BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Τίνα Μπιρμπίλη: ο ρυπαίνων θα πληρώνει

Η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, τόνισε χαρακτηριστικά ότι όποιος θα ρυπαίνει το περιβάλλον θα πληρώνει πρόστιμο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ.

Η κ. Μπιρπίλη μιλώντας σε σχετικό Φόρουμ, αναφέρθηκε στα περιβαλλοντικά εκγλήματα που συντελούνται σε διάφορες περιοχές της χώρας και ιδιαίτερα στον Ασωπό, τον Κορινθιακό και το Μαλιακό Κόλπο.

Όσοι ρυπαίνουν θα καλούνται να πληρώνουν για την πρόληψη και την αποκατάσταση της εν λόγω περιοχής.

Ο ευρωπαίος επίτροπος Σταύρος Δήμας, επισήμανε ότι η παραβίαση της προστασίας του περιβάλλοντος είναι πλέον ποινικό αδίκημα.

Τα κράτη μέλη της ΕΕ έχουν προσθεσμία μέχρι το Σεπτέμβριο του 2010 να ενσωματώσουν την οδηγία για την ποινικοποίηση των περιβαλλοντικών εγκλημάτων στο εθνικό τους δίκαιο, πρόσθεσε ο κ. Δήμας.

Η ειδική γραμματέας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, Μαργαρίτα Καραβασίλη, δήλωσε ότι η χωροθέτηση του βιομηχανικού πάρκου των Οινοφύτων θα αρχίσει άμεσα σε συνεργασία με την γενική γραμματέα Χωροταξίας.

Ο γενικός επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, τόνισε ότι οι υποθέσεις θα εκδικάζονται μόνο όταν θα έχει ολοκληρωθεί η έρευνα των Επιθεωρητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.