BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΑΕΡΟΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

Ο Τζέιμς πήγε στην Κέρκυρα με το ιδιωτικό τζετ του, ένα αστραφτερό "Golfstream G550". Ο Κερτ επέλεξε το γρήγορο ελικόπτερο, που είχε αποκτήσει μόλις τον προηγούμενο χρόνο σε τιμή ευκαιρίας. Στην Κέρκυρα τούς υποδέχτηκαν φιλόξενα, αλλά σαν ...απλούς τουρίστες. Πράγματι, οι δύο τους δεν είναι μεγιστάνες: τα εναέρια μέσα τους, χωράνε άνετα σε ... μια μεγάλη βαλίτσα.

Είναι πελάτες μικρού ξενοδοχείου του νησιού -του μοναδικού στο είδος του παγκοσμίως- το οποίο ειδικεύεται στη φιλοξενία ανθρώπων με χόμπι τον αερομοντελισμό και έχει "πιστούς" από όλον τον κόσμο. Μάλιστα, πολλοί από τους "πιλότους" το επισκέπτονται σχεδόν κάθε καλοκαίρι, ακόμη και επί δέκα συνεχή χρόνια, για να ... παραβιάσουν με την ησυχία τους τον ελληνικό εναέριο χώρο με αεροπλάνα και ελικόπτερα-μινιατούρες!

Ιδρυτής και "ψυχή" του πρωτοποριακού ξενοδοχείου είναι ο Σπύρος Τσέλας, αερομοντελιστής ο ίδιος, ο οποίος ξεκινώντας από μια νοικιασμένη ξενοδοχειακή μονάδα, πριν από 10 χρόνια, κατόρθωσε στη συνέχεια να αποκτήσει ιδιόκτητη, "δένοντας" ξεκούραση και χόμπι σε ένα είδος θεματικών διακοπών, μοναδικών στον κόσμο (κάτι αντίστοιχο υπάρχει μόνο στη Γαλλία, αλλά μοιάζει περισσότερο με κάμπινγκ).

Πώς εμπνεύστηκε τη δημιουργία του ξενοδοχείου; «Ο αερομοντελισμός», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «είναι μια ασχολία ως επί το πλείστον ανδρική, που σε απορροφάει σε μεγάλο βαθμό. Έτσι, συχνά οι γυναίκες "γκρινιάζουν" ότι δεν μπορούν να χαρούν τις διακοπές τους, γιατί ο σύζυγος είναι απορροφημένος στον αερομοντελισμό τον ελεύθερο χρόνο του. Το ξενοδοχείο συμβιβάζει τις δύο ανάγκες και για αυτό έχει γίνει πολύ αγαπητό».

Η πρωτότυπη μονάδα, δυναμικότητας 40 κλινών, βρίσκεται κοντά στη Γουβιά και, εκτός από οδική πρόσβαση προς 7-8 σχετικά κοντινές παραλίες της Κέρκυρας, προσφέρει στους πελάτες της έκταση 73 στρεμμάτων, για να απολαύσουν τον αερομοντελισμό.

Μάλιστα, για όσους δεν έχουν φέρει μαζί τους τα δικά τους αερομοντέλα, διαθέτει στόλο περίπου 50-60 αεροπλάνων και ελικόπτερων, που οι ενδιαφερόμενοι (κατά το 99% ξένοι και κατά το 60% "επαναλαμβανόμενοι" τουρίστες) μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να "πετάξουν".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.