BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Μουντιάλ 2010: Το ποδόσφαιρο στην υπηρεσία του τουρισμού

Τους αντιπάλους τους στους ομίλους του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα μάθουν απόψε στις 19:00 οι 32 ομάδες της τελικής φάσης. Με την κλήρωση στο Κέιπ Τάουν η Νότια Αφρική ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον κόσμο.

Οι 32 φιναλίστ θα πληροφορηθούν σήμερα ποιοι θα είναι οι αντίπαλοί τους στο Μουντιάλ, τις ημερομηνίες, αλλά και τα γήπεδα στα οποία θα αγωνιστούν. Έτσι από σήμερα το βράδυ θα μπορέσουν και οι φίλαθλοι που το καλοκαίρι θα δώσουν το «παρών» στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής να οργανώσουν την νέα τους περιπέτεια. Και όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Ντίτερ Χάλλε, πρέσβης της Γερμανίας στην Νότια Αφρική: «Το 2010 θα παρακολουθήσουμε ενδιαφέροντες, συναρπαστικούς ποδοσφαιρικούς αγώνες που είμαι βέβαιος ότι θα χαρακτηρισθούν από πάθος και ωραίο ποδόσφαιρο».

Το βράδυ ποδόσφαιρο, το πρωί ελέφαντες

Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Συναρπαστικό μουντιάλ υπόσχονται οι διοργανωτέςΟι διοργανωτές αναμένουν συνολικά 450 χιλιάδες ξένους επισκέπτες, οι οποίοι δεν θα περιοριστούν φυσικά στους ποδοσφαιρικούς αγώνες, αλλά θα απολαύσουν και τις ατραξιόν της χώρας. Η Τερέζα Μπάι Μίλερ από τον Τουριστικό Οργανισμό της Νότιας Αφρικής, λέει σχετικά: «Σε κάθε περιοχή όπου θα διεξαχθούν ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις θα υπάρχει προσφορά εντυπωσιακών χάπενινγκ. Έτσι θα μπορούν οι φίλαθλοι να παρακολουθήσουν ένα ματς το απόγευμα και την άλλη μέρα νωρίς το πρωί να κάνουν σαφάρι με το αυτοκίνητο, να δουν τους ελέφαντες που παίρνουν το μπάνιο τους».

Το τουριστικό σύνθημα του οργανισμού είναι: «Στη Νότια Αφρική είναι όλα δυνατά». Και όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Μουντιάλ, Ντάνι Τζόρνταν: «Απολαύστε μια θαυμάσια χώρα. Εμείς θέλουμε το Μουντιάλ αυτό να γίνει μια γιορτή. Οι επισκέπτες μπορούν να διοργανώσουν θαυμάσια τις διακοπές τους στη χώρα μας. Διακοπές που θα συνδυάζονται με αθλητισμό. Η εμπειρία που θα αποκτήσουν θα είναι μοναδική και θαυμάσια».

Προβλήματα: Υποδομές και εγκληματικότητα

Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Τα Κέιπ Τάουν και η Νότια Αφρική με το μουντιάλ υποδέχονται τον κόσμοΜία από τις αδυναμίες της Νότιας Αφρικής ήταν το πεδίο των υποδομών. Από την πρώτη μέρα της ανάθεσης του μουντιάλ εκφράστηκαν επιφυλάξεις για τις προσβάσεις στα στάδια. Έχουν σημειωθεί σημαντικές βελτιώσεις, θα πει ο Γερμανός σύμβουλος της οργανωτικής επιτροπής Χορστ Σμίντ, διευκρινίζοντας ότι «η γλώσσα των εικόνων είναι καλύτερη από εκείνη των λέξεων. Οι εργασίες στο πεδίο των μεταφορών ολοκληρώνονται και ήδη έχει σημειωθεί τεράστια πρόοδος».

Η Νότια Αφρική έχει ένα πολύ καλά αναπτυγμένο οδικό δίκτυο. Οι αποστάσεις μεταξύ των σταδίων είναι ωστόσο τεράστιες. Η Τερέζα Μπάι Μίλερ από τον Τουριστικό Οργανισμό της Νότιας Αφρικής συμβουλεύει τους τουρίστες «να βρίσκονται πριν πέσει ο ήλιος στο ξενοδοχείο τους».

Αυτό που εννοεί η κυρία Μπάι Μίλερ είναι ότι η εγκληματικότητα στη Νότια Αφρική είναι πολύ υψηλή. Στις ημέρες του μουντιάλ ο αριθμός των αστυνομικών θα αυξηθεί κατά 30 χιλιάδες λέει ο Χορστ Σμιντ και προσθέτει: «Δεν ανησυχώ καθόλου όσον αφορά τις περιοχές γύρω από τα στάδια που θα διεξαχθούν τα ματς. Στις περιοχές αυτές η ασφάλεια είναι εγγυημένη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.