) Σίμος Σιμόπουλος, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του πρώτου υβριδικού πάρκου της Ικαρίας, τόνισε ότι υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις όσον αφορά τα έργα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή».

Πάντως ο ίδιος χαρακτήρισε θετικό το γεγονός οτι η ΡΑΕ ανέλαβε την υποχρέωση να παρακολουθεί την πορεία των έργων και μετά την έκδοση άδειας παραγωγής,

Από την πλευρά της, η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, τόνισε ότι ήρθε η ώρα να μπει ένα τέλος στην καθυστέρηση των αιτήσεων που αφορούν έργα πράσινης ενέργειας που έχουν «κολλήσει» στα γρανάζια της γραφειοκρατίας.

Ο υβριδικός σταθμός της Ικαρίας αποτελείται από ένα αιολικό πάρκο ισχύος 2,7 MW, από δύο μικρούς υδροηλεκτρικούς σταθμούς συνολικής ισχύος 4,15 MW και ταμιευτήρες νερού για αποθήκευση ενέργειας.

Ο εν λόγω σταθμός είναι ο πρώτος υβριδικός σταθμός που έλαβε άδεια παραγωγής το έτος 2002, βρίσκεται υπό κατασκευή, εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί εντός του 2010, ενώ αναμένεται να λειτουργήσει εντός του 2012. Το κόστος επένδυσης ανέρχεται σε 23,2 εκατ. ευρώ.

Με το συγκεκριμένο έργο επιτυγχάνεται υψηλή διείσδυση ΑΠΕ περίπου 50% σε ενέργεια, δεδομένου ότι σήμερα, λόγω των τεχνικών αδυναμιών των αυτόνομων νησιωτικών συστημάτων, η διείσδυση των ΑΠΕ δεν υπερβαίνει το 15 - 20%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.